Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים

אני מתכנן לקנות רכב חדש ומתלבט בין 2 מכוניות משני עולמות שונים, למרות ששתיהן עם אותו תג מחיר, פחות או יותר.

מבחינתי - המשותף בין שתיהן זה הכח (כ"ס/מומנט) והפיצ'רים הבטיחותיים.  

הדילמה האמיתית שלי, בגללה אני בכלל שוקל את הנירו, היא הדלק .  

טוסון עושה 1:10 ביום טוב, לעומת הנירו שעושה לפחות 1:20 (או אפילו הרבה יותר טוב, אם לא עושים הרבה נסיעות ארוכות).  

מצד שני, הדבר שהכי מדאיג אותי זה איך מתנהג המנוע של הנירו כאשר טעינת הסוללה החשמלית נגמרה (מהיותי בור בעניינים אלה, יש מצב שאני משתמש במונחים לא מדוייקים).

האם הטעינה של הסוללה (החלק "ההיברידי") נעשית תוך כדי תנועה (כמו בנירו "הרגילה") ולרכב עדיין יש 180- כ"ס זמין תמיד ובכל מצב, או שיש מצב שאמצע את עצמי בנסיעה ארוכה עם 100 כ"ס בלבד, שנותן מנוע הבנזין? 

אני נוסע לא מעט נסיעות של מעל 50 ק"מ ואני לא רוצה להשאר תקוע עם "עגלה" רק בגלל החסכון בדלק...

כמו כן, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי פוטנציאל מכירה של כזה רכב אחרי 3 שנים (האם רכבי פלאג-אין הם רכבים מבוקשים?).

מודה לכם מראש

פורסם

עקרונית, כאשר הסוללה מתרוקנת הרכב הופך לנירו היברידי, רק עם תוספת משקל של סוללה גדולה יותר. כלומר כ-141 כ"ס בהתאם למצב הסוללה שכן, נטענת באמצעות בלימה רגנרטיבית ו/או מנוע הבנזין בהתאם לתוואי וסגנון הנסיעה.

פורסם

האם אתה יכול להתקין עמדת טעינה פרטית?

אם כן אז כבר עדיף לך לרכוש רכב חשמלי ולחסוך הרבה כסף.

אם לא אז הסוללה ברכב הפלאגין רק תכביד על הרכב ותעלה את צריכת הדלק.

פורסם

צריך לקחת בחשבון שברכב פלאג אין נפח מיכל הדלק קטין יותר וטווח הנסיעה למיכל קטן גם הואהודורש יותר ביקורים בתחנת דלק.

פורסם
לפני 9 שעות, Supertigre כתב:

עקרונית, כאשר הסוללה מתרוקנת הרכב הופך לנירו היברידי, רק עם תוספת משקל של סוללה גדולה יותר. כלומר כ-141 כ"ס בהתאם למצב הסוללה שכן, נטענת באמצעות בלימה רגנרטיבית ו/או מנוע הבנזין בהתאם לתוואי וסגנון הנסיעה.

תודה.  אני רק מדבר על פאלג-אין חדשה עם 180 כ"ס. האם התשובה נותרת בעינה? האם יש עוד סוללה שנטענת מעצם הנסיעה/בלימה כמו בנירו רגילה?

בנוסף, האם יש שוק לרכבי פלאג-אין יד 2 (נניח בני 3 שנים)?

פורסם

ברכב פלאג אין היברידי ניתן לבחור בין נסיעה על כח החשמלי בלבד או שילוב של מנוע בנזין עם חשמל. אם אתה מטעין ויוצא מהבית לנסיעה של יותר מ 50 ק"מ תבחר באופציית השילוב בין בנזין וחשמל כך ישאר לך כל כ"ס זמינים במהלך הנסיעה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם יש לך אפשרות, תבקש נסיעת-מבחן ארוכה. ככה תוכל להתרשם מהטווך בפועל בשילוב של שניהם, ומהטעינה (אם ואיך עובדת).

אגב, עומס ניכר על הרכב (עליות תלולות, רכב עמוס בציוד כבד/נוסעים), מקטין את הטווך החשמלי בצורה משמעותית.

בנוסף, הביצועים של הטוסון טובים מאלה של הנירו פלאג-אין , אם-כי הפער מתבטא בעיקר מחוץ לעיר, כשהדרך פנויה. בעיר/ בפקקים, בגלל מיידיות התגובה של המנוע החשמלי לעומת הטורבו, הנירו פלאג-אין זריז מהטוסון בזינוקים במהירויות נמוכות (אחרי זה ,אם התנאים מאפשרים, הטוסון מדביק את הפער ,ועוקף).

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם

אישתי נוהגת בנירו פלאג אין (2021). זה אמנם הדגם הקודם אבל אני לא חושב שהוא שונה מבחינת מנוע או ביצועים. 

צריכה:

הרכב נוסע 50 קמ על חשמל, ואז היברידי. זה באמת 50 קמ אם אתה נוסע סביר. (שים לב שבחורף הדלקת חימום גורמת למעבר למצב הברידי והדלקת מנוע, עדיין נשאר חסכוני). 

נסענו בו למעלה מ30,000 קמ בשנה האחרונה - חלק מהנסיעות קצרות.יחסית וחלקן ארוכות מאוד. 

ממוצע הדלק שלנו נמצא בסביבות 1:35 ואפילו 1:40 (ממש מקפידים להטעין כל פעם שחונה בבית).

ביצועים:

על החשמל הוא מרגיש זריז יחסית. כשנגמרת הסוללה הוא מרגיש כבד יותר (יותר מההברידי הרגילה - יש במשפחה*. לאישתי זה בכלל לא מפריע, וגם לא לבת שלנו שנוהגת. לי זה פחות נוח ויתכן שלעצמי לא הייתי קונה כזו. 

מבחינת נהיגה באופן כללי - לתחושתי זה ממש לא רכב שמאפשר להנות מנהיגה (למשל בהשוואה לפזו 3008 לא מתקרב...)  אבל, וזה אבל גדול הוא מאוד מאוד פרקטי ונוח (יש כמה נהגים במשפחה שממש מעדיפים אותו על פני הפז'ו, לך תבין...). תיקון הסטיה מנתיב והקרוז האדפטיבי (כולל זחילה) פשוט מעולים. הוא מאוד נוח לתמרון בעיר (חניה וכו'

את טוסון אני לא מכיר, אז לא אוכל לסייע בזה. 

בהצלחה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 15.7.2023 בשעה 05:49, delta13 כתב:

שלום למומחים

אני מתכנן לקנות רכב חדש ומתלבט בין 2 מכוניות משני עולמות שונים, למרות ששתיהן עם אותו תג מחיר, פחות או יותר.

אלו לא רכבים מעולמות שונים. הנירו והטוסון חולקות הרבה מאוד מכלולים ולדעתי השלדה זהה. הרי זה קונצרן אחד ואולי בעצם יצרן אחד.

אכן אלו שתי יחידות הנעה שונות.

בעיני ההחלטה הרציונלית למי שיש לו אפשרות לעמדת הטענה צריכה להיות לקנות רכב חשמלי או פלאג אין.

לגבי הרכבים לא נהגתי. אבל אני חושב שצודק מי שכתב שברמת התחושה בעיר/בפרברים ייתכן שהנירו תהיה זריזה יותר בגלל הזמינות של המומנט בגרסה החשמלית.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...