Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לפני כמה שנים התחלתי לעשות את הטיפולים השנתיים במוסך אנרג'י במקום בצ'מפיון.

חייב לציין שבמוסך אנרג'י איכות העבודה והמקצועיות ברמה מאוד גבוהה והמחירים יותר זולים מאשר בצ'מפיון.

הבעיה שכול פעם שאני נכנס למוסך מתחילים ויכוחים עם גרישה שהוא בעל המוסך בקשר למה צריך להחליף.

מה שמוזר שגרישה מחליט מה צריך להחליף לפי המספר של הטיפול בלי קשר למספר שנים שהרכב על הכביש או כמה זמן עבר מההחלפה.

למשל, פלגים, בצמפיון אמרו לי שמחליפים אותם כול 6 שנים או 60 אלף המוקדם מבינהם.

כבר בטיפול הרביעי גרישה אמר שצריך להחליף פלגים, הרכב עבר 50 אלף והוא 4 שנים על הכביש, אבל מבחינת גרישה צריך להחליף כי טיפול רביעי זה 4*15 שזה 60 אלף.

גם שמן גיר הוא רצה להחליף, שזה אמור להתבצע כול 60 אלף בלי קשר לשנים שהרכב על הכביש.

לגבי רצועת טיימינג גרישה טוען שצריך להחליף כול 5 שנים אבל בצ'מפיון אומרים כול 120אלף.

פילטר אוויר של המנוע צמפיון מחליפים כול טיפול שני, גרישה מחליף בכול טיפול.

האם הוא צודק?

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

נראה עוד אחד שהשתן עלה לו לראש, ולא מבין שבעל מקצוע אמור רק לקבל הזמנת עבודה ולבצע אותה. שהוא רק ממליץ/מציע, ולא המחליט מה יקרה ברכב של מישהו אחר. ואם הוא חושב אחרת מהיבואן/יצרן, שיועיל להוכיח. כך אתה "מקבל מחירים זולים יותר מצ'מפיון". לאחד כזה צריך להיכנס עם מה שרוצים לעשות מבלי להזכיר את המילה "טיפול", אם זה מה שאתה רוצה. במבט כללי נראה שאתה והיבואן/יצרן צודקים. אתה יכול להיכנס לפורומים באירופה ולראות אם יש משהו בדבריו וישנן המלצות אחרות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בסופו של דבר, מי שמחליט מה לאשר לביצוע , זה בעל הרכב.

אבל, יכול להיות שבעל מקצוע מניסיון של שנים יודע על הדגם משהו שלא נלקח בחשבון בשגרת הטיפולים הרשומה ( למשל, החלפת רצועת טיימינג  שעלולה להקרע לפני הזמן), וממליץ להחליף מוקדם יותר.

אתה יכול להגיד שאת הפלגים יחליף בעוד 10 אלפים קילומטרים או כאשר הרכב ידוע לגיל 6 ( המוקדם מביניהם). הוא לא יכול להחליף אותם בניגוד לדעה של בעל הרכב.

קצת מפתיע אותי הסיפור שלך - בדרך כלל זאת פרקטיקה של מוסכי יבואן  לתת מספרים לטיפולים ולבצע אוטומטית את מה שרשום בכל טיפול כזה, בלי לקחת בחשבון קילומטראז' נמוך מתכנית הטיפולים הכללית. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אותי זה גם מעצבן...

כול פעם צריך להתווכח.

למשל בטיפול האחרון, ניסה לשכנע אותי להחליף פלאגים.

אמרתי לו שמאז ההחלפה האחרונה עבר 5 שנים ו38אלף קמ.

ופלגים מחליפים כול 6 שנים או 60 אלף.

הוא ישר שאל מאיפה אני יודע, אמרתי לו שצ'מפיון אמרו לי, זה ישר השתיק אותו.

יש לו שם של מומחה לvag באים אלו אנשים מכול הצפון, אנשים סומכים אלו ומחלפים דברים שאין שום צורך...

דבר נוסף, פעם בכמה שנים הוא מתעקש שצריך להחליף תותבים בזרועות היגוי קדמיות כי הן נסדקו, גומיות שחורות, הוא טוען שככה לא אעבור טסט. אני תמיד מסכים ומחליף.

אולי זה גם משהו שאם לא הייתי מחליף לא היה קורה שום דבר.

הייתה גם תקופה שהוא היה מנסה לשכנע אותי להתקין פילטרים סינים ולא ממותג ידוע כמו mann. תמיד אמרתי שהפרש של 30שח לא שווה את זה.

פורסם

לי זה נשמע כמו מישהו שמפתה אתכם במחירים זולים אבל בהוצאות לא חיוניות.

בתור לקוח שמזמין עבודה אף אחד לא יכול להגיד לך מה כן ומה לא צריך הוא יכול להמליץ וזהו. אלא אם הדבר בטיחותי ומסוכן להמשיך לנסוע ברכב וגם את זה הם אוהבים לעשות. כי אם המוסך חלש הוא ינסה לסחוט כל שקל גם בהפחדות. הכוח בידיים שלכם. 

לפני הטיפול תבקשו הצעת מחיר מה יוחלף ואיזה חלקים. וגם תתחילו להביא חלקים משלכם. אולי ככה המנטליות של הניצול תשתנה.

פורסם (נערך)

מה שמוזר שהמוסך שלו תמיד מלא באנשים,  יש לו הרבה עבודה, 6 עובדים, 5 ליפטים, ועדיין הוא מרשה לעצמו ללחוץ על אנשים להחליף דברים ללא צורך. 

באמת לא מבין את ההיגיון...

בצ'מפיון לוקחים יותר אבל אף פעם לא החליפו שום דבר לפני הזמן.

https://www.facebook.com/share/p/Xkipi7XoVdj4iT91/?mibextid=oFDknk

FB_IMG_1720251087354.jpg

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
לפני 4 דקות, דניאל1983 כתב:

מה שמוזר שהמוסך שלו תמיד מלא באנשים,  יש לו הרבה עבודה, 6 עובדים, 5 ליפטים, ועדיין הוא מרשה לעצמו ללחוץ על אנשים להחליף דברים ללא צורך. 

באמת לא מבין את ההיגיון...

בצ'מפיון לוקחים יותר אבל אף פעם לא החליפו שום דבר לפני הזמן.

https://www.facebook.com/share/p/Xkipi7XoVdj4iT91/?mibextid=oFDknk

FB_IMG_1720251087354.jpg

איך עושים כסף?

פורסם

אין משהו כתוב, צריך כול פעם להתקשר ולבקש הצעת מחיר לטיפול.

אבל אחרי 9 שנים ו3 רכבי אודי במשפחה אני כבר זוכר את זה.

כול טיפול מחליפים פילטר שמן, שמן, פילטר מזגן, ולפי גרישה גם פילטר אוויר של המנוע, צמפיון מחליפים פעם בשנתיים.

נוזל בלמים פעם בשנתיים.

פלגים כול 6 שנים או 60 אלף

שמן תיבת הילוכים כול 60 אלף.

בגדול זהו

לפני 3 דקות, צמיגי כתב:

איך עושים כסף?

ובדרך הורסים לעצמך את השם ומאבדים לקוחות...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

הגיע הזמן לטיפול השנתי, האם לחזור לצמפיון או להמשיך לטפל במוסך אנרגי?

שאלה נוספת, פעם אחרונה שהייתי אצלו הוא אמר שהתושבת של המנוע דחוסה מידי וצריך להחליף אותה.

בנסיעה ובעמידה לא מורגש שום דבר חריג, אין רעידות או רעשים.

איך יודעים מתי צריך להחליף תושבת מנוע?

פורסם (נערך)

יש לי ניסיון של שנים עם המוסך הזה. הייתי מגיע מרחוק במיוחד בשביל איכות העבודה וההרגשה שלא מנסים להשחיל אותי. מה שאת מתאר שונה לגמרי מהחוויה שזכורה לי שהייתם מטפל אצלם. לא מכיר את הבעלים באופן אישי, פשוט הוא בין המוסכים הבודדים שהשאירו עלי רושם חיובי מכל הבחינות. 

כנותן שירות ובעל עסק, אני נתקל אין סוף פעמים בלקוחות שיודעים מה טוב עבורם. לפעמים יש פערים בין מה שהם חושבים שצריך ולבין מה שאני חושב שצריך. אני מסביר את מה שאני יודע ונותן ללקוח להחליט. אם אתה חושב שאתה יודע יותר טוב ממנו (בלי סרקזם כלל) פשוט דרוש שיעשה בדיוק מה שאתה רוצה ואם לא חפש נותן שירות אחר.

עריכה אחרונה על ידי Tapian
פורסם

אני בטוח לא יודע יותר טוב ממנו...

אבל היצרן כן יודע יותר טוב ממנו.

לפני שאני מגיע לטיפול תמיד מברר מה צריך לעשות, כול פעם הוא מנסה לשכנע להחליף עוד משהו שהיצרן לא ביקש.

יש פעמים שאני לא יכול לדעת כי זה לא חלק משגרת הטיפולים, למשל תושבות

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...