Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, taranta כתב:

אתה מוכן לענות לעניין?

מה העניין, אם אתה מפנה אותי לפירוש המילולי של המילה?

שלטון הרוב הוא תנאי הכרחי אך לא מספיק, בכל הגדרה של דמוקרטיה מודרנית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

אנחנו רואים היום מה קורה כשאיש הרשות המבצעת, יריב לוין, מחליט לתקוע את הוועדה, כך שקשה להגיד שהרשות השופטת מנותקת משאר הרשויות.

לתקוע זה הדבר היחיד שהוא יכול וגם זה לא לתמיד, בעקרון השופטים אומרים 'אתם המחוקקים ואנחנו רק עובדים לפיהם' תכלס הם יכולים לפסול כל חוק שבא להם, כך שהכח של הנבחרים מבוטל.

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

לוין רוצה לבטל הסניוריטי וגם למנות שופטים פוליטיים.

אם ישיג את רצונו, לא יהיה שום אלמנט שמגביל את הממשלה.

גם שופטים (פוליטים) ימנים יכולים להגביל את הממשלה, הרי יש חוק!

למה אתה חושב ששופטים ימניים יעברו על החוק ושופטים שמאלנים לא?

לכולם יש אותה הכשרה ואותם כלים - חוקים

מעניין מה היה קורה עם בבג"צ היו יושבים קבוצת חרדים שהיו אחראים לפרשן את המילים 'מדינה יהודית ודמוקרטית' והממשלה היתה נשלטת ע"י הצד השני, תוסיף לזה אם היה להם גם את הכלי של עילת הסבירות... (בעיני הוא כלי חשוב אבל זה חרב פיפיות)

עריכה אחרונה על ידי GREEN.
  • אהבתי 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 6 שעות, taranta כתב:

אז שוב ונעשה את זה לאט - השרים (העומדים בראש הרשות המבצעת) עומדים למבחן הציבור כל 4 שנים.

גם אם באיזשהו נס נבחר שר שהוא לא חבר כנסת - מי שממנה אותו חייב להיות חבר כנסת (ראש הממשלה).

השר מתווה את המדיניות והמנכ"ל שלו (משרת אמון) אחראי ליישם אותה. *כל* שאר אנשי הרשות המבצעת מחוייבים לקיים את המדיניות הזו. מי שלא - הולך הביתה (במדינה מתוקנת לפחות).

הרשות השופטת נבחרת בפועל על ידי עצמה, "מנגנוני הבקרה" שלה (בדיחה עצובה) נשלטים על ידה ובפועל מתנהלת כרשות עצמאית לחלוטין משאר הרשויות. בשנים האחרונות היא דורסת ולוקחת לעצמה סמכויות לא לה.

מספיק מובן?

ההבנה שלך כל כך לקויה, לך לספריה וחפש את ספר האזרחות (בתקווה שהוא מעודכן, כי אנחנו בעיצומה של הפיכה).

אנשי הרשות המבצעת מחוייבים קודם כל לחוק (כלומר לאזרחי מדינת ישראל), ואם המדיניות שמתווה השר אינה עולה בקנה אחד עם החוק טסור להם לקיים אותה. מה שמנסה הממשלה הנוכחית לעשות הוא להפוך זאת.

לגבי בחירת השופטים - שוב, אתה מחצרץ בחצוצרה של כנופיית לוין. רק שליש מחברי הוועדה הם שופטים .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה לאדם הקרוי שופט צריך להיות זכות ונציגות בוועדה, הוא לא אזרח ככל האזרחים?

אולי גם בקלפי יהיה לו זכות להכניס 2 מעטפות 🤔

חוץ מזה למה צריך וועדה לבחירת שופטים הרי כולם אותו דבר, פוסקים על פי חוק, לא?!

אולי זה רק עניין של ג'ובים 😜

ואם תגיד לי שיש הבדל ביניהם וזה לא רק עניין של חוק אז אני וכל אזרח כולל שופט אמורים להשפיע במידה שווה על ההרכב.

לסיכום: למרות הכל אני מאמין שיש שופטים בירושלים! הם אנשים מורמים מעם! דעותיהם האישיות לא משפיעות כלל על החלטתם! חוק זה חוק! ולכן לא משנה כלל מי ייבחר ומי יבחר אותם 🤔

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

כי ה בעלי המקצוע. בדיוק כפי שרופכים יהיו מעורבים בבחירת מנהלי מחלרות בבתי חולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, GREEN. כתב:

גם שופטים (פוליטים) ימנים יכולים להגביל את הממשלה, הרי יש חוק!

כתבת הרבה דברים מוטעים, אבל אתייחס למשפט הספציפי הזה, כי הוא מראה את עיקר הבעיה בטיעון שלך.

יש חוק? מי כותב את החוק? הממשלה שיכולה להעביר בכנסת כל חוק.

אז מי יגביל את הממשלה? שופט שמראש נבחר על ידי הממשלה מתוך ידיעה שהוא מיושר עם העמדות שלה?

לפני 8 שעות, taranta כתב:

אם אתה שואל על שלי - שילטון העם והפרדת רשויות. זה הבסיס.

הפרדת רשויות היא לא מטרה אלא אמצעי.

דמוקרטיה מערבית אמורה לכלול שתי מטרות: שלטון העם ושמירה על זכויות הפרט. זה הבסיס.

בין שתי המטרות האלו יש מתח מתמיד וצריך לאזן ביניהן ולכן דמוקרטיות כוללות אמצעים כמו:

1. חוקה (אין בישראל)

2. הפרדת רשויות (הפרדה חלקית מאוד בישראל)

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, GREEN. כתב:

למה לאדם הקרוי שופט צריך להיות זכות ונציגות בוועדה, הוא לא אזרח ככל האזרחים?

אולי גם בקלפי יהיה לו זכות להכניס 2 מעטפות 🤔

חוץ מזה למה צריך וועדה לבחירת שופטים הרי כולם אותו דבר, פוסקים על פי חוק, לא?!

אולי זה רק עניין של ג'ובים 😜

ואם תגיד לי שיש הבדל ביניהם וזה לא רק עניין של חוק אז אני וכל אזרח כולל שופט אמורים להשפיע במידה שווה על ההרכב.

לסיכום: למרות הכל אני מאמין שיש שופטים בירושלים! הם אנשים מורמים מעם! דעותיהם האישיות לא משפיעות כלל על החלטתם! חוק זה חוק! ולכן לא משנה כלל מי ייבחר ומי יבחר אותם 🤔

למה צריך לבחור רופא, הרי כולם למדו אותו הדבר ועובדים לפי אותו ידע?
למה לעשות רידיון לרכב משא כבד, הרי נוהגים לפי אותם הכללים כמו באופניים (חוץ מלנסוע על המדרכה)?

שופט הוא איש מקצוע שצריך תכונות מסויימות כמו היכולת לנתק את דיעותיו מהדיון, להקשיב עם ראש פתוח ולהכיר את החוק לעומק.

מבחינת ג'ובים, יש לא מעט עורכי דין שמרויחים הרבה יותר משופטים כולל אלה שבעליון.

ושים לב, שופטים "שמאלנים" פסקו לפנות את חאן אל אחמר ושופטים ימניים ומתנחלים פסקו לפנות האחזויות.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 45 דקות, פינדר כתב:

יש חוק? מי כותב את החוק? הממשלה שיכולה להעביר בכנסת כל חוק.

חוסר הבנה בסיסי במהי דמוקרטיה במשפט אחד. תתחיל בללמוד מה תפקידה של כל רשות.

לפני 46 דקות, פינדר כתב:

הפרדת רשויות היא לא מטרה אלא אמצעי.

דמוקרטיה מערבית אמורה לכלול שתי מטרות: שלטון העם ושמירה על זכויות הפרט. זה הבסיס.

בין שתי המטרות האלו יש מתח מתמיד וצריך לאזן ביניהן ולכן דמוקרטיות כוללות אמצעים כמו:

1. חוקה (אין בישראל)

2. הפרדת רשויות (הפרדה חלקית מאוד בישראל)

הפרדת רשויות היא ההגדרה של דמוקרטיה! בלעדיה יש לך דיקטטורה..

לגבי שאר דבריך - שים לב שהוספת כאן מילה. יכול להיות שזו ההגדרה של דמוקרטיה מערבית. אבל לא על זה הדיון כאן.

הדיון הוא על מהי דמוקרטיה.

לפני 6 שעות, sperial כתב:

ההבנה שלך כל כך לקויה, לך לספריה וחפש את ספר האזרחות (בתקווה שהוא מעודכן, כי אנחנו בעיצומה של הפיכה).

אנשי הרשות המבצעת מחוייבים קודם כל לחוק (כלומר לאזרחי מדינת ישראל), ואם המדיניות שמתווה השר אינה עולה בקנה אחד עם החוק טסור להם לקיים אותה. מה שמנסה הממשלה הנוכחית לעשות הוא להפוך זאת.

לגבי בחירת השופטים - שוב, אתה מחצרץ בחצוצרה של כנופיית לוין. רק שליש מחברי הוועדה הם שופטים .

אין שמץ של קשר בין מה שכתבתי לתגובה שלך.

פורסם
לפני 27 דקות, taranta כתב:

חוסר הבנה בסיסי במהי דמוקרטיה במשפט אחד. תתחיל בללמוד מה תפקידה של כל רשות.

מה לא נכון במשפט שציטטת? אני מתייחס למצב בישראל.

לפני 28 דקות, taranta כתב:

לגבי שאר דבריך - שים לב שהוספת כאן מילה. יכול להיות שזו ההגדרה של דמוקרטיה מערבית. אבל לא על זה הדיון כאן.

הדיון הוא על מהי דמוקרטיה

לא. זו בדיוק הנקודה.

הדמוקרטיה המקורית ביוון כללה זכויות הצבעה לגברים בלבד וגם לא לכל אלו. אם יהיה פה מצב כזה תגיד שיש פה דמוקרטיה?

לפני 31 דקות, taranta כתב:

הפרדת רשויות היא ההגדרה של דמוקרטיה! בלעדיה יש לך דיקטטורה..

מצחיק שאתה מקנה כזו חשיבות להפרדת רשויות באותו שרשור שבו אתה מלין על כך שהרשות המחוקקת מופרדת מדי לטעמך.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, Igalz כתב:

you-keep-using-that-word-meme.jpg

בהתחשב בזה שאני אשכרה היחיד שמביא כאן דוגמאות למצב האבסורדי בישראל.. אתה מוזמן להסביר מה אתה רוצה במקום להביא MEME ולחשוב שעשית בזה משהו.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

מה לא נכון במשפט שציטטת? אני מתייחס למצב בישראל.

שזה תפקידה של הכנסת (המחוקקת) ולא של הממשלה (המבצעת)? או שאתה טוען שאנחנו לא דמוקרטיה כי הממשלה נבחרת ברוב של חברי כנסת?

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

לא. זו בדיוק הנקודה.

הדמוקרטיה המקורית ביוון כללה זכויות הצבעה לגברים בלבד וגם לא לכל אלו. אם יהיה פה מצב כזה תגיד שיש פה דמוקרטיה?

ושוב - מה הקשר למערבית? אתה מנסה לדחוף בכח ערכים כאלו ואחרים לתוך המונח דמוקרטיה. בלי קשר לדעתי על הערכים האלו - זה פשוט לא קשור. ואגב, ביוון זכויות ההצבעה היו לבעלי אדמות. זה אגב חוזר להגדרה הראשונית שלי - שלטון העם (ולא חלקו).

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

מצחיק שאתה מקנה כזו חשיבות להפרדת רשויות באותו שרשור שבו אתה מלין על כך שהרשות המחוקקת מופרדת מדי לטעמך.

איפה אמרתי שהכנסת מופרדת מדי?

פורסם
לפני 4 דקות, taranta כתב:

בהתחשב בזה שאני אשכרה היחיד שמביא כאן דוגמאות למצב האבסורדי בישראל.. אתה מוזמן להסביר מה אתה רוצה במקום להביא MEME ולחשוב שעשית בזה משהו.

אתה רציני?

אתה מתלונן שהרשות השופטת עצמאית מידי, תומך להעביר את השליטה הבלעדית בה לרשות המבצעת, להכפיף אותה ואת אנשי המקצוע בה לרשות המבצעת בכל מה קשור לקידום, לתת לרשות המבצעת למנות את נשיאה ואתה עוד אומר שהפרדת הרשויות היא ההגדרה של הדמוקרטיה?

אז או שאתה לא מבין מה הכוונה או שאתה תומנךל בביטול הדמוקרטיה בארץ.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

אתה רציני?

אתה מתלונן שהרשות השופטת עצמאית מידי, תומך להעביר את השליטה הבלעדית בה לרשות המבצעת, להכפיף אותה ואת אנשי המקצוע בה לרשות המבצעת בכל מה קשור לקידום, לתת לרשות המבצעת למנות את נשיאה ואתה עוד אומר שהפרדת הרשויות היא ההגדרה של הדמוקרטיה?

אז או שאתה לא מבין מה הכוונה או שאתה תומנךל בביטול הדמוקרטיה בארץ.

כרגיל אתה מגיב לעצמך ולא לי. בשום מקום בדיון לא כתבתי שאני תומך בכל הנ"ל.

כמו כ ן - לפי הטיעון שלך הודו היא הדמוקרטיה היחידה בעולם. ארה"ב נניח היא דיקטטורה כי הרשות המבצעת (הנשיא) ממנה את שופטי בית המשפט העליון.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, taranta כתב:

שזה תפקידה של הכנסת (המחוקקת) ולא של הממשלה (המבצעת)?

עכשיו תסביר לי בבקשה איך עובדת ההפרדה הזו, אם לממשלה, מעצם הגדרתה, יש רוב בכנסת והיא שולטת בוועדת חוקה והיא יכולה להעביר או לחסום כל חוק, לפי רצונה.

איפה ההפרדה?

זו הפרדה חלקית לגמרי.

בתור מי שכתב פה שהפרדת רשויות היא הדבר הכי חשוב, אתה אמר להיות מאוד מודאג מחוסר ההפרדה הזה.

שים לב שיש דמוקרטיות כמו ארה״ב או צרפת שבהן יש הפרדה מלאה בין הגוף המחוקק לגוף המבצע ולכן יכולים להיווצר מצבים, כמו היום בצרפת, שבהם לנשיא אין רוב בפרלמנט.

בישראל זה לא יכול לקרות, כלומר יכול אבל יוביל מיד לבחירות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...