Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אנחנו לקראת רכישת רכב שני והגענו להתלבטות בין שני הדגמים. במחיר הם דיי קרובים (הנירו יוצא קצת יותר זול עם הנחה) ומבחינת המפרט נראה שהם גם דומים.

הרכב יסע רוב הזמן בתוך העיר, אבל יהיו גם נסיעות אל מחוץ. חשוב לנו שירגיש מודרני ובטיחותי ואולי בעיקר שיהיה סחיר - לא ברור לנו לכמה שנים נחזיק אותו, אבל כנראה לא יותר מ-3, גג 4.

מישהו שמכיר את הדגמים / החברות מספיק ויכול לחוות דעתו?

פורסם

הנירו מרווחת יותר ובעיקר מצויידת בגיר רובוטי כפול מצמדים שיותר נעים לנסיעה מהגיר הרציף בטויוטה.

הנירו בשלב זה היא פלאג אין ואמורה להתייקר בתחילת 2024, כדאי למהר ולסגור לפני בוף שנת 2023 על מנת להימנע מעליית המס.

פורסם

השאלה הגדולה - יהיה לך איפה להטעין?

אם כן ועלות התקנת העמדה לא גבוהה אצלך - הייתי שוקל את הנירו. אפשר לנסוע על החשמל בטח איזה 45-50 ק"מ בקלות.

לא ניסיתי את ה-CHR החדשה, אבל אני יכול להגיד שעשיתי נסיעת מבחן על הנירו פלאג אין והתרשמתי לטובה (הייתה לי קורולה היברידית לפני כן).

מבחינת סחירות אני משער ששתיהן יהיו סחירות, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה עוד 3-4 שנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לגבי CHR - לאף אחד אין נסיון איתו מאחר וזה רכב בגרסא חדשה (יש באולמות תצוגה, אך עדיין אין אפשרות לנסיעת מבחן).

ראיתי את ה-CHR באולם תצוגה. בפנים הוא מאוד מרשים. מושב אחורי בעקרון צפוף (כתלות עד כמה מרחיקים את המושבים הקדמיים אחורה).

תא מטען די קטן.  אספקה רק בעוד כ-3 חודשים.

אם אינני טועה, בשבוע הבא (שמתחיל 24/12) תהיה אפשרות לנסיעות מבחן  ב-CHR החדש

אם CHR בא בחשבון, אולי כדאי לבדוק האם הדגם הישן עדיין נמצא במלאי. אם כן - אז יש עליו הנחה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

נירו פלאג אין במלאי. אם תשלם עכשיו תקבל בינואר, המחיר מובטח כרגע.
יש הנחת הוט, ניתן לקבל הנחה מעט גבוהה יותר מעט אם סוגרים השבוע.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

עכשיו הסתכלתי על המפרט של הנירו. הוא בא עם מנוע 1.6. אין פירוט איזה מנוע זה, אך אני מניח כי זה המנוע 1.6T הבעייתי שיש גם ברכבי יונדאי (אינני יודע אם הצליחו לתקן את הבעיות שיש במנוע).  כנראה שהם פשוט מצניעים את העובדה הזאת.

פורסם

image.png.99adff873ed60ad1645cec2da1855fd7.png

זה לא מנוע טורבו. זה מנוע בנזין אטמוספרי כמו שיש באלנטרה ההיברידית.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בגלל שיש לכם רכב חשמלי טסלה מודל y ואתם רוצים רכב שני דלקי, עדיף לדעתי שהרכב השני יהיה מתאים כמה שיותר לשימושיים משפחתיים למקרה שתרצו לעשות נסיעות ארוכות ברכב הדלקי בהרכב משפחתי במקום במודל y כדי לא להטעין בדרך.

הנירו מרווח מאד, יותר מרווח מה- chr בצורה משמעותית ובעל שטח חלונות גדול יותר ולמעשה המרווח הפנימי שלו דומה לטסלה מודל y שלכם ותנוחת הישיבה אפילו עדיפה לדעתי על המודל y שבה הסוללה מגביהה את ריצפת הרכב וגם מרווח הראש במושב האחורי עדיף (במודל y קורת הגג יכולה להפריע לגבוהים כשמשענת המושב האחורי מוטה לאחור).

לנירו פלאג אין פוטנציאל לחסכון בעלויות הנסיעה בדומה לרכב חשמלי אם תשתמשו רק או כמעט רק באפשרות הנסיעה החשמלית על ידי טעינת הסוללה ולטווחים עד כ- 55 ק"מ. (אני לא אוהב את הרעיון שמנוע הבנזין לא יעבוד תקופה ממושכת מבחינת אמינות המנוע אבל יש אחריות...)

על פי המפרטים, הביצועים שלהם דומים, הנירו מאיץ ב- 9.8 שניות וה- chr ב- 9.9 שניות, אבל במבחני רכב בארה"ב הנירו פלאג אין (עם אותה יחידת הנעה כמו בארץ ואפילו רק עם 180 כ"ס ולא 185 כ"ס) האיץ ל- 60 מייל (97 קמ"ש) ב- 7.3 שניות בלבד. לא מצאתי מפרט מארה"ב בו רשומים הביצועים אבל נראה תמוה שרכב עם 185 כ"ס יאיץ רק ב- 9.8 שניות ואולי בארץ התבלבלו במפרט עם הגירסה ההיברידית הרגילה שאינה נמכרת בארץ.

בכל אופן כאשר הסוללה בנירו מלאה הביצועים אמורים להיות עדיפים על ה- chr.

דרך אגב בשני הרכבים הללו יש אבזור שאין אפילו במודל y: לשני הרכבים אפל קאר ואנדרואיד אוטו ועוד אלחוטיים וכמובן שימוש בוייז עקב כך, בנירו יש חיישני חניה אחוריים וב- chr אחוריים וקדמיים ובשניהם יש מערכת זיהוי שטחים מתים ובלימה אוטונומית לאחור.

כמו כן בשניהם יש מושבי בד שאינם מתרתחים בקיץ וקופאים בחורף כמו במודל y וכן ב- chr גג רגיל ולא פנורמי ובנירו גג נפתח קטן עם כיסוי פנימי, שאם תשאל אותי עדיפים על הגג הפנורמי ללא כיסוי המיותר שבמודל y. כמו כן הנדסת האנוש בשני הרכבים טובה בהרבה מהמודל y שבה הכל מתופעל מהמסך ויש בהם גם לוח מחוונים שחסר במודל y.

בשניהם בידוד רעשי הכביש לא מצטיין ובנירו עוד פחות מה- chr כנראה, כנראה לא פחות טוב מהמודל y שלא מצטיינת בנושא זה בעצמה.

את הנירו אפשר להשיג בהנחה כעת והמס עליה כנראה יעלה בינואר 2024 כך שהקניה כדאית יותר גם מבחינה זו.

כך שאני הייתי בוחר בנירו ולמעשה לצורך הענין, מלבד תא המטען הקטן שלה וביצועים פחות טובים ויותר רעש מיחידת ההנעה כשלא נוסעים רק במצב החשמלי יחסית למודל y, לדעתי היא גם עדיפה על המודל y לאור כך שאין לה חסרונות מהותיים כמו שיש במודל y.

אבל כמובן תבדקו את הרכבים תשבו בהם ותעשו נסיעת מבחן.

עריכה אחרונה על ידי green
  • אהבתי 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...