Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, ofir1988 כתב:

לאחר שאפל פתחו אפשרותֶ לרכוש חלפים דרכם.

אין אפשרות כזו, IRP דורש אישור מקדים ולא משתלם לחנויות

https://www.theguardian.com/technology/2023/may/18/we-are-losing-money-companies-in-apples-repair-program-say-they-cant-compete-with-tech-giant

יש מעט מקומות שבאמת יכולים להבטיח חלפים מקוריים

https://getsupport.apple.com/repair-locations?locale=en_IL

עריכה אחרונה על ידי shake
  • אהבתי 1
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית,לעייפון 12 (גם לאשתי יש,וגם שלה בן 3וחצי) יש סוללה קטנה בנפח 2800mAh,שזה כלום ושום דבר

שנית,כיוון שמדובר בבני נוער,הסוללה לא תחזיק הרבה עקב השימוש המאסיבי אני משער (וואצאפ טיקטוק אינסטוש פייסוש דפדפן שיחות וכו') ומשם הדרך קצרה שהיא מתרוקנת מהר

שלישית,אני נגד החלפת סוללה,אולי עקב תקלה כשהמכשיר חדש יחסית (עד שנה),סתם ככה למכשיר בן 3 ומעלה החלפת סוללה לא תתן כלום,מכיוון שבדומה למחשב - גם שאר הרכיבים התיישנו,אז הסוללה עצמה כחדשה לא תתן כלום,אפילו לא ברמת אחוז בודד

כמו שכתב שמלוב האייפוניסט הנצחי :) תמכור ביד2 (עייפון תמיד חם בלוחות,בקטע הזוי של למכור תוך יום\יומיים במחיר סבבה+) ותשדרג אותם ל14

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני כשעה, ezuf כתב:

ראשית,לעייפון 12 (גם לאשתי יש,וגם שלה בן 3וחצי) יש סוללה קטנה בנפח 2800mAh,שזה כלום ושום דבר

שנית,כיוון שמדובר בבני נוער,הסוללה לא תחזיק הרבה עקב השימוש המאסיבי אני משער (וואצאפ טיקטוק אינסטוש פייסוש דפדפן שיחות וכו') ומשם הדרך קצרה שהיא מתרוקנת מהר

שלישית,אני נגד החלפת סוללה,אולי עקב תקלה כשהמכשיר חדש יחסית (עד שנה),סתם ככה למכשיר בן 3 ומעלה החלפת סוללה לא תתן כלום,מכיוון שבדומה למחשב - גם שאר הרכיבים התיישנו,אז הסוללה עצמה כחדשה לא תתן כלום,אפילו לא ברמת אחוז בודד

כמו שכתב שמלוב האייפוניסט הנצחי :) תמכור ביד2 (עייפון תמיד חם בלוחות,בקטע הזוי של למכור תוך יום\יומיים במחיר סבבה+) ותשדרג אותם ל14

אתה לגמרי טועה
יש לי אייפון 11 בן כמעט 6...
הסוללה המקורית החזיקה לי חצי יום, אחרי ההחלפה הוא חזר לשרוד יום מלא עם השימושים שלי
הוא עובד תקין ואני לא מוצא סיבה להשכיב 4-5K על טלפון חדש

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני שעה, ezuf כתב:

זה לא נכון.

סוללה היא רכיב מתבלה. הקיבולת שלה נשחקת והיא מכילה פחות. וכשמחליפים סוללה, מרגישים מיד שהסוללה החדשה נותנת משך פעולה ארוך יותר מהקודמת שהתבלתה.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

עונה כטכנאי שעבד במעבדות המורשות של אפל בישראל (איידיגיטל וDcs) במשך כ4 שנים, מכיר את עולם הסלולר ואפל בפרט וחיי אותו ביום יום - נדיר מאוד שיהיו טכנאים עצמאיים עם חלפים מקוריים של אפל שהם לא הגיעו מפירוק.

ככלל - אין דבר כזה חיקוי טוב/קרוב למקורי/כמעט מקורי/יצא מאותו מפעל ושלל תירוצים של הטכנאים היום בשוק.

יש מקורי ויש לא מקורי, אין באמצע.

לרוב החלקים הלא מקוריים מחזיקים מעמד תקופה ואז מתחילים לזייף.

בנוגע להחלפה במקום לא מורשה, צריך לקחת בחשבון גם את נושא האטימה של המכשיר לנוזלים ואבק לאחר מכן (לטכנאים בשוק יש דבק גנריי ולא של אפל).

לגבי שקע טעינה תקול - ברוב המוחץ של הפעמים מדובר על לכלוך תקוע בשקע, אפשר לנקות עם סיכת סים או מחט, אם השקע נקי אפשר להחליף לחלק מקורי מפירוק או לחלק לא מקורי (לא ממליץ).

• אהבתי 3
פורסם
לפני שעתיים, Liel Baruch כתב:

לגבי שקע טעינה תקול - ברוב המוחץ של הפעמים מדובר על לכלוך תקוע בשקע, אפשר לנקות עם סיכת סים או מחט

שאלת תם, לא עדיף להשתמש בקיסם שיניים או משהו אחר, שאינו מתכתי? 

אין סיכוי לקצר בשימוש בסיכה/מחט מתכתיים? 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעה, אורי מ. כתב:

שאלת תם, לא עדיף להשתמש בקיסם שיניים או משהו אחר, שאינו מתכתי? 

אין סיכוי לקצר בשימוש בסיכה/מחט מתכתיים? 

בהחלט

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 5.12.2024 בשעה 13:34, הצילינדר השישה עשר כתב:

השנקל שלי: לקחתי שני אייפונים ישנים (7 ו-x) למעבדה בפתח תקווה, הטכנאי עשה רושם מאוד מקצועי וביצע בדיקות לפני ואחרי. במכשיר הישן מבין השניים הותקנה סוללה גנרית כי לא ניתן היה להשיג אחרת ובחדש מבינהם סוללה כביכול oem.

שניהם עבדו שנה לאחר מכן ללא סימנים להתדרדרות. בשל העלות הסבירה של ההחלפה, אישית אני ממליץ על צעד כזה.

לגבי שקע טעינה, לרוב אפשר לנקות במקום להחליף, אם זה המצב טכנאי כנראה ינקה את השקע על הדרך אם תחליף אצלו סוללה

ניקוי השקע אצלי פתר את הבעיה 

כל ההליך לקח פחות משעה ולא השארתי את הטלפון במעבדה אלא המתנתי במעבדה. אם יש שני טלפונים אפילו הגיוני יותר לטפל כך, לדעתי

יש לך במקרה את הפרטים של המעבדה?

תודה

פורסם
בתאריך 7.12.2024 בשעה 13:46, Liel Baruch כתב:

בנוגע להחלפה במקום לא מורשה, צריך לקחת בחשבון גם את נושא האטימה של המכשיר לנוזלים ואבק לאחר מכן (לטכנאים בשוק יש דבק גנריי ולא של אפל).

ולמעבדה מורשית אפל \ איידיגיטל יש דבק מקורי של אפל?

אין לאף אחד אותו,כמו שאין בארץ מפעל שלהם (אפל),אז האטימה שבאה מהמפעל לא תחזור בשום צורה אחרי שום תיקון,מעבדה של מורשה או לא מורשה (כפי שכתבת,לא תהיה אטימות מלאה לאבק\נוזלים)

בגלל זה הרבה טוענים שמכשיר נשאר במצב אחיד מרגע הקניה,אחרי התיקון הראשון הוא לעולם לא יחזור למצב הקודם,תיקון איכותי ככל שיהיה

לגבי נושא הבטריה ושכתבו שסוללה חדשה מפיחה "חיים" במכשיר באופן מורגש - נשמע כמו תירוץ פסיכולוגי להצדיק את הרכישה :)

*כל שכתבתי מתבסס על נסיוני ודעתי בלבד,לא בא להתנגח עם אף אחד\אחת כאן ובכלל...

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

גם לשעון יקר יש אחריות על אטימה לחצי שנה או שנה. טוב ככל שיהיה הדבק של אפל, מבלי לזלזל, הוא לא חיי לנצח.

נכון עדיפה סוללה מקורית, אם רק בארץ היו עושים את זה על המקום כמו בחו"ל ולא לחכות שבועיים.

וגם סוללה מקורית גם אם היא לא 100% אלא 90 מהמקורית עושה הבדל של יום ולילה בין מקורית גמורה לתחליפית חדשה

פורסם

בינתיים הטלפון עם הבעיה בשקע טעינה, הסתדר אחרי שחפרתי שם בעקשנות עם סיכה. תודה למי שהמליץ על זה.

בטלפון השני כנראה אחליף לסוללה חלופית. מקסימום הבן ימשוך איתו עוד שנה ואז נשדרג.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 52 דקות, סולל הדרך כתב:

אם רק בארץ היו עושים את זה על המקום כמו בחו"ל ולא לחכות שבועיים.

יש לי הרבה מה לומר על אפל בארץ... שום דבר מזה, לא חיובי. 

אחד מבעלי המפעל שאני עובד בו, אדם מבוגר מאד. עם אייפון. 

בתחילת הבלגאן בחיפה, ביקש את עזרתי עם להתקין "צבע אדום" ופיקוד העורף, לשמוע אזעקות. 

אין לו מושג מה הססמא שלו לחשבון של אפל. נו, שוין- תהליך של שכחתי ססמא. 

מפה לשם, בין היתר, אפל ענו- "אנחנו נשלח לך מייל ביום שישי בשעה 11:43". או שעה מוזרה דומה, לא זוכר את המספר המדוייק.

WTF.

עזבו שהיינו רק ביום שני. 

W.T.F.

אייפון! אפל! 

סוף טוב לסיפור, הנכד של הבחור עזר לו והצליח להתקין לו את מה שרצה. דבר שהיה מעבר ליכולותיי. 

שמח שאין לי אייפון. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...