Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בכי תמרורים

tinoki

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 3.1.2026 בשעה 17:03, Be roo כתב:

בדיון על תמרורים? כן.

המספר לא רנדומלי, הוא קשור לדיון. סביר להניח שמי שמתעניין בדיון תאורטי על תמרורים, יטרח לפתוח את ה"תנך" שלהם.

ויפה שאתה לא מוכן לטרוח לפתוח, אבל מצפה שאחרים יעשו זאת בשבילך, ויעתיקו, וידביקו, כדי שאתה תוכל להשתתף בדיון.

הכוונה היא לא שמישהו יעבוד בשבילי, אלא להפוך את הדיון הזה לזורם ומזמין יותר.

מספר תמרור הוא קוד טכני,

אבל תמונה היא שפה ויזואלית שכולנו מבינים ברגע.

אם המטרה שלנו היא לפתח שיח מעניין ולא רק לדקלם את ה'תנ"ך' של התמרורים,

הוספת איור קטן עוזרת לכולנו להישאר באותו עמוד מבלי לקטוע את רצף הקריאה.

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, NickName1 כתב:

הכוונה היא לא שמישהו יעבוד בשבילי,

אולי שהפלטפורמה תעבוד בשבילנו במקום לשבור את הראש בניחוש או בגיגול כל פעם מחדש?:brickwall:

הרי יש מילים שבאופן אוטומטי מקבלות כאן קו תחתון עם הסבר קצר,

כמו צריכת דלק, מצערת, גיר פלנטרי, ממיר קטליטי, ועוד כמה.

אז טכנית זה בטח אפשרי שמספרי התמרורים יקבלו אוטומטית את הקו הזה עם ההסבר של התמרור.

מנהלים - לטיפולכם...

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 5
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, NickName1 כתב:

הוספת איור קטן עוזרת לכולנו להישאר באותו עמוד מבלי לקטוע את רצף הקריאה

וקוטעת לכותב את רצף הכתיבה.

ויש אנשים ששלל תמונות באמצע ההודעה מפריעות להם.

לפעמים נוח לי להוסיף, לפעמים לא. לפי מה שמתאים לי באותו רגע. 

תלונות אפשר להעביר בארבעה העתקים להנהלת הפורום.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
בתאריך 3.1.2026 בשעה 18:52, דובצע כתב:

גם לא כתוב בנוסף באנגלית-ניראה לא תקין

IMG_9046.png

בדקתי את לוח התמרורים ואת ההנחיות להצבת תמרורים ולא מצאתינהתייחסות לרב לשוניות. אולי מישהו ימצא.

לפי זכרוני הדרישה ל-3 שפות היתה בפסק דין לפני שנים רבות, שאיני יודע מה מעמדו כיום. שילוט דו לשוני נפוץ בעולם, שילוט תלת לשוני הרבה פחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

אולי שהפלטפורמה תעבוד בשבילנו במקום לשבור את הראש בניחוש או בגיגול כל פעם מחדש?:brickwall:

הרי יש מילים שבאופן אוטומטי מקבלות כאן קו תחתון עם הסבר קצר,

כמו צריכת דלק, מצערת, גיר פלנטרי, ממיר קטליטי, ועוד כמה.

אז טכנית זה בטח אפשרי שמספרי התמרורים יקבלו אוטומטית את הקו הזה עם ההסבר של התמרור.

מנהלים - לטיפולכם...

האמת לא ידעתי בכלל שזה קורה אוטומטית.

אולי כי אני חדש בפורום.

רעיון מעולה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

ולא מצאתינהתייחסות לרב לשוניות

מבחינת תמרור 439 ספציפית, מצאתי התייחסות לתרגום רק בהקשר של תמרור חניה לנכה:
״ומתחתיו תמרור 439 בכיתוב של עברית ותרגום לערבית או אנגלית״.

יש מספר רב של התייחסויות בקובץ ההנחיות לגבי תעתיק (לא תרגום, כלומר לשמות), אבל בהקשר של תמרורים אחרים. מוזר שאין משהו כללי, ושהתעלמו מתמרור 439.

תמרור 629 זוכה למשל התייחסות מיוחדת כשהוא בא בצירוף תמרור המתריע על ירידה חדה ״יתן להוסיף תמרור 629 עם נוסח מתריע, כגון: "האט – ערבית – Slow ",״

בקיצור, נראה שיש חוסר אחידות לגבי ענין התרגומים בהנחיות. יש תעתיקים לשמות, אבל לא תרגומים מילוליים לתמרורים בתוכן חופשי.

מצד שני, גם באירופה נתקלתי בזה לא מעט, מגילת הנחיות לחניה בשפה המקומית, כמו אצלינו.

פורסם

וגם התעתיקים, למרות ההנחיות, לגנרי לא אחידים. כל צייר שלטים עושה כפי הבנתו, שבהרבה מקרים לא קיימת. ראי השלט בפוסט שלי מאתמו. (אמנם לא תעבורתי, אני אפילו לא בטוח שאותנטי, אבל מייצג דברים שנראים בשטח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למיטב זכרוני יש פסיקה מחייבת של העליון לתרגום כל התמרורים לערבית. אנגלית זו תוספת מקובלת ברוב העולם, גם אצלנו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מהכיוון שמצולם, מדובר בצומת רחבה ומורכבת.

הרכבת הקלה עוברת שם מאמצע הכביש, באלכסון למסלול ימני (לתחנת הגבעה הצרפתית).

ויש מסילה נוספת, לכיוון ה"דיפו", המוסך וחניית הלילה של הקרונות.

פורסם (נערך)

כן. אבל יש בתמרור הזה כמה בעיות:

1. יש סתירה בין 2 התמרורים: האם אסור לנסוע בכביש או שמותר אך מסוכן.

2. אם האיסור הוא עד הצומת, אזי בצומת יהיה מותר גם לנסוע בכביש ולא במעבר חצייה.

3. התמרור פונה לאוכלוסייה הערבית של שועפט, וכתוב בעברית בלבד.

4.  יש כאן תקדים של איסור נסיעה לאופניים בכביש בדרך עירונית. מחר יאסרו על ב.מ.וו איזטה לנסוע באיילון!?

נראה כמו תמרור שמישהו בעירייה או בתחנת המשטרה הצמודה החליט להציב עקב תאונה.

עריכה אחרונה על ידי NAPOLEON
פורסם (נערך)

1. אין סתירה. ה-412 אוסר על תנועת אופניים, ה-439 מדריך את הרוכבים כיצד לנהוג (ההסבר על הסכנה קצת מיותר).

2. ההגדרה היא "בדרך שבה הוצב התמרור" - אין הגדרה של סיום האיסור (אין תמרור כזה ולא מצויין צומת או גבול אחר).

3. צודק.

4. איילון הוא כביש מהיר, חל איסור כניסה למספר סוגי רכב, ביניהם רכב שאינו מסוגל ומורשה לנסוע במהירות 60 קמ"ש או יותר (או מגבלה דומה במהירות המצויינת בתמרור 218). אז לאיזטה מותר לנסוע באיילון. השאלה האם זה חכם היא שאלה נפרדת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

IMG_9639.jpeg

IMG_9644.jpeg

פניה גרועה מאוד לתומי חשבתי שאני בנתיב הישתלבות כי יש סימון שטח הפרדה משמאל אחרי התמרור תן זכות קדימה כשבפועל אני בנתיב קצר ישירות לנתיב תחבץ איפה שאוטובוסים שועטים-לא ניראה לי במקום שטח ההפרדה המצוייר אחרי התמרור-שיקדמו את התמרור עד נקודת ההישתלבות+ על הדרך אין חיצים לבנים שמאלה על התחבץ שמורים לי להישתלב לנתיב הרגיל-ניראה לי מחדל (גם במבט קצר שאר המכוניות המישתלבות לא השתלבו חלק והאוטובוסים יודעים לאותת אורות גבוהים כי כניראה מכירים אנשים שנישלפים וחוסמים להם את נתיבם) -מה דעתכם

(ולא בדקתי עדיין את שאר ההישתלבויות במחלף האם זה ככה או אחרת)

פורסם

מה רצית להראות?

ה-301 סטנדרטי בארץ במקומות כאלה, משום מה לא אוהבים את 123.

חסר לי 501, ואולי גם 613 מקדים

פורסם

בעיקר מפריע לי הפניה עצמה

כרגיל או ההישתלבות בסוף אי התנועה או יש נתיב הישתלבות ארוך

בראשון נהג יודע לצאת כשפנוי מאה אחוז ובשני משכלל שיכול לצאת כי או ישתלב מנתיב ההישתלבות או אם לא יצליח יעצור בו-כך שהנתיב ארוך בשביל אפשרות של 2 האופציות

פה הבעיה שהנתיב ברוחב 2 נתיבים אז אתה בטוח שאתה בנתיב הישתלבות אבל תוך מטרים בודדים זה נתיב אחד בהפתעה ללא סימן מוקדם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...