Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לא מצאתי פורום חשמל או משהו בסגנון אז מקווה שזה מתאים לפורום הזה ומקווה גם שאסביר את עצמי כמו שצריך.

התקנתי תאורת אווירה ברכב, התאורה בנויה מקופסא ראשית שנמצאת מתחת להגה באיזור של הקופסאת פיוזים ועוד 4 קופסאות משניות שנמצאות בדלתות.

לכל קופסא נכנס מצד אחד חשמל ומהצד השני יש 2 מקומות לחיבור של הלדים עצמים.

בעיקרון הסט מגיע עם כניסה ל2 פסי לד, אחד לאורך כל הדלת ועוד אחד שמתחלק ל2 וזה בעצם מנורה אחת לידית של הדלת ועוד מנורה לאזור אחסון שיש למטה בדלת.

כל זה הקדמה לשאלה הבאה, אני רוצה להוסיף עוד 2 לדים בכל דלת (לטוויטר ולרמקול הראשי)

השאלה שלי אם זה לא יעמיס יותר מדי על הקופסאות ולא יעשה בלאגן?

אין מקום להכניס תקע נוסף בתוך הקופסא אבל כמו שהם בעצמם עשו שפיצלו תקע אחד ל2 נורות (ידית ואחסון) אז גם אני רוצה לחתוך את הכבל ופשוט לחווט צבע לצבע וככה להוסיף עוד נורות על אותה קופסא.

יש לציין שכבר עשיתי את זה למנורה אחת לניסיון וכרגע 4 לדים עובדים בלי בעיה כבר מספר ימים.

5 נראלי כבר עדיף שלא להמר ולשמוע חוות דעת מקצועית.

תודה רבה ומקווה שהסברתי כמו שצריך 🙏

פורסם

כמה פועלים. נכסים לאוטובוס באקוודור (קו 54)?

בלי נתונים טכנים אי אפשר לענות 

בגדול אם קיבלת 2 פסים זה תוכנן ל2 פסים

אולי זה יעבוד עם 7 או 10 אבל כנראה יתקלקל הרבה יותר מהר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ברגע שהשנאי יהיה עמוס,

אתה תראה ירידה בעוצמה של האור,

חוץ מזה לא רואה שום סיבה אם השנאי טוב שהוא יהרס מוקדם מהצפוי,

שנאי טוב בנוי לעבוד עם מה שהוא מוגדר ברגע שהעמסת עליו הוא ישלח את אותה כמות חשמל ליותר לד אז הלד יהיה יותר חלש.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 56 דקות, WE988244 כתב:

ברגע שהשנאי יהיה עמוס,

אתה תראה ירידה בעוצמה של האור,

חוץ מזה לא רואה שום סיבה אם השנאי טוב שהוא יהרס מוקדם מהצפוי,

שנאי טוב בנוי לעבוד עם מה שהוא מוגדר ברגע שהעמסת עליו הוא ישלח את אותה כמות חשמל ליותר לד אז הלד יהיה יותר חלש.

אז לא יכול להיות מצב של קצר חלילה או שהשנאי ישרף בגלל העומס? פשוט התאורה תיחלש?

פורסם

למיטב ידיעתי,

מנסיון בחיים,

לא לוקח אחריות,

זה מה שקורה,

קצר ודאי לא, קצר קורה מחיבור לקוי או מגעים לא נכונים,

שנאי שישרף זה רק שנאי שלא שווה הרבה, שנאי איכותי לא אמור להשרף,

אופציה אחרת שיכולה להיות אם החוטים דקים ואת תקח עלים מתח יותר מהמתח המותר עליהם, הוא יכול להתחמם ולהמס, (ואז יכול להיות קצר)

אבל לטענתך שבמקום אחד הם כבר עשו כך ואת לא מעמיס על חוט מסוים יות רלא צופה בעיה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

זה לא שנאי... זה דריבר והוא פועל על בסיס של מוליכים למחצה. העמסה שלו תגרום להתחממות והתפגרות הדרייבר.

We988...אתה לא מבין בחשמל אז אל תיתן עצות

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Nisim135 כתב:

על הקופסאות רשום 5V בכניסה של החשמל אם זה עוזר

הדריבר ממיר את מתח המצבר ל 5V, זה לא אומר כמעט כלום
מה שצריך לדעת זה כמה זרם מסוגל הדרייבר לספק
פה זה לא עניין של כמה פסים, כי פס יכול להיות קצר או ארוך או עם סוג מסויים של לדים שהם בהירים או סוג אחר שהוא עם לדים חלשים, ככה שלכל פס יש צריכת זרם שונה.
בסוף צריך לסכום את הזרם שכל הפסים צורכים יחד ולראות שלא עברנו 80% ממה שכתב היצרן הסיני (כי בדר"כ הם מגזימים)
אם תצרוך יותר זרם ממה שניתן... זה יעבוד עד גבול מסוים
בגבול הזה, תתחיל לראות ירידה בבהירות ואח"כ פשוט לא תהיה תאורה (הדריבר יקרוס)
אם תעבוד בנצילות גבוהה של הדריבר, מה שיקרה שהוא פשוט יתחמם וישרף.
זאת התורה על רגל אחת... תמיד אפשר להוסיף פסים ולהחליף לדרייבר חזק יותר.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

הדריבר ממיר את מתח המצבר ל 5V, זה לא אומר כמעט כלום
מה שצריך לדעת זה כמה זרם מסוגל הדרייבר לספק
פה זה לא עניין של כמה פסים, כי פס יכול להיות קצר או ארוך או עם סוג מסויים של לדים שהם בהירים או סוג אחר שהוא עם לדים חלשים, ככה שלכל פס יש צריכת זרם שונה.
בסוף צריך לסכום את הזרם שכל הפסים צורכים יחד ולראות שלא עברנו 80% ממה שכתב היצרן הסיני (כי בדר"כ הם מגזימים)
אם תצרוך יותר זרם ממה שניתן... זה יעבוד עד גבול מסוים
בגבול הזה, תתחיל לראות ירידה בבהירות ואח"כ פשוט לא תהיה תאורה (הדריבר יקרוס)
אם תעבוד בנצילות גבוהה של הדריבר, מה שיקרה שהוא פשוט יתחמם וישרף.
זאת התורה על רגל אחת... תמיד אפשר להוסיף פסים ולהחליף לדרייבר חזק יותר.

הבנתי, הבעיה אצלי שהזמנתי תאורת אווירה תואמת מקור (מתחברת למערכת המקורית של הרכב ומחליפה צבעים ע״י לחיצה על כפתור מקורי של הרכב ולא ע״י אפליקציה)

אם אחליף דרייבר אז יהרס הסנכרון והמקוריות😓

יש דרך לדעת ברגע שאני מחבר לחשמל חזרה את הדרייבר אם הוא בסדר או שמופעל עליו עומס?

כרגע 4 נורות (1 יותר מהמקור) עובדות כרגיל ולא נראה שיש בעיה כלשהי כבר מספר ימים, השאלה אם זה משהו שיצוץ עם הזמן או שאם הייתה בעיה היא כבר הייתה מופיעה?

פורסם

הנבואה ניתנה לשוטים
בגדול 20% תוספת... אולי ישרוד
יש לך לינק למוצר שהזמנת?

פורסם
לפני 16 דקות, סולל הדרך כתב:

הנבואה ניתנה לשוטים
בגדול 20% תוספת... אולי ישרוד
יש לך לינק למוצר שהזמנת?

יש לי אבל חלק מהלדים החלפתי לאחרים מספק אחר אז לא יודע אם יעזור מאוד

זה המוצר הראשון שהדרייברים שלו 

₪ 843.32  3% Off | Car Atmosphere Light Suitable for Mazda 6 Review Trim Light Interior Modification 64 Color Ambient Light Original Installation
https://a.aliexpress.com/_EIF2SGV

ואלה הלדים שהחלפתי אליהם

₪ 23.67  16% Off | For 18 in 1 RGB 64 Color LED 110cm Strips Car Atmosphere Light Bar Strips Replace the Broken Defective Replacement Ambient
https://a.aliexpress.com/_EQqHhM1

פורסם

לא מוצר זול... אני הייתי נזהר מאודדדדד לא לשרוף אותו

• תוכן חדש...