Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 17 שעות, GTאי כתב:

יהיה לי חיבור של 3*80 (דירה גדולה מאוד, יח' מיזוג גדולות גדולות מאוד וכו')

מהנדס החשמל אמר להעביר 2 תעלות במקביל (חשמל ותקשורת) בשביל למנוע סיכוך.

באמת עדיף כי אתה הולך להוריד זרם די משמעותי שם.
היום טסלה מודל 3 יודעת להיטען במקסימום ב 11 קילוואט שזה 16 אמפר בשלוש פאזות. העמדה של טסלה יודעת לטעון עד 32X3 אמפר = 22KW אבל הרכב מגביל בגלל הסוללה.
אתה יכול להוריד בקלות את ה 16 אמפר כפול שלוש = 48 אמפר סה"כ , בשביל שלוש עמדות ואפילו אולי בזרם יותר גבוה אם יהיה לך בעתיד רכב שידע להיטען בזרם יותר גבוה. רק תעשה חישוב שישאר מספיק לדירה למרות שכנראה לא תטעין 3 רכבים ובו זמנית כל המזגנים והתנורים יעבדו.

יש לך 80 אמפר תלת פאזי בדירה,  הייתי מוריד 48 אמפר לטעינה עם כבל 5X16 שלפי המחשבון של חברת חשמל זה מה שצריך לזרם כזה. זה משאיר לך אפילו במקרה הכי הגרוע 32 אמפר ליתר הדירה.

החתך הבא, 25 ממ"ר גם יקר וגם תכל'ס זה כבר מלוא גודל החיבור שלך בדירה ואוברקיל.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בתאריך 6.6.2023 בשעה 17:09, Gopher כתב:

חשבתי שהגדלת ל-40x3 😀.

חיבור חשמל של 80x3 יאפשר לך לטעון שלושה רכבים בלי בעיה.

מעניין, תוך כמה זמן מרגע הבקשה חברת חשמל אישרה לך את  ההגדלה?

לא יודע.. הקבלן מטפל בזה. 

לפני 23 שעות, om2 כתב:

אישרו 80*3 לדירה סטנדרטית?

לא חשבו שאתת מתכוון לפתוח מעבדת הידרו?

אני מבין שעשו פרצוף בגלל עומס על החדר טרפו, אבל אישרו.

הדירה גדולה (קומה אחרונה, למעלה מ200 מ"ר, תקרות 4.5 מטר אז המון מה למזג) והמעצב שאשתי לקחה חושב שכל 30 ס"מ חייב להיות גוף תאור או שקע.

פורסם
לפני 50 דקות, GTאי כתב:

המעצב שאשתי לקחה חושב שכל 30 ס"מ חייב להיות גוף תאור או שקע

ספריאל בעוד 3.... 2..... 1.... !

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בתאריך 7.6.2023 בשעה 09:56, elibaba כתב:

באמת עדיף כי אתה הולך להוריד זרם די משמעותי שם.
היום טסלה מודל 3 יודעת להיטען במקסימום ב 11 קילוואט שזה 16 אמפר בשלוש פאזות. העמדה של טסלה יודעת לטעון עד 32X3 אמפר = 22KW אבל הרכב מגביל בגלל הסוללה.
אתה יכול להוריד בקלות את ה 16 אמפר כפול שלוש = 48 אמפר סה"כ , בשביל שלוש עמדות ואפילו אולי בזרם יותר גבוה אם יהיה לך בעתיד רכב שידע להיטען בזרם יותר גבוה. רק תעשה חישוב שישאר מספיק לדירה למרות שכנראה לא תטעין 3 רכבים ובו זמנית כל המזגנים והתנורים יעבדו.

יש לך 80 אמפר תלת פאזי בדירה,  הייתי מוריד 48 אמפר לטעינה עם כבל 5X16 שלפי המחשבון של חברת חשמל זה מה שצריך לזרם כזה. זה משאיר לך אפילו במקרה הכי הגרוע 32 אמפר ליתר הדירה.

החתך הבא, 25 ממ"ר גם יקר וגם תכל'ס זה כבר מלוא גודל החיבור שלך בדירה ואוברקיל.

רק בשביל לוודא שהבנתי נכון את החשבון, אם לצורך העניין אני רוצה לטעון רק 2 רכבים במקביל, נניח ב 22KW שאוכל בעתיד, אז מספיק לי כבל שיודע לתמוך ב 44 אמפר וזה חתך של 5x10? ועכשיו כשהחשמלאי נניח מתכנן להוריד 5x6 זה אמור להספיק לי מקסימום לטעינה של 33KW כי זו המגבלה של הכבל?

פורסם

11 קוו״ט = 3x16A.

שתי עמדות במקביל, 32 אמפר לפאזה.

חתך עפי הקישור ששלחתי, מעוגל כלפי מעלה בדגש על מעבר קטגוריה עבור מרחקים הגדולים מ-30 מטרים (הערכה גסה)

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)

עבור 22 קוו״ט (32 אמפר לפאזה), שטח חתך 10 ממ״ר/למוליך למרחק שציינתי קודם (כ-50 מטרים) אמור להתאים.

אמנם דיברת על שלוש עמדות אך מציע שתשקול שוב מהם הסיכויים שתצטרך לטעון שלוש מכוניות בו זמנית, לטעמי שתיים תספקנה ל-99%+ מהמקרים, אבל זו רק דעתי שאינה מחייבת אפילו אותי 🤓

בכל מקרה, המתקין שלך (מניח שלא עושה עבודתו בהתנדבות), אחראי להתקנה ומחוייב לעמוד בתקני הבטיחות.

העצות שקיבלת כאן ממשתתפי הדיון סביר ונתנו לך כיוון, אך הייעוץ האולטימטיבי צריך להנתן ע״י הגוף לו אתה ת/משלם

עריכה אחרונה על ידי waterman
הוספת הערה
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

תודה. אכן עזרתם לי הרבה מאוד.

אני נערך לטעינה של עד 2 רכבים במקביל (בשלישי יהיה בנזין עם הנעה אחורית) ורוצה שלפחות אחד מהמטענים יוכל לתת לי 22 קוט"ש מתוך הנחה שבעתיד לפחות חלק מהרכבים יהיו עם קיבלת גדולה משמעותית ממה שיש היום.

פורסם
לפני 13 שעות, GTאי כתב:

... מתוך הנחה שבעתיד לפחות חלק מהרכבים יהיו עם קיבלת גדולה משמעותית ממה שיש היום.

אני לא יודע כמה ההנחה שלך נכונה.
דווקא רוצים להקטין את הסוללה ואז הרכב יטען מהכביש.

פורסם
לפני 3 שעות, blackice כתב:

דווקא רוצים להקטין את הסוללה ואז הרכב יטען מהכביש.

זה לא יהיה משהו שאפשר לסמוך עליו לפחות ב 15 שנים הקרובות

פורסם

לטובת מי שיתקל בשרשור, אני רק מוסיף שהמשכתי להתייעץ, התחנה האחרונה היהת מהנדס שעובד בחברת חשמל ומטפל בנושאים כאלו.

החיבור 80*3 לא מבטיח לי לקבל יותר מאחרים במידה ויש עומס, הוא מאפשר לי לקבל יותר מאחרים במידה ויש חשמל פנוי (שזה מה שאמור להיות כל הזמן, למעט תקלות רוחביות של ח"ח).

א-ב-ל, חברת חשמל תכננה את השכונה עם הספק מסויים, הבניין מקבל את מה שהיזם ביקש עם ספייר קטן לטובת מעט מאוד הגדלות (כמוני), אותו כנ"ל לכל מי שמוזן מחדר הטרפו שהבנין מקבל ממנו. {ההסבר מאוד פשטני בכוונה}. כאשר כל השכונה תרצה להטעין רכבים יצטרכו הספק של בערך פי 2 ממה שיש היום, ואין שום סיכוי שזה יהיה אפשרי בעתיד הנראה לעין, ולכן כשבניין יבקש לעשות הגדלה לטובת תשתית טעינה, אם בכלל יתנו לו, ההקצאה שלו תהיה קטנה מאוד לאותה תשתית, וכפועל יוצא תהיה טעינה איטית יחסית לכולם, בעוד שאני לא אהיה מוגבל כי ההזנה שלי לשם תהיה מהלוח הדירתי שמחושב בנפרד.

בהצלחה לכולנו ב 2025 עם טעינה.

• תוכן חדש...