Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריטלין בכתה ד' - בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המליצו לנו לתת לילדה ריטלין במינון קטן לחודש בעקבות המלצת המחנכת (בת 25..), אני קצת חושש - יש למישהו נסיון ובעיקר מה זה עושה לילדה שהיום היא חיובית חייכנית וחברתית. תודה רבה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מחנכת בת 25 היא גם פסיכיאטרית/ נוירולוגית או רופאת ילדים עם התמחות בהתפתחות הילד?

או שהלכתם לפגישה אצל אחד מהם?

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמורה, אני יכול לראות תופעות שמצביעות על חשד לצורך בריטלין.

אבל לאבחן במפורש צריך ניורולוג.

אני לא אומר שתתעלם ממה שהיא אומרת,

חס וחלילה, 

אבל קח את הילד לאבחון ובדיקה מסודרת ומקיפה.

ואם התוצאה היא שכן וצריך ריטלין.

אז אני לא רואה הבדל בין ריטלין למשקפיים.

וכמובן שהתשובה שלי היא מומלץ בחום, מכיר ילדים (ומבוגרים) שזה שינה להם את החיים.

דרך אגב, מי שלא באמת צריך רטלין, זה עושה את הפעולה ההפוכה.

• רעיון טוב! 3

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 27 דקות, Michazzz כתב:

המליצו לנו לתת לילדה ריטלין במינון קטן לחודש בעקבות המלצת המחנכת (בת 25..), אני קצת חושש - יש למישהו נסיון ובעיקר מה זה עושה לילדה שהיום היא חיובית חייכנית וחברתית. תודה רבה

לא מזלזל בהמלצה של המחנכת או בגילה (וגם כי זו לא בדיוק האוטוריטה שצריך להשים דגש בהמלצה שלה - היא קו ראשון ל"מלחמה") אבל אתה נמצא בשלב ראשוני. אתה צריך לקחת את הילדה לאבחון נוירולוגי אצל נוירולוג שיפנה לאבחונים הרלוונטים.

מה שכן, ברגע שהילדה מקבלת את התרופה, מאוד כדאי לראות ולבחון אם זה באמת עוזר לה או שאולי שווה לבחון מעבר לתרופה אחרת או מינון אחר.

וכן מדובר בתרופה מצילה חיים, שעזרה מאוד לאחי הקטן לאורך כל החיים שלו.

החלפת תרופה היא לא צרה ואם צריך אז חשוב שתעשו כמה שיותר מהר.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כמו שאמרו מעל - אנחנו במצב דומה רק עם גיל צעיר יותר.

איבחון ניורולוגי יעודי. המורה היא מקסימום הטריגר לקחת.

אבל אם מזהים שיעזור - חד וחלק לנסות!

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המחנכת אינה מוסֶמכת לתת תרופות. אבל טוב שהיא ערנית והסבה את תשומת ליבכם לבעיה. השלב הבא הוא שיחה עם רופא הילדים המטפל שיכוון אתכם לבדיקות וליועצים הדרושים, אצל נאורולוג ילדים, מומחה להתפתחות הילד או פסיכולוג חינוכי שעשוי גם הוא לתרום לאבחנה ולכוון את הטיפול. ואולי יותר מיועץ אחד. ועם התורים במערכת תכינו גם סכום מתאים, למקרה הצורך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המורה הפנתה, ונוירולוגית המליצה לנסות חודש במינון הכי נמוך. אני לא משוכנע שצריך ופוחד שהילדה תהפוך לזומבי. תודה על התגובות🚗

אשמח לעוד דעות

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אם המליצו אחרי איבחון (מניסיוני - לא בישראל - זה עניין של כמה שעות איבחון - שאלות ושיחה + מעבר על פידבק כתוב מבית ספר) - אני לא רואה למה לא.

על כל ״סיפור זומבים״ אני מכיר 5 שזה שינה להם את החיים.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש שאלה בסיסית שכולם החמיצו -> מדוע המורה המליצה ?  מה גרם לה לחשוד שיש כאן בעיה ?

אם הילדה אכן מפגינה סימנים של בעיית קשב, אני בעד לנסות את התרופה. לבדוק האם זה עוזר לה.

הנוירולוגית המליצה לנסות מינון נמוך בכדי לבדוק כיצד התרופה תשפיע על הילדה (וגם בכדי למנוע השפעה הפוכה של עודף מרץ).

יש השפעה טובה ? מעולה -> ממשיכים עם התרופה. במידת הצורך, משנים מינון 

מתגלה בעיה כלשהי ? אפשר להחליף לתרופה אחרת או להפסיק שימוש.

אני רק מדגיש הכול לפי הנחיית הנוירולוגית. 

במקביל, מעקב אחר מצבה הרפואי (אני מניח שזה נעשה אצל רופא ילדים).

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 15 דקות, Michazzz כתב:

המורה הפנתה, ונוירולוגית המליצה לנסות חודש במינון הכי נמוך. אני לא משוכנע שצריך ופוחד שהילדה תהפוך לזומבי. תודה על התגובות🚗

אשמח לעוד דעות

זו בדיוק הסיבה שנוירולוגית המליצה לקחת מינון הכי נמוך כדי לראות מה קורה לילדה. סה"כ לגיטימי. הכל בר שינוי. אם לא רטלין רגיל אז רטלין SR ואם לא זה אז להחליף לקונצרטה ואם גם התרופה הזו לא עוזרת אז יש עוד כמה שניתן להביא. כרגע זה ניסוי וטעייה אבל לא אמורה בעיה גדולה מדי. כן להיות יותר קשוב לילדה (😂), לראות איך היא מגיבה וגם להיות בקשר עם המורה בנוגע לאיך המצב בכיתה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ריטלין לא הופך אנשים ל״זומבים״.

ריטלין לא ממכר.

ריטלין נחקר ויש איתו ניסיון של עשרות שנים.

פעם לא ידעו ולא הכירו בישות הזאת של הפרעת קשב וריכוז.

היום כל אחד שאין לו כוח ללמוד הולך ומוציא אבחון ולוקח ריטלין.

שני הקצוות לא טובים.

לאנשים שסובלים מזה (וזה סבל) זה מאוד עוזר.

לכל מיני משועממים שלוקחים את זה לכיף או לא לצורך זה משהו אחר.

• אהבתי 1
פורסם

בעקבות הודעה שראיתי בפורום, החלטתי לבדוק את הנושא על עצמי.

עשיתי אבחון (מבחן כלשהוא על המחשב שמבצעים אותו פעם אחת בלי רטלין ופעם שניה עם השפעה של רטלין), יצא שאכן יש שיפור בתפקוד שלי עם רטלין וקיבלתי מרשם.

לקחתי בהתחלה כמה פעמים עם הרגשה קטנה שזה עוזר

ניסיתי לאורך זמן לאבחן מה ההרגשה שלי עם הכדור ולהבין אם יש שיפור, והאמת שקשה לי מאוד מאוד להבחין אם אכן יש שיפור בתפקוד עם הכדור.

מאז עברה שנה וחצי ובקבוקון עדיין מלא, החלטתי שאני לוקח את זה "ליתר ביטחון" כאשר יש לי משהו שדורש הרבה ריכוז.

בכל הפעמים שלקחתי, אף פעם לא הייתה הרגשה של זומבי או איזה הרגשה שלילית.

ההרגשה הכללית זהה עם ובלי, אני חושב שהשינוי מתבטא ביכולת ההתפקסות של המוח.

* רשמים של מבוגר.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

מניסיון שלי -

יש לי ילדה עם הפרעת קשב קשה והתחלנו לקחת בכיתה ד, אחרי המון התלבטויות וכל מיני כדורים עד שהגענו לזה שעוזר (יש כאלה שלא השפיעו). הכדור (ויואנס 50) ממש עוזר ומשנה את רמת הקשב כמו קסם.

having said that - אם הפרעת הקשב היתה קלה וזה רק משהו שמגיע מהמורה ובבית אין בעיות - חד משמעית לא הייתי שוקל לקחת.

עריכה אחרונה על ידי baer
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני חושד כי הסיפורים על זומבי, אלו סיפורים מצוצים מהאצבע/הגזמות פראיות של הורים שנכפה על ילדיהם לקחת ריטלין ומאז זה התקבע בתודעה הציבורית (אם אינני טועה מבחינת שנים, בתחילת שנות ה-2000 היו מקרים שבתי"ס כפו על תלמידים לקחת ריטלין עד שמשרד הבריאות "התעורר" ועצר את ה"חגיגה").

בעקרון, ריטלין הוא חומר מעורר. אמנם אחת מתופעות הלוואי שלו היא ישנוניות, אך זה מופיע אצל 1% מהמשתמשים.

כך שאחוז התלונות על ילד זומבי (תלונה שניתן להתאים רק לתופעת לוואי של ישנוניות), זה בפרופורציות ממש לא מתאימות/ מוגזמות מאוד.

• אהבתי 1
פורסם

המורה עושה גם ניתוחים כי אם כן אז שלח את הטלפון שלה. בקופת חולים יש תור ענק.

היא מורה אז שתתעסק בהוראה ואם היא חושדת שיש בעיה שצריכה בירור שתמליץ על בירור אצל בעל המקצוע המתאים (ולא, מורה היא לא בעלת המקצוע המתאימה כדי לאבחן דברים כאלה ובטח לא לרשום תרופות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...