Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Derish כתב:

ובאופן כללי מנצלת כל פרצה אפשרית בחוק ע"מ לא לשחק לפי הכללים אלא להתחכם ולהתקמבן.

ההפך, זה אומר שהן משחקות בידיוק לפי הכללים אם הן מנצלות כל פרצה אפשרית בחוק 😉

• אהבתי 3
פורסם
לפני 4 שעות, ldti כתב:

בהחלט מונית... מעניינת.

קיבלתי כבר תמונה של כזאת..

לפני 9 שעות, mottis כתב:

אופל וקטרה (דור ראשון) 1989

הייתה פה כבר

WhatsApp Image 2025-03-24 at 21.43.43_ab8abd6d.jpg

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 8.4.2025 בשעה 18:28, EliC25 כתב:

בדיוק שבוע שעבר נסעתי מאחורי אחת כזו מודל 2006 ושאלתי את עצמי מי נכנס לסוכנות רכב לפני 19 שנה והחליט שזה רכב שבא לו בחניה...

רכב מספר 1.

היה לנו כמה כאלו בקיבוץ.

מרווחת ביותר, גם כיום,תא מטען ענק.

היא יוצרה ביפן בניגוד ליאריס הרגילה, שיוצרה בצרפת. והיה לה מזגן מעולה, שוב בניגוד לצרפתיה, שהיה פחות משובח.

היה לי גיר קצר יותר לפצות על משקל גבוה יותר.

הגיע למעל 300 אלף בקלות גם בקיבוץ עם כל הנהגים.

היאריס שלי שנת 2005, עכשיו הגיע ל 90 אלף.

גם אותה בטסט הטסטרים שואלים עם מוכר.

זה פשוט רכב שעושה את העבודה שלו, ולא מרגיש רכב בן 20 על הכביש.

• אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 5 שעות, garicho כתב:

ההפך, זה אומר שהן משחקות בידיוק לפי הכללים אם הן מנצלות כל פרצה אפשרית בחוק 😉

עם גישה כזאת לא ברור מה אתה עושה שם, גן העדן הקפיטליסטי של ארה"ב מחכה לך. התכוונתי לכללי החברה האירופאית, לא לחוק היבש.

פורסם
לפני 18 שעות, Derish כתב:

כבר ממבט ראשון היה ברור לי שהשיקוץ הזה הגיע ממזרח אירופה, ואחרי קצת חפירה ברשת - מסלובקיה.

הקומבינות האלה של 'בוא נעמיס את זה כמו משאית ונקווה שהמחוקק לא ישים לב' נפוצות בעיקר בפולין וברומניה עם ה-eurovan על גרסאותיו השונות (שאסי של מסחרית כמו דוקאטו/ספרינטר עם מרכב גבוה ורחב של משאית ע"מ להימנע מדרישה לרשיון C או תשלום מיסים ואגרות גבוהות בכבישי האיחוד האירופי). אני רואה שהטרנד הגיע גם לוואנים סגורים, ובאופן לא מפתיע מצא לקוחות במזה"ת. וואלה יופי. 🤦‍♂️

הכל עניין של מה אתה צריך לסחוב.

יש לך היום משאיות עד 15 טון עם ארגזים שלפעמים יותר גדולים ממשאיות שמעל 15 טון.

אם אתה צריך לסחוב מטען קל ובעל נפח גדול, המסחריות האלה נועדו בדיוק לזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בהתחלה חשבתי שזה פוטושופ, עד שראיתי את מספר הרישוי באתר משרד התחבורה.

אפילו לפי עלון היצרן מדובר ב-N1 עם משקל כולל מותר 3.1 טון, אפילו לא מגרד את גבולות הקטגוריה. הרכב שבצילום רשום M. אבל הדבר הזה נראה מפחיד, קצת רוח צד והמפרש מוציא אותו מאיזון. אולי הסוללות מקזזות את זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, itsik170 כתב:

אם אתה צריך לסחוב מטען קל ובעל נפח גדול, המסחריות האלה נועדו בדיוק לזה.

הפתרון המקובל לכל use case אפשרי של השיקוץ הזה (למעט הובלת קלקר, כאמור לעיל) הוא פשוט מסחרית בגודל מלא מהסוג שאותו קונצרן סטלנטיס מייצר באלפים מדי יום. אבל מסחרית כזאת בד"כ דורשת רשיון C1, אז פה מישהו החליט להתחכם. מצד אחד ברור שמי שרכש את זה לא יצמד לתקנות המשקל המורשה ולא ידחה משלוח בגלל שהוא כבד מדי כל עוד הוא נכנס לאוטו, ומצד שני בעל הרכב הזה יעסיק בסבירות גבוהה נהג עם רשיון B שאינו בקיא או כשיר לנהוג ברכב משא ולא ידע לשלוט בו בכביש רטוב או כזה עם רוחות חזקות, כאשר הפיזיקה תגבר על הסטטיסטיקה.

פורסם
לפני 17 שעות, Derish כתב:

הפתרון המקובל לכל use case אפשרי של השיקוץ הזה (למעט הובלת קלקר, כאמור לעיל) הוא פשוט מסחרית בגודל מלא מהסוג שאותו קונצרן סטלנטיס מייצר באלפים מדי יום. אבל מסחרית כזאת בד"כ דורשת רשיון C1, אז פה מישהו החליט להתחכם. מצד אחד ברור שמי שרכש את זה לא יצמד לתקנות המשקל המורשה ולא ידחה משלוח בגלל שהוא כבד מדי כל עוד הוא נכנס לאוטו, ומצד שני בעל הרכב הזה יעסיק בסבירות גבוהה נהג עם רשיון B שאינו בקיא או כשיר לנהוג ברכב משא ולא ידע לשלוט בו בכביש רטוב או כזה עם רוחות חזקות, כאשר הפיזיקה תגבר על הסטטיסטיקה.

מה זה שונה מהטרנספורטר עם הגג הגבוה שנמכר מקורי מהיצרן? כמעט בטוח שבחינת נפח הוא מכיל הרבה יותר מהקראפטר הכי קצר שנמצא קטגוריה מעל.

חוץ מזה שאני מאמין שאם הרכב הגיע דרך היבואן, אז היצרן מכיר את התוספות האלה.

קח עוד דוגמא - המשאיות של אסם, הארגז שלהם מאוד גדול, אפילו ביחס למשאיות כבדות יותר מכיוון שהם מובילים רק חטיפים - מה שמצריך נפח העמסה גדול.

וחשבת שבמזרח אירופה יש חגיגות? בארה"ב יצא לי לראות טנדרים (סילברדו, F350 ושאר חבריו שמוכרים לנו בארץ) שהן סוחבות נגררים של סמיטריילים ואפילו יש אביזרים מתאימים שיהיה אפשר לחבר נגררים כאלה לרכב - רובם זה קרוואנים מגודלים או מוביליות לרכבים ואפילו ראיתי סילברדו שסחב נגרר עם קונטיינר.

פורסם
לפני 20 שעות, לירון .ה. כתב:

רכב מספר 1.

היה לנו כמה כאלו בקיבוץ.

מרווחת ביותר, גם כיום,תא מטען ענק.

היא יוצרה ביפן בניגוד ליאריס הרגילה, שיוצרה בצרפת.

בחו"ל יש לה גם שם דגם אחר, הרבה יותר מעניין וקולע לאופי הרכב - Toyota FunCargo

0-frea-1-762x456.jpg.b9f8e0d809b6887df06dc12f09cf2f9b.jpg

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, itsik170 כתב:

מה זה שונה מהטרנספורטר עם הגג הגבוה שנמכר מקורי מהיצרן?

לפי המפרט הדבר הזה בגובה 2.70 מ׳ הטרנספורטר 1.90 מ׳.

אלא אם מדובר במפרט אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שקודה פייבוריט 1.3 1994 כמו שהייתה פעם לספריאל :-) נוסעת בכוחות עצמה. 

ומסחרית BYD שלא נראית מודרנית אלא יותר מהעשור הקודם למורת שהיא מודל 2023, כנראה לא משש ניסו ברצינות למכור אותן בארץ. 

IMG_20250410_142752.thumb.jpg.bfdafc430226383840be8503b1c94385.jpg

IMG_20250111_120804.thumb.jpg.ff710e00e869bcd96ebfc1cd0680538c.jpg

• אהבתי 3

פורסם
לפני 54 דקות, sperial כתב:

לפי המפרט הדבר הזה בגובה 2.70 מ׳ הטרנספורטר 1.90 מ׳.

אלא אם מדובר במפרט אחר.

מדבר על הטרנספורטר הזה בהשוואה לקראפטר הכי קטן.

וגם המשאיות של החטיפים של אסם, ברור לכם שטכנית ייכנס בה הרבה מעל המשקל המותר.

d93a2576a5464b5d86c4b6368964b197.jpg

08092008322.jpg

820594.jpg

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...