Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בכי תמרורים

tinoki

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הזכרת לי איזו מלכודת בחיפה.

דרך ההגנה (כביש 4) מדרום לצפון, איזור בתי העלמין (צילום לוויין מ-google earth):

image.thumb.png.49bbbdc1b4d6549c01d17a7fb0c54d6c.png

מי שיוצא מבית העלמין בנקודה מס 1 (סיכה צהובה) חייב להשאר בנת״צ בגלל סימון 515 עד הצומת הבא - נקודה 2 (סיכה כחולה) ושם לפנות ימינה בגלל החץ הלבן ימינה של ה-514. זה מחזיר אותו למגרש חניה, שהיציאה ממנו היא….

נחשו…..

נקודה 1, הסיכה הצהובה.

מה שנקרא endless loop.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

הזכרת לי איזו מלכודת בחיפה.

דרך ההגנה (כביש 4) מדרום לצפון, איזור בתי העלמין (צילום לוויין מ-google earth):

image.thumb.png.49bbbdc1b4d6549c01d17a7fb0c54d6c.png

מי שיוצא מבית העלמין בנקודה מס 1 (סיכה צהובה) חייב להשאר בנת״צ בגלל סימון 515 עד הצומת הבא - נקודה 2 (סיכה כחולה) ושם לפנות ימינה בגלל החץ הלבן ימינה של ה-514. זה מחזיר אותו למגרש חניה, שהיציאה ממנו היא….

נחשו…..

נקודה 1, הסיכה הצהובה.

מה שנקרא endless loop.

זה נראה שבסוף זה כבר לא פס רצוף מה שמאפשר לעבור נתיב לא?

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Tom_22 כתב:

פעם הבאה מ- https://www.govmap.gov.il/ 😉

image.thumb.png.77ddc6bceb94a99143080cf80029f6c9.png

איזו רזולוציה. הסתכלתי על הבית שלי - רואים את דוד השמש. אבל מספר הבית שגוי.

לפני 20 דקות, עוזי ל כתב:

זה נראה שבסוף זה כבר לא פס רצוף מה שמאפשר לעבור נתיב לא?

לא, כי ה-514 מורה ימינה. וחוץ מזה, מדובר בקטע קצר מאוד להשתלבות בנתיב שבדרך כלל עמוס בתנועה מהירה (מהירות מותרת 70 קמ״ש ומקובלת 80-90).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, דובצע כתב:

IMG_9639.jpeg

IMG_9644.jpeg

פניה גרועה מאוד לתומי חשבתי שאני בנתיב הישתלבות כי יש סימון שטח הפרדה משמאל אחרי התמרור תן זכות קדימה כשבפועל אני בנתיב קצר ישירות לנתיב תחבץ איפה שאוטובוסים שועטים-לא ניראה לי במקום שטח ההפרדה המצוייר אחרי התמרור-שיקדמו את התמרור עד נקודת ההישתלבות+ על הדרך אין חיצים לבנים שמאלה על התחבץ שמורים לי להישתלב לנתיב הרגיל-ניראה לי מחדל (גם במבט קצר שאר המכוניות המישתלבות לא השתלבו חלק והאוטובוסים יודעים לאותת אורות גבוהים כי כניראה מכירים אנשים שנישלפים וחוסמים להם את נתיבם) -מה דעתכם

(ולא בדקתי עדיין את שאר ההישתלבויות במחלף האם זה ככה או אחרת)

IMG_9645.jpeg

IMG_9647.jpeg

• מצחיק 1
פורסם
לפני 22 שעות, NAPOLEON כתב:

יש כאן תקדים של איסור נסיעה לאופניים בכביש בדרך עירונית

אני בספק שזה תקדים, גם אם זה נדיר. וכל מקרה לגופו. התמרור הזה קיים כדי לאסור נסיעת אופניים במקומות מסוכנים. איש לא קבע שאסור להציב אותו בדרך עירונית. התקווה היחידה היא שועדת התמרור עשתה את עבודתה ואישרה אותו לאחר בחינה מקצועית של המקרה.

לפני 11 שעות, דובצע כתב:

בעיקר מפריע לי הפניה עצמה

חסרים מקומות כאלה?  לא בכל פניה חופשית יש נתיב השתלבות. אילוצי שטח.משתלבים בהתאם לתנאים הקיימים.

אם אין נתיב השתלבות, עומדים ומחכים

לפני 11 שעות, דובצע כתב:

בראשון נהג יודע לצאת כשפנוי מאה אחוז ובשני משכלל שיכול לצאת כי או ישתלב מנתיב ההישתלבות

״נהג יודע״? כל כך הרבה נהגים עומדים ונתקעים במקום לנצל נתיב השתלבות. אחד הדברים שזוכים להכי הרבה הזנחה בתרבות הנהיגה פה. גם בפניות איטיות, נתקעים ועומדים, במקום להאיץ ולהשתלב, שלא לדבר על השתלבות בדרך עירונית או מהירה.

פורסם
לפני 21 דקות, Be roo כתב:

״נהג יודע״? כל כך הרבה נהגים עומדים ונתקעים במקום לנצל נתיב השתלבות. אחד הדברים שזוכים להכי הרבה הזנחה בתרבות הנהיגה פה. גם בפניות איטיות, נתקעים ועומדים, במקום להאיץ ולהשתלב, שלא לדבר על השתלבות בדרך עירונית או מהירה.

אחרי שחטפתי דו"ח מופלץ ומונפץ (השוטר החליט לתת לי דו"ח שהוא "רק יכאב לי בכיס" בלי נקודות על עבירה שהוא המציא שעשיתי) כי יצאתי מצומת (פניתי ימינה) והפרעתי לניידת לטוס במהירות מופרזת בנתיב האמצעי מתוך שתיים, אני מקפיד לעצור בנתיבי השתלבות מסויימים (קצרים מדי ) עד שהתנועה מאפשרת לי להיכנס בלי להסתכן (מקומות תלויי רמזור). מעצבן? כן. אם הייתי מעדיף להשתלב "רגיל" וזהו? בכנות כבר לא. מעדיף להמתין ולא להצטרך לצפות את הנהג שמאחורי שאני לא יכול לדעת אם הוא שקוע בתוך SMS או סנדוויץ' או איפור בזמן שהוא נוסע. 

• רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

התהנגות נכונה בהשתלבות היתה חוסכת חצי מההאטות המיותרות בכבישים, גם של המשתלבים וגם של המשלבים.

הנטיה המטומטמת להצמד לרכב שלפניך, במקום לפתוח פער ממנו, ולאפשר השתלבות ״ריץ׳רץ׳״.

יש כמה נקודות שמוכרות לי, וודאי עוד עשרות אחרות שבהן יש האטות משמעותיות, רק בגלל הענין הזה.

מצחיק אותי לראות בכל פעם את הנתקעים, ואילו אני, פתחתי מרחק, מצאתי ״פתח״ בנתיב שאליו עלי להכנס, התאמתי את המהירות שלי לאותו פתח להשתלבות חלקה.

כאמור, שזה מצריך שיתוף פעולה מהמשלבים, שישארו פתחים דומים, ככה לכולם תהיה נסיעה חלקה יותר.

לצערי זה לא תמיד קורה, כי אין תרבות נהיגה בארץ. נהגים לא מרוכזים ולא מתכננים נסיעה, לא מסתכלים קדימה ואחורה כדי להבין מה קורה סביבם, לא מתאימים מהירות ומנסי םלהתשלב בתנועה שנוסעת 100 קמ״ש כשהם ב-70, או סתם נלחמים שאף אחד לא יכנס לפניהם.

פורסם

סייגתי, במקומות מסויימים- ממש לא בכולם. 

הריצ'רצ' שדיברת עליו, אני מטיף לזה כבר משנים רבות ומשתמש בזה בעצמי איפה שאני רק יכול. יש נתיב השתלבות אחד ספציפי בחיפה, שבו (לפחות בשנים האחרונות) זה גם עובד ועובד יפה. באחרים, אה... "קצת" פחות. 

הנה דוגמא לנתיב השתלבות שאני עוצר בו (גם שדה ראייה בעייתי, ע"ע ארון חשמל ועמוד חשמל, גם כביש שמשתלב לכביש מהיר יחסית, גם נתיב השתלבות קצר מאד יחסית).

image.thumb.png.79e8b015d7bca5ec0a72f530a618b736.png

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

סייגתי, במקומות מסויימים- ממש לא בכולם. 

הריצ'רצ' שדיברת עליו, אני מטיף לזה כבר משנים רבות ומשתמש בזה בעצמי איפה שאני רק יכול. יש נתיב השתלבות אחד ספציפי בחיפה, שבו (לפחות בשנים האחרונות) זה גם עובד ועובד יפה. באחרים, אה... "קצת" פחות. 

הנה דוגמא לנתיב השתלבות שאני עוצר בו (גם שדה ראייה בעייתי, ע"ע ארון חשמל ועמוד חשמל, גם כביש שמשתלב לכביש מהיר יחסית, גם נתיב השתלבות קצר מאד יחסית).

image.thumb.png.79e8b015d7bca5ec0a72f530a618b736.png

מי שאישר להתקין את הארון חשמל הזה צריך ללכת לקנות משקפיים. מציע מאוד לפתוח פניה במחלקת ההנדסה של העיריה הרלוונטית. 

פורסם
לפני 14 שעות, garicho כתב:

מי שאישר להתקין את הארון חשמל הזה 

הוא, אני יכול רק לשער, אחיין של חבר של דוד של מישהו בעירייה, עם נכות שכלית שמועסק בפרוטקציה. 

כך לפחות אני נהנה לחשוב. 

המציאות היא הרבה יותר מורכבת, ואני משער שיש סיבות טובות לגבי מדוע הארון הארור הזה תקוע דווקא שם. 

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

הוא, אני יכול רק לשער, אחיין של חבר של דוד של מישהו בעירייה, עם נכות שכלית שמועסק בפרוטקציה. 

כך לפחות אני נהנה לחשוב. 

המציאות היא הרבה יותר מורכבת, ואני משער שיש סיבות טובות לגבי מדוע הארון הארור הזה תקוע דווקא שם. 

אני מבין את מה שאתה אומר, אך יחד עם זאת מדובר במפגע בטיחותי חמור שפוגע קשות בשדה ראיה. אני בטוח שאפשר למצוא פתרון שיסכן פחות את משתמשי הדרך מלתקוע עמוד עם ארון גדול בידיוק בנקודה הזאת.

פורסם

מספיק שהיו מסובבים אותו ב-90 מעלות... 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...