Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בכי תמרורים

tinoki

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שימוש בתמרורים משתנים להכוונה (נתיבים משתנים) למרות שאינם מופיעים בלוח התמרורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמרור עם 0 גדול ושמן עליו מתאים מאד לשירשור הפוליטי דווקא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 3.1.2026 בשעה 17:29, sperial כתב:

יש שימוש בתמרורים משתנים להכוונה (נתיבים משתנים) למרות שאינם מופיעים בלוח התמרורים

אין לתמרורים משתנים הגדרה בלוח התמרורים, כי אולי לא באמת צריך אחת. העובדה שבשעה מסויימת מוצג סימון אחד ובשעה אחרת מוצג סימון אחר, וכל הקסם הזה מתבצע בטכנולוגיה מתקדמת, לא מצריכה הגדרה נפרדת. מה שקובע הוא התמרור המופיע כרגע, ולא משנה אם הוא מתחלף ע״י מנוע או שמישהו בא והציב תמרור אחר. מצד שני, מן הסתם זה מחייב אישור של ועדת התמרור.

וכאמור, השימוש היחיד שמוכר לי בנושא הוא לסימון כיווני נסיעה מותרים בצומת. 

יש גם תמרורים אלקרטרונים, הם כן מוגדרים בלוח (להגבלת מהירות 426פ, או התראת תאונה 151פ וכו׳), כי יש להם צבע שונה, בגלל הרקע השחור, כלומר מופע שונה שמחייב הגדרה. 

בתאריך 3.1.2026 בשעה 18:52, דובצע כתב:

גם לא כתוב בנוסף באנגלית-ניראה לא תקין

תמרורי מלל אכן אמורים להיות מתורגמים, אבל לעיתים רחוקות זה קורה (תחשוב איך יראה תמרור חניה בת״א אם יתורגם ל-3 שפות, גם העמוד יקרוס מכובד הפח הדרוש), אבל זה לא הופך את התמרור ללא חוקי.

ברוב המקרים מדובר על סייג לאיסור, כך שבמקרה הגרוע, מי שלא יכול לקרוא, יתייחס לאיסור כאילו הוא תקף תמיד. אז אולי הוא יפסיד משהו שמותר לעשות, אבל סיכון לתנועה לא יהיה.

במקרים שבהם מדובר על היתר לפי עות (כמו חניה בת״א למשל) אם נהג שאינו דובר עברית יגש למשפט, יתכן מאוד שיזכה, אבל לנו כנראה זה לא יעזור.

• אהבתי 1
פורסם

נכון. ולכן תמרור משתנה עם שעון, שבשעה שהפרסה מותרת יהיה ללא גרפיקה (או יציג תמרור 210 או הוריאציה המתאיה לסיטואציה) ובשעה שהפרסה אסורה יציג 431, יהיה יותר ברור מה-439 שכתוב באותיות טל ומטר ובשפה אחת בלבד. תמרור כזה יכול להיות מחוובר למרכז בקרת רמזורים לצורך ויסות תנועה..

אבל תמרור כזה יותר יקר ומצריך תשתיות חשמל ואולי שליטה מרחוק. יותר זול לצבוע שני לוחות אלומיניום דק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, Be roo כתב:

וכל הקסם הזה מתבצע בטכנולוגיה מתקדמת

:rofl:

אני מכיר צומת אחת כזו בחיפה, שאני זוכר שיש שם את השלטים האלו (כמו שאמרת, הכוונת נתיבי נסיעה)- משום מה בגוגל מפות השילוט הזה לא מופיע. 

"טכנולוגיה מתקדמת" זה לא :lol: מנוע קטן וסלאטים מסתובבים. ניתן לשליטה מרחוק. זה הכל. 

פורסם

איפה?

אני מכיר בקרת מהירות ונתיבים במנהרות - תמרורי 426פ ו-724פ, אני מניח שיש גם 723פ למרות שלשמחתי לא ראיתי אותו מעולם בפעולה. וגם בקטעים של 6 צפון.

פורסם
לפני 49 דקות, sperial כתב:

אבל תמרור כזה יותר יקר ומצריך תשתיות חשמל ואולי שליטה מרחוק. יותר זול לצבוע שני לוחות אלומיניום דק

לא בטוח שזו המגבלה היחידה. התמרורים המתחלפים גדולים יותר ומסורבלים יותר. 

במקרה של נתיב מתחלף אין בעיה, כי הם מותקנים למעלה בגובה ולא מפריעים לאיש. תמרור איסור פרסה מותקן על עמוד שעל אי תנועה. יש מגבלת גודל שיכולה ליצור הפרעה למעבר, הסתרה של תנועה לקראת הצומת ועוד.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, sperial כתב:

איפה?

פה.

רק שאני לא רואה את השלטים האלו בלינק משום מה. 

אני זוכר שבשעות אחה"צ השילוט היה משתנה, ולא מאפשר פנייה שמאלה מ-2 הנתיבים (הופך נתיב אחד לפנייה ימינה בלבד) כך שהייתי מתכנן לעצמי את הנתיב שם מראש כדי שלא אופתע מהנבלה. 

[טוב, אני ממילא מתכנן את הנתיבים שלי מראש בכל נסיעה... לא חכמה]

לפני 19 דקות, Tom_22 כתב:

פה אולי?

LOL, יש לך מושג כמה שנים הצומת הזו כבר נראית אחרת לגמרי? התמונה בלינק שלך היא משנת 2011 :rofl:

אבל העלית נקודה. אני לא זוכר אם יש שם עוד את התמרורים האלו. אבדוק בהזדמנות, אם ייצא לי לעבור משם שוב. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 1

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

"טכנולוגיה מתקדמת" זה לא :lol: מנוע קטן וסלאטים מסתובבים. ניתן לשליטה מרחוק. זה הכל. 

להבא אשים תמרור "זהירות! סרקזם"

image.png.b757f3e8190a6f4463fa696d1d66a59b.png

ותתפלא, מיושן ככל שיהיה, כמות הנהגים שלא מכירים את הנושע תפתיע אותך.

אבל מבחינתי זה מצויין, מאפשר לעקוף עומסים שלמים בנתיב ריק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אבל להזהר מאנשים שמזהים את התמרור באיחור וסוטים לנתיב בלי בדיקה והתראה.

image.png.dd76b373397f3706288db86a0375a390.png

פורסם (נערך)

תמרור מתחלף כדי שלא יפתיע יש סימון שזה האזור שלו וזה פסים מקווקוים על הכביש בנתיב מתחלף

פה נהג שיזכור שמותר לעשות פרסה אולי ולא ישים לב שפתאום צץ שלט בכביש שהוא ״מכיר״

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 18 שעות, Be roo כתב:

להבא אשים תמרור "זהירות! סרקזם"

כבר ביקשו ממני בזמנו לשים [ציני] ו [\ציני] כי קשה לדעת איתי. 

אני שמח שאני לא היחיד, מה אני יכול להגיד לך :lol:

ותתפלא, מיושן ככל שיהיה, כמות הנהגים שלא מכירים את הנושע תפתיע אותך.

לא... היא לא. 

אבל מבחינתי זה מצויין, מאפשר לעקוף עומסים שלמים בנתיב ריק.

כן... זה כן. :D

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...