Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למישהו יש נסיון עם מסור חרב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

ואני עוד מיומן בפציעות מכלי עבודה.

תיקנתי לך.

• מצחיק 4

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

אחד הכלים הכי מסוכנים. 

לא מכניס דבר כזה הביתה 

לגמרי וחצי!!!!!! גם דעתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

אחד הכלים הכי מסוכנים. 

לא מכניס דבר כזה הביתה ואני עוד מיומן בכלי עבודה. 

למה מסוכן באופן חריג? מה מסוכן בו יותר מדיסק למשל? (משחזת זווית)

לא יצא לי לעבוד עם מיני שרשרת, אבל עבדתי המון עם מסור שרשרת מוטורי (בנזין),

וברור שצריך לעבוד בצורה מודעת לתכונות ולעוצמה של המכשיר ועם אמצעי הזהירות המתבקשים (כפפות, משקפיים וכדו'),

אבל זה נכון לגבי כל כלי עבודה - חשמלי, מוטורי או ידני.

פורסם

כשמסור שרשרת נתפס או קופץ בדרך כלת הוא עף על המפעיל והוא חותך בזר יפה מאוד. 

בניגוד לדיסק שהלהב קצר ולכן המשיכה קצרה בשרשרת בגלל שהיא היקפית היא מושך הרבה יותר. 

לדיסק יש את הסכנות שלו ובעבודה לא נכונה אם הוא מתפרק הוא מעיף חלקים שחותכים יופי(עלה לי ב 12 תפרים במותן חתיכת דיסקית בד, שמיר שעפה ממזחזת במרחק 10 מטר ממני). 

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

למה מסוכן באופן חריג? מה מסוכן בו יותר מדיסק למשל? (משחזת זווית)

דיסק פחות נוטה להיתפס בתוך החומר תודה לאל. 

מסור שכזה, אם הוא נתפס, עף עליך כשהוא עוד עובד. במיוחד הזולים שלא עוצרים במקום. 

שרשרת שכבר לא חדה כמו בעבר נתפסת הרבה יותר מאחת חדשה. 

עובד לא מיומן (מאלו שמשתמשים פעם ב- בכלי, למשל) לא מכיר את הסכנות הטמונות באקט החיתוך עצמו ואיך להפחית סיכון לתפיסה של הכלי בחומר הנחתך ("צביטות" למשל בשימוש לא נכון בכלי, כמו שיכול לקרות במסור שולחן).

אם יש כלי שהוא פחד אלוהים להשתמש בו, זה המיני מסור שרשרת הזה. 

במקום השני אצלי זה הדיסק.

ההבדל הוא שעם דיסק אני עוד מוכן להשתמש. 

אם הבחירה שלי לניסור ענף תהיה בין המיני מסור שרשרת הזה וחולדה נגועה במחלות מין עם עין סתומה ומזרק סמים עם מנה של OVERDOSE מוכנה לשימוש שתקוע לה ברגל כך שהחוד שלו בולט החוצה, אני אעדיף להשתמש בחולדה כי היא יותר בטוחה למשתמש.

פורסם

משור להב זה אחלה לחתוך מלא דברים. 

בשביל לחתוך ביעילות צריך שהחפץ יהיה מקובע, בגלל העוצמה שלו אי אפשר (או קשה ולא נעים ומסוכן) להחזיק ביד.

הוא פחות מסוכן מדיסק או שרשרת אבל ברור שאפשר להפצע איתו אם לא נזהרים. לחלק יש נצרה שמשחררים רק לפני החיתוך.

יש לו יתרון על דיסק שאפשר לחתוך פרופיל יחסית ישר במעבר אחד ובדיסק צריך לסובב את הפרופיל. אני בברזל כבר משתמש בו כמה שיותר במקום הדיסק (איפה שאפשר).

להב איכותי יחזיק הרבה זמן (לדוגמה diablo).

יש יד אחת (שימושי יותר לכולנו) ושתי ידיים לחתוך דברים יותר רציניים כמו גזע.

מצרף דוגמאות.

81iN2lsGUoL._SL1500_.jpg

p_1001470820.jpg

פורסם

אין כלי שאי אפשר להיפצע איתו( ואל תשאלו איך אני יודע) אבל יש הבדל גם בסיכוי להיפצע וגם בחומרת הפציעה. 

עם מסור חרב אתה תבמור במקרה הגרוע עם כמה תפרים ועם שרשרת במקרה הטוב עם הרבה יותר תפרים. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מסור חרב בהגדרה זה "כלי הריסה" אין שום יכולת לדייק עם הייצור הזה (בניגוד ללג'יגסו)  ואלו שמיועדים לשתי ידיים בלתי אפשרי להשתמש בהם עם יד אחת. 

תכלס השימוש היחידי שמצאתי בו זה ניסור של משקופים. חוץ מזה לכל דבר מצאתי תחליף נוח יותר.

פורסם (נערך)

יש לי כיוון מחשבה בשבילך.

לגבי ענפים לפחות, תוכלי לקדוח בהם עם מברגה לפני הניסור כדי להוריד את כמות החומר שהמסור צריך להוריד. זה יקל על התהליך של הניסור הידני. 

לגבי צינורות, אם זה צינורות פלסטיק\מתכת רכה, יש כלים יעודיים לזה (שלא עולים הרבה יחסית) ולא מצריכים עיגון. לצינורות פלדה, צריך HACKSAW טוב ואפשרות לעגן את החומר לשולחן. 

ובכנות, גם לענפים יש מספריים ידניות שיכולות לעזור- אבל הטובות עולות הרבה. 

עריכה. 

מה לגבי מולטיטול? יכול להיות לא רע לשימושים שלך האמת. לא מצריך יותר מדיי מיומנות, לא מסוכן, נוח יחסית לשימוש, החיסרון היחידי הוא המחיר - נטען איכותי עולה לא מעט. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

דיסק פחות נוטה להיתפס בתוך החומר תודה לאל. 

חולק עליך בגדול.

2 הבדלים משמעותיים:

1.בדיסק אתה עובד עם מתג לחוץ, במסור שרשרת אתה חייב ללחוץ תוך כדי פעולה.

אם השרשרת נתקעת, פשוט מרפים מהמתג. מה גם שכלים נטענים שאני מכיר תמיד עם עצירה.

2. דיסק מפתה מאוד לעבוד ביד אחת, ואלה החוטיים 'מתניעים' תוך חלקיק שנייה כשהם משתחררים

ואפקט הג'יירו יכול להעיף אותו מהיד, והוא גם ימשיך להסתובב כמו פסיכופט

עד שהוא יחתוך לעצמו את החוט או יתלוש מהשקע תוך כדי שהוא קופץ ללא שליטה...

מסור נטען לא יעשה דבר כזה. ברגע שעזבת - נעצר. (מוטורי זה סיפור אחר)

היה לי מקרה בעבר עם המון מזל -

דיסק נתקע לי בחיתוך ואחרי שנייה השתחרר ועף לי מהיד.

הוא עף בתנועה סיבובית וחזר אלי לכיוון המפשעה...

למזלי קפצתי אחורה, ואחרי שניתקתי מהחשמל ראיתי חתך במכנסיים ותחתיו חתך קטן ב...תחתונים.

שתבין איזה מזל! זה היה ממש עניין של חצי מילימטר מלצאת מוועד הורים או בכלל מהיקום אם היה נוגע בעורק שעובר שם.

וזה אחרי ניסיון לא קטן בכלל של עבודות מסגרות.

לפני שעה, ברווז כתב:

חולדה נגועה במחלות מין עם עין סתומה ומזרק סמים עם מנה של OVERDOSE מוכנה לשימוש שתקוע לה ברגל כך שהחוד שלו בולט החוצה,

הרגת אותי מצחוק עם החולדה החלודה והנרקומנית שלך...😂:2gunfire:

פורסם

זה שאתה חולק עלי לא אומר שאני טועה או שאתה צודק :lol:

דיברתי מנקודת מבט של משתמש מזדמן.

אתה עבדת הרבה עם דיסק כחלק מעבודה במסגרות. יש הבדל. 

אני בקושי משתמש בדיסק (ואני שמח על זה האמת- לא אוהב את הכלי), ועוד לא קרה לי "תפיסה" או פיצוץ. יודע שיכול לקרות. עובד בהתאם. שמח שעוד לא קרה. 

ואני עדיין טוען שדיסק נוטה פחות להיתפס בתוך החומר הנחתך מאשר מסור מיני שרשרת, למשתמש מזדמן (ופחות מיומן). 

והמסורים הזולים לא עוצרים מייד. לא חסר גם כלים יקרים יחסית שלוקח להם זמן ממושך לעצור. על מלטשת למשל זו לא בעייה, רק מטרד קל. על מקצוע חשמלי, זו בעייה קלה. על מסור או על דיסק, זה די קריטי. 

לגבי התיאור שלך של הדיסקים, אתה צודק. אני לעולם לא ארצה לעבוד עם הכלי הזה ביד אחת, וזה עוד כשכל מה שיש לי זה ה-4.5" הסטנדרטי. על יותר גדולים אני לא מדבר בכלל. ומהתיאור שלך (סעיף 2, לא תיאור מה שקרה לך) נשמע שאתה מדבר על 6" האמת (או אפילו 9").

מה שכן, יש הרבה דיסקים בימינו עם deadman switch שמחייב אותך ללחוץ על ההדק כדי שהכלי יעבוד, בזמן שהמתג הראשי מופעל (מתג נוסף לבטיחות).

ובכנות, גם משטויות ומכלים בטוחים יחסית אפשר להיפצע. הייתי צעיר ומטומטם פעם, היום אני כבר לא צעיר כל כך.

אלמלא הייתה לי טבעת על האצבע, ייתכן שהייתי מצליח להיפצע קשה מ...ג'יגסו. כן. ג'יגסו. 

אילתרתי משטח עבודה לניסור של משהו. בטימטומי כי רב נשענתי עליו, ובאתי להתחיל לנסר. כשהעסק התחיל ליפול, ואני גם איבדתי שיווי משקל, ניסיתי להתייצב- כשהג'יגסו עוד ביד, עובד (כי לא עוצר על המקום המנייאק). קיצר, כן צבעתי באדום את הרצפה- שריטה קטנה באיזור הזה מוציאה הרבה צבע, אבל הטבעת קיבלה את רוב הנזק.

הפקתי כמה וכמה לקחים מהסיפור הזה.

פורסם
לפני 47 דקות, ברווז כתב:

לגבי ענפים לפחות

תודה, אבל אלה היו רק דוגמאות. לפני 3 שנים ניסרתי ענף, לפני שנתיים ניסרתי צינור. עכשיו רציתי לנסר קרן ביזון שקניתי לכלב.

אין לכלי שום שימוש קבוע, רציתי כלי גנרי קל ופשוט לשימוש אולי פעמיים בשנה, שיחסוך לי זיעה.

מסתבר שזה לא הכלי המתאים.

לפני 50 דקות, ברווז כתב:

מה לגבי מולטיטול?

לא יצא לי לעבוד עם כלי דומה, אז אין לי מושג.

כמה הוא "פלאג אנד פליי״ להדיוט?

לגבי המחיר, אולי אפשר למצוא אחד זול יותר, זה שבקישור אכן קצת יקר לצרכים שלי.

פורסם
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

מהתיאור שלך (סעיף 2, לא תיאור מה שקרה לך) נשמע שאתה מדבר על 6" האמת (או אפילו 9")

"4.5. 

6" - אני לא מכיר חיה כזו (יש "5 שתואם ל-"4.5)

עם "9 אין שום סיכוי לעבוד ביד אחת.

וזה מכשיר כ"כ אלים ועוצמתי שגם עם 2 ידיים ומגן דיסק אתה חייב להיות חזק וזהיר ומנוסה, אחרת... 😥

אם אתה עובד עם דיסק 4.5 מדי פעם והוא עדיין לא נתקע לך - קח בחשבון שזה קורה, ועוד איך קורה.

וזה מכשיר כל כך ורסטילי, שאצלי הוא תמיד ללא הידית אחיזה וללא מגן,

כי זה פשוט מפריע... וגם מפתה מאוד לעבוד ביד אחת. (משמש אותי הרבה לשיוף).

אם אתה מתאפק ועובד עם 2 ידיים ועם המגן והידית - אשריך. תמשיך ככה.

אם בכל זאת תתפתה - הוא עלול להכיש... ולגרש אותך מגן עדן, כמו שכמעט קרה לי :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 42 דקות, ברווז כתב:

אני לעולם לא ארצה לעבוד עם הכלי הזה ביד אחת, וזה עוד כשכל מה שיש לי זה ה-4.5" הסטנדרטי

חומרים מהן עשויות חתימות

• אהבתי 1
  • מצחיק 8
  • תוכן חדש...