Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוסף את ה Z4 בסוף השבוע במידה ולא יהיו בלתמ"ים והיו לי כמה מחשבות מקלחת על המיאטה...

מה קרה לכל התשבחות שהרעפתי על הרכב? למה בעצם אני מחליף? אני חושב שבמילה אחת - התבגרתי (או יותר נכון, הזדקנתי).

פתאום חשוב לי שיהיה אפשר לשמוע מוזיקה או פודקאסט בנוחות במהירות של highway או חימום הגה...

מצאתי שמה שהקסים אותי במיאטה במשך כל כך הרבה שנים, היעילות, הלתת לנהג רק את המינימום שהוא צריך - פתאום מכעיס.

הצפיפות כשיושבים ברכב, משהו שהיה כל כך חמוד בעיני במשך שנים והסתכלתי עליו בחיבה גדולה כל פעם שנכנסתי לרכב, פתאום נהיה מעיק.

ועוד.

אני עדיין דוגל שכרכב נהיגה נטו - רכב שמוציאים אותו אך ורק לנס הרים השכונתי - יהיה קשה מאוד לנצח את הנוסחה של המיאטה ND2\3. אבל ברגע שהרכב צריך להיות גם דיילי, זה נהיה מסובך יותר.

ה Z4 בשום צורה לא רכב החלומות שלי. אין לי כרגע רכב חלומות ואני לא חושב שאעשה את הטעות של קנית רכב חלומות שוב. זה פשוט הרכב שמסמן הכי הרבה Vים במוח שלי (ידני, רכב נהיגה, דיילי טוב, איכותי מבפנים, מושבים מצוינים, ירידת ערך צפויה נמוכה, סוג של אנונימי).

מחפש לוחית רישוי עד 7 תווים ל Z4 ולא עולה לי שום דבר משעשע או מתוחכם. למיאטה היה לי I GO BRR שנתתי לקונה במתנה כי הוא ממש רצה את זה, וזה התאים לאופי הרכב. חשבתי על NOT ZF8 אבל קצת חרוש מדי.

נ.ב. - ניסאן ניסו לשחד אותי עם ה Z החדשה, ידנית, 30% מתחת ל MSRP והצליחו לגרור אותי לסוכנות. איזה רכב פח אשפה. אני מבין למה הם לא מצליחים למכור אותו.

• אהבתי 2
  • תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, כוכב השחר כתב:

אוסף את ה Z4 בסוף השבוע במידה ולא יהיו בלתמ"ים והיו לי כמה מחשבות מקלחת על המיאטה...

מה קרה לכל התשבחות שהרעפתי על הרכב? למה בעצם אני מחליף? אני חושב שבמילה אחת - התבגרתי (או יותר נכון, הזדקנתי).

פתאום חשוב לי שיהיה אפשר לשמוע מוזיקה או פודקאסט בנוחות במהירות של highway או חימום הגה...

מצאתי שמה שהקסים אותי במיאטה במשך כל כך הרבה שנים, היעילות, הלתת לנהג רק את המינימום שהוא צריך - פתאום מכעיס.

הצפיפות כשיושבים ברכב, משהו שהיה כל כך חמוד בעיני במשך שנים והסתכלתי עליו בחיבה גדולה כל פעם שנכנסתי לרכב, פתאום נהיה מעיק.

ועוד.

אני עדיין דוגל שכרכב נהיגה נטו - רכב שמוציאים אותו אך ורק לנס הרים השכונתי - יהיה קשה מאוד לנצח את הנוסחה של המיאטה ND2\3. אבל ברגע שהרכב צריך להיות גם דיילי, זה נהיה מסובך יותר.

ה Z4 בשום צורה לא רכב החלומות שלי. אין לי כרגע רכב חלומות ואני לא חושב שאעשה את הטעות של קנית רכב חלומות שוב. זה פשוט הרכב שמסמן הכי הרבה Vים במוח שלי (ידני, רכב נהיגה, דיילי טוב, איכותי מבפנים, מושבים מצוינים, ירידת ערך צפויה נמוכה, סוג של אנונימי).

מחפש לוחית רישוי עד 7 תווים ל Z4 ולא עולה לי שום דבר משעשע או מתוחכם. למיאטה היה לי I GO BRR שנתתי לקונה במתנה כי הוא ממש רצה את זה, וזה התאים לאופי הרכב. חשבתי על NOT ZF8 אבל קצת חרוש מדי.

נ.ב. - ניסאן ניסו לשחד אותי עם ה Z החדשה, ידנית, 30% מתחת ל MSRP והצליחו לגרור אותי לסוכנות. איזה רכב פח אשפה. אני מבין למה הם לא מצליחים למכור אותו.

דברים משתנים, אנשים משתנים, הנסיבות משתנות.

טעות בטוח לא עשית. אחלה Z4 - זה רכב שיחזיק מחיר, הגרסה הידנית במיוחד.

ולכל מקרה - תמיד אפשר להחליף שוב אבל קשה לי להאמין שתחזור למיאטה.
הניסאן אכן נפילה גדולה, המון מתלוננים עליו.

מחכים לתמונות!

שתהיה שנה טובה

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם

נהגתי על ה z4m האוטומטית כ 10 ימים ואני חייב לומר שזה הרכב הכי קרוב למיאטה שאפשר, הוא אמנם מרגיש גדול וכבד משמעותית אבל הוא יחסית כיפי לנהיגה, נשלט ביותר (לי זה אחד הדברים החשובים ברכב), ונח מאוד. ההגה מת (מניח שלא רחוק מ nd,אבל בטח פחות טוב מ 718)

Miata ND2

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Or05230 כתב:

נהגתי על ה z4m האוטומטית כ 10 ימים ואני חייב לומר שזה הרכב הכי קרוב למיאטה שאפשר, הוא אמנם מרגיש גדול וכבד משמעותית אבל הוא יחסית כיפי לנהיגה, נשלט ביותר (לי זה אחד הדברים החשובים ברכב), ונח מאוד. ההגה מת (מניח שלא רחוק מ nd,אבל בטח פחות טוב מ 718)

ה Z4M40 הרגישה לי כמו גרזן כבד אבל כיפי מאוד. נהגתי לפניה על ה 20i שלדעתי יותר משחקית בזכות משקל קל משמעותית, אבל ממש לא מאיצה כמו שהיא פונה.
ככה שיש מצב שגרסת ה 30i עם עוד כ 60 כ"ס תהיה הכי קרובה למיאטה, אם מתעלמים מעניין הלאג בטורבו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, nadavd4 כתב:

ה Z4M40 הרגישה לי כמו גרזן כבד אבל כיפי מאוד. נהגתי לפניה על ה 20i שלדעתי יותר משחקית בזכות משקל קל משמעותית, אבל ממש לא מאיצה כמו שהיא פונה.
ככה שיש מצב שגרסת ה 30i עם עוד כ 60 כ"ס תהיה הכי קרובה למיאטה, אם מתעלמים מעניין הלאג בטורבו.

אני לא התייחסתי לכח, כי ברור לכולם ש z4m מפלצתית, אני חושב שיש לה יותר מדי כח ביחס ליכולות שלה(בלימה,אחיזה, השלדה עצמה), וכאמור לא נהגתי בגרסאות ה״חלשות״ אבל אני מניח שבאופן אישי הייתי מעדיף אותן.  לצורך העניין הפסקתי בשלב מסויים להשתמש במצב ״ספורט״ או אפילו קומפורט, כי בכל יציאה מפניה גם עם דוושה עדינה מאוד הזנב יצא, העדפתי להאיץ עם אקו...

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם (נערך)

אולי זה חוסר הניסיון שלי עם רכבים חזקים אבל גם לי היא הרגישה קצת אוברקיל בכבישים של האלפים, בעוד שהגרסה החלשה הרגישה לי עגלה. עם כל זאת, דווקא מצב ספורט עם בקרה במצב "חצי" היה מאוד מהנה, עד שמד הדלק הגיע קרוב מאוד למינימום או שהתחיל לרדת גשם.

כנראה שה sweet spot נמצא איפשהו באמצע, והוא נקרא ברז אם מוכנים לוותר על הגג הנפתח ודיפוני העור לטובת שימושיות 😉

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, כוכב השחר כתב:

פח אשפה? למה? 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 6 שעות, Or05230 כתב:

ההגה מת (מניח שלא רחוק מ nd,אבל בטח פחות טוב מ 718)

אחרי שנוהגים במשהו כמו ה Z של ניסאן מעריכים הגה מת אבל מדויק ופשוט עובד. ראה מטה

לפני כשעה, mcshmupi כתב:

פח אשפה? למה? 

כל כך הרבה סיבות, אבל בגדול - לאוטו הזה פשוט אין זכות להיות מושק ב MSRP של 56K (לפחות זה שאני נהגתי עליו). אולי ב 40-45K זה היה נסלח.

• המושבים גרועים ממש, אין שום תמיכה לירכיים, אני לא גבוהה במיוחד והרגשתי שאני יושב חצי באוויר. הלו?? ניסן??? יש סיבה שהמושבים חצי ידניים חצי חשמליים?
  • ההגה מוזר\פגום\לא-עובד. היה לו קטע הזוי כזה שאם אתה נותן ממש ממש קצת הגה, אז זה כאילו מקונפג אצלהם ל deadzone בשביל שיהיה לך יותר נעים כנראה בכבישים מהירים, מה שאחלה, אבל הם לא הגבילו את ה deadzone הזה לפי מהירות, ואז נניח הגלגלים לא ישרים לגמרי בחניה, ואתה רוצה לישר אותם, ונגיד שזה 1-2 מעלות בהגה - אתה מזיז את ההגה, ובמקום שהגלגלים יתיישרו - ההגה קופץ בחזרה לאיפה שהוא היה לפני שהזזת אותו. can't make this shit up.
  • הגיר נתקע בכניסה ל 2 קבוע, הרכב עם 13 מיילס על השעון, כן? הולך לפורום כשמגיע הביתה, מסתבר שזה פשוט הרכב ואנשים למדו לחיות עם זה
  • התלהבתי שיש בקרת שיוט אדפטיבית לידני! והיא מתבטלת בשנייה שנוגעים בקלאצט' אז מה הפואנטה שלה בכלל.
  • כביכול 400 כ"ס, אבל מרגיש כל כך חלש לעומת הסופרה\Z4, אין לי מושג למה
  • סאונד של מכסחת דשא בימיה האחרונים
  • הכפתורים על ההגה מבישים בכמה זולים הם מרגישים

ועוד ועוד ועוד.

נגיד ככה - יש סיבה שהרכב נרקב בסוכניות כבר שנתיים+ ונמכר 30% מתחת למחיר

• מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, כוכב השחר כתב:

מחפש לוחית רישוי עד 7 תווים ל Z4 ולא עולה לי שום דבר משעשע או מתוחכם

MA-NIAK

זה בדיוק 7 תווים.

וברצינות:

יש רכבים שמתאימים לתקופות בחיים, דברים שהיינו מוכנים להתפשר עליהם כשהיינו צעירים/רזים/טפשים/all of the above כבר פחות מתאימים בתקופות אחרות, וה Z4 היא בסוף מכונה לא רעה בכלל. שונה, מתפשרת על חלק מהדברים, אבל כך גם המיאטה, רק שהן מתפשרות על דברים שונים.

תתחדש ותהנה!

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם (נערך)
בתאריך 25.9.2025 בשעה 09:19, כוכב השחר כתב:

סתם מעניין מה לא אהבת בו, לא מרגיש ספורטיבי מספיק? כבד מדי?

הבנתי דווקא שמכר יותר מהסופרת בשנה האחרונה. כנראה המבצעים האגרסיביים האלה עובדים. וכמובן מחכה לשמוע את ההתרשמות שלך מה Z4, לפי כל הסימנים הרכב הזה יושב עליך טוב.

עריכה: מיהרתי להגיב כבר פירטת למה 🤦‍♂️

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 7 שעות, Doron_Z כתב:

סתם מעניין מה לא אהבת בו, לא מרגיש ספורטיבי מספיק? כבד מדי?

הבנתי דווקא שמכר יותר מהסופרת בשנה האחרונה. כנראה המבצעים האגרסיביים האלה עובדים. וכמובן מחכה לשמוע את ההתרשמות שלך מה Z4, לפי כל הסימנים הרכב הזה יושב עליך טוב.

עריכה: מיהרתי להגיב כבר פירטת למה 🤦‍♂️

מכר יותר כי בקושי היו יחידות מהסופרה, לא כי ה Z טובה. הם לקראת סוף ייצור ובקושי הביאו רכבים

פורסם

@כוכב השחר יפה שהוא זרם איתך… בארץ היו מסבירים לך שזה חלק מהנוהל שלהם ושאי אפשר אחרת, וגם אם נציג היה תולה שלט, השוטפים היו שוטפים ומחזירים את השלט למקום 🤐

מצד שני: לא יודע איך זה אצלכם, אבל דיטיילינג במקום מקצועי ממש לא מייצר סווירלים.

פורסם
לפני 6 שעות, כוכב השחר כתב:

לא יודע מה הם עשו בגרסא הידנית, אבל הרכב אפילו במצב Comfort וקל וחומר ב Sport - רועש ממש (בקטע טוב), בפער די גדול יותר מה M40 שנהגתי בה באירופה.

בגרסה הצפון אמריקאית אין OPF כמו שקיים באירופאיות.

זה יסביר את זה.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...