Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עוד אחד לרשימת ההתעלמות. תודה למי שלימד אותי שהאפשרות קיימת בפורום.

עריכה - לצערי אי אפשר להפעיל את האפשרות על אחראי פורום. אז פשוט אתעלם ממך ידנית מעכשיו :)

עריכה אחרונה על ידי taranta
  • תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה להתמודד עם עובדות במקום הסתה, אה?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה פשוט מגוחך. הבאתי לך מישהי שלא חשודה בימניות יתר, בדיוק כדי לחסוך לעצמי את עצימת העיניים שלך.

במקום לענות לעניין על זה שהשופטת הנ"ל לא מצייתת לחוק, זרקת משהו על זה שהיא לא חותמת גומי של משרד הפנים שמבצע את מה שכתוב בחוק.

הדגשתי לך את הרשויות הרלוונטיות. וזה עוד בלי לציין שלא הייתה עובדה אחת במה שכתבת. סתם תחושה אישית שלך.

עניתי לנקודה הספציפית הזו בתקווה שהגמל יראה את הדבשת הענקית שלו. מכאן ואילך אין לי שום כוונה להתדיין איתך, כמו עם כל אחד שלא מתווכח איתי עניינית.

• אהבתי 2
פורסם

כדי לקבוע אם היא פוסקת לפי החוק או לא צריך פשוט לבדוק אחוז ערעורים שמתקבלים מסך כל פסקי הדין שלה ביחס לשופטים אחרים.

אין לי מושג מה הנתון הזה אבל הוא זה שקובע ולא מישהי שאמרה על סמך תחושות בטן.

אני אתן לך דוגמא. ישלי לקוח די גדול עם שם רע מאוד במוסר תשלומים וגם אני תמיד זכרתי שרדפתי אחרי כסף אצלו.

לפני חתימה על פרוייקט גדול התחלתי לתכנן איך אני מבטיח תשלום בזמן ולפני פגישה עם המנכ"ל הוצאתי כרטסת שלו 5 שנים אחורה.

גיליתי שהאיחו הממוצע שלו היה של 10 ימים בלבד (נתון שאני חותם עליו אצל כל הלקוחות שלי) כך שתחושות בטן לא תמיד מבוססות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אחלה. תשובה עניינית. צריך לחפש לך את המידע אבל זכור לי שבענייני הגירה קבוע בית המשפט העליון הופך לה החלטות (אלו שמגיעות אליו).

אין לי מושג איפה מחפשים את הנתון הזה את האמת. עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי את זה:

https://www.news1.co.il/Archive/001-D-445467-00.html

כמו כל מקור חדשותי - צריך לקחת בערבון מוגבל.

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

אתה פשוט מגוחך. הבאתי לך מישהי שלא חשודה בימניות יתר, בדיוק כדי לחסוך לעצמי את עצימת העיניים שלך.

במקום לענות לעניין על זה שהשופטת הנ"ל לא מצייתת לחוק, זרקת משהו על זה שהיא לא חותמת גומי של משרד הפנים שמבצע את מה שכתוב בחוק.

הדגשתי לך את הרשויות הרלוונטיות. וזה עוד בלי לציין שלא הייתה עובדה אחת במה שכתבת. סתם תחושה אישית שלך.

עניתי לנקודה הספציפית הזו בתקווה שהגמל יראה את הדבשת הענקית שלו. מכאן ואילך אין לי שום כוונה להתדיין איתך, כמו עם כל אחד שלא מתווכח איתי עניינית.

עתירות מוגשות כשהמשרד, וזה קורה חדשות לבקרים (אחרת לא הייתה לי פרנסה), פועל בניגוד לחוק ובניגוד לנהליו. פסק הדין האחרון שלי אצלה היה בדיוק במקרה בו משרד הפנים סירב לנהוג כפי סעיף מפורש בחוק השבות. אפילו לא נוהל או פרשנות. פשוט סירב לנהוג כפי החוק.

לכן, שוב, אתה ניזון מתקשורת ופוסטים. אני ניזון מהתכלס.

לפני 27 דקות, taranta כתב:

אחלה. תשובה עניינית. צריך לחפש לך את המידע אבל זכור לי שבענייני הגירה קבוע בית המשפט העליון הופך לה החלטות (אלו שמגיעות אליו).

אין משמעות לנתון מבלי לדעת מה היה פסק הדין נשוא הערעור, האם קיבל את העתירה או דחה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

@guya72תבחין בין חקירה בעקבות תלונה למשרד הבריאות, שאז ממונה ועדה על ידי המשרד, לבין ישיבות התמותה שהזכרתי, שנערכות ביוזמת בית החולים על מנת להסיק מסקנות למניעת ארועים עתידיים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, taranta כתב:

באמת שאין לי מושג אם יש נתונים כאלה זמינים אבל זה הנתון היחיד שיכול לתת תמונה אמיתית על סמך נתונים.

בכלל היה טוב אם היו מרכזים בהנהלת בתי המשפט נתונים כאלה לפי תחומים ומכוונים תיקים לשופטים לפי תחומים כשאלה עם פחות ערעורים שמתקבלים (באחוזים) מקבלים יותר תיקים בתחום. זה גם ימנע עוגמת נפש וגם יקל על העומס בבתי המשפט.

עריכה: השאלה היא גם כמה ערעורים הוגשו מתוך כמה פסקי דין.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם

חוזר רגע לסוגיה המקורית - זו תהיה שחלפה בראשי גם לא מעט פעמים. כמו שציינו פה, השילוב של העובדה ששיפוט נתון להמון שיקול דעת ושונות, ושופטים שונים יכולים לפסוק באופן שונה (ואפילו אותו שופט יכול לפסוק באופן שונה במועדים שונים), יחד עם העובדה שנראה שאין שום accountability לשיפוט לקוי נראה לי הזוי. יותר בולט עבורי בחו"ל דווקא, בהרבה מהמקרים שבהם מהגרים מאפריקה תוקפים תושבים אירופאיים, מתברר שלעיתים זה עבריין מורשע ש'חסו' עליו וכו'. לי זה נראה כמו הימור ששופט לוקח על חשבון האוכלוסיה שאליה הוא משחרר גורם סיכון בפוטנציה, בלי שום אחריות. נאמר פה "ומה עם המקרים שבהם נכלאו אנשים שמגיעה להם הזדמנות שניה" וכו', זה מקרה קלאסי של שגיאות סטטיסטיות מסוג ראשון ושני. רק שעבור זה שמקבל את ההחלטה אין מחיר לטעות. את המחיר משלמת האוכלוסיה.

• אהבתי 1
פורסם

שופטים לא טובים משלמים מחיר שאתם לא תראו אותו - הם לא יקודמו, לא יקבלו תיקים "מרכזיים" וכו'. יש ניווט מאחורי הקלעים.

שופט לא ישלם מכיסו על טעות, יש ערכאות ערעור שאמורות להביא לכך שגם אם הוא טעה יהפכו את פסק הדין.

מי שיעשה "בכוונה" או ינהג בצורה רשלנית יודח. זה מאוד מאוד נדיר אבל קיים. {אל תשכחו שמעבר לפוליטיקה שכמובן מעורבת בבחירה, זה אנשים עם ניסיון והם עוברים כמה ועדות הערכה בדרך}

בתאריך 15.12.2024 בשעה 13:10, Night Driver כתב:

בכלל היה טוב אם היו מרכזים בהנהלת בתי המשפט נתונים כאלה לפי תחומים ומכוונים תיקים לשופטים לפי תחומים כשאלה עם פחות ערעורים שמתקבלים (באחוזים) מקבלים יותר תיקים בתחום. זה גם ימנע עוגמת נפש וגם יקל על העומס בבתי המשפט.

ברור שזה קיים, אבל זה מידע שרגיש שלא אמור להיות חשוף לעין ציבורית גם מהיבטים של צנעת הפרט, ובטח ובטח בשל הצורך המשפט צדק למראית עין {תאר לך שאתה מגיע למשפט אצל מישהו עם אחוז גבוה}

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

ברור שלא לציבור. ככלי ניתוח פנימי לצורך התייעלות.

למה לא? למה אנחנו דורשים שקיפות בכל הרשויות חוץ מבזו?

פורסם

אתה דורש שקיפות לגבי כל שוטר כמה מהמעצרים שלו הגיעו לכתבי אישום ו/או הרשעות?

נתוני פיענוח ברמת החוקר או התחנה?

הצעות חוק שהתקבלו?

עבר תעבורתי תלוי בכל מונית?

אפילו עבר פלילי של מועמד לעבודה אסור לך לבקש.

• אהבתי 1

פורסם

יש שקיפות מלאה ברשות המחוקקת וכמעט מלאה במבצעת (מלבד דברים שמוגדרים כבטחון המדינה).

אתה יכול לקחת יומן של כל חבר כנסת\שר ולדעת בדיוק עם מי הוא נפגש, מתי היה בכנסת, איזה הצבעות היה או לא וכו' וכו' וכו'

ברשות השופטת פתאום הס מלהזכיר.

פורסם (נערך)

יש הבדל בין מי שהוא נבחר ציבור לבין איש מקצוע שבמקרה עובד רשות רשמית.

מי ששהחליט להיות נבחר ציבור, לא יכול להסתיר מהציבור את הפיעלות שנבחר לבצע.

אין סיבה שאיש מקצוע יהיה חשוף לביקורת הציבור רק כי הוא עובד עבור רשות כזו או אחרת. יש לו מעסיק ומנהלים, יש מנהלות ונהלים והוא צריך לעמוד בהם, לא בדרישות שלך.

זה שאנשים אוהבים להלך איימים על עובדי רשות ולציין כאילו הם "עובדים בשבילי", לא הופך את זה לנכון. 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 4
  • תוכן חדש...