Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום 🙂

לקראת קניית רכב ראשון. אשמח לשמוע חוות דעת על סוזוקי sx4 ידני 1.6 2014.

האם אמין? יש מחלות ידועות, דברים שחשוב לשים לב אליהם בבדיקה? מה החסרונות המרכזיים ברכב? מה צריכת הדלק? מבחינת מקום בפנים - המושב האחורי סביר לשלושה? תא מטען נוח? האם אפשר לקפל את המושבים האחוריים ולהגדיל אותו? 

כל דבר נוסף שיש לכם לספר על הרכב יתקבל בברכה.

תודה רבה!

פורסם

מכיר את הדגם האוטומטי.

הבעיה המוכרת היא בגיר האוטומטי, יש ריקול, ואם הרכב עומד בתנאים שלו הוא מוחלף על חשבון היבואן, אבל נדמה לי שאחד התנאים הוא עד 10 שנים, כך שזה בגבול.

צריכת הדלק תלויה בך.  בנהיגה רגועה באיזור חיפה אני מקבל (באוטומטי) סביב 12 קמ״ל.

תביא בחשבון שהידני ברמת איבזור נמוכה.

המושב האחורי בהחלט מאפשר נסיעה של 3 מבוגרים. תא המטען מוצלח במיוחד, ובהחלט אפשר לקפל את המושבים האחוריים לטובת הובלת מטען.

אגב, התייחסתי לאוטומטי כי זה מה שיש לי (כ-8 שנים), ומדובר באותו מרכב ובאותו מנוע (מוצלח). דגם ידני קיים, אבל נדיר בארצנו.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאחי יש את הידני בהמלצתי והבנים שלו אוהבים את האוטו. הבנות פחות בגלל הידני.

אין תקלות , דלק סביב 1 ל14 / 15.

נוח ומרווח אך כמו שנאמר אבזור דל. 

אם קונים , אולי כדאי להוסיף מולטימדיה כדי להשתדרג קצת

• מעניין 1
פורסם

תודה רבה לשניכם על המענה!

שאלה נוספת - מישהו יודע אולי אם בקמ גבוה הרכב עדיין אמין ושווה רכישה? 130, 170 קמ? עם היסטוריית טיפולים כמובן. זה בגבול העליון של התקציב שלי ולא ישאיר לי המון כסף לתיקונים, מצד שני נראה בול מה שאני מחפשת. 

פורסם (נערך)

130 ק"מ זה רכב בן יומיים. תקן בשלושה סדרי גודל :wink:.

קשה לי לענות, שלי עם קצת פחות מ-100,000 ק"מ וללא תקלות, (חוץ מהריקול המוכר על תיבת ההילוכים הרציפה). אבל היה לי קודם sx4 שמצוייד בגרסה קודמת של אותו מנוע, הגיע ל-185,000 ק"מ עם אפס תקלות וירד מהכביש בגלל תאונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מדבר על הדגם שלפני מתיחת הפנים, המחלה הידועה שלו היא הגיר הרציף. 

אם אתה קונה את הידני אתה עוקף את הבעיה הזאת. 

רכב מרווח, מתלים קצת קשים, פלסטיקה זולה אבל תשרוד שואה גרעינית ואבזור יחסית נדיב לתמורה (לא יודע מה ההבדלים בידני, בטח פחות מאובזרת)

• רעיון טוב! 1
פורסם

טנקיו! 

עוד משהו: אמרו לי באיזו קבוצת פייסבוק שאין לו אחיזה טובה בכביש, אבל דווקא בסרטוני ביקורת מציינים את אחיזת הכביש לטובה - מכירים משהו בנושא?

פורסם

מדובר על רכב משפחתי וזה יעודו, שום בעיות של אחיזת כביש אלא אם אתה חושב שהגעת לרכב מירוץ והרי זה אינו היעוד של הרכב.

הרכב מתנהג בצורה צפויה , חשוב להקפיד על צמיגים טובים , זבל סיני יפגע בהתנהגות הרכב.

מבחינת אמינות אין חשש , אם יש ספר טיפולים מסודרלא הייתי נרתע מנסועה גבוהה במסגרת הסביר , הדגם הידני אינו מבוקש וניתן בהחלט להתמקח על מחירון נמוך יותר ממחירון , בד"כ הרכבים הללו יושבים תקופה ארוכה לפני מכירה.

אם גיר ידני אינו מכשלה הייתי בודק את הסוויפט אשר הגיעה גם היא עם גיר ידני, לטעמי רכב טוב יותר .

• מעניין 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני כשעה, CluelessGoblin כתב:

טנקיו! 

עוד משהו: אמרו לי באיזו קבוצת פייסבוק שאין לו אחיזה טובה בכביש, אבל דווקא בסרטוני ביקורת מציינים את אחיזת הכביש לטובה - מכירים משהו בנושא?

היה לי בעבר סוזוקי קרוסאובר 1.4 טורבו 2017 עם גיר ידני, מבחינה כלכלית רכב מצויין עם 6 הילוכים לעומת הדגם של ה1.6 שהוא 5 הילוכים לדעתי. 

מבחינת אחיזת כביש באמת הוא פחות טוב, במהירויות ת גבוהות לפעמים מורגש חוסר יציבות בעיקר על בורות או משהו מורגש "איבוד שליטה" קטן, אבל חוץ מזה הרכב מצויין. 

פורסם

הרכב חסכוני

נוח לאחזקה

מזגן חזק

מניסיון ניתן להוביל ברכב אופני הרים ללא פירוק גלגל כשהמושב האחורי מקופל

חסרונות- הרכב רועש במקצת בנסיעה והאבזור בדגם הידני נמוך מהאוטומטי  - אין פסי גגון בגג ואני חושב שמאחור החלונות ידניים

מבחן דרכים: סוזוקי קרוסאובר ידני SUZUKI CROSSOVER - 4X4 אתר השטח הישראלי

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Ilangl97 כתב:

היה לי בעבר סוזוקי קרוסאובר 1.4 טורבו 2017 עם גיר ידני, מבחינה כלכלית רכב מצויין עם 6 הילוכים לעומת הדגם של ה1.6 שהוא 5 הילוכים לדעתי. 

מבחינת אחיזת כביש באמת הוא פחות טוב, במהירויות ת גבוהות לפעמים מורגש חוסר יציבות בעיקר על בורות או משהו מורגש "איבוד שליטה" קטן, אבל חוץ מזה הרכב מצויין. 

אני הולכת לנהוג על המון כבישים הרוסים עם מלא בורות, היית אומר שזה דיל ברייקר?

קשה לי קצת להעריך כמה זה יהיה לי קריטי, זה אוטו ראשון וניסיון הנהיגה שלי לא בדיוק שופע 😅

פורסם

לא מכיר בעיית אחיזה, יש שמתלוננים על רכינה בפניות, אני לא שמתי לב לכך.

בד"כ הנהיגה שלי רגועה אבל יצא לי לבצע תמרוני התחמקות במהירויות של כביש 6 והרכב אחז היטב. מה שכן - אני מקפיד על צמיגים איכותיים. איני יודע מה מידות הצמיג של הדגם הידני, בדגם האוטומטי שיש לי מדובר במידה יחסית יקרה.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 30.1.2024 בשעה 23:21, CluelessGoblin כתב:

היי שלום 🙂

לקראת קניית רכב ראשון. אשמח לשמוע חוות דעת על סוזוקי sx4 ידני 1.6 2014.

האם אמין? יש מחלות ידועות, דברים שחשוב לשים לב אליהם בבדיקה? מה החסרונות המרכזיים ברכב? מה צריכת הדלק? מבחינת מקום בפנים - המושב האחורי סביר לשלושה? תא מטען נוח? האם אפשר לקפל את המושבים האחוריים ולהגדיל אותו? 

כל דבר נוסף שיש לכם לספר על הרכב יתקבל בברכה.

תודה רבה!

סוזוקי אטמוספרי (לא טורבו) ידני זה מתכון אופטימלי לאמינות. כמובן שאין אחריות לכלום בחיים אבל רכב כזה אם הוא מטופל היטב זה מצויין.

לא הייתי נותן משקל משמעותי לטענה מהפייסבוק על אחיזה והתנהגות. זה לא רכב שקונים בשביל ההיבטים הללו. הוא בודאי עונה על הדרישות של 95 אחוז ממי שרוכש אותו בהיבט הזה.

סוזוקי זה רכב שקונים משיקולים של עלות, אמינות ושימושיות. לא ביצועים, מראה והתנהגות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 8 שעות, CluelessGoblin כתב:

אני הולכת לנהוג על המון כבישים הרוסים עם מלא בורות, היית אומר שזה דיל ברייקר?

קשה לי קצת להעריך כמה זה יהיה לי קריטי, זה אוטו ראשון וניסיון הנהיגה שלי לא בדיוק שופע 😅

לא הייתי מגדיר את זה כדיל ברייקר, הרכב היה אצלי 3 שנים, מתחרט מאוד שמכרתי. 

זה היה הרכב הראשון שלי גם (אבל אחרי ניסיון נהיגה של 4 שנים על אוטומט) 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...