Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שליחת SMS לא רצונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש קיבלתי  את חשבון הסלולרי שלי (פרטנר) ושמתי לב שהיה חיוב של 3 ש"ח על שליחת SMS מחו"ל. לא היה ידוע לי על שליחת הודעה כזו (מבחינתי SMS נועד להודעות נכנסות בלבד, אין לי מה לשלוח בטכנולוגיה ההיסטורית הזו), אך החלקתי את העניין.

היום קיבלתי את חשבון אוגוסט, וראיתי שבשלושה מהקוים נשלחו הודעות SMS. בדקתי את יומן השיחות באתר מול ההודעות בטלפון - מצאתי שהודעה אחת נשלחה לכאורה לחברת שליחויות שביקשה פידבק עם השירות שקיבלתי, אם כי לא קיימת הודעה יוצאת בשעה הרשומה בדוח להודעה נוספת אין כל זכר בשרשרת ההודעות (לפי השעה המופיעה בחשבון)

האם מישהו נתקל בתופעה של שליחת SMS "סמויה"? האם פגסוס רודף אחרי?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תבדוק לאילו מהתכונות שמותקנות בפלאפון יש הרשאות לשליחת SMS.

חלק מהתוכנות המתוחכמות יותר יודעות להסתיר את זה.

אם זה מאד מציק לך תפנה לבטחון של פרטנר.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אז זהו, שכנראה שלפחות האפליקציות הי זו של ההודעות, וששליחתֶה-sms היא ייעודה. אבל מקבל את עצה ואעבור על ההרשאות

מה שמפריע לי זה שנשלחה הודעה בחו״ל. אז 3 ש״ח זה לא נורא, אבל עלולים להצטבר סכומים משמעותיים בלי להרגיש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית כל ניתן לחסום SMS לחו"ל בשרות הלקוחות של פרטנר ונדמה לי שגם בשרות העצמי באתר.

קרה לי מקרה כזה בעבר ולאחריו חסמתי SMS לחו"ל. במקרה שלי זו הייתה דווקא מערכת ההפעלה של הטלפון, זה לא היה טלפון מיבואן רשמי ומקורו היה בהודו (אני אסייג ואומר שזו מסקנה שלי, לאחר שקיבלתי את המספר מרישומי השיחות ומצאתי בגוגל שרשורים שעסקו במספר הזה והקשר שלו לייצרן הטלפונים). המערכת "טלפנה הביתה" בהפעלה הראשונה של הטלפון.

מציע לך לבדוק את המדינות אליהן נשלחה ההודעה ולהשוות למקור של הטלפון שלך.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

ספריאל, אתה בגיל שקורים בו כל מיני דברים לא רצוניים, לא הייתי מתעכב עכשיו על סמס.

• מצחיק 4

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

מה למשל? שליחת הודעות ב-CF?

כל ההודעות נשלחו לארץ. בכל זאת, מטריד אותי שהמכשיר שולח הודעות בלי שאני מודע לכך.

לא מכיר חסימה של SMS בנדידה בלי חסימת שיחות. אבל כיוון שאני משתמש בחו"ל בגלובאל סים יתכן שאבצע חסימה של שיחות בחו"ל. מקווה שלא יפריע לקבלת SMS

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני התבלבלתי, קראתי שוב וראיתי שאתה רוצה לחסום SMS מחו"ל. בכל מקרה יש סיכוי שזה אפשרי ללא חסימת השיחות דרך השרות. אני רואה שגם חסימת SMS לחו"ל לא מופיעה באתר בשרות העצמי אבל זוכר שבשרות לקוחות אכן ביצעו את החסימה לאחר שביקשתי מהם.

פורסם

אם זה אייפון, פעולות אקטיבציה של FaceTime / iMessage לפעמים דורשות שליחה של SMS לאיזשהו חשבון של Apple בחו"ל. חסימה של שליחת הודעות SMS לחו"ל יכולה להפריע לשירותים האלה

פורסם
בתאריך 24.8.2023 בשעה 20:43, sperial כתב:

לפני כחודש קיבלתי  את חשבון הסלולרי שלי (פרטנר) ושמתי לב שהיה חיוב של 3 ש"ח על שליחת SMS מחו"ל. לא היה ידוע לי על שליחת הודעה כזו (מבחינתי SMS נועד להודעות נכנסות בלבד, אין לי מה לשלוח בטכנולוגיה ההיסטורית הזו), אך החלקתי את העניין.

היום קיבלתי את חשבון אוגוסט, וראיתי שבשלושה מהקוים נשלחו הודעות SMS. בדקתי את יומן השיחות באתר מול ההודעות בטלפון - מצאתי שהודעה אחת נשלחה לכאורה לחברת שליחויות שביקשה פידבק עם השירות שקיבלתי, אם כי לא קיימת הודעה יוצאת בשעה הרשומה בדוח להודעה נוספת אין כל זכר בשרשרת ההודעות (לפי השעה המופיעה בחשבון)

אני מצטער, לא מצליח להבין- נשלח לך מסרון שחוייבת עליו, או שהמכשיר שלך שלח מסרון שחוייבת עליו?

לגבי השעה. תבדוק שעה\2\7 לפני ואחרי. יכול להיות שהשעה בדוח מקבילה לשעה בחו"ל ולא לשעה המקומית או עז כלשהי אחרת, ואני מקווה שזה המקרה. 

חיוב על שליחת הודעה שלא הייתה ולא נבראה זו כבר רעה חולה אחרת שמצריכה פנייה מפורטת יותר לחברת הסלולר (כדי לקבל מפרט של הודעות יוצאות\נכנסות, גם אם זה לקו שלך, למיטב זכרוני תצטרך אישור של שופט... החברה לא יכולה למסור את הפרטים האלו סתם ככה. אל תשאל איך אני יודע).

אמרת 3 קווים שונים. אילו אפליקציות מותקנות על כל ה-3? זה יעזור לך לצמצם את האפשרויות. 

בכל מקרה, באנדרואיד, תחת תפריט "זיהוי ביומטרי ואבטחה" (תלוי בגרסת האנדרואיד), יש לך תפריט "הרשאות ליישומים" ובתוכו תפריט שכולל SMS, שם תוכל לראות לאילו אפליקציות יש גישה. 

בתאריך 24.8.2023 בשעה 20:43, sperial כתב:

האם מישהו נתקל בתופעה של שליחת SMS "סמויה"? האם פגסוס רודף אחרי?

עוד לא קרה לי. 

לך תדע, אולי פגעסוס, אולי פגעחמור, אולי בכלל פגעפרד.

תפסיק להשתתף בהפגנות ולא תקבל איכונים מהשב"כ :loco::rofl:

[הבהרה- המשפט האחרון נאמר בהומור וללא כל כוונה או שיוך פוליטי זה או אחר. כל הדמויות שמורות והזכויות בדויות. ט.ל.ח. אין להדביק מודעות. רכב חונה יגרר לקלקיליה ויפורק. הודעה זו תשמיד את עצמה בתוך 5 שניות]

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

למיטב זכרוני תצטרך אישור של שופט... החברה לא יכולה למסור את הפרטים האלו סתם ככה. אל תשאל איך אני יודע).

רק לשם הדיוק :

הודעות/ שיחות יוצאות - ניתן לקבל מחברת הסלולר. לא אמורה להיות עם זה בעיה (אני ב-WECOM. מופיע לי פירוט שיחות יוצאות באתר אינטרנט ללא צורך לבקש מהם במיוחד).

הודעות/ שיחות נכנסות - זה מצריך אישור שופט

פורסם

שרותים שונים משתמשים ב sms לצורך הזדהות. (בנקים, חברות שרות ...) גם רשתות שיווק ומועדונים משתמשים ב sms להפצת הודעות. 

העיניין הוא ששרתי השרות לא תמיד נמצאים בארץ. 

הרבה מאד מפתחים משתמשים בשרות של twilio   שמן הסתם השרתים שלו לא בארץ. לכן אם אתה משיב להודעה שנשלחה באמצעות השרות שלהם (למשל שולח 1 לאישור /הסרה)  אתה שולח הודעה לחו״ל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

השירותים שמשתמשים ב-SMS לצורך הזדהות מוכרים, ומדובר ב-SMS נכנסים. 

אני מדבר על SMS יוצאים, שנשלחו מהקו שלי למספרים ישראליים, מחוייבים בהתאם לחבילה (כלומר ללא חיוב) וכשאני בודק את אותן שעות באפליקציית ההודעות במכשיר שלי הן לא קיימות (אין הודעה באותה שעה. חוץ מאירוע אחד מדובר בימים ושעות בהם שהיתי בארץ). 

מובן שההתיחסות שלי לפגסוס צינית, אני לא שרת החוץ של לוב, אבל אני תוהה כיצד אני מחוייב על הודעות שלא שלחתי, למספרים שאני כן או לא מכיר ואני לא מבין איזה מידע נשלח מהטלפון שלי.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

למספרים שאני כן או לא מכיר

אני בטוח שכבר ביצעת את זה, אבל שואל בכל זאת:

האם גיגלת את המספרים כדי לפחות להבין לאן ההודעות נשלחו? יעזור לצמצם את האפשרויות עוד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ההודעות שנשלחו מהמכשיר שלך נשלחו באמצעות ה API של אחת האפליקציות שלך. לכן במסך ההודעות לא תראה כלום. 

ככל הנראה אחת האפליקציות שלך שולחת הודעה לשרת מרכזי כלשהו שרק המפתח יודע למה 😉 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...