Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה. 

הרכב סובל מכמה דברים, ומוסכניקים (גם טובים שאני אוהב וסומך עליהם) מעקמים את האף ונמנעים מלחקור ולטפל. אבל המצב מחמיר והולך, ואף שהרכב ישן - אני אוהב אותו, ולא רוצה להחליפו - גם כי ערכו בשוק נמוך, ואין לי אמצעים להשיג רכב ברמה הזו.

הבעיות: 1. צריכת דלק גבוהה מאד - קיצונית גבוהה ביחס לעבר. כבר שאלתי כאן בעבר בעניין, זו בעיה ישנה, אך לא קיבלתי שום תשובה שיכולתי לפעול בעקבותיה - אני ראיתי באינטרנט (באתרים בחו״ל) שיש כל מיני ״נקיונות״ שצריך לעשות ועושים במנועי דיזל מהסוג הזה של ניסאן - אולם לא קיבלתי שום המלצה למוסך בארץ שיעשה זאת, כל שכן במחיר הגיוני, 

אם כאשר קיבלתי את הרכב (לא חדש! קניתי בן 3 שנים מליסינג, עם קילומטרז׳ נמוך) הוא נסע בקביעות עם ממוצע  ארוך-טווח של 5.0 למאה ק״מ (כעשרים ק״מ לליטר) כיום הוא עם ממוצע של 6.3 למאה - 15.8 ק״מ לליטר סולר. במחירי הסולר הנוכחיים - זה משמעותי מאד.

2. צרור מצטבר של בעיות חשמל. 

- נאלצתי להחליף מצבר פעמיים בתוך זמנים קצרים (שנה, ושנה-וחודש) אני קונה מצברים הכי טובים ויקרים שאני מוצא - המצברים באחריות, אבל מימוש אחריות בארצנו... לא הכי קלה ולא מציאה. הדבר היחיד שמצאו מוסכניקים ״רגילים״ שבדקו את הרכב, הוא שמתח הטעינה גבוה מידי (15.1 במקום 12-13 וולט אני חושב - לא בטוח לחלוטין במספרים). 

- זה רכב בדרגת גימור/פינוק גבוהה ויש לו פתיחה אוטומטית של מנעולים כאשר המפתח נמצא בסביבה. מתוך 4 הדלתות ומכסה תא המטען - כרגע רק דלת אחת ״מגיבה״ לכף היד שבאה לפתוח את הדלת כאשר המפתח בכיס - השאר הפסיקו לעבוד. לחיצה על השלט - עובדת בלי בעיה, והרכב מכיר במפתח ונוסע גם כשהמפתח איננו תקוע בחור שלו. גם אם הוא בתוך התיק. אני סבור שאולי סנסורים ״נסתמו בלכלוך״ או התנתקו, או מתו, לא יודע. 

- אורות איתות  - שניים מהם, פועלים באופן מאד מאד משונה. מתחילים ומפסיקים אקראית, אולי קשור להאצה/האטה של הרכב, אבל אני לא בטוח.

אשמח מאד להמלצות בקשר לשני הנושאים האלה - גם שמות/מיקום של מוסכים, ושמות של אנשים שמכירים ואוהבים ויודעים לטפל ברכב הזה -- אני גר ביבנה, אבל מוכן לנסוע די רחוק למוסך טוב. המוסך הקבוע שלי - בתל-אביב. 

הרכב הוא זה ששימש הרבה מאד כמונית בארץ. מנוע ניסאן 1500 דיזל, גימור עור, גג-נפתח, לא זוכר בשניה זו את שם המודל. 

פורסם

1. כל הכבוד על השימוש בל' ל-100 ק"מ, כן ירבו :) רק לוודא: כשאתה אומר שהממוצע היה 5 ל' ל-100 ק"מ, וכיום הוא 6.3 ל' ל-100 ק"מ - האם הממוצע הראשון הוא מה שאתה חישבת במשך תקופה ראשונה עם האוטו? או שמא קיבלת אותו כשמחשב הדרך מציג את הממוצע ארוך הטווח של 5 ל' ל-100 ק"מ, ולאורך השנים הנתון הזה טיפס ל-6.3 ל' ל-100 ק"מ? אם זה המצב השני, יכול מאוד להיות שמדובר בסגנון נהיגה/תוואי נסיעה שונים בין השימוש שלך ברכב לבין מה שעבר עליו ב-3 שנותיו הראשונות בליסינג. זה הבדל בהחלט סביר בין נהג חסכן עם נסיעה בכבישים בינעירוניים ברובם, לבין נהג עם רגל קצת יותר כבדה על הגז ועם נסיעה שמשלבת יותר פקקים/נסיעה עירונית. זה אולי נשמע לך קיצוני וכואב בכיס - אבל בפועל, המנוע בסדר גמור וללא שום תקלות. אתה יכול לעשות את הדברים הבאים ע"מ לוודא שצריכת הדלק שאתה מקבל היא מיטבית: א) וודא לחץ אוויר תקין בצמיגים; ב) וודא כיוון פרונט; ג) וודא כי פילטר האוויר של המנוע נקי/חדש; ד) חפש המלצות לנהיגה חסכונית בדלק.

2. אם מתח הטעינה אכן גבוה כ"כ (מעל 15 וולט), זה בהחלט יכול להיות לא בריא למצבר - מתח טעינה תקין אמור להיות בין 13.5 ל-14.5 וולט. אתה יכול לבדוק את תקינות האלטרנטור (למרות שלא שמעתי על מקרים שבהם הוא טוען במתח גבוה מהרגיל בגלל תקלה). לחילופין, במקום לבזבז על זה זמן ועצבים (כי זה נשמע כמו בעיה שיכול להיות מורכב לאבחן), אתה יכול לחסוך כסף ע"י שינוי אסטרטיגה: תתחיל לקנות את המצברים הכי זולים שאתה מוצא. אם גם ככה אתה מחליף אותם אחת לשנה, אז למה לא? מעריך שאתה יכול בכיף לחסוך ככה 50% מהעלויות שאתה משלם על מצברים כרגע - שווה ערך להארכת חייהם פי 2.

3. לא כ"כ הבנתי על איזו "תגובה" אתה מדבר מדלתות. האם עצם ההתקרבות לרכב (כשהמפתח עליך) גורמת לפתיחתו - וכיום, זה מוגבל להתקרבות מכיוון דלת ספציפית? או שיש צורך ללחוץ על לחצן על ידית הדלת כדי לפתוח אותה, ורק בדלת אחת הלחצן עובד?

4. האם מדובר באותו הצד? אם תפעיל את אורות המצוקה, האם כל אורות האיתות עובדים באופן אחיד ותקין?

פורסם

אני רואה בהיסטוריית הודעות שכבר היה לנו דיון בנושא.

לפני 9 שעות, ואדיניו כתב:

הבעיות: 1. צריכת דלק גבוהה מאד - קיצונית גבוהה ביחס לעבר. כבר שאלתי כאן בעבר בעניין, זו בעיה ישנה, אך לא קיבלתי שום תשובה שיכולתי לפעול בעקבותיה - אני ראיתי באינטרנט (באתרים בחו״ל) שיש כל מיני ״נקיונות״ שצריך לעשות ועושים במנועי דיזל מהסוג הזה של ניסאן - אולם לא קיבלתי שום המלצה למוסך בארץ שיעשה זאת, כל שכן במחיר הגיוני, 

האם עשית מה שהמליצו לך אז לפני כשנה? בדקת השפעה של תוסף ניקוי DPF? בדקת טרמוסטט תקין? ניסית להחליף תחנת דלק?

דרך אגב, המנוע אינו של ניסאן, זה מנוע של רנו, מנוע ותיק ואמין מאוד.

נאלצתי להחליף מצבר פעמיים בתוך זמנים קצרים (שנה, ושנה-וחודש) אני קונה מצברים הכי טובים ויקרים שאני מוצא - המצברים באחריות, אבל מימוש אחריות בארצנו... לא הכי קלה ולא מציאה. הדבר היחיד שמצאו מוסכניקים ״רגילים״ שבדקו את הרכב, הוא שמתח הטעינה גבוה מידי (15.1 במקום 12-13 וולט אני חושב - לא בטוח לחלוטין במספרים).

בדקת מתח טעינה כשהרכב מונע? זרם זליגה כאשר הרכב במצב שינה? שני דברים אלמנטריים לבדוק עם רב מודד פשוט. דרך אגב, מה אופי הנסיעה של הרכב ביומיום? נוסע נסיעות קצרות? עומד הרבה ללא שימוש? נוסע רק נסיעות ארוכות? פרט בבקשה?

זה רכב בדרגת גימור/פינוק גבוהה ויש לו פתיחה אוטומטית של מנעולים כאשר המפתח נמצא בסביבה. מתוך 4 הדלתות ומכסה תא המטען - כרגע רק דלת אחת ״מגיבה״ לכף היד שבאה לפתוח את הדלת כאשר המפתח בכיס - השאר הפסיקו לעבוד. לחיצה על השלט - עובדת בלי בעיה, והרכב מכיר במפתח ונוסע גם כשהמפתח איננו תקוע בחור שלו. גם אם הוא בתוך התיק. אני סבור שאולי סנסורים ״נסתמו בלכלוך״ או התנתקו, או מתו, לא יודע. 

זה פחות בעדיפות כרגע, מה עוד שעקב המצב הבטחוני אני שומע על בעיות בתפקוד שלטים רחוקים מכל סוג, בעיקר בצפון ובדרום.

אורות איתות  - שניים מהם, פועלים באופן מאד מאד משונה. מתחילים ומפסיקים אקראית, אולי קשור להאצה/האטה של הרכב, אבל אני לא בטוח

אתה שומע את הממסרים מתקתקים? איך אתה יודע שהאיתותים מופעלים? מתי זה קורה? הכי טוב שתנסה לצלם וידאו. יש סיכוי שאתה מתאר את "אורגן האורות" הידוע, בעיה כרונית ופשוטה ביותר לטיפול, נגרמת עקב נתק במינוס בפנסים האחוריים.

לגבי מוסך - ממליץ לך להדרים למוסך עמית שירותי רכב בבאר שבע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

העניין עם הדלתות לדעתי כנראה דורש איזה לימוד מחדש. דומה לחלונות יורדים/ עולים בלחיצה. אולי כתוצאה מניתוק והחלפת מצבר. יתכן והאיתותים קשורים לאיזה מערכת שלטים שהותקנה בעבר אולי בליסינג ולא הוסרה ועכשיו עושה בעיות. ( קרה לי בעבר ברכב אחר)

• תוכן חדש...