Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

פה ושם - אם יש משהו שלדעתי, שווה לסקר ולתת חוו"ד - למה לא.

בעקבות תקלה שחשפתי בסטאפ הקודם שהיה לי במערכת - נאלצתי לצמצם את מספר ערוצי ההגברה שלי ב2 ולרדת מ7 ערוצים (סט 3 חלקים אקטיבי וסאב) ל5 ערוצים. 

זוג ערוצים במגבר הראשי שלי מוציא עיוות בתחומי תדר נמוכים מ600 הרץ ולכן התחלתי לחפש אלמנט מידריינג' רחב פס או מיד-טוויטר.

הדרישות שלי היו לא לחרוג מקוטר 3.5 אינטש, הקצה העליון צריך להיות מסוגל לנגן עד קצה תחום השמיעה האנושי בצורה ראויה - 20 קילוהרץ. 

הבעיה היא שאין יותר מידי אלמנטים כאלו - היחידים שהכרתי בזמנו היו מוראל אינטגרה ואלו הם 4 אינטשים והם אינם קלים להתקנה - אם כי כיום מוראל יצאו לשוק עם אלמנט פשוט מטורף - אינטגרה נאנו 42. 

אבל במהלך ביקור אצל ESIMPEX - ראיתי את החמדמדים הבאים -   

ETON RSX 80 

image.thumb.jpeg.4eeb25a38d2f6b38cac76df15ea4e524.jpegimage.thumb.jpeg.72f19ca4136d9cadbe69938c52305a49.jpeg

image.thumb.jpeg.7ce40208e5d38cf66b331bd90c4d1e95.jpeg

אבל קצת חששתי מהטוויטרים הקטנים והמתכתיים שלהם - יש להם נטיה בד"כ להיות מאוד צורמים. 

האלמנט עצמו - איכות הרכב וחומרים שנראים פשוט מהTOP - טוב, בכל זאת מדובר במותג גרמני מאוד נחשב - ETON 

ואז בהזדמנות מאוחרת יותר - יצא לי להתרשם משלוש סדרות של המידריינג'ים הללו - 

PRO

RSR

ONYX

הרמקולים חוברו למגבר ביתי בFULL RANGE והונחו על שרוול שמהווה להם נפח של 2 ליטר - שזה כמובן שונה לחלוטין מהמצב בו הם יותקנו ברכב ב99 אחוז מהמקרים - אבל אני זוכר שמהצליל הראשון שיצא מהם - התאהבתי באלמנטים. 

הPRO היה לי קצת חסר ריסון - טיפה "אלים". 

הRSR היה מעודן יותר - נעים - בול! 

את הONYX התרשמתי רק מלבחון את האלמנט פיזי - לא זוכר ששמעתי אבל זו הסדרה הגבוהה - אני בטוח שכבודם במקומו מונח.

הRSX לפי הממברנה מבוססי RSR רק שיש להם טוויטר קטן - 15 מ"מ  וקרוס פסיבי קטן. 

כשהפעלנו אותם - האמת אני לא הייתי משוכנע שהם עובדים בכלל? אבל המידריינג' היה כל כך טוב שאמרתי - אני אהמר עליהם.

נקודת חיתוך גבוה מאוד לפי חוברת ההדרכה שלהם אפרופו. 

כעבור מספר חודשים - הזמנתי אותם מהאתר של הספונסר ובנוסף הזמנתי להם פודים מבית ואליקר גרמניה (איביי) 

לפני שבועיים הם הותקנו ברכב:

image.thumb.jpeg.81c9ad821fba52ea2f8920a98f079c57.jpeg

רושם ראשוני 

קודם כל צריך לקחת בחשבון שהם מותקנים בתוך פודים וזה עלול לגרום לתופעות של חוסר נפח וקושי לתפקד בתדרים הנמוכים - אבל האם זה כך? - לא ממש... תיכף תראו. 

הרושם הראשוני שלי היה - בול! מה שציפיתי 

מידריינג' פנטסטי! עם תמורה נהדרת למחיר שלו.

טוויטר - קצת עדין מידי, אפילו אנמי. 

כעבור יומיים של נהיגה הם נפתחו והמצב היה הרבה יותר טוב אבל עדיין הרגשתי שהם עדינים ממה שהייתי מצפה לקצה עליון ועוד מטוויטר מתכתי קטן - שאמור להיות חסר רחמים בפן הזה ובתקופה האחרונה, בשנים האחרונות אני מאוד אוהב קצה עליון בהיר, חזק, ברור - הטעם שלי מאוד מאוד השתנה אחרת לא הייתי בוחר בהם.

זאת היתה קריאת הRTA שלקחתי:

image.thumb.jpeg.918fa806ab051d355369587c5a9178d8.jpeg

זו קריאה של כל המערכת כולל המידבאסים והסאב - אבל הטוויטרים שלהם נכנסים איפשהו ב7K ויש נפילה איפשהו בין 4.5 קילו ל6קילו הרץ ובגדול הטוויטרים לפי הגרף נמצאים בין 5-10 דיבי מתחת למידריינג' כאשר הייתי מעדיף שהם יפלו באזור ה5-6 דיבי ולכן נתתי להם מדף עליון באקולייזר שמגביר אותם בהדרגה עד 5 דיבי בקצה העליון. 

והתוצאה היא - כסאח! 

אולי אפילו טיפה הגזמתי ואני שוקל להרגיע אותם בכ2 דציבל.

הארה\הערה - הקרוס הפסיבי בצד שמאל - נגעתי לו בג'אמפר ושמתי אותו על מינוס 3 דיבי - אולי לא הייתי צריך. 

הדבר הבא שעשיתי הוא לדייק את הזמנים על ה0.XY מילי שניה 

image.thumb.png.c68f754e3ed9358381277f72ff574d67.png

מה שאתם רואים למעלה היא תוכנה חינמית קטנה בשם OSM והיא נותנת יכולות בסיסיות של תוכנה בשם SMAART בה משתמשים היום אנשי סאונד מקצועיים - אני השתמשתי בה בכדי לוודא שכל ארבעת הרמקולים של הסט הקידמי שלי מגיעים לאזור הראש בתזמון הכי מדוייק שאני יכול - זה גם מאוד מאוד קשור לאיך שהDSP שלי עובד, מדובר בשיטה שהיא כיום למיטב ידיעתי ייחודית אליו והכוונה כאן היא לפילטרים מסוג FIR - לא אכנס לזה בשרשור הזה רק אומר שכל עוד שהטיימינג מדוייק - המכשיר מבצע את את התאמת הפאזות לאורך כל תחום התדר בין הרמקולים. 

כרגע ביצעתי ווידוא של התזמון ואחרי שאיזנתי את הטוויטרים כמו שרציתי - עכשיו נתתי לעצמי שבועיים של האזנה לטווח "ארוך" וזה מה שיש לי לאמר. 

חוו"ד ETON RSX 80 על בסיס האזנה לטווח ארוך 

קודם כל - הם פתרון פני עצמו. 

אין כמעט בכלל - רמקולים סורס פוינט 3 אינטש בעולם הזה וכאלו שהם גם מוצר טוב ומאוזן היטב ועוד לתחום הרכב - זה בעיני פתרון נהדר ופנטסטי למי שמחפשים לפשט התקנה ולהשאיר את המערכת כמה שיותר פשוטה - אינטגרטור - 4 רמקולים מקדימה אולי זוג אחוריים וסאב וופר או בכלל ללא סאב. 

המידריינג' שלהם נהדר! 

הווקאל הם ביי פאר - הווקאל הכי טבעי שיצא לי לשמוע - הכי נטול יומרות. 

רוב האנשים לדעתי - לפחות רוב הישראלים שאני מכיר - דווקא אוהבים את הווקאל חזק, תיאטרלי, מוגבר עם עודף צבע- איך שלא אנסה לתאר את זה.

הכלים - אם זה כלים קלאסיים - חזקים דווקא, ברורים! בולטים ובעלי מימד ברור. 

הם מייצרים במה טובה מאוד - הרוחב שלה נתפס למקומות שבהם הם מוצבים ולצערי כאן החיסרון העיקרי של הפודים. 

והאם יש להם בעיה של נפח? לרדת נמוך? 

שימו לב - הם חתוכים ב400 הרץ בסלופ חד מאוד - 36 דיבי מהצד התחתון שלהם ותראו מה קורה כאן: 

לצורך ההדגמה השתמשתי כאן בתוכנת TUN של JL אודיו (התוכנה עצמה חינמית ונותנת לכם יכולות RTA וגם יכולות "ציור" או יותר נכון צפי מראש של חיתוכים וטארגט - לא אכנס לזה אולי בהמשך אכתוב על כך מדריך מקיף לכוונים מתקדמים - ואם מצרפים לתוכנה הזו רכיב שנקרא MAX - רק שאתם צריכים להכין 4K דולרים על השולחן בכדי לרכוש אחד כזה - יפתחו בתוכנה כל שאר היכולות שלה שהן מבוססות SMAART שכבר הוזכרה כאן מעלה). 

שימו לב - 

image.thumb.jpeg.eafc8d627596d2ee79f2833a35d34ab8.jpeg

מה שאתם רואים מעלה זה רק האטונים בירוק - בצהוב זה הטארגט אליהם הם אמורים להגיע - והם ממש נושקים לטארגט. ולמטה באדום זה החיתוך לאלמנט בודד...

אבל אם תביטו היטב - הם מנגנים ב400 הרץ ללא שום בעיה או קושי והם אפילו עדיין שמיעים ב300 הרץ. 

יש דיפ קטן ב1500 שאותו תיקנתי - שימו לב:

image.thumb.jpeg.dbb38794395bdb22f7faf6fd835f63fd.jpeg

אבל זה לא עשה ממש הבדל.

וזה הכוון בDSP

image.thumb.jpeg.154f417d022bb045be92832a7c48b2e5.jpeg

וכך נראית כל המערכת:

image.thumb.jpeg.afebc8fff7b16c3caebe9c8291a81deb.jpeg

(התמונה של כל המערכת היא לפני התיקון ב1500) 

לאמר את האמת - לא הרגשתי שום הבדל אבל המיקרופון מאשר עובדתית ובצורה מדוייקת שהדיפ נעלם. 

לסיכום - מה דעתי על האלמנטים האלו

הם טובים מאוד!

זה לא אלמנט תחרותי, אבל זו גם לא הסדרה הגבוהה שלהם וזה פיתרון שנועד לתת מענה לאנשים בתחום שרוצים להתקין אלמנט במיקומים מקוריים כמו למשל מתחת לגרילים בפינות הדש וכך הלאה - רמקול קל להתקנה, שיתן להם כיסוי תדרים נרחב (ללא הגבלת נפח הם יכולים לנגן נמוך מ200 - הFS שלהם באזור ה110 הרץ פלוס מינוס) 

יש להם מידריינג' חזק! ברור, מפורט - עם ווקאל מאוד ניטראלי 

קצה עליון שכוייל עידן מידי לטעמי - מצד שני למשתמש הנורמטיבי זה ירגיש פשוט - בול! לדעתי. 

הקצה העליון שלהם - הכוונה היא ממש לתדרים בסוף הסקאלה - לא היה מזיק לו יותר כוח אבל אנחנו מדברים כאן כבר על השוואה לרכיבים כמו AMT או ריבון או פלאנאר.

סה"כ אני יכול לאמר שאני מרוצה מהם מאוד!  

זה מה שחיפשתי - פתרון 

זה מה שמצאתי. 

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אומר שרכשתי אותם מהאתר במחיר המלא - כ1500 שקלים 

אני שוקע בלחץ רציני בעבודה בתקופה האחרונה - מאז תחילת הקורונה - לא היה לי אפילו זמן לגשת אז הזמנתי אל המשרד. 

אני זוכר שהיה עליהם מבצע בהשקת האתר של הספונסר והם עלו כמה מאות שקלים פחות בזמנו - אבל זה לא מה שיהרוג או יעצור אותי. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוסיף כאן קצת מידע רקע על המדידות שביצעתי 

אלו הן לא מדידות ברמה של קליפל חס וחלילה - לא מדובר כאן על ציוד שעבר בדיקת כיול במעבדה, זה לא למקם את הרמקול מטר מהמיקרופון ולמדוד בהספק מדוייק של 1 וואט (או 2 וואט תלוי לכמה אוהם מייחסים את המדידה) וזה גם לא הקלטה של סוויפ. 

זה RTA וטיימינג בזמן אמת!

זה בוצע עם ציוד בדיקה זול - כרטיס קול של בהרנגר UMC202HD - שני ערוצים - כבל XLR למיקרופון פשוט של בהרנגר ECM8000 אם אני זוכר נכון את הדגם בכבל XLR שמחבר אותו לכרטיס קול. 

הRTA של REW מראה על עוצמת מערכת מירבית של כ88 דיבי לערך בעוד הTUN לא כויל בהתאם לREW והOFSET של המיקרופון תואם להיות נושק לקו הTARGERT 

סה"כ מהבדיקות שעשיתי במהלך המדידה ראיתי שיש יחס של 1:1 בין שינויים שעשיתי לאיקולציה לבין שינויים שהתוכנה הציגה והחיתוך בDSP תואם באופן מרשים לזה של תכנון החיתוך והטארגט שהצבתי בTUN (שמבוסס רובו על הנתונים שהזנתי בDSP) - אין קשר ישיר בין תוכנת הDSP לבין הTUN.

מוצרי הDSP היחידים שניתן לקשר בינם ישירות לבין הTUN - הינם מוצרי DSP של JL AUDIO. 

המטרה של המדידות כאן היא לתת לי וגם למי שקורא - מושג, מה קורה ברכב ואיך זה מיוצג מבחינה ויזואלית לגרף. 

סה"כ השרשור לא עוסק במדידה אלא בחוו"ד מוצר - ברכב האישי שלי, לשימוש האישי שלי. 

Pioneer TS-X150

פורסם

שמעתי את המיד גם אצל היבואן מחובר סוג של Free air בתוך גליל עם חור.

וואו מטורף, אדי צנוע, זה באמת שוד לאור יום זה לגמרי היי אנד בתחפושת ובמחיר של כבש.

מבחינת התקנה 3 אינץ? עם טוויטר 15? שילוב מדהים בעייני כל זה ומקבלים קרוסאובר + חוסכים 2 ערוצים הגברה + 2 ערוצים בDSP?

בשבילי סט כזה שעוד נשמע מעולה זה win win על win win, יותר מדי יתרונות שזה כבר מוזר.

באמת אהבתי, שוקל לקנות אולי לרכב הבא יחסוך לי קורות כי יכול להכנס במשולשים במקום הטוויטרים פשוט וזהו, חוסך לי בנייה באלפי שקלים.

מי שרוצה מערכת עם שילוב חכם ושישמע מעולה לדעתי המיד הזה + וופר 8 בלי סאב.

פצצה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

• תוכן חדש...