Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיגו 308 שנת 2011.

לפני מספר ימים במהלך הנסיעה האוטו התחיל להיחנק ולרעוד. עצרתי את האוטו בצד וניסיתי להתניע אותו, אך ללא הצלחה.

לפי כל הסימנים עושה רושם שנגמר המצבר.

קניתי מצבר חדש, אך מכיוון שמסובך לי מידי להחליף את המצבר ברכב (יש פלסטיקים סביב המצבר) אני מנסה להתניע בעזרת כבלים.

אבל הרכב לא מניע.

מישהו נתקל בתופעה דומה עם הרכב שלו/עם פיגו 308?

פורסם (נערך)

מצבר גמור לא אמור לכבות רכב שכבר מונע היות והוא לא מזין אותו.

נשמע כמו בעיית אלטרנטור, טפל בזה לפני החלפת מצבר.

אישית זה קרה לי עם סיטרואן(בשנים שהייתה חולשה ידועה בנושא האלטרנטור)

עריכה: אצלי בנוסף המצבר נגמר, ממה שהוסבר לי כשהאלטרנטור לא תקין הרכב מקבל את החשמל מהמצבר ואז כן, הוא מתרוקן במהירות כי הוא לא בנוי לזה, אבל יש סיכוי שהוא לא מת לחלוטין וניתן להטעין אותו.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם (נערך)

בעיה באלטרנטור מונע התנעה של רכב?

כמו-כן התאפס לי כל לוח השעונים ברכב, כנראה בגלל חוסר חשמל.

בהתחלה היה סטרטר ולא התניע.

עכשיו כשאני מנסה להתניע זה עושה כמה תקתוקים מאזור לוח השעונים ברכב, אבל לא רעש מהמנוע.

לפי מה שראיתי ב-OBDII יש הודעה של בעיה בסליל הצתה (שני סלילי הצתה) P1336, P1337, P1338.

האם סליל הצתה מונע התנעה של רכב?

עריכה אחרונה על ידי justi
פורסם

רוב הסיכויים זה אלטנטורר, גם אם תצליח להניע עם כבלים, לא תוכל לנסוע כי המנוע יכבה ללא טעינה. 

אם המוסך קרוב, לא יותר מ 20 דקות נסיעה אפשר לנסות להתקין את המצבר החדש ולנסוע להחליף אלטרנטור, לכמה עשרות דקות נסיעה המצבר אמור להספיק.

פורסם
לפני 5 דקות, Buki כתב:

רוב הסיכויים זה אלטנטורר, גם אם תצליח להניע עם כבלים, לא תוכל לנסוע כי המנוע יכבה ללא טעינה. 

אם המוסך קרוב, לא יותר מ 20 דקות נסיעה אפשר לנסות להתקין את המצבר החדש ולנסוע להחליף אלטרנטור, לכמה עשרות דקות נסיעה המצבר אמור להספיק.

ניסיתי להתניע עם כבלים אבל לא הצלחתי.

פורסם
לפני שעה, justi כתב:

ניסיתי להתניע עם כבלים אבל לא הצלחתי.

תראה

במהלך נסיעה מה שאמור לספק לרכב חשמל(ובמצב תקין גם להטעין את המצבר) זה האלטרנטור..

הרצועת אביזרים עוד נמצאת מסביב לאלטרנטור בכלל?

אם אתה לא יכול להחליף את המצבר לבד ואז להתפלל נורא חזק שהוא יתן לך מספיק חשמל עד שתגיע למוסך אז הייתי מפעיל את הביטוח גרירה במידה ויש..

שייקחו למוסך ויסתכלו לכיוון האלטרנטור:)

כמעט כולנו מוציאים אקסטרה של כמה מאות שקלים על ביטוח גרירה/מראות ולא משתמשים בו ..

במידה וזה מצב בעייתי אז יוטיוב וסרטון להחלפת מצבר או צלם לנו מכמה זוויות את תא המנוע ואיזור המצבר אולי מכאן נוכל לסמן לך איפה הם שמים את הברגים שמחזיקים אותו במקום

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, online כתב:

תראה

במהלך נסיעה מה שאמור לספק לרכב חשמל(ובמצב תקין גם להטעין את המצבר) זה האלטרנטור..

הרצועת אביזרים עוד נמצאת מסביב לאלטרנטור בכלל?

אם אתה לא יכול להחליף את המצבר לבד ואז להתפלל נורא חזק שהוא יתן לך מספיק חשמל עד שתגיע למוסך אז הייתי מפעיל את הביטוח גרירה במידה ויש..

שייקחו למוסך ויסתכלו לכיוון האלטרנטור:)

כמעט כולנו מוציאים אקסטרה של כמה מאות שקלים על ביטוח גרירה/מראות ולא משתמשים בו ..

במידה וזה מצב בעייתי אז יוטיוב וסרטון להחלפת מצבר או צלם לנו מכמה זוויות את תא המנוע ואיזור המצבר אולי מכאן נוכל לסמן לך איפה הם שמים את הברגים שמחזיקים אותו במקום

אם ברצועת אביזרים אתה מתכוון לרצועת טיימינג אז כן הרצועה קיימת.

ניסיתי להתניע עוד כמה פעמים ולא הצלחתי.

עכשיו אין בכלל חשמל ברכב, מה שאומר שהבעיה היא לפחות במצבר (יכול להיות שיש עוד בעיות).

כיוון שאי אפשר לחבר ברכב את כבל המינוס ישירות למצבר אלא למרכב של הרכב יש לי חשש שהחיבור של המצבר החדש בכבלים לא מתחבר.

למישהו יש רעיון איך לחבר את כבל המינוס בפיגו 308?

פורסם

רצועת איבזרים זה לא טיימינג זה הרצעוה החיצונית שמסובבת את האלטרנטור והמזגן.

לא ברור מה אתה עושה בדיוק,רכשת מצבר חדש וחיברת אותו בכבלים למצבר הישן או שאתה מנסה להתניע בעזרת רכב אחר?

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, AK8793 כתב:

רצועת איבזרים זה לא טיימינג זה הרצעוה החיצונית שמסובבת את האלטרנטור והמזגן.

לא ברור מה אתה עושה בדיוק,רכשת מצבר חדש וחיברת אותו בכבלים למצבר הישן או שאתה מנסה להתניע בעזרת רכב אחר?

בגלל שקשה לפרק את המצבר מהרכב אני מנסה לחבר את המצבר הישן בכבלים למצבר החדש (ואז לבדוק אם הרכב מתניע ולקחת את האוטו למוסך).

זה אמור לעבוד, נכון?

מצרף סירטון וידאו שמצאתי ביוטיוב של מצבר דומה לרכב שלי, אנסה עוד מעט לבדוק אם אצליח להחליף בעצמי.

https://www.youtube.com/watch?v=reo6HsPxdAE&t=4s&ab_channel=Begorria

פורסם

וכשאמרת שהוא נתן סטרטר בהתחלה ואח"כ תיקתוקים התכוונת אחרי שחיברת את המצבר החדש בכבלים למצבר הישן?

במידה וכן מה שנראה לי שקרה זה שרוקנת גם את המצבר החדש כי חיברת אותו למצבר ריק לגמרי בלי מקור כוח.

כדי להטעין אותו בהקדם או שגם הוא יפגם.

קשה לדעת אבל כמו שאמרו סיכוי טוב שהלך האלטרנטור.

במידה ואתה רוצה לנסות לבדוק בעצמך צריך להצטייד במד זרם להטעין את המצבר החדש ולהתקין ברכב או לחבר בכבלים לרכב אחר מונע.

פורסם
לפני 15 שעות, justi כתב:

לפני מספר ימים במהלך הנסיעה האוטו התחיל להיחנק ולרעוד. עצרתי את האוטו בצד וניסיתי להתניע אותו, אך ללא הצלחה.

אתה רוצה לומר שאתה תקוע מספר ימים רחוק מהבית, רק בגלל שקנית מצבר אבל אתה לא יודע כיצד להרכיבו?

תשמע, זה ממש לא נעים לומר, אבל באותו כסף שקנית את המצבר יכולת לקנות מצבר+בן אדם עם טנדר שמגיע עד לאוטו ומתקין לך את המצבר .

(נקרא לו לצורך העניין טכנאי/חשמלאי/מכונאי)  

זה תחום מאוד תחרותי ויש בכל איזור בארץ עשרות עסקים נותני שירותים מהסוג הזה. (התקנת מצבר עד הבית).

עכשיו, מכיוון שכמה ימים הרכב שלך עומד בצד הדרך, הייתי מציע לך למחול על כבודך ולהזמין את הטכנאי הזה עד לרכב שלך.

אומנם הזמנת מכונאי בלי מצבר תצטרך לשלם לו בנפרד, זה כנראה יצא לך יותר יקר מעיסקה משולבת של מצבר + מכונאי .

אבל לפחות תוכל לקחת את האוטו הבייתה, וליסוע איתו להיכן שתרצה. (נסיעה ראשונה לבדיקה במוסך, לברר מדוע כל זה קרה).

💡

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 17 שעות, justi כתב:

בגלל שקשה לפרק את המצבר מהרכב אני מנסה לחבר את המצבר הישן בכבלים למצבר החדש (ואז לבדוק אם הרכב מתניע ולקחת את האוטו למוסך).

זה אמור לעבוד, נכון?

מצרף סירטון וידאו שמצאתי ביוטיוב של מצבר דומה לרכב שלי, אנסה עוד מעט לבדוק אם אצליח להחליף בעצמי.

https://www.youtube.com/watch?v=reo6HsPxdAE&t=4s&ab_channel=Begorria

בהנחה שאלטרנטור איננו תקין לא הייתי מנסה פעולה שכזו כי להטעין מצבר ישן שאינך יודע על מצבו ממצבר חדש ללא מקור מתח כשאינך יודע כמה הוא עצמו טעון וכמה באמת עבר למצבר הישן..

במצבך בהנחה שאני לא רוצה לגרור את הרכב למוסך אלא רוצה לקחת אותו בעצמי,

יש לי מצבר חדש אבל אין לי יכולת להטעין אותו באופן וודאי 100% לפני שאני מבצע את הפעולה הזו..

אז בהנחת כל זה פשוט הייתי מפרק את הפלסטיקה כמו בסרטון ששלחת, לרוב שמים גם איזה בורג עיגון בחלק התחתון של המצבר  אז מחפש אותו ומחליף את המצבר לבדי..

רוצעת טיימינג קיימת במנוע ואיננה גלויה לעין לרוב..

רצועת אביזרים זו רצועה גלויה לעין שאמורה לקשר מספר חלקים(אלטרנטור,מזגן...).

אבל אני באמת חושב שאתה ניגש לכל העניין לא נכון, בעיקר אם הרכב כרגע חונה לא בביתך ולא אצל המוסכניק..

אבל נגיד שאין לך בעיה של זמן ויש רצון לגשת לזה לבד בלי קניה של אביזרים נוספים(מד זרם,מטען למצבר..) אז כן המינימום של המינימום זה פירוק של המצבר הישן וחיבור של החדש.. ולא להטעין את הישן מהחדש..לא הייתי עושה כזה דבר.. *בורג העיגון הייתי מהמר על בוקסה 10 או אולי 13 עם מאריך..

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...