Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

'דרייב' - משטרת התנועה

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניידות מתנ"א עדיין משמשות לאיסוף/החזרה של שוטרים לפני/בסיום משמרת ולמעשה יורדות מתפקיד הרבה לפני הזמן, וכדי לצמצם את הזמן הזה (ואולי רק כי איש לא יתלונן) טסות ב-160 קמ"ש מנתניה לבית דגן בשעות הקטנות של הלילה?

• אהבתי 1
פורסם

למה אין מספיק 'אופנועי אכיפה' בכבישים? הם הרבה יותר יעילים מניידות שנהג שעסוק בטלפון רואה אותם וזורק את הטלפון מהיד. 

אופנועים שיסעו בכבישים הלוך-חזור יוכלו לתפוס הרבה יותר נהגים בטלפון / בריונות / התקעות על נתיב שמאל על 80 קמ"ש (למה לעזאזל? למה?!). 

שלא יעצור אותי שוטר על זה אבל היום עקפתי רכב כזה מימין (ששש...) הסתכלתי לראות למה הרכב לא מצליח לסחוב בירידות מירושלים(!), וכן, הייתה שם בחורה עם מברשת איפור כלשהי ועיניים במראה במקום בכביש...

• אהבתי 4

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

לפני כשנתיים היה פה מישהו שהעלה פה סיפור על שוטר שהוא ראה בצהריים עומד במחלף וכל הרכבים שניסו להידחף לתור סימן להם להמשיך ליסוע בכביש דבר שהאריך להם את הדרך בעוד חצי שעה עד שחוזרים לאותו מקום. (לא מוצא את השירשור על המקרה).

הרעיון מאוד מצא חן בעיני ולדעתי מאוד אפקטיבי לטיפול בביריונות שגורמת לחוסר צדק משווע וגם לפקק מאלו שמנסים להידחף.

האם יש אפשרות לפעולה דומה בהוראה רשמית בצורה קבועה של השוטרים? (ברור שמדובר ביציאה מהקופסא ולא בהתנהלות לפי הספר אבל הרבה יותר מועיל).

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)

תודה על היוזמה.

על הנהגים האיטיים שמתנחלים בנתיב האמצעי וסותמים את כל הכביש. זה ללא ספק מגדיל את מספר התאונות בשל העצבים שזה גורם לנהגים סביב ולעקיפות לא חוקיות.

האם משטרת התנועה אינה מודעת לזה? 

(אגב, לדעתי קמפיין מודעות על הגברת אכיפה על חובת שמירה על הימני בכל מצב, יעזור מאוד. חלק גדול מהנהגים/ות כלל לא מבינים מה הבעיה בכך שהם נוסעים על 70 קמ"ש בנתיב האמצעי.)

עריכה אחרונה על ידי TDI
  • אהבתי 5
פורסם

מלא שאלות יש לי שהתשובה תהיה לקונית כנראה אז אל תשאל 

למשל

למה האכיפה  כלפי עבירות זוטרות ולא כלפי נהגים  אלימים ומסוכנים באמת

• אהבתי 1
פורסם

למה פוצצו את כבישי הצפון, אלו ששופצו, הורחבו והוארו, ולכאורה הפכו בטוחים יותר, במצלמות מהירות בכבישים מהירים, ראשיים, או בירידות חדות? האםהכבישים הפכו למסוכנים יותר?

למה כל פעם שרואים ניידות סמויות הן אוכפות, 99.9% מהזמן, "עבירות" מהירות? ולא עבירות של נהגים ברבריים?

למה בכביש 85, שממנו 80% הוא כביש בלתי ניתן לנהיגה בגלל עבריינות, המקום היחיד שמשטרת התנועה שורצת בו היא ממזרח לנחל עמוד שם הכביש בנוי בסטנדרט מערב אירופי והאוכלוסיה רגועה ולא עבריינית?

האם וכמה הם מנצלים בציניות את העובדה שווייז לא ממש מתפקד - אם לא בשביל לטמון מלכודות שמטרתן היחידה היא הגדלת הכנסות המדינה?

• אהבתי 4
פורסם

למה האכיפה כל כך רופפת, כולל אכיפת מהירות*? 

@BoazB11 נגע בכמה נקודות חשובות - כלי הרכב ללא רישוי וביטוח, הדו״ג הפרועים שאליהם הייתי מוסיף אופנועים שנוסעים עם לוחית מקופלת/מוסתרת/לא קיימת. וצריך להוסיף הביריונות כמו שוליים, דחיפה בצמתים או אי שמירה על הימין.

*בניגוד לדעה המקובלת בפורום זה, אכיפת מהירות הוכחה כתורמת לירידה במספר וחומרת תאונות. חוץ מזה, נהג שיודע שחריגה במהירות ב-3 קמ״ש תעלה לו כמה מאות ש״ח יתרכז יותר בנהיגה ופחות בטלפון.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

אור אדום הוא מזמן לא חוק, הוא בקושי בקשה.

אין צומת שאני עומד בה, בעיקר בדרכים עירוניות, שלא עוברים בו באדום על מלא.

בוא נעזוב את הסכנה (כי "תמורת" אלה שעוברים באדום, יש לנו את משתמשי הסלולר שנרדמים בירוק, אז זה מתאזן יפה) זה המון כסף שזרוק על הכביש. 

בוא נהיה עדינים עם קנס של 1000 ש''ח.

זו הכנסה של 6 ספרות קל מכל רמזור בצומת - ביום.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מה המשטרה עושה עם כל הקבצנים ומבקשי הנדבות שעוברים בין הרכבים, מעכבים ומפריעים לתנועה, ברמזורים מרכזיים בערים?

כל בוקר בדרך לעבודה רואה לפחות 2 כאלה. שגם מסכנים את עצמם, בהפרעה לתנועה. 

• אהבתי 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

יש לי שלוש שאלות:

1. איך קובעים את המהירות המותרת בכבישים?

יש כבישים מהירים שבתחושה שלי, כשאני נוהג במהירות המותרת אני נוסע לאט מידי,
לרוב כבישים מהירים וישרים עם ראות טובה.
באיטליה למשל בכביש מהיר, בין עירוני ורב נתיבי מותר לנסוע 130 קמ"ש, כנ"ל באוסטריה,  בפולין יש גם כבישים בהם מותר 140 קמ"ש (והס מלהזכיר את האוטובאן)

האם קיימת נוסחה לפיה מחשבים את המהירות המירבית המותרת,
או שהיא נקבעה פעם ואף אחד לא רואה סיבה לשנות.

במקרה הטוב, הייתי מצפה לנוסחה מורכבת ממספר משתנים שצריכה לקחת בחשבון שלרכבים מודרנים לרוב יש:

• יותר כוח תאוצה
  • יותר כוח בלימה
  • יותר יציבות בכביש
  • מערכות בטיחות פסיביות טובות יותר למקרה של תאונה
  • מערכות בטיחות אקטיביות שמסייעות במניעת התאונה

במקרה הפחות טוב הייתי מצפה לתשובה ש "זה ככה מסיבות הסיטוריות"

ושתי נקודות על דמגוגיה:

א. ברור לי שיגידו "יותר לאט = יותר בטוח".

לדעתי, תפקיד הכביש הוא לספק תחבורה יעילה ובטוחה. בטיחות היא לא השיקול היחיד, גם לזמן שלנו יש ערך.

לפי העקרון הזה, אפשר להציע דווקא להוריד את המהירות המותרת, זה הרי משפר את הבטיחות אבל אף אחד לא מציע לקבוע מהירות מירבית בכביש 4 על 60 גם אם זה ישפר את הבטיחות. 

ב. ברור לי שיגידו "אתה אולי נהג אחראי אבל תראה את כל המטורפים האחרים".

לדעתי, החוק צריך להיקבע בשביל האזרח הממוצע, שומר החוק.

אם מישהו נוהג בכביש בצורה מסוכנת , לרוב זה ללא התחשבות במהירות המותרת כלל ואופן הנהיגה הוא המסוכן ואת זה צריך לאכוף.

לכולנו יצא מתישהו לראות איזו פרארי באוטובן ב250 קמ"ש בנהיגה שלא נראית מסוכנת. 

2. למה מדינת ישראל מתנגדת נחרצות לשיפורים\ שינויים ברכבים?

למה מה שמתאים לארצות הברית \ גרמניה למשל לא מתאים לנו?

גם כאן, ברור לי שיש הרבה נקודות וניואנסים אבל בראש ובראשונה הייתי שמח לא לחיות בתחושה שהמערכת (בהיעדר ניסוח טוב יותר) שונאת רכבי ספורט. 

3. האם אין הגבלה על כמות הרעש שרכב יכול לייצר?

איפה שאני גר חולפים מידי פעם באגי (רכבי שטח) או אופנועים אשר מייצרים כמות רעש שסודקת את עור התוף, יותר מכל רכב משופר אגזוזים שהיה מורד מהכביש בבדיקה שיגרתית.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • אהבתי 3

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני כשעה, itaysamurai כתב:

אור אדום הוא מזמן לא חוק, הוא בקושי בקשה.

אין צומת שאני עומד בה, בעיקר בדרכים עירוניות, שלא עוברים בו באדום על מלא.

בוא נעזוב את הסכנה (כי "תמורת" אלה שעוברים באדום, יש לנו את משתמשי הסלולר שנרדמים בירוק, אז זה מתאזן יפה) זה המון כסף שזרוק על הכביש. 

בוא נהיה עדינים עם קנס של 1000 ש''ח.

זו הכנסה של 6 ספרות קל מכל רמזור בצומת - ביום.

מוסיף את כניסה לצומת שלא פנוי. מספר צמתים שאני עובר בהן על בסיס יום יומי ותמיד הן סתומות בגלל שכל נהג יודע שהוא יכול לעבור באדום ו/או להיכנס לצומת ולשבת בה עם אפס השלכות. 

בנוסף, יש לי שאלה, האם המשטרה הולכת לקחת חלק באכיפה כנגד כלים קלים ממונעים או דו-גלגליים או שזה יישאר ברשות העיריות? 

כי כרגע העיריות לא מבצעות אכיפה כמעט בכלל ומספר אירועי הדריסה של הולכי רגל בעלייה גדולה (נתונים ממשרד הבריאות). 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אכיפה של נת״צים. מה שמפריע לי הוא אנשים שנוסעים כברת דרך ארוכה בנת״צ ימני תוך עקיפה, וחוסמים לאנשים שנוסעים כחוק את האפשרות לצאת על החץ הלבן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איסור הכנסה של רכבים שיכולים להפעיל רק דיארלים ואלה שכבר נכנסו לבטל את זה איכשהו.

לעשות סוף סוף מפרצי אכיפה בכבישים מהירים.

הורדת מהירות בכבישים עירוניים במקרה הצורך.

יותר נתצי"ם, ובאמת מאז שנכנסה מירי רגב מספרם של הנתיבים תצ עלו בהרבה וגם שיהיה אכיפה מוגברת בזה כי לפעמים יש פקק וכל כמה שניות מישהו מחליט לעבור בנתצ מרוב עצבים.

למה נו טראפיק הישראלית משווקת למלא מדינות רמזורים חכמים ורק בישראל אין?? חוסר בתקציב?? בעיות באספקת ייצור??

לאחרונה נכנס חוק שקונס על צפירה בלי שום סיבה באזור תל אביב. זה צריך להיות בכל גוש דן וגם באזור ירושלים במקומות שצריך.

• אהבתי 1

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...