Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר להסברים לגבי הפרדת רשויות, יש כאן אלמנט אחר. לאזרח אין מגן אחר מפני השלטון מלבד בית המשפט. לא מציעים ש״העם״ יבחר את השופטים, אלא חברי הכנסת, ולהם תהיה שמורה הטובה בבחירתם.

אם אתה שכן של שר והוא מחליט לחוקק חוק שאפשר להלאים לך את הבית כדי להכין לעצמו משרד שני, איזו הגנה יש לך? השופט שהוא מינה?

ובבקשה בלי דוגמאות ממדינות שבהם השופטים כן ממונים על ידי השלטון, אלא אם תמצא דוגמא למדינה כזו בלי חוקה (שמגבילה את השלטון).

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 23 שעות, RK כתב:

בפועל אין לך שום כלי או ידע רלוונטי לבקר את הרשות השופטת. אני כבר רואה מה תגיב לי, וזה רק יוכיח את זה, כי התלהמות לא מחליפה תוכן. גם לא בבית המשפט, אגב.

מבקש הבהרה כי לא בטוח שהבנתי את הכוונה לחלוטין, במשפט הנ"ל אתה מתכוון שאין לאותו משתמש שהגבת לו את הכלי או הידע או לחילופין בצורה כוללת יותר שלמי שלא ברשות השופטת אין את הכלי או הידע?

פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

בהתחשב בזה שאני אשכרה היחיד שמביא כאן דוגמאות למצב האבסורדי בישראל.. אתה מוזמן להסביר מה אתה רוצה במקום להביא MEME ולחשוב שעשית בזה משהו.

לא, אתה לא.
חצי פורום מנסה להסביר לך, אבל אתה לא באת להקשיב, אתה באת לשכנע.

לפני 7 דקות, Nakamichi כתב:

מבקש הבהרה כי לא בטוח שהבנתי את הכוונה לחלוטין, במשפט הנ"ל אתה מתכוון שאין לאותו משתמש שהגבת לו את הכלי או הידע או לחילופין בצורה כוללת יותר שלמי שלא ברשות השופטת אין את הכלי או הידע?

ההימור שלי על המשתמש

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 7 דקות, Nakamichi כתב:

למי שלא בקי בתחום, לאו דווקא ברשות השופטת (שופט או עובד מערכת בתי המשפט) אלא משפטן בהשכלתו, אין כלים או ידע רלוונטיים לבחון את המערכת. כמו בכל תחום התמחות אחר. לי אין כלים לדעת אם פלוני מהנדס מבנים טוב או לא, לאשתי, שהיא קונסטרוקטורית רשויה ומנוסה - יש.

אני די נדהם מכך שזה שצריך להבין בתחום כדי לקבוע משהו לגביו לא מובן מאליו.

• אהבתי 5

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
Just now, RK כתב:

אני די נדהם מכך שזה שצריך להבין בתחום כדי לקבוע משהו לגביו לא מובן מאליו.

אחרי שהקורונה הפכה חלק נכבד מהעם לרופאים מומחים, אני כבר לא מופתע מכלום

יום טוב גם לך

פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

כרגיל אתה מגיב לעצמך ולא לי. בשום מקום בדיון לא כתבתי שאני תומך בכל הנ"ל.

כמו כ ן - לפי הטיעון שלך הודו היא הדמוקרטיה היחידה בעולם. ארה"ב נניח היא דיקטטורה כי הרשות המבצעת (הנשיא) ממנה את שופטי בית המשפט העליון.

אתה בא בטענות לתהליך הבחירה שלא תלוי ברשויות האחרות.

ולגבי ארה"ב יש שם מנגנון שלם. זה לא שהנשיא ממנה את מי שהוא רוצה וחלק מהמנגנון הוא שצריך הסכמה בין שתי הרשויות (ששם הן עצמאיות לחלוטין) על המינוי. פה אנשים יוצאים ננגד זה שצריך הסכמה בין המבצעת לשופטת.

לפני 5 דקות, Igalz כתב:

אחרי שהקורונה הפכה חלק נכבד מהעם לרופאים מומחים, אני כבר לא מופתע מכלום

דוגמא לא טובה.

כאומת סטארטאפ ומעצמת היי טק לחלק לא מבוטל מהציבור פה יש את הידע והכלים לבחון אם הצ'יפים שהשתילו לנו עם החיסונים טובים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

כאומת סטארטאפ ומעצמת היי טק לחלק לא מבוטל מהציבור פה יש את הידע והכלים לבחון אם הצ'יפים שהשתילו לנו עם החיסונים טובים.

זה נכון, אבל איכשהו רוב הידע הגיע לבונות ציפורניים ומעצבי שיער

• מצחיק 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 5 דקות, Igalz כתב:

זה נכון, אבל איכשהו רוב הידע הגיע לבונות ציפורניים ומעצבי שיער

חכה שיגלו שגם שם שותלים צ'יפים.

פורסם
לפני 17 שעות, taranta כתב:

מעניינת אותי ההגדרה שלך.

אם אתה שואל על שלי - שילטון העם והפרדת רשויות. זה הבסיס.

נכשלת במבחן באזרחות.

רשימת עקרונות הדמוקרטיה ארוכה מאוד, הזכרת רק שניים מהם, וגם חצי מזה בצורה שגויה.

כתבתי לך לפני כמה שעות - לך לספריה, שלוף את ספר האזרחות, למד אותו היטב, וכשתהיה מוכן חזור והיבחן אצלנו. אני מוכן לחפש בארכיון האישי אוסף שאלות לדוגמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

נכשלת במבחן באזרחות.

רשימת עקרונות הדמוקרטיה ארוכה מאוד, הזכרת רק שניים מהם, וגם חצי מזה בצורה שגויה.

כתבתי לך לפני כמה שעות - לך לספריה, שלוף את ספר האזרחות, למד אותו היטב, וכשתהיה מוכן חזור והיבחן אצלנו. אני מוכן לחפש בארכיון האישי אוסף שאלות לדוגמה.

ועדיין אתה לא טורח לכתוב מהם העקרונות, רק "להכשיל" על דעת עצמך. למותר לציין שאף אחד לא יכתוב כאן את כל הפרטים ופרטי הפרטים. כתבתי את הבסיס. אשכרה כתבתי שם הבסיס. אבל עזוב, יותר מגניב לחלק ציונים על ריק.

לפני 8 שעות, פינדר כתב:

עכשיו תסביר לי בבקשה איך עובדת ההפרדה הזו, אם לממשלה, מעצם הגדרתה, יש רוב בכנסת והיא שולטת בוועדת חוקה והיא יכולה להעביר או לחסום כל חוק, לפי רצונה.

איפה ההפרדה?

זו הפרדה חלקית לגמרי.

בתור מי שכתב פה שהפרדת רשויות היא הדבר הכי חשוב, אתה אמר להיות מאוד מודאג מחוסר ההפרדה הזה.

שים לב שיש דמוקרטיות כמו ארה״ב או צרפת שבהן יש הפרדה מלאה בין הגוף המחוקק לגוף המבצע ולכן יכולים להיווצר מצבים, כמו היום בצרפת, שבהם לנשיא אין רוב בפרלמנט.

בישראל זה לא יכול לקרות, כלומר יכול אבל יוביל מיד לבחירות.

ההובלה לבחירות זו דווקא הדוגמא הכי בולטת לחולשה של הרשות המבצעת לעומת המחוקקת בישראל - כי היא תלויה בה. בדוגמא שהבאת הרשות המבצעת בצרפת הרבה יותר חזקה - דווקא בגלל שכמעט בלתי אפשרי להפיל אותה.

פורסם

עכשי מי שולח את מי למילון? לטענתך מדינת ישראל מאז היווסדה היא לא דמוקרטית? ועוד עשרות כמותה?

יש הרבה מודלים לדמוקרטיה. רשות מבצעת שנבחרת מתוך המחוקקת היא אחת מהן וישראל ממש לא היחידה שבחרה במודל הזה.

אגב - נניח שהיו שני בתים והיו נבחרות בנפרד, עדיין המצב היה דומה היות ובסוף העם הוא זה שיבחר את שתי הרשויות האלו וחזרנו לרשות השלישית שמתנהגת כמיעוט דיקטטורי יותר בכל יום שעובר.

פורסם

מעניין לעניין באותו עניין. מה ההבדל בין 2 שעשו אותה עברת תנועה חמורה

אחד לקח עורך דין באלפי שקלים והשני לא-נניח שאין לו את אותם כספים

א יוצא זכאי והשני יוצא חייב

אבל שניהם עברו בדיוק את אותה העברה??

בשונה משאר התחומים. בתעבורה עורך דין עושה קסמים ואני שואל מאיפה הזכות

פורסם

כמו בקניית נכס או לקיחת משכנתא. מי שיודע לנהל מו"מ משלם פחות ומי שלוקח יועץ בתשלום משלם עוד פחות.

גם בבית משפט אם לא תדע מה בנהלים ולא תדע לערער אותם לא תזוכה. 

פורסם (נערך)

זה מסחרא לעשות עברות מסכנות חיים ביזנס ואני שואל מאיפה הזכות 

זאת אומרת למחר שמן פלוני לא יפחד לעלות שוב על ההגה שיכור כי מקסימום הוא ישלם לעו״ד. או מקסימום יעשה תאונה…

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • תוכן חדש...