Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבעיה של עמדה תפוסות הולכת ונעלמת

במקביל מקימים כל הזמן עמדות חדשות

לפני 23 שעות, Gopher כתב:

דווקא העמדה שאתה קונה לא צפויה להשתנות. מדובר בסה"כ ברכיב חשמלי שמספק 11kW לרכב שלך, ומחוברת לרכב שלך בכבל שנקרא Type 2, שהוא כבל סטנדרטי שמתאים לכל הרכבים שנמכרים כיום.

עמדה כזאת תטען באופן מלא את ה-BYD בתוך כחמש שעות (כמובן שעדיף לטעון בלילה ולקום בבוקר עם סוללה מלאה).

מה שיכול להשתנות בין העמדות זה האם העמדה חכמה או לא. למשל יש עמדות שאתה יכול להפעיל בשעות מסוימות בעזרת אפליקציה, להפיק דוחות על צריכת האנרגיה ועוד, אבל אפשר להסתדר גם עם עמדת טעינה רגילה. יש מגוון רחב של עמדות במחירים 5000-2000 ש"ח.

אני קניתי עמדה של טסלה הכי זולה ב 2000 שקל ולא מעניין אותי מעקבים אחרי כמות הטעינות בחודש בטח שכל טעינה עולה כ 30 שקל, זה לא מנוע בנזין מאות שקלים בחודש

בתאריך 23.5.2023 בשעה 00:45, קרבורטור כתב:

שלום , רוצה לקנות רכב SUV בינוני חדש למשפחה של 5 . הכוונה שלי היא להחזיקו עד שיתחיל לעשות יותר מדי בעיות - בוא נניח 7-10 שנים.

מה דעתכם יהיה מצב השוק אז - האם יהיה יותר קל למכור (תוך שמירת ערך) רכב חשמלי סיני בן 7-10 שנים(כדוגמת BYD ATTO 3 )  או רכב בנזין בן 7-10 שנים? ( כדוגמת קיה\סוזוקי..)

תודה

קשה לענות על השאלה אבל שוק היד 2 של הרכב החשמלי הולך וגדל ושוק הרכבי בנזין הולך וקטן ובסופו של דבר הרכב החשמלי ינצח,זה רק ענין של זמן.

טויוטה בריבעון הריאשון של השנה יש לה ירידה של 35%, הירידה הזאת תלך ותמשיך, בעקבותיה שאר היפניות נימצאים במדרון תלול.

לפני 21 שעות, davemustaine87 כתב:

קשדה לדעת מה צופן העתיד, אבל כן אפשר להעריך מה יהיה על סמך נסיון שכבר נצבר

בניגוד להשוואות שהיו פה לגבי מחירון של רכב בנזין לעומת חשמל, אני יודע ממקור ראשון ופרסמתי פה על מישהי שהגיעה לטרייד עם MG חשמלית בת 3 עם נתונים טובים והציעו לה ברוב המקומות 60% מהמחירון. רק מקום אחד הציע לה 75% מהמחירון. סוזוקי קרוסאובר שמורה הייתה מקבלת 60-75 אחוז בטרייד אין? אני בספק. בטח שלא היום. 

ולמה זה? כניראה בגלל שהטווח המוצהר הוא 260 כאשר הרכבים היום הם עם 350-450 קילומטר.

לכן אם אתה קונה היום ATTO 3 ועוד 3 שנים הטווח הרגיל יהיה 500-600 קילומטר לחשמליות, תתכוננן לחתוך חזק במחיר

דבר נוסף, זה האחריות הכללית והסוללות.

רוב היצרנים הסינים הם חדשים, וכך גם הדגמים שלהם. מה יהיה לאחר 5 שנים כשתיגמר האחריות. מה תהיה האמינות הכללית? מה היה מחיר החלפים? האם בכלל יהיו תחליפיים? הטענה הרווחת היא שרכב חשמלי הוא פשוט יותר ולכן יהיה גם אמין ולא ידרש יותר מדי לחלקי חילוף. האם זה נכון? בעתיד ניראה. 

כנ"ל לגבי 8 שנים כשתיגמר האחריות על הסוללה. האם יהיה אפשר להחליף תא בודד תקול או שתצטרך להחליף סוללה שלמה בכמה עשרות אלפי שקלים? כרגע לא ידוע. 

לאור העובדה שיש כמה סימני שאלה לטווח הקצר יחסית(3 שנים) ועוד יותר לטווח הארוך יותר(5-10 שנים) הייתי ממליץ לרכוש רכב חשמלי, רק אם אתה נוהג ממש הרבה ותיראה חיסכון גדול בדלק. במקרה שלך, אם אין לך רצון אמיתי להתרפתקה, אני כרגע הייתי נמנע. 

יתרון גדול  byd atto 3 מדובר ברכב שמיוצר במסה גדולה מאוד ולכן כמות החלקים באליאקספרס הולכת וגודלת וזה ברור שגם במחירים של חלקי חילוף הם ינצחו את היפנים והאירופאים

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עמדות טעינה אפשר להוסיף עד גבול מסויים והגבול הזה נקבע על ידי תשתית החשמל הקיימת.

בארץ תשתיות חשמל כבר עכשיו נמצאות לקראת קצה גבול היכולת שלהם (יש אזורים בהן הן קורסות באופן תדיר) טעינה של רכב בקצב "סביר" (30 קילוואט) לוקחת את אותה כמות כמו בניין דירות שלם.

תדמיינו שיש תשתית חשמל בערבה בין אילת למרכז הארץ, והתשתית הזאת תוכננה כדי לעמוד במספר תחנות דלק שלוקחות מקסימום כ5 קילוואט, ועכשיו תתקינו בכל תחנת דלק 5 עמדות טעינה של 60 קילוואט. רשת החשמל הקיימת תגיע מהר מאוד לקצה היכולת שלה מבחינת העברת חשמל.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, levy כתב:

אני קניתי עמדה של טסלה הכי זולה ב 2000 שקל ולא מעניין אותי מעקבים אחרי כמות הטעינות בחודש בטח שכל טעינה עולה כ 30 שקל, זה לא מנוע בנזין מאות שקלים בחודש

העמדה של טסלה דור שלוש מעולה. מגיעה במחיר זול יחסית, תומכת בטעינה של 22kW עם כבל מובנה של 7.3 מטר, מכילה פחת Type B, וניתן לטעון איתה כל רכב חשמלי.

לפני 27 דקות, Gavrik כתב:

תדמיינו שיש תשתית חשמל בערבה בין אילת למרכז הארץ, והתשתית הזאת תוכננה כדי לעמוד במספר תחנות דלק שלוקחות מקסימום כ5 קילוואט, ועכשיו תתקינו בכל תחנת דלק 5 עמדות טעינה של 60 קילוואט. רשת החשמל הקיימת תגיע מהר מאוד לקצה היכולת שלה מבחינת העברת חשמל.

ספציפית באיזור אילת והערבה מייצרים מאנרגיה סולארית יותר חשמל מאשר צורכים, ככה שהאיזור הגיע לעצמאות אנרגטית. בנוסף מקימים בימים אלו שדות סולארים גדולים נוספים ככה שהרזרבה רק תגדל.

אין בעיה להתקין באיזור הזה גם 10 עמדות בכל תחנת דלק.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, levy כתב:

טויוטה בריבעון הריאשון של השנה יש לה ירידה של 35%, הירידה הזאת תלך ותמשיך, בעקבותיה שאר היפניות נימצאים במדרון תלול.

זה לא בגלל שאין לה חשמליות אלא בגלל שליבואן לא היו קורולות. נראה מה יהיה ברבעונים הבאים

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

הקורולה זה רכב שהולך וייכחד  ולא יחזרו למספר שהם נימכרו , קורולה חדשה עולה 160000 בכסף הזה אפשר לקנות חשמלי או ג'יפון

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
פורסם

נחיה ונראה?  אני חושב שהקורולה עדיין חזקה בציי הרכב, אבל אני לא נביא.

בתור מכונית נכחדת היא מצליחה לא רע:

"שנה חדשה, אלופה ישנה. טויוטה קורולה הייתה המכונית הנמכרת ביותר בעולם ב-2022, עם 1.12 מיליון יחידות, ירידה קלה של 2.2% לעומת המכירות שלה ב-2001."

https://cars.walla.co.il/item/3556554

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעתיים, motior כתב:

נחיה ונראה?  אני חושב שהקורולה עדיין חזקה בציי הרכב, אבל אני לא נביא.

בתור מכונית נכחדת היא מצליחה לא רע:

"שנה חדשה, אלופה ישנה. טויוטה קורולה הייתה המכונית הנמכרת ביותר בעולם ב-2022, עם 1.12 מיליון יחידות, ירידה קלה של 2.2% לעומת המכירות שלה ב-2001."

https://cars.walla.co.il/item/3556554

כאשר יש ירידה של קרוב ל 40% במכירות טויוטה בישראל בריבעון הריאשון עם שלל דגמים אי אפשר להגיד שהכל טוב.

נדבר בסיכום סוף שנה.

פורסם
בתאריך 23.5.2023 בשעה 07:25, Uri-G כתב:

זו שאלה לניחושים, לא ניתן לדעת מה תהיה האמינות ומה עלויות התחזוקה והתיקונים שקובע כל יבואן וחלקם מהיבואנים חדשים.

אבל הנה כמה נתונים.

Mg החשמלית הסינית הראשונה בארץ, עלתה 9 אלף שח יותר מסוזוקי קרסאובר ב 2020. היום במחירון היא עולה 15 אלף שח יותר.

חשמלית קצת יותר וותיקה, רנו זואי, עלתה 5 אלף שח יותר מקיה סיד חדשה  ב 2017. היום בלוי יצחק הזואי עולה 19 אלף שח יותר. ורנו לא בדיוק שוחה בים של מוניטין ולזואי סוללה עם קירור פסיבי שמפגינות דגנרציה גבוהה יותר מסוללות מודרניות עם קירור אקטיבי שיש בכל חשמלית סינית.

היתרון של חשמלית משומשת ,שכל עוד אין מוות פתאומי של הסוללה ומדובר בדגנרציה טבעית, גם אם מוותרים על החלפת סוללה ניתן להשתמש בהן כרכב שני במשפחה עם טווח מוגבל בעלויות מצחיקות ביחס לבנזין משומש.

תיקון קטן:
לזואי יש קירור אקטיווי, לא פסיבי, שמבוסס על מע׳ המיזוג לתא הנוסעים. אין דיווחים של בעיות איתה בהקשר זה, אבל קצב הטעינה ב-DC (בדגם האחרון בלבד, לפני כן היה AC בלבד) באמת לא מאד גבוה, וזה צואר הבקבוק ברכב חשמלי רגיל -- לא הקירור בזמן נסיעה.
יש עוד מספר חשמליות עם מע׳ קירור דומה, וגם איתן אין בעיות מדווחות.
הרכב החשמלי היחיד עם מע׳ קירור פסיבית בלבד זה הניסאן ליף (יש רק צלעות קירור ללא כל רכיב אחר), ושם באמת היו הרבה בעיות.

• תוכן חדש...