Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שברולט סוניק 2013, פניתי ל-UMI כדי שתהיה לי אפשרות לקבל או להוריד ספר רכב לסוניק 2013. נאמר לי שאין להם.

האם חוקי? יש משהו שאפשר לעשות בנידון?

מצאתי באנגלית, ככל הנראה מיועד לארה"ב, אבל מעניין אותי אם יש הנחיות מיוחדות לישראל שיהיו בספר העברי.

פורסם

אפילו החוק כבר לא מחייב את היבואן להחזיק חלפים לרכב מודל 2013, אז ספר רכב?

נסה למצוא מישהו שיש לו כזה רכב ובקש ממנו לצלם את מה שמעניין אותך.

אם זה סתם כדי שיהיה ספר רכב בשביל ההרגשה הטובה ושלמות הרכב, אז זה לא יוסיף שקל לערך הרכב במכירה, ואפשר לשחרר.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה הקשר למכירת הרכב או ערכו?

הבנאדם רוצה ספר.

היבואן אינו מחויב לספק ואין איך לאלץ אותו.

אני יכול רק לנחם אותך בכך, שכל ספרי הרכב בעברית שראיתי עד היום היו תרגום מדויק של גירסת המקור ולא נעשים שום התאמות לשוק הישראלי.

להיפך, מופיעים תמיד דברים שבכלל לא קיימים בדגמים שנמכרים בארץ.

אז אם טוב לך עם האנגלית לא הפסדת כלום.

כאן  סיפרתי את הסיפור השגת ספר רכב שלי.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 5 דקות, amosbmw כתב:

מה הקשר למכירת הרכב או ערכו?

הבנאדם רוצה ספר.

לא מדובר בספר הפעלה לבואינג 777, זה רכב בסיסי, אז בשביל מה? 

לדעת איך להחליף נורה? כמה קילו שמן במנוע? 

יש היום את כל המידע ברשת. 

אז שוב, מה המטרה?  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)

לא כל המידע ברשת תמיד. 

יש לי סיויק 2012. ביקשתי ספר רכב מהיבואן. תוך שבוע הגיע אליי הביתה. בחינם. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

לא מדובר בספר הפעלה לבואינג 777, זה רכב בסיסי, אז בשביל מה? 

לדעת איך להחליף נורה? כמה קילו שמן במנוע? 

יש היום את כל המידע ברשת. 

אז שוב, מה המטרה?  

לא כל דבר קל למצוא ברשת ולפעמים אתה צריך איזה quick reference guide כשאתה בדרך ונדלקת איזו נורה או משהו דומה. הבעיה היא שלא כל היצרנים מעלים ספרים לרשת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש חובה לספק ספר רכב בעברית עם רכב חדש, אבל די בטוח שלא עם רכב משומש. 
אני בעבר ביקשתי וקיבלתי (חינם) ספר מודפס גם עבור רכבים שקניתי יד שניה חדשים יחסית, אבל זו היתה מחוות רצון טוב של היבואן.
קובץ PDF מצויין לשימוש בבית, אבל ממש לא נוח לשימוש על מסך טלפון, כשאתה מנסה מהר לבדוק איפה נמצא נתיך מסויים, או איך להגיע לנורה שצריכה החלפה.

פורסם
לפני 11 שעות, PinkDolphin כתב:

יש חובה לספק ספר רכב בעברית עם רכב חדש

לא מכיר חובה, חוק או תקנה כזו.

יתרה מכך, מכיוון שמרבית הרוכשים לא טורחים לפתוח ספר רכב היבואנים הפסיקו להדפיס ומאפשרים הורדה של ספר כזה או שמתקינים ספר כזה במולטימדיה. במקרה ספציפי הייתי צריך ספר רכב והיבואן דאג לשלוח לי מודפס. 

סה"כ אני רואה בזה דבר חיובי שמונע סתם בזבוז של עשרות מיליוני דפים ודיו ברחבי העולם. 

• אהבתי 1

לשעבר:

פורסם

השבוע קיבלתי בליסינג קיה ספורטאז' חדשה. הגיעה ללא ספר מודפס, רק עם גישה למדריך דרך המולטימדיה.

לא ניסיתי, אבל לדעתי לא מאוד נוח (חייב לשבת ברכב מונע ולגלגל דפים...). כנראה חסכו כמה עשרות שקלים על הפקה והדפסה... 

לא אוהב את זה, אבל אני כנראה דור אחר....

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
לפני 5 דקות, ליסינג בצער כתב:

כנראה חסכו כמה עשרות שקלים על הפקה והדפסה

כפול 30,000 מכוניות בשנה, ובקלות עברנו מיליון שקל בשנה, כשהמידע נמצא בקלות למי שמחפש. 

לשעבר:

פורסם
לפני 19 דקות, ליסינג בצער כתב:

לשבת ברכב מונע ולגלגל דפים...

תורדי לטלפון נייד או למחשב בבית ואז לא צריך רכב מונע.

Sportage_NQ5_2022.pdf

פורסם
לפני 18 שעות, ניקו פ. כתב:

לא כל המידע ברשת תמיד. 

יש לי סיויק 2012. ביקשתי ספר רכב מהיבואן. תוך שבוע הגיע אליי הביתה. בחינם. 

כל הכבוד להם. ממני דרשו 120 שקל מצ׳מפיון על ספר רכב לאיביזה. פשוט הורדתי את הגרסה האנגלית.

פורסם

הלוואי והיה משהו אונליין. לא מצאתי. 

ביקשתי PDF, סרבו לשלוח. לרכב בן 11. לא מבין למה כזה סוד מדינה. 

התעקשו לשלוח ספר רכב בדואר. מניח שכל יבואן והשטויות שלו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני שעה, discoTD5 כתב:

לא מכיר חובה, חוק או תקנה כזו.

יתרה מכך, מכיוון שמרבית הרוכשים לא טורחים לפתוח ספר רכב היבואנים הפסיקו להדפיס ומאפשרים הורדה של ספר כזה או שמתקינים ספר כזה במולטימדיה. במקרה ספציפי הייתי צריך ספר רכב והיבואן דאג לשלוח לי מודפס. 

סה"כ אני רואה בזה דבר חיובי שמונע סתם בזבוז של עשרות מיליוני דפים ודיו ברחבי העולם. 

נא להכיר:
חוק שירותים ומקצועות בענף הרכב (2016), סעיף 83:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_433.htm#Seif82
".    (א)  משווק רכב ימסור לקונה הוראות שימוש בכתב בשפה העברית ורשימת מוסכים למתן שירותי תחזוקה לרכב מטעמו; ואולם יבואן ישיר או יבואן עקיף שייבא עד עשרים כלי רכב מדגם מסוים או יבואן זעיר, רשאי למסור לקונה הוראות שימוש בכתב בשפה האנגלית במקום בשפה העברית."
אני גם תמיד מוריד עותק PDF למחשב בבית (למעשה, זה חלק ממחקר הקניה שלי לכל מוצר שהוא. אם יצרן לא מאפשר להוריד עותק PDF באנגלית, ללא הרשמה או מסירת פרטים, הדגם נמחק מרשימת המועמדים שלי), וזה מאד שימושי כי ניתן לחפש, להשוות, להגדיל איורים וכו׳.
אבל עדיין אין תחליף לספר מודפס בתא הכפפות, כשנמצאים מחוץ לבית.
ואפשרות לצפות בו במוסך המולטימדיה לא עוזרת אם המסך, שהפך להיות נקודת תורפה בדידה בהרבה רכבים מודרנים (single point of failure) התקלקל.
קרה לאנשים שאני מכיר. ובאופנועים אין מסך מולטימדיה גדול דיו, אם בכלל יש.

וביזבוז משאבים זו טענה מגוחכת. מדובר בפורמט של חצי A4, דו צדדי, של 200-250 עמ׳, או כ-50-70 דפי A4, כשרק בודדים, אם בכלל, צבעוניים.
ביחס למשאבים שנדרשים לייצור רכב, זה זניח לחלוטין.

לפני 7 דקות, ניקו פ. כתב:

הלוואי והיה משהו אונליין. לא מצאתי. 

ביקשתי PDF, סרבו לשלוח. לרכב בן 11. לא מבין למה כזה סוד מדינה. 

התעקשו לשלוח ספר רכב בדואר. מניח שכל יבואן והשטויות שלו. 

סירבו, או שבכלל אין להם? לרכב בן 11, לא יפתיע אותי אם מעולם לא היה באתר שלהם כשהיה חדש. חברת תרגום בארץ נשכרה לתרגם את הספר באנגלית, ומאד יכול להיות שהיבואן בכלל לא קיבל, או לא שמר, עותק של הקובץ. יש לו רק כמה עותקים מודפסים שנשארו לו. זה היה המצב עם אופנוע מודל 1997 שקניתי ב-1999, והקונה המקורי לא שמר על הספר.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • תוכן חדש...