Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, hwgeek כתב:

היום יש 5$ הנחה מעל 50$

הקופון הזה כבר לא בתוקף בערך שבוע.

אם המוצר קצת מעל 75 דולר מומלץ לחכות לסייל וקופון, שיוריד את המחיר מתחת לרף המס. הבעיה היא שהדואר לוקח לא מעט עמלות, בנוסף למס עצמו.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 שעות, hwgeek כתב:

https://www.aliexpress.com/item/1005004853574270.html
קניתי מכאן ובהצצה קלה בתוכו ראיתי שיש כל הציפים כמו בתמונה.
יש לצייןש שביגלל שהוא עלה לי 76$ לפני תוספת 12$ למישלוח- חייבו אותי ב109 שקל מיסים בדואר :-).
לצערי בזמנו שום קופון לא עבד להורדה מתחת ל75$ :-(.
היום יש 5$ הנחה מעל 50$:
https://ali-buy.com/aliexpress-coupons/

תודה רבה!!!

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב... שני העדכונים הבאים הולכים לכאוב! זה הולך להיות ממש מכאיב לקריאה - מכל מיני מובנים וסיבות וצורות.

when it rains, it poors אומרים. 

ללא ספק אחד החודשים הכי מזוויעים שידעתי. 

אז תרשו לי לסטות קצת מנושא מוטוריקה ולשתף כאן משהו שבא מכוון אחר - חיות מחמד. 

נפרדתי החודש ב13 לפברואר מבת משפחה שלא תיארתי לעצמי עד כמה מדהימה תהיה החוויה של לחיות לצידה:

מאי הארנבת שלנו - הולנדית ננסית כנראה עם גן של ראש אריה גם 

image.thumb.jpeg.dec52ce49b8cb1f9971d93a26a86c6e3.jpeg

וכן אני יודע - להרבה אנשים זה ישמע אולי מגוכח ומצחיק אבל יותר מכל דבר בעולם הזה - אני בן אדם של חיות מחמד! 

זה לא משנה לי אם זה כלב או חתול או אוגר או תוכי - או ארנבון או שרקן באמת שלא.

זה הפסיכולוג שלי יותר מכל דבר - יותר מאודיו לרכב, יותר ממוטוריקה - באמת, זה הנאמבר 1 מבחינתי - חבר מפרוות. 

ליום הולדת 7 של הבת כשש שנים אחורה אשתי התמתנה והסכימה שנכניס לחיים שלנו בן\בת משפחה חדשים - חתול (שזו החיה האהובה עליי בעקרון - כבר לא באמת) נפסל כי הדירה לא מתאימה והאשה ממש לא תסתדר עם חתול. כלב - לי באותה תקופה היה ברור שאין לי כוחות לגדל בשלב הזה (היום העבודה היא DOG FRIENDLY אפרופו) אז אמרנו נביא ארנבון. 

היו לי שרקנים בעבר - שניים שחיו ביחד צמוד עם חתולה - כל אחד מהם הגיע לגיל מופלג של 9 שנים והחתולה ל17 

ארנבונים חיים בממוצע 4-6 והקטנים יכולים גם להגיע ל8 ובמקרים מאוד נדירים אפילו ל12. 

הכנסנו אל החיים שלנו את מאי (כי זה היה בחודש מאי וכך הילדה החליטה לקרוא לה) גורת ארנבונים בת שישה שבועות והיא חיה עמנו כמעט כמעט שש שנים. 

לא ציפיתי! 

לא ציפיתי ככה להתאהב בחיה.

לא ציפיתי לכזו אינטיליגנציה מדהימה! - באמת שרמת האינטלגנציה שלהם היא ממש בין חתול לבין כלב - הם ניתנים לאילוף (עשתה את הצרכים שלה בכלוב בלבד כמעט תמיד וגם הילדה לימדה אותה כמה טריקים פה ושם). 

לא ציפיתי לכזה אופי מדהים, לכזו שמחת חיים ולכזו החזרה של אהבה.

פשוט חיה מדהימה! 

אז כן - שש שנים ולצערי הכליות שלה הכריעו אותה בסופו של דבר -פרידה מאוד כואבת ביחד עם הילדה במרפאה ברחובות (כן, נסעתי לטפל בה במרפאה טובה ברחובות למרות שאני גר בראש העין - רופא טוב לא מחליפים). 

ואני רק יכול למי ששוקל לגדל ארנבונים - לאמר שזו חיה נוחה מאוד, מדהימה במיוחד ואני מתכוון בהמשך - לחזור על החוויה רק להביא הפעם זוג. 

ולא להביא חיה כזו סתם הביתה - הם נורא עדינים (בקטע של לחטוף התקף לב מרעש חזק או לשבור לעצמם את הגב אם מטפלים בהם לא נכון) ומאוד מאוד רגישים - אסור לפספס איתם יום! אם הם מפסיקים לאכול וישר לרוץ לטפל. 

איפה זה מתחבר חזרה לעולם המוטוריקה ולצרפתיה? 

בדרך חזור מרחובות הנבלה החליטה להקפיץ לי תקלה:

image.thumb.png.482595b6a0e5d6f54c00d2aaa27748f0.png

זה קורה בדיוק יום אחרי שתדלקתי 7 ליטר אוריאה מעמדת תדלוק - ותדלקתי לאט! ולא לא ממיכל שספק עמד בשמש - ממצבור. 

נדלקה גם צ'ק אנג'ין וגם אדבלו

וכמה ימים אחרי זה הרכב הגביל אותי ל1100 קילומטר לפני שמפסיק להניע.

אבל זה רק חצי מהסיפור וכרגע זמני קצר. 

מה לדעתכם באמת היתה התקלה? 

כמה זה עלה? 

איפה ואיך טופל? 

וזה עוד ממש לא הסיבה שזה אולי אחד משני החודשים הכי גרועים בחיי אבל על זה כבר לא אכתוב ולא אפרט מסיבות אישיות. 

קחו קצת זמן לחשוב - וכן זה יכאב. 

• מבאס 2
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טעות... שתי טעויות

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 18 דקות, lanosforce כתב:

טעות... שתי טעויות

לפני 46 דקות, laviil כתב:

המגבלת ק"מ זה המיכל אוריאה, אני אניח שלא שילמת.

זה אומר שהוא שילם וזה לא מיכל אוריאה.

יש התקדמות בפיצוח החידה :-P 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השרשור הזה לקח למחזיקי הצרפתיות (גם אנוכי אחרי קש ותבן שאכלתי עם פיקאסו... ועדיין) בדיפולט חיפשתי פיג'ו 5008 להחליף את הפרה בחמור.

הרכבים האלו לא אמינים בכל המעגלים האפשריים נקודה. לא בנזין ולא דיזל למעט הגיר אייסין שלא שמעתי ממישהו בעיה בו אי פעם.

קוצור אם אין לכם סיבה ממש טובה שומר נפשו ירחק.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בואו נדבר קצת על "רגשות מעורבים" 

בואו נדבר קצת על 15 אלף סיבות לכך שיהיו אצלי כאלו רגשות. 

בואו נדבר על זה שחלמתי הלילה שאני מלוהק לסרט פורנוגראפי שמהותו גנג-באנג ולא יודע למה - אני ישבתי במרכז החדר. 

בואו נדבר על זה שמתחשק לי ללבוש את הסינר של המקרים המיוחדים - לא, לא האחד עם החלקי גוף הנשיים - האחד עם החדי קרן! 

בואו נדבר על זה שבסיטרואן שלי יש חלקים של MOPAR!!! וישר יצא ממני החזזזזאאק רק חזזאאק שהייתי אומר כשהייתי מניע את הדודג' בזמנו. 

בואו נדבר על זה: 

image.thumb.png.d3b6e8de241cb0abe61998ea7afaffe1.png

אז מה קרה? 

ב11 לפברואר מתדלק את הרכב מאוחר בערב וגם ממלא 7 ליטר אוריאה ממכונת מצבור ולא מגלון שלא ברור איך אוכסן - כי אני כבר מבין שיתכן ואצטרך לעשות נסיעת חירום עם חיית מחמד שמרגישה לא טוב ואכן כך קרה והחיה אושפזה באותו הבוקר - לא אכנס לכל הפרטים של אותו היום.

ב13 לפברואר אחה"צ נוסע חזרה מכוון רחובות לראש העין עם ילדה שביקשה להפרד מגופת חיית המחמד שלה וחוותה בו זמנית טראומה נוראית וסגירת מעגל מלאה. 

ואז נדלקת תקלה תוך כדי נסיעה - בזחילת פקק... בלי שאני אגע בשום דבר בזמן שהרכב מאט לכוון רמזור.

ואני כבר חושד במיכל אוריאה או מזרק אוריאה - אבל אין הגבלת קילומטרים.

יום למחרת מתקשר ללובינסקי וקובע תור למרכזי בשורק ב11 למרץ!!! - כן, עד לתאריך הזה מה14 לפברואר הם בתפוסה מלאה. 

במהלך שלושת הימים הקרובים אני נוסע עם הרכב כרגיל ומקבלים עוד חדשה מאוד לא טובה שעל זה לא אפרט. 

ותוך כדי בדרך חזור הביתה - נדלקת לי הגבלת קילומטרים ל1100 קילומטרים ואני מבין שיש סיכוי שה11 למרץ זה תאריך מאוד לא אופטימי ואני חייב את הרכב הזה מסיבות מאוד מסויימות.

התקשרתי לאור מור רחובות ונקבע אצלם ביקור לתאריך של אתמול - ולמזלי כל הכוכבים הסתדרו באותה שורה עבורי ויכלתי לקחת יום חופש ולהיות שם. 

הגעתי אליהם אחרי אין ספור המלצות בקבוצת הפייס. 

קיבלו אותי בבוקר בפנים יפות. 

הרכב נכנס למוסך ותוך בערך שעתיים מתקבל האבחון - בזמן הזה - כן, גם מנהל המוסך חשד שמדובר במיכל אוריאה וכן - התכוון לפתוח קריאה דחופה מול היצרן ישירות.

כמה דקות לאחר מכן המנהל הטכני מגיע עם אבחנה שמדובר בתקלה של ממיר קטליתי ומסנן חלקיקים + מזרק אוריאה.

ולא, לא מדובר במיכל. 

מגישים לי הצעת מחיר שעמדה בערך של 16.5 אלף שקלים. 

בלי שאבקש - מתקנים את ההצעה לאחר 10 אחוז הנחה על העבודה ולאחר 10 אחוז על החלקים. 

וגם נאמר לי שיתכן והרכב לא יהיה מוכן לאותו היום. 

כאן הצגתי את המצב בגללו הגעתי מלחתכילה לרחובות מראש העין ומדוע אני צריך את הרכב הזה תקין בסוף היום - ואני חייב לאמר, שלעומת המוסך הקודם - כאן חוויית השירות תואמת לזו שנכתב בקבוצת הפייס.

באופן מיידי - העלו נהג פרטי לכוון המחסן הראשי בשורק למשוך את החלקים מהמחסן שלהם. 

מה הוחלף? 

מתברר - שהממיר הקטליתי והDPF - הם חלק אחד ולא ניתן להחליף אחד מהם מחליפים את שניהם. 

אליהם מתחבר ישירות המזרק אוריאה. 

המסנן 11800

המזרק 900

חלקים מקוריים (משום מה - מופאר?!?) 

עוד מספר חבקים 

ו1200 על העבודה.

מהמסוך עצמו סה"כ יצאתי מרוצה מהשירות.

אבל מהרכב אני מאוד לא מרוצה, מחוויית הבעלות אני עוד יותר לא מרוצה. 

מהטרייד גם לא מרוצה מאחר ורכב בבעלות הטרייד של היבואן עצמו הוגש לי ללא היסטוריית הטיפולים שלו אותה נאלצתי להשלים בבקשה מול שירות הלקוחות.

ואז גם גיליתי ש - 

הרכב עבר תאונה בדלת תא המטען (יש בשרשור צילום שמראה חלק שהגיע מפירוקית וגם דלת תא המטען לא 100 אחוז מיושרת נכון). 

אין תיעוד! לטיפול 75 אלף - והרכב בזמן הזה בבעלות הטרייד.

התיעוד לכל הטיפולים שקיבלתי הינו בטבלאת אקסל ולא קבלות מוסכים! 

לאחר שניגשתי למוסך מורשה יבואן בפתח תקווה (יש ממול עסק למחשבים מוחדשים - רכשתי לילדה לפטופ ללימודים) שהיה במקרה מולי - הם לא הצליחו להשיג רישום תיעוד לטיפול 75 אלף קילומטרים ואני מבין שיתכן שמשהו קרה בטיפול הזה ויתכן והוא לא סתם פוספס וזה מעלה סימני שאלה קשים לגבי תום לב. 

בנוסף לכך יצאתי לאחר טיפול ממוסך מורשה יבואן כאשר שכחו לאפס את נורית הסרוויס. 

וכאשר הפעלתי מולם כתב אחריות על מספר סעיפים - גיליתי שחלקם היו לא משתלמים כי התיקון היה יותר יקר מהפעלת אחריות על הסעיף הספציפי (במקום שיפעילו לי אחריות על כלל הסעיפים) 

ואז גם לסעיפים אחרים הם היו כדאיים רק במידה ומדובר בחלפים לא מקוריים! (זה מה שהוסבר לי מילה במילה) 

ויצאתי מאותו מוסך עם חשבון של 3K במקום 4K בזמן שציפיתי לשלם 900 שקלים לערך. 

ואז בדקתי לגבי אתמול - האם מדובר בתקלה שכיחה? 

ממירים קטליטים ברכבי הבנזין - גם במנועי ה1.6 וגם ה1.2 - מאוד שכיח! יש עשרות דיווחים באותו חיפוש על מקרים שכאלו. 

אבל דיזל מצאתי דיווח אחד ויחיד ועל רכב משנת 2008 ככל הנראה. 

במוסך נאמר לי שזה בלאי סביר.

נאמר לי שכשמתרחשת התקלה הזו מנסיונם - ניקוי של הDPF פותר את התקלה לזמן קצר ולכן הם לא עושים זאת יותר אלא מחליפים את החלק - ומכאן אני לא בטוח שמדובר במקרה נדיר אלא במקרה שכיח. 

רכב עם 135 אלף קילומטרים ופחות מ5 שנים על הכביש בבעלות קודמת של טרייד היבואן עצמו. 

אלו הן - עובדות. 

נכון לעכשיו בלית ברירה - שילמתי על התיקון.

אני לוקח את הזמן לחשוב מה הלאה ומקווה לשקט מהרכב הזה לפחות לפחות - לשנה. 

• מבאס 8
  • מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם

אין לי תלונות נגד אור מור - להפך יצאתי מהם מרוצה. 

השאר. - אני צריך קצת זמן להבין איך אני מתקדם מכאן. 

את הרכב עצמו - אני אוהב. רכב נוח בצורה בלתי רגילה, פרקטי - בדיוק מה שאני צריך.

אבל נושא האמינות שלו ונושא הטרייד, האחריות מהטרייד ולקיחת אחריות על תקלות - כאן אני לוקח עכשיו צעד אחורה, זמן לחשוב ופה אני גם מפסיק לתקשר את הנושא הזה.

• מבאס 3

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אין ממירים כאלה עם קילומטרז סביר מפירוק? אני מניח שהממיר משותף לכל הברלינגו / דובלו/ אופל משהו/ וכל מנועי ה1.5 של psa, מה שתאורטית אמור להבטיח חלפים בשפע וממירים כמו פיצוחים בפירוקיות.

אגב, למה אור מור לא פתחו בקשה לרצון טוב מול היבואן / יצרן? 

אגב2, לא קראתי אבל הc5 לא הגיעו בזמנו עם 5 שנות אחריות יצרן?

עריכה אחרונה על ידי פליקס
  • מעניין 1

ROOONEEYY

פורסם

כשהם חשבו שמדובר במיכל אוריאה הכוונה שלהם היתה לפנות ישירות ליצרן. 

לגבי רצון טוב - אין לי את התשובות לזה. 

לגבי השאר - אני לא מעוניין בחלק מפירוק שאין לי מושג מה הטיב שלו - בטח שלא ממיר או מזרק. - המזרק ניחא עולה 1000 שקלים. 

כל השאר הן הנסיבות שאותן לא אפרט. 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

למה מיכל אוריאה כן רצון טוב וממיר לא, מה ההבדל?

לא נשמע שהיה פה שירות יוצא דופן של המוסך... להקפיץ שליח בשביל לדחוף ללקוח חלק ב12 אלף זה לא שירות וואו (מבחינתי).

ולגבי פירוק, מה ז"א לא ידוע טיבו? אם הממיר ידוע כאחד שמחזיק הרבה והתקלה בו אינה נפוצה, אז מה המניעה לקחת ממיר מרכב שעבר תאונה והק"מ שלו הוא נניח 60 אלף? לא מדובר פה על חלק בטיחותי, כולה ממיר...

מבין את הלחץ שהיית נתון בו אבל בכל זאת, נשארו לך 1100 קמ לנסוע ולחפש פתרון זול יותר. לא מדובר בתקלה משביתה ולכן לא כל כך ברור למה בחרת בפתרון היקר

עריכה אחרונה על ידי פליקס
  • רעיון טוב! 1

ROOONEEYY

פורסם
לפני 31 דקות, פליקס כתב:

למה מיכל אוריאה כן רצון טוב וממיר לא, מה ההבדל?

יש חלקים מוכרים ע"י היצרן שמקבלים תמיכה מורחבת, כמו נושא האוריאה.

הממיר, למיטב ידיעתי, לא מקבל.

מאידך - ברגע שהצד השני מזהה שאתה בלחץ זה בדיוק הזמן להשחיל אותך בפתרון הכי רוויחי וטוב לו, בגלל זה האירוע הזה נגמר כמו שנגמר. בכל סנריו אחר הבן אדם היה מקבל חוות דעת שניה לפני שהוא שופך 15,000 שח מהכיס - ואני יותר ממשוכנע שאפשר היה למצוא פתרון הרבה יותר זול.

בכל מקרה זה לא מסתדר עם הלו"ז של lanosforce וזה בסדר גמור, מכבד את האילוצים שלו וזכותו המלאה לבחור בפתרון הזה ולהמשיך הלאה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...