Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, Ron Poh כתב:

זה מה שנקרא לשפוך את התינוק עם המים.

זו המומחיות של המדינה שלנו, בלי קשר לאיזו ממשלה עומדת בראשה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, NAPOLEON כתב:

היכן כתוב בתקנה 1.3 מ' מעבר במדרכה?

לא מכיר את נוסח התקנה,

מה שאני כן יודע - בדף המצורף לתג הנכה מופיעים הסייגים לחוק שאותם הנכה אמור לדעת, מופיע שם בין היתר שאסור לחסום מעבר רכבים או הולכי רגל,

ומכיוון שחוק נגישות קובע שמדרכה נגישה צריכה להיות ברוחב 130 ס"מ,

ומכיוון שמנסח הדף יוצא מנקודת הנחה שכל נכה הוא גם עו"ד, אז מסתבר שהנכה אמור להבין לבד שנדרש ממנו להשאיר 130 ס"מ

אם מצאת נכה שאינו עו"ד ואינו מודע לכלל הזה - אתה מוזמן להציע למשרד התחבורה להוסיף את ההערה הזו בדף המצורף לתג. מי יודע, אולי תצליח לשכנע אותם..

פורסם
בתאריך 16.9.2025 בשעה 18:56, DareDevil כתב:

עקרונית נראה לי שאפשר להצטרף לפרויקט שומרי דרך ולעשות שימוש בכלי שלהם

כשומר דרך אני יכול לדווח על חניה ללא תו נכה?

(כלומר האם יעשו עם זה משהו?)

פורסם

שמח שהבנת שאלו 2 שאלות שונות. 

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

שמח שהבנת שאלו 2 שאלות שונות. 

האמת שנרשמתי לזה בעיקר בשביל אנשים שחונים על הנתיב ליד מרכז מסחרי (ליד הבית שלי)

רק אחרי זה הבנתי שאין לי כל כך איך להחזיק את הטלפון :-( (המיקום הנוכחי של המגנט לא מספיק לתמונה)

אבל אם אדע שזה יעזור גם לחניות נכה תהיה לי יותר מוטיבציה להשתמש בזה...

פורסם

אתה מבין שיש יותר סיכוי שתחטוף דו"ח על שימוש בטלפון בזמן נהיגה, מאשר שמשהו יזוז עם התלונה שלך, כן?

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, ברווז כתב:

אתה מבין שיש יותר סיכוי שתחטוף דו"ח על שימוש בטלפון בזמן נהיגה, מאשר שמשהו יזוז עם התלונה שלך, כן?

לא יודע איך הבנת שאני משתמש בטלפון בזמן נהיגה.

מצאתי קומבינה להחזיק את הטלפון במקום גבוה יותר, אבל היא לא מספיק בטיחותית, לכן אני לא משתמש באפליקציה נכון להיום.

אם למישהו יש תשובה לשאלתי, אודה לו.

בלי קשר, שומר הדרך לא יכול להשתמש בווייז במקביל לאפליקציה. יש לזה פיתרון?

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם
לפני 13 שעות, yisraelpi כתב:

אפשר להבין איך אתה מכניס בכל זה מעלון וכסא גלגלים?

או שנסחפנו והנכה המוגבל בניידות הקלאסי לא צריך כלל עזרים מהסוג הזה?

לנכה בכסא גלגלים תמיד תידרש תשתית יחודית כמו 2 מטרים פנויים מאחורה למעלון או את האיזור הפנוי ליד דלת הנהג לכסא המתקפל, במקרים אלה החניה תהיה חניית נכים יעודית ולא המדרכה. לרוב שאר הנכים שאינם מאולצים לכסא גלגלים (גיסי למשל או קרובת משפחה עם ילד בעל בעיות התפתחות) רכב קטן יספיק וישמש אותם ללא יצירת תשתית חדשה (כן, אני מתכוון שיחנו על המדרכה:dry:)

פורסם
לפני 7 שעות, Haim_gds כתב:

לנכה בכסא גלגלים תמיד תידרש תשתית יחודית כמו 2 מטרים פנויים מאחורה למעלון או את האיזור הפנוי ליד דלת הנהג לכסא המתקפל, במקרים אלה החניה תהיה חניית נכים יעודית ולא המדרכה. לרוב שאר הנכים שאינם מאולצים לכסא גלגלים (גיסי למשל או קרובת משפחה עם ילד בעל בעיות התפתחות) רכב קטן יספיק וישמש אותם ללא יצירת תשתית חדשה (כן, אני מתכוון שיחנו על המדרכה:dry:)

ואם אני נכה שזכאי לתו נכה ואני רוצה רכב גדול, מאוד גדול, סתם כי בא לי. אז אני לא יכול לקנות אחד כזה ולשים בו את התו נכה לדעתך?

פורסם

ההגיון שעומד מאחורי החניה על המדרכה להבנתי, בשביל להפחית את הצורך בחניות נכים יעודיות כלשונך, כיון שאם תבטל את האפשרות הזו לחלוטין (ולא רק להוסיף אכיפה וכדו') ועדיין תרצה לאפשר לנכה את הניידות שעכשיו מאפשרים לו, תצטרך להכפיל ואולי הרבה מעבר, את החניות המונגשות והתשתיות.

למעשה הפתרון היחיד שבאמת בא בחשבון, אכיפה אגרסיבית עם הגברת הפיקוח והבקרה על חלוקת התווים, כמו גם חשיבה מחדש לגבי ההקבלה של  נכות- זכאות לתו.

זו דעתי (הקובעת😁)

שנה טובה ובשורות טובות!

פורסם
לפני 12 שעות, gpro כתב:

ואם אני נכה שזכאי לתו נכה ואני רוצה רכב גדול, מאוד גדול, סתם כי בא לי. אז אני לא יכול לקנות אחד כזה ולשים בו את התו נכה לדעתך?

לא, זו בדיוק הנקודה.

ראשית, הרכב משמש "רגליים" לנכה ועקב המחסור האקוטי במקמות חניה לנכים אין זה מן הראוי שרכב ענק ינצל יותר משטח המינימלי הדרוש לחניה, אין צורך בקייה קרניבל לסידורים בעיר.

אם אתה מוכן לוותר על הרכב הקטן ולוותר על אופציית החניה שהוא מעניק אז אתה יכול להשתמש בתו ברכב אחר.

חוצמזה, להזכירך. כל הוויכוח התחיל מכך שתוי נכה החלו להיות מוענקים לאנשים ללא בעיית התניידות וכך שטיפוסים שונים קיבלו תווים לרכבי פאר ללא שום תוחלת. הגבלת החנייה לסוג מסויים של רכב תקטין מאוד את התמריץ לבקשת התו ורק מי שבאמת צריך את זה ומוכן לוותר על הפינוק של רכב יוקרתי ללא מיסים יקבל אותו.

פורסם

יש נכים שזקוקים לרכב ה״ענקי״ בגלל צורך במתקני עזר, שמה לעשות - תופסים הרבה נפח ומשקל. ואותם נכים זקוקים לא רק למקום שיכיל את הרכב הגדול, אלא גם את המתקנים הנוספים שבולטים מהרכב - אותו שטח מקווקו שרואים צמוד לחנית הנכה (ושלעיתים יש החונים בו באופן לא חוקי).

לגבי הקלות מס - להבנתי דווקא בהן יש הגדרת גודל הרכב (אם כי לפי נפח המנוע) - נשאל את המטמחה @zvit

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, gpro כתב:

למה לך - תחשוב על נכה עם משפחה של  4 ילדים  + האשה.. גם ברכב גדול זה הרבה רעש.
כאן מציעים לנכה קצת שקט וחופש מהמשפחה בנסיעה - הנכה יסע לבד או עם מלווה ברכב קטן 
ושאר המשפחה, 4 ילדים + האישה , יסעו באוטובוס / רכבת קלה..

:wink: צריך לחשוב על זה לפני ששוללים - אולי ההפרדה מהמשפחה והשקט בנסיעה, ישפרו את בריאות הנכה. 
ואולי כבר לחוקק חוק כי לנכה מותר רק ילד אחד.. כך משפחת הנכה, תכנס לרכב קטן.

אייל.

• רעיון גרוע 2
  • מצחיק 4

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין הגבלה על גודל הרכב של נכה (היה לי חבר מנוחתו עדן שאושר לו דגם של מרצדס מעל 4 טון כי לא היה רכב רגיל שהוא יכל לנהוג בו בצורה נוחה וסבירה)

מהצד השני היה לי חבר שבשנות ה-80 התעקש לרכוש סוזוקי אלטו 796 סמ"ק בתור רכב הנכים שלו.

(זה מאד נדיר כי על רכב קטן נכים כמוהו מקבלים קצבה קטנה יותר מהרגיל)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...