Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מי שלא מכיר את 'כנופיית הטיפולים השוטפים' (בקיצור - 'הכנופיה') אז אני אציג בקצרה:

התחלנו בתור כמה חבר'ה שמטפלים ברכבים שלהם לבד, וגדלנו לכדי קהילה של 27K איש שחלק גדול ממנה מטפל לבד ברכב שלו (כל אחד לפי רמתו).

עם השנים צברנו מאגר מידע גדול של מדריכים טכניים כתובים (באתר - www.knufia.org) ומצולמים (ביוטיוב - https://www.youtube.com/@Knufia )

מי שמאזין לפודקסט של יואב ואייל 'בשבילים 4X4' יכול להיות ששמע את הריאיון איתי שעלה לפני כשבועיים, שם סיפרתי על הצד שלי בסיפור הזה.

בכל אופן, לענייננו.

את ערוץ המדריכים אני מתפעל ומתחזק לבד (אין תלונות), וחשוב לי לקבל כיוון לתכנים שמעניינים את הצופים. לפני כחצי שנה החלטתי להיכנס לזה קצת יותר 'ברצינות' ולכן ממצב של 4-8 סרטונים בשנה, התחלתי להעלות מספר סרטונים מלאים בחודש, ואם אנחנו מדברים על שורטים - אז כמעט כל יום.

מעבר למדריכי DIY קטנים כגדולים (חידוש פנסים\החלפת בולמים\נוזלים שונים), גם נתתי במה לדברים שמעניינים אותי אישית (וכנראה רבים אחרים) סיקורים של רכבי אספנות, בעתיד גם רכבים אחרים.

העלתי סרטון לערוץ שמפנה את השאלה לצופים - מה הייתם רוצים לראות?

חשבתי שגם כאן המקום לשתף את הסרטון ולהעלות את הדיון בפורום \ להמשיך אותו ביו-טיוב, ככל העולה על רוחכם.

תודה למי שקרא עד כאן, ותודה רבה למי שגם יצפה בסרטון וישתתף בדיון.

• אהבתי 8
פורסם (נערך)

נרשמתי לערוץ לאחרונה, ועוד לא יצא לי לעבור על הסרטונים בו - מקווה למצוא זמן בקרוב. אתרום את חלקי להעלאת כמות הצפיות :)

מבחינת האפשרויות שמנית, האמת היא שהכל נשמע מעניין - גם מה שקשור לטיפולים ותיקונים (מה שמשך אותי במקור לערוץ), וגם סיקור הרכבים שהצעת (עם יתרון קל ל-306 ו-MR2, אבל תכל'ס כולם מעניינים).

ועוד דבר (פחות קשור לשאלה המקורית). משהו שמאתגר אותי הרבה בטיפול ברכב הוא התרגום מעברית לאנגלית וחזרה. את רוב המידע אני מוצא וקורא באנגלית, ואז כשאני נתקל במושגים בעברית (במוסך או בפורום), אני לא יודע לשייך אותם למה שלמדתי באנגלית. אולי יום אחד אדע מה זה משולש ומה זה תפוח הגה... אז אם יש אפשרות להזכיר את התרגום בסרטונים, זה יהיה נהדר (ואם זה כבר קורה, אז סליחה מראש).

תודה על ההשקעה!

עריכה אחרונה על ידי chrono
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כל הכבוד על היוזמה.

מה שיעניין אותי:

- רכבי אספנות בעלי תחזוקה פשוטה וקלה ועלות טיפולים זולה, נניח מאזדה קבריולט, חיפושית, דה שבו וכו', בדגש על רכבים שניתן לייבא במחירים זולים יחסית. כיצד למצוא ולייבא ואיך להתכונן מבחינת מוסך / חלקים למי שאין לו רקע טכני.

- איתור תקלות בכביש. נניח: הרכב כבה באמצע נסיעה - תקלה חשמלית כלשהי. איך נזהה מה הבעיה והאם קבלים יעזרו או שזו בעיית טעינה ויש לגרור.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 15 שעות, chrono כתב:

ועוד דבר (פחות קשור לשאלה המקורית). משהו שמאתגר אותי הרבה בטיפול ברכב הוא התרגום מעברית לאנגלית וחזרה. את רוב המידע אני מוצא וקורא באנגלית, ואז כשאני נתקל במושגים בעברית (במוסך או בפורום), אני לא יודע לשייך אותם למה שלמדתי באנגלית. אולי יום אחד אדע מה זה משולש ומה זה תפוח הגה... אז אם יש אפשרות להזכיר את התרגום בסרטונים, זה יהיה נהדר (ואם זה כבר קורה, אז סליחה מראש).

רעיון ממש טוב, תודה

פורסם

הייתי שמח לסיקורים שיועילו גם לצופה הפשוט כמו סרטון ההכנה לטסט, ולסיקורי רכבים  מיוחדים ומעניינים עם ההיסטוריה שלהם והכל...

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא יודע אם זה אפשרי אבל הייתי מציע אולי לעשות סירטוני דיאגנוסטיקה. 

האוטו לא מניע? - מה לוודא וכו. 

לעשות את הטיפולים ברכב אני כנראה לא אבצע אבל להבין מה קרה ומה צריך לתקן גם מאוד עוזר

• תוכן חדש...