Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Derish כתב:

קיים בכל רכב ידני, שורד מספר שנים/קילומטרים שונה בהתאם לדגם. יש כאלה שחיים חצי מיליון ק"מ ויש שנקרעים כמו שעון אחרי 80 אלף. הרכב שלי ספציפית אמנם לא נסע הרבה, אבל הקלאץ' הוחלף כאשר היה בן 22 ולא ראיתי חשבונית על החלפת הכבל מהבעלים הקודמים, לכן העדפתי להקדים תרופה למכה.

ומה אני אמור להרגיש אם הכבל קלאץ לא במצב טוב? אני החלפתי ממש לפני חודש וחצי בערך קלאץ' קומפלט כולל משאבה תחתונה ועליונה וגם גלגל תנופה. חבל שלא החלפתי גם כבל, לא ידעתי על דבר כזה אצלי. במידה וארצה להחליף, מבחינת העבודה זה אומר להוריד גיר או שזה משהו קליל? לא רוצה לשלם ארגזים שוב פעם אחרי ההוצאה המטורפת שהייתה לי על החלפת כל הדברים שציינתי. 

פורסם
לפני 9 דקות, BRAVO30 כתב:

כולל משאבה תחתונה ועליונה

ברכב שיש משאבות קלאץ', אין כבל. 

זה או הפעלה ההידרוולית באמצעות משאבות מחוברות בצינורית לחץ או הפעלה מכאנית באמצעות כבל. 

גם בקורולה עם גיר רובוטי המדוברת בשירשור אין כבל קלאץ', מפעיל הקלאץ' נמצא על הגיר עצמו. 

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 31 דקות, Buki כתב:

זה או הפעלה ההידרוולית באמצעות משאבות מחוברות בצינורית לחץ או הפעלה מכאנית באמצעות כבל. 

גם בקורולה עם גיר רובוטי המדוברת בשירשור אין כבל קלאץ', מפעיל הקלאץ' נמצא על הגיר עצמו. 

תודה רבה על ההסבר, הרגעת אותי עכשיו. 

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

מגניב, לא הכרתי. ככה זה כשאתה נוסע רק על נבלות שחוטות. 😅

מה זה משאבה עליונה/תחתונה?

פורסם
בתאריך 24.4.2023 בשעה 14:00, Derish כתב:

מה זה משאבה עליונה/תחתונה?

קיימות שתי שיטות להפעלת מצמד.

1.  עם כבל. אתה לוחץ על הדוושה, הדוושה מושכת בכבל (מספר 22) כבל בצידו השני מושך מזלג (9), המזלג מפריד את המצמד. 

700px-Rem2108Scepl0101.jpg.a3b690655fb26057c3fdb7dde6e60cde.jpg

2. השיטה הכביכול היותר מתקדמת זה מצמד הידרוולי. כתבתי "מתקדמת" אבל לא מדובר בחידוש כלשהו, מצמד הידרוולי קיים במכוניות מסוימות לפחות משנות ה 60, כנראה גם הרבה לפני רק לא מכיר מכוניות ישנות יותר שהיה להן מצמד הידרוולי  ולא רוצה שיתפסו אותי במילה 😀

אתה לוחץ על הדוושה, הדוושה לוחצת על המשאבה העליונה שיש בה נוזל (אותו נוזל כמו נוזל בלמים). לחץ הנוזל דרך הצינורית לוחץ על המשאבה התחתונה שמורכבת על בית המצמד ליד הגיר, המשאבה התחתונה לוחצת על המזלג (11) ומפרידה את המצמד. 

משאבה עליונה מספר 5, משאבה תחתונה מספר 9.

מספר 6 מיכל עם נוזל, ברוב המכוניות עם מערכת כזאת הוא  משותף עם נוזל בלמים.

6dd64b5s-960.thumb.jpg.ef7a8910430e66af32836ed58f600345.jpg

יתרון של מצמד הידרוולי הוא הפעלה רכה יותר, זריקות מצמד שיוצאות יותר עדינות כי לנוזל לוקח זמן לנזול חזרה למשאבה העליונה, כוח נמוך יותר שנדרש להפעיל על הדוושה, אין התארכות כבל עם הזמן ולא נדרש כיוון או מתיחה. מהלך המזלג תמיד נשאר זהה.

חסרונות בלאי ונזילות מהמשאבת אחרי הרבה קילומטרים.

• אהבתי 8

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לי יש קורולה 2008 עם 245 אלף, כבר החלפתי מצמד, עניין של 2000-3000 שקל. 

באמת הרכב הזה פשוט כמעט לא רואה מוסך כך שכלכלית עדיף להשאר איתו עד השני טסטים (אני חושב שזה ב19 שנה ולא עשרים).

אני מחזיק אותו בשביל הילדים ולא מבטח מקיף כך שזה הכי זול שאפשר לנהג חדש.

בסה״כ זה רכב עם אי בי אס ו4 כריות כך שיש איזו בטיחות בסיסית שאפשר להסתמך עליה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
לפני 10 שעות, alon כתב:

(אני חושב שזה ב19 שנה ולא עשרים).

זה אחרי בשנה ה 19. 

הטסט שתעשה ב 2028 יהיה בתוקף לחצי שנה. עד אז - שנה.

פורסם

אני גר בספרד, אבל יש חברות 'עקוב אחריי' שיקבלו בשבילך חבילה באירופה ויעבירו לך אותה לאיפה שתרצה בעולם. תריץ חיפוש על international parcel forwarding.

פורסם (נערך)
בתאריך 20.4.2023 בשעה 13:03, לירון .ה. כתב:

מה הבעיה עם 2 טסטים בשנה?

בעל מקרה עושים טיפול שנתי, אז כבר מקבלים אישור רכב מיושן. נשאר פעם אחת לקפוץ למוסך לאישור, ולטסט.

ההפך התשלום לרישיון רכב מתחלק לפעמיים.

אני אם אוטו בן 22, ליום יום ו רכב השני עוד מעט בן 19.

אבל אני אוהב רכבים ישנים, ואם יש לך יכולת ורצון לתחזק כמו שצריך, הם מתגמלים. בכלום כסף כמעט.

אישורתקינות רכב מיושן הוא לא בחינם. גם אם אתה עושה טיפול המוסכניק לא ייתן לך על הדרך אישור חינם. הוא אולי יעשה לך הנחה מסויימת על מתן האישור כי אתה אצלו אבל אין כזה דבר בחינם. אגיב, האישורים הללו ממוספרים והוא מקבל אותם ממשרד התחבורה. לא יודע לי אם הוא קונה אותם או מה התהליך של מוסך לקבלת הפנקסים הללו.

אני מכרתי בזמנו קורולה 2006 עם 280 אלף ק"מ במצב מעולה. השתדרגתי לסיוויק האצבק 2010 וזה היה שידרוג משמעותי לעומת הקורולה. הסיוויק גם יותר חסכונית וחזקה בגלל מנוע ותיבת הילוכים טובה יותר. 

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...