Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, פינדר כתב:

הבן אדם מתעלם מהעובדה שלמעלה מ99% מאנשי הרשות המבצעת לא עומדים לבחירת הציבור.

מתעלם מהעובדה שיש שקיפות מלאה לגבי פסקי דין וערעורים וכו׳.

אבל הוא רוצה שקיפותתת!!!

ככה נראים תומכי ה״רפורמה״ המשפטית. זו הרמה של הטיעונים.

אז שוב ונעשה את זה לאט - השרים (העומדים בראש הרשות המבצעת) עומדים למבחן הציבור כל 4 שנים.

גם אם באיזשהו נס נבחר שר שהוא לא חבר כנסת - מי שממנה אותו חייב להיות חבר כנסת (ראש הממשלה).

השר מתווה את המדיניות והמנכ"ל שלו (משרת אמון) אחראי ליישם אותה. *כל* שאר אנשי הרשות המבצעת מחוייבים לקיים את המדיניות הזו. מי שלא - הולך הביתה (במדינה מתוקנת לפחות).

הרשות השופטת נבחרת בפועל על ידי עצמה, "מנגנוני הבקרה" שלה (בדיחה עצובה) נשלטים על ידה ובפועל מתנהלת כרשות עצמאית לחלוטין משאר הרשויות. בשנים האחרונות היא דורסת ולוקחת לעצמה סמכויות לא לה.

מספיק מובן?

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, taranta כתב:

הרשות השופטת נבחרת בפועל על ידי עצמה, "מנגנוני הבקרה" שלה (בדיחה עצובה) נשלטים על ידה ובפועל מתנהלת כרשות עצמאית לחלוטין משאר הרשויות. בשנים האחרונות היא דורסת ולוקחת לעצמה סמכויות לא לה.

מספיק מובן?

שום דבר מזה לא נכון. זה שאתה מפמפם שופרות לא באמת הופך את זה לנכון, לא משנה כמה פעמים תחזור על זה, ולא משנה כמה דיסלייקים תשים לי או לכל אחד אחר, וכמה תחשוב שזה מזיז לי או לכל אחד אחר.

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 5 דקות, taranta כתב:

הרשות השופטת נבחרת בפועל על ידי עצמה

נבחרת על ידי הוועדה לבחירת שופטים. אנחנו רואים היום מה קורה כשאיש הרשות המבצעת, יריב לוין, מחליט לתקוע את הוועדה, כך שקשה להגיד שהרשות השופטת מנותקת משאר הרשויות.

ונחזור פה שוב על מה שנאמר בדיון הפוליטי עשרות פעמים, ההפרדה של הרשות המחוקקת היא הגדר האחרונה שנשארה, לפני ביטול בפועל של הפרדת הרשויות, שהיא הבסיס לכל דמוקרטיה מערבית.

נכון להיום הרשות המחוקקת נשלטת בהגדרה על ידי הרשות המבצעת. וזאת מעצם זה שלממשלה יש קואליצית רוב ולכן תאורטית הממשלה יכולה להעביר כל חוק שתרצה. אם גם הרשות המחוקקת תישלט על ידי הממשלה (על ידי בחירת שופטים מוטים פוליטית כמו שלוין רוצה), זה הופך את הממשלה לכל יכולה, ללא שום בלם ואיזון כנגדה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, RK כתב:

שום דבר מזה לא נכון. זה שאתה מפמפם שופרות לא באמת הופך את זה לנכון, לא משנה כמה פעמים תחזור על זה, ולא משנה כמה דיסלייקים תשים לי או לכל אחד אחר, וכמה תחשוב שזה מזיז לי או לכל אחד אחר.

כרגיל אצלך - זלזול אוטומטי באחר (כאילו שמעניינים אותי הכינויים שלך) ו0 טענות. מזכיר לעצמי להמשיך להתעלם ממך ידנית.

לפני 12 דקות, פינדר כתב:

נבחרת על ידי הוועדה לבחירת שופטים. אנחנו רואים היום מה קורה כשאיש הרשות המבצעת, יריב לוין, מחליט לתקוע את הוועדה, כך שקשה להגיד שהרשות השופטת מנותקת משאר הרשויות.

זו בדיוק הנקודה שלי! זו דוגמא לאחד ה"איזונים והבלמים" שהוגדרו במערכת. בכוונה הגדירו בחוק שהשליטה בוועדה תהיה בידי הרשות המבצעת ולא על ידי הרשות השופטת כדי למנוע ריכוז סמכויות במקום אחד.

מה עושה הרשות השופטת? מוציאה צו (בלתי חוקי לחלוטין) ומרסקת את אחד מהמנגנונים האחרונים שנשארים בפני ההשתלטות שלה על שאר הרשויות.

במצב עניינים תקין היכולת הזו של לוין היתה מביאה את כולם לשבת על השולחן ולהסכים על מועמדים ראויים לכולם (כמו בכל פשרה - שכולם לא יהיו מרוצים באופן שווה).

מה קורה בפועל? עמית מוציא צו (שלא בסמכותו) כדי שימנו אותו לתפקיד. אפילו מינימום של מראית עין על ניגוד העניינים הפסיכי הזה אין פה. זה היה מצחיק אם זה לא היה כל כך עצוב.

• אהבתי 3
פורסם

לוין רוצה לבטל הסניוריטי וגם למנות שופטים פוליטיים.

אם ישיג את רצונו, לא יהיה שום אלמנט שמגביל את הממשלה.

אחרי השנתיים האחרונות קשה להעמיד פנים שמדובר פה בסוגיה של איכות השלטון ושיפור הדמוקרטיה. עמית סגל ויעקב ברדוגו כבר הודו בפה מלא שכל ה"רפורמה" הזו נועדה לחלץ את ביבי מהמשפט שלו.

ועכשיו אתה רוצה שהדמוקרטים הידועים בן גביר וסמוטריץ וקרעי וואטורי ישלטו גם בבית המשפט..

ההיתממות הזו כאילו מדובר בוויכוח טכני משפטי ותו לא, עובדת אולי על צופי ערוץ 14.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה ממש לא ויכוח טכני משפטי - זו מהות. רצון הריבון (העם) מופיע +/- בשתי רשויות. השלישית מתנהלת כמו מועדון סגור ודורסני ומונעת יישום מדיניות ממשלה נבחרת.

סתם נקודה למחשבה - אם בית המשפט היה מורכב מ"ביביסטים" גם אז היית מגן בכזה להט על ההתנהלות הפסולה הזו?

אבל הרבה יותר נוח להאשים את השני בזה שהוא מאזין לשופרות או סתם פשיסט.

האמת שאני באמת שלא יודע למה אני נכנס לויכוחים האלו כאן. בפועל מה שיקבע בסוף זה הציבור. יקח שנה, שנתיים, עשר - בסוף הריבון יגבר.

• אהבתי 2
פורסם

הרשות השלישית היא רשות מקצועית. 

למה ששר הבריאות לא ימנה מנהלי בתי חולים על סמך שיוך פוליטי?

יש ועדה מאוזנת לבחירת שופטים שמחייבת הסכמה ואם הממשלה יכולה להתערב במינוי נשיא אז למה שהשופטת לא תתערב במינוי ראש הממשלה?

• רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

הרשות השלישית היא רשות מקצועית. 

למה ששר הבריאות לא ימנה מנהלי בתי חולים על סמך שיוך פוליטי?

יש ועדה מאוזנת לבחירת שופטים שמחייבת הסכמה ואם הממשלה יכולה להתערב במינוי נשיא אז למה שהשופטת לא תתערב במינוי ראש הממשלה?

א. מי קבע שהיא "מקצועית"? וכמובן - מי מגדיר מקצועיות? האם רק שופטים ממשפחה מעוד מסויימת (ציטוט שלהם, לא שלי) מקצועיים והשאר לא?

הכל חוזר לאותה נקודה - הכנסת ובפועל הממשלה עומדת לבחינת הציבור כל 4 שנים. השופטים לא. באיזו זכות תחליט שופטת מי יעמוד בראשות הממשלה? אתה באמת לא רואה שאתה מתאר כאן דיקטטורה של 12 אנשים?

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 26 דקות, taranta כתב:

האמת שאני באמת שלא יודע למה אני נכנס לויכוחים האלו כאן. בפועל מה שיקבע בסוף זה הציבור. יקח שנה, שנתיים, עשר - בסוף הריבון יגבר.

זה נכון וכבר כתבתי בעבר שאם מספיק אנשים ירצו שלא תהיה פה דמוקרטיה, אז לא תהיה פה דמוקרטיה.

גם חומייני חזר לאירן כגיבור ושלט שנים כי זה היה רצון העם. זה לא הופך את אירן לדמוקרטיה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה לא מה שאני חושב וגם לא מה שאתה חושב וגם לא מה שרוב העם חושב.

אתה מודע לזה שיש הגדרה למושג דמוקרטיה? ולזה שיש דבר כזה דמוקרטיה מערבית ודמוקרטיה ליברלית.

או שאולי אתה חושב שגם רוב העם רוצה שלטון דתי סמכותני, אז זו דמוקרטיה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

אתה מודע לזה שיש הגדרה למושג דמוקרטיה?

אני מודע היטב. אני ממש לא בטוח שאתה מודע להגדרה שלה.

אתה יודע מה? נתחיל בפירוש המילה 🤣

פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

א. מי קבע שהיא "מקצועית"? וכמובן - מי מגדיר מקצועיות? האם רק שופטים ממשפחה מעוד מסויימת (ציטוט שלהם, לא שלי) מקצועיים והשאר לא?

הכל חוזר לאותה נקודה - הכנסת ובפועל הממשלה עומדת לבחינת הציבור כל 4 שנים. השופטים לא. באיזו זכות תחליט שופטת מי יעמוד בראשות הממשלה? אתה באמת לא רואה שאתה מתאר כאן דיקטטורה של 12 אנשים?

איך משפחה אם המינויים נעשים בהסכמה?

עד שקד ואפי נווה היה צריך הסכמה של שלושת הגופים, ואחריה זה נשאר רק בעליון. היא התגאתה במינויים הימניים שלה ובכל מקרה לא היה מצב שהשופטים ממנים את עצמם.

שופט הוא איש מקצוע מעצם הגדרתו והפיקוח עליו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...