Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

חיפשתי בפורום ויש המון המון מידע אבל קצת הלכתי לאיבוד בכל המידע הזה.

עד היום הייתי שוטף את הרכב עצמאית באופן הבסיסי ביותר - שמפו לרכב, כפפת מיקרופייבר, גרניק ומקסימום תרסיס הידרופובי.

מעוניין להשקיע קצת יותר ברענון הצבע (שחור) שמירה על הצבע, ברק וכו'

ופה הלכתי לאיבוד עם אוטם צבע, ווקס, שמפו עם ווקס, דיטיילר, פלסטלינה וכו'

וגם עם השלבים הסתבכתי - מה לפני מה, כל כמה זמן צריך לחזור על פעולה עם חומר מסוים, מה עושים בין לבין, איך מיישמים כל תהליך וכו'

תודה!

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

וואו, אני כל הזמן רואה סרטונים, קורה הסברים וכו' וגם אני נאבדתי לחלוטין.

אני גם אשמח לפירוט מלא ויסודי.

פארט קליק כל הזמן שולחים לי במייל מוצרי טיפוח וכו, ויש מלאאא חברות ומוצרים שאני כבר אובד עצות,

איזה שאמפו עדיף? עם וואקס או בלי? ואם זה עם וואקס, וכבר עשיתי וואקס לרכב, יש תועלת?

יש גם שאמו ללא מגע, איך הוא? ומה הוא מועיל/מוסיף? ראיתי גם מוצר "להברקה" ששומר על ציפויים, מה באמת תועלתו?

ועם איזה חומר צריך בשביל פלסטלינה?

הרבה שאלות הא?! מה אני יעשה אני מנסה להבין ולא מצליח כל כך יש בזה מלא ניואנסים ופרטים.

אני אשמח להסבר מפורט שלב אחר שלב, ועם איזה חומרים.

בתודה מראש.

https://www.partclick.co.il/shop/category/שמפו?man=יונדאי&mod=i10&year=2016

• אהבתי 1
פורסם

יש לא מעט מדריכים ברשת , מצרף  אחד מהם .

בעיקרון , אם מדובר בטיפוח ולא דיטיילינג מלא כולל פולישים, השלבים די פשוטים:

• שטיפה בריסוס רחב (מה שקרוי pre-wash) עם מיים בלבד.
  • שטיפה בהקצפה עם שמפו מקציף . רצוי לישם במינון שיתן קצף סמיך שנוזל לאט מן הרכב. מתחילים מהגג ובתנועות אופקיות לאורך הרכב ,שורה אחר שורה עם חפיפה של 30% בין השכבות. 
  • לתת לקצף לרדת על מנת ״שימשוך״ איתו את הליכלוך הגס.
  • לשטוף עם זרם בינוני (מצינור או גרניק)
  • לישם שמפו עם ככפה בשיטת שני הדליים.
  • לשטוף שוב עם זרם בינוני.
  • למהדרין - לעבור עם פלסטלינה ולשטוף שוב בשיטת שני דליים 🙂
  • ליבש עם מגבת גדולה עם gsm 350 לפחות
  • לישם וקס מהיר/דיטיילר ולנגב עם מגבת ב gsm 500 או יותר או אוטם צבע. 
  • אם מישמים אוטם, להבריק עם מגבת gsm גבוה .

אוטם צבע זה תמיד השלב האחרון.

יש שממליצים להתחיל עם הגלגלים, מן הסתם כי נוח יותר. ואחר כך להמשיך עם כל הרכב.

מן הסתם החומרים לגלגלים חזקים.

יש גם מי שממליצים ליישם מסירי ברזל במקום פלסטלינה. אני פחות מתחבר לזה. אבל אם הולכים על דיטילינג מלא כולל פוליש. זה כבר סיפור אחר.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, cohen motor 377 כתב:

וואו, אני כל הזמן רואה סרטונים, קורה הסברים וכו' וגם אני נאבדתי לחלוטין.

אני גם אשמח לפירוט מלא ויסודי.

פארט קליק כל הזמן שולחים לי במייל מוצרי טיפוח וכו, ויש מלאאא חברות ומוצרים שאני כבר אובד עצות,

איזה שאמפו עדיף? עם וואקס או בלי? ואם זה עם וואקס, וכבר עשיתי וואקס לרכב, יש תועלת?

יש גם שאמו ללא מגע, איך הוא? ומה הוא מועיל/מוסיף? ראיתי גם מוצר "להברקה" ששומר על ציפויים, מה באמת תועלתו?

ועם איזה חומר צריך בשביל פלסטלינה?

הרבה שאלות הא?! מה אני יעשה אני מנסה להבין ולא מצליח כל כך יש בזה מלא ניואנסים ופרטים.

אני אשמח להסבר מפורט שלב אחר שלב, ועם איזה חומרים.

בתודה מראש.

https://www.partclick.co.il/shop/category/שמפו?man=יונדאי&mod=i10&year=2016

בדיוק! 😁

לפני 3 שעות, zaf כתב:
  • לישם וקס מהיר/דיטיילר ולנגב עם מגבת ב gsm 500 או יותר או אוטם צבע. 
  • אם מישמים אוטם, להבריק עם מגבת gsm גבוה .

תודה רבה על הפירוט!

אכן לא הולך לכיוון של דיטיילינג רציני רק טיפוח מושקע. 

-בדיוק בשני הסעיפים האלה אני קצת תקוע.. 

מה ההבדלים בין וקס לדיטיילר ולאוטם צבע? מה מומלץ ומה המטרה של כל אחד?

מניח שווקס נועד בעיקר לנראות ולברק ואוטם צבע לשמירה. האם אני טועה?

וכל כמה זמן מיישמים כל אחד מאלה?

ועוד דבר, בפלסטלינה אני משתמש לאחר השטיפה ולא הווקס/דיטיילר נכון?

שוב תודה!

עריכה אחרונה על ידי shilo_v

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם (נערך)

פלסטלינה לפני וקס או דיטיילר.

המידרג של החומרים הוא :

• דיטיילר - מנקה ומבריק במהירות, לא מחזיק הרבה זמן.
  • ווקס (משחה או מהיר ) מגן.
  • אוטם צבע מעניק הגנה הידרופובית מונע הדבקות של ליכלוך.

spray wax normally does not clean, but protects only. A quick detailer cleans light dust and adds a little protection. Most QD's will only last for a few days. You should not use a spray wax on a slightly dirty car.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מומלץ תמיד לעשות פוליש לרכב לאחר פלסטלינה. 

הפלסטלינה תמיד תשרוט במידה מסוימת (ולא משנה כמה חומר סיכוך נשים) ותשאיר סווירלים, ולכן השלב שאחרי פלסטלינה הוא פוליש.

אחרי פוליש - לשטוף בצורה יסודית, שזה אומר גם להשתמש עם אלכוהול מדולל כדי להסיר שאריות פוליש, ולאחר מכן ליישם ווקס/אוטם צבע. 

• אהבתי 2
פורסם

צף תודה על התשובה הרחבה שלך.

אבל בכל זאת לא כל כך הבנתי, מה אני יעשה?! 🙈.

לא נפתח לי הסרטונים ששלחת כי אני עם אינטרנט מסונן, זה עובר בדיקה רובוטית לפני ואם הם תקינים אז זה נפתח לי. הרובוט בבדיקה.

לפני 20 שעות, zaf כתב:

אם מדובר בטיפוח ולא דיטיילינג מלא כולל פולישים,

בא נגיד ואני רוצה לעשות את זה, ואני עכשיו עומד מול הרכב, הרכב בצבע שחור ואין לו ברק בכלל.

(אני יודע שיש שיגידו תלך לדיטיילר וזהו, אבל אני אוהב לעשות דברים לבד, וגם להגדיל ראש)

במה אני מתחיל?

כמובן כמו שאמרת, בשטיפה.

אוקי סיימתי עם המים, איזה שאמפו מומלץ? עם/ בלי ווקס? יש הרי מלא נכון? סונקס, אמריקן אייגל, וכו', הבנתי שאם הרכב מלוכלך לא כדאי שאמפו ווקס כי זה יוצר שכבה על הליכלוך, יש לך קישור של משהו ספציפי שהוא מגניב ועכשיו אני הולך לקנות אותו?(מחיר סבבה כן?) אני אשמח לקבל.

ומה לגבי השאמפו "ללא נגיעה"?

יופי עכשיו קניתי את השאמפו והקצפתי אותו על הרכב, ליטפתי עם כפפת מיקרו פייבר,(על הצד ולא קניתי את השאמפו "ללא נגיעה") סיימתי, חיכתי כמה דקות, השפרצתי מים וכל הקצף ירד, אוקיי, מה עכשיו? יש שריטות של סוורלים וכו', אני רוצה תוצאה של מראה.

אני אשמח להסבר מפה לדיטיילר מלא,  ואז אחרי שאני יעשה את כל הנ"ל אני אשמח להסבר שמירה על זה, אבל את זה נשים רגע בצד, איך אני ממשיך מפה לדיטיילר מלא?

אני אשמח לקישורים של מוצרים לפי סדר ההסבר, כאילו אם עכשיו אני צריך לנגב, אז קישור למגבת שצריך, ואז פלסטלינה אז קישור לפלסטלינה, (ד"א איזה חומר משפריצים תוך כדי עיסוי הפלסטלינה?) אני אשמח לקבל את זה ככה כשזה מסודר בסדר של אחד אחד.

לפני 3 שעות, zaf כתב:

דיטיילר - מנקה ומבריק במהירות, לא מחזיק הרבה זמן.

הכוונה ל"קוויק דיטיילר"?

כמה זמן ממוצע לוקח לעשות את התהליך הנ"ל?

בקיצור שיגעתי אותך/ם, אבל אני ממש אשמח לפירוט כזה.

כמובן בתודה מראש על כל תשובה!

אני כבר הרבה זמן רוצה לעשות את זה אבל לא הצלחתי להבין משהו מסודר.

המשך יום פורה ומעולה🥰.

לפני 40 דקות, ninimom כתב:

אחרי פוליש - לשטוף בצורה יסודית, שזה אומר גם להשתמש עם אלכוהול מדולל כדי להסיר שאריות פוליש, ולאחר מכן ליישם ווקס/אוטם צבע.

איזה פוליש? משחה או שפריצר? בא נגיד ומשחה, באיזה סוג פדים? ווקס או אוטם צבע? מה ההבדל באמת? לאחר מכן זה ציפוי ננו נכון?! אחרי הננו זה רק לשבת ולהסתכל על התןצאה נכון?! אין עוד קינוחים?

מה עדיף, לעשות פוליש ביד או עם מכשיר חשמלי ייעודי?

אני שואל כי ראיתי שהאדון בs3 עשה פוליש ידני, יצא לו יפה מאד, אבל ראיתי גם סרטונים שמראים שתוצאה של פולישר חשמלי יותר טובה, אכן?

פורסם (נערך)

אין בעיה לפרט לך כאן תהליך מלא. רק שזה יהיה ״קורס בהתכתבות״ , בעיקר כי אני לא רואה את הרכב ומה עומק הפגיעות בצבע. שימוש בפד לא נכון או ליטוש אגרסיבי מידי במיוחד אם אתה לא מיומן בעבודה עם פולישר , יגרמו יותר נזק מתועלת.  לכן המלצתי על הקורס. 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

פורסם

כל השלבים בסירטון אחד של איתי מרום.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 12.7.2023 בשעה 16:35, zaf כתב:

התענוג הזה יוצא 5.000 ש"ח🙉🙄🤑.

לא באפשרותי להוציא כזה סכום עכשיו.

נמשיך לנסות ללמוד ולהבין דרך הרשת.

אבל בהמשך אני אחשוב על זה בעזרת ה'.

תודה רבה.

פות"ש סליחה על גנבת השרשור🤦‍♂️.

פורסם
לפני 6 שעות, cohen motor 377 כתב:

פות"ש סליחה על גנבת השרשור🤦‍♂️.

הכול בסדר.

בהמשך החיפושים שלי ברשת רק הלכתי יותר ויותר לאיבוד עד שהתייאשתי. 

בכל מקרה, אני מתכוון להמשיך לשטוף את הרכב ידנית עם שמפו טוב וכפפת מיקר', ואז ליישם ספריי ווקס מהיר וזהו.

• רעיון טוב! 1

פורסם

תרסס קודם קוויק דיטיילר ואז ספרי ווקס. הדיטיילר יוריד שאריות לכלוך שנשאר מהסבון. 

הווקס יסגור לך את הפינה.

משטר ניקיון פעם בשבועיים משאיר מראה נקי לרכב. בלי יותר מידי התעסקות.

• רעיון טוב! 1

פורסם

סגרתי, אקנה גם דיטיילר.

תודה!

• תוכן חדש...