Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כאילו צריך ממש להחישף ולדלות מכאן מידע ומשם מידע  ולקטוף מכל מיני מקומות , או שיש איזשהו מקום עם מסת ידע שמשם אפשר לקרוא ואז ישר לקבל מידע?

דבר נוסף, אמרו לי שיש כל מיני מדריכים כאן מפורסמים, אשמח אם תוכלו לעזור לי לנווט אליהם ולשלוח כאן קישורים.... 

עריכה אחרונה על ידי אסיף-יוסף תמם
פורסם

מה אתה רוצה ללמוד, ולאיזו התעמקות? תיאוריה? תיקונים קלים? מכונאות מקצועית? נהיגה כתחביב - ספורטיבית, שטח וכו׳? נהיגה מקצועית? חילוץ?

עולם הרכב הוא עולם עצום. זרקתי כאן כל מיני נושאים כפי שקפצו לי לראש בשעה מוקדמת זו של הבוקר, במציאות הרשימה הרבה יותר ארוכה. שיטוט בפורום הזה ייתן לך מושגים על הנושאים הקיימים, ואז עליך לחפש מקורות המתעמקים במה שמעניין אותך. יש מה שתוכל ללמוד מספרים וסרטונים, יש מה שתצטרך ללמוד באופן מסודר בקורסים או בהדרכה 1 על 1.

בבקשה פרט מה מעניין אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכי עובד לדעתי זה לקנות יפנית ישנה ופשוטה ולהתלמד עליה.

רכב שאתה לא מפחד עליו והוא פשוט להבנה.

לי היה סוזוקי סוויפט 2003 וזה היה תענוג... 

אבל בוא, אני לא מתקרב לקרסוליים של המומחים כאן בפורום. אבל לפחות כשאומרים "משולש" אני לא חושב שהכוונה לכפתור של האיתות מצוקה וכשמדברים על ראש מנוע - אני לא מדמיין שלכל צילינדר יש ראש נפרד - זה באמת חשבתי בזמנו.

קיצר זה מאפשר לי לתפוס דברים בצורה חושית יותר - אין תחליף לניסיון בשטח ולקרוא או לראות סרטונים ביוטיוב לא יעזור למי שלא מכיר את הסיפור במציאות.

אבל זו רק דעתי, אתה יודע.

פורסם

הייתי מפרק את נושא הרכב לפרקים.

הפרק העיקרי והארוך הוא תורת המנוע (נזכרתי בספרים שלמדתי בבה"ס). 

תתחיל בלהבין איך הכל התחיל, מה המכלולים שהיו בעבר, עקרון פעולה של מנועי בנזין/דיזל, 4 פעימות, 2 פעימות, מנוע רוטורי.

אחרי שההתחלת להבין באופן כללי את עקרון הפעולה שלהם, תתחיל לצלול לכיוון המערכות של המנועים (מערכת ההזרקה, מערכת השימון, קירור, מערכת החיש ועוד).

סיימת עם פרק תורת המנוע? מצוין. עכשיו תוכל לעבור לפרק תיבת ההילוכים. 

תתחיל להבין איך יחסי תמסורת עובדים, סוגי תיבות הילוכים, עקרון עבודה של תה"ל אוטומטיות ועוד.

ואז יש את פרק מערכת ההנעה שמדבר על סוגי ההנעה ותצורות הנעה.

פרק על מערכת ההיגוי

פרק על אופנים ובלמים, פרק על מתלים וגיאומטריית מתלים

פרק על חשמל ברכב

בקיצור, הבנת את כוונתי. בדיוק כמו תוכניות לימוד בבה"ס, תתחיל לפרק את הנושאים לפרקים ותלמד. 

בהצלחה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

תתחיל בלהבין איך הכל התחיל,

תרמודינמיקה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נראה לי קצת קשוח להתחלה 😅

אבל כן לדעת את ההיסטוריה של מנוע הקיטור עם צלילה לא עמוקה לעקרון הפעולה יכול לתרום לא מעט.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...