Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריטלין בכתה ד' - בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@rev-Match

אני לא מכיר חוקרי תרופות בכיתה ד', כך שההצעה שלך לא מעשית.

כאשר תבין איך מתבצעים מחקרים רפואיים תבין שממש לא מדובר בניסוי על אדם בודד, אלא במחקר שמשווה קבוצות שגודלן נע בין מאות לעשרות אלפי נבדקים, ובוחן הן את ההשפעות הרצויות והן את השפעות הלוואי.

חוץ מזה, גם לאחר שתרופה מאושרת לשימוש מתבצעים מה שנקרא "מחקרי שלב 4" או postmarketing surveillance, שבודקים את השפעות התרופות בעולם האמיתי, גם על חולים שלא מקיימים בדיוק את תנאי הכניסה למחקרים. הזכרנו חיסונים - אז המחקר שלב 3 של פייזר כלל בערך 40,000 נבדקים, המחקרים על היעילות והשפעות הלוואי בעולם הלא מחקרי - על מיליונים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 דקות, פינדר כתב:

אבל בינתיים היחידים פה שמצדיקים את הבחירה שלך, משתמשים בטיעונים שלקוחים מהארסנל של מתנגדי החיסונים.

מתנגד חיסונים אני לא, קיבלתי את כל החיסונים ופנקסי החיסונים של ילדי מוחתמים על ידי טיפת חלב ע"פ הנדרש.

בניגוד אליכם אני מדבר מנסיון אישי והכרות עם ילדים שהומלץ להם לקחת את הכדור הזה,

מילדים הם הפכו למומיות ממושמעות, זה יותר נוח גם לאנשי החינוך וגם להורים.

אתם בוחרים ללכת כצאן לטבח כי הרופא אמר - בהצלחה.

פורסם
לפני 2 דקות, rev-Match כתב:

אתם בוחרים ללכת כצאן לטבח כי הרופא אמר

זה ביטוי שנתקלתי בו רבות אצל... מתנגדי חיסונים.

אתה אולי לא מתנגד חיסונים קלאסי, אבל בהקשר של ריטלין אתה בהחלט ממחזר את הרטוריקה שלהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתה באמת מנסה לטעון שמישהו שמעיד על עצמו שהוא לוקח ריטלין ע"פ הצורך מתנגד לריטלין?

אתה כל כך רגיש למתנגדי חיסונים שאתה מפספס את הנק' שלי.

פורסם
לפני 9 דקות, rev-Match כתב:

אני מגדל מורה בבית ועל כל זומבי יש עשרות שאיכות חייהם השתפרה פלאים בזכות הכדור.

אז כן, כמעט לכל תרופה יש גם תופעות לואי אבל כמעט לכל תרופה יש גם תחליפים עם תופעות שונות.

אז לוקח קצת זמן ומוצאים את התרופה המתאימה וגם אם לא לפעמים התועלת גדולה מהנזק. לא יודע איזה תלמיד אתה היית אבל אני זוכר את עצמי כתלמיד והיו מקצועות שפשוט ויתרתי עליהם (כל המקצועות ההומאניים. יש לי בהם ידע נרחב יחסית לאדם הממוצע ועד היום אני יכול לדקלם את שירת ימי הביניים אבל המבחן היחיד שעברתי במקצועות האלה היה הבגרות וגם זה על 60). לי זה לא הזיז כי תמיד ידעתי מה היכולות שלי אבל לא מעט ילדים נשברים מזה וזה פוגע בהם בכל מישור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 37 דקות, rev-Match כתב:

אתה באמת מנסה לטעון שמישהו שמעיד על עצמו שהוא לוקח ריטלין ע"פ הצורך מתנגד לריטלין?

זו הרטוריקה שלך.

אבל נעזוב את זה.

אתה מצד אחד טוען שאם היית מגלה את הריטלין בגיל יותר צעיר זה היה משנה לך את החיים לטובה ומצד שני ממליץ לא לתת לילדה להפיק את אןתה התועלת שנמנעה ממך.

וכל זה רק בהתבסס על הנסיון האישי שלך, שאני לא מטיל בו ספק, אבל הוא לא שווה ערך להמלצות של אנשי מקצוע שראו מאות ילדים וחשופים לידע מקצועי שנאסף על אלפי מקרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, rev-Match כתב:

יש הבדל בין תרופה לסכרת שיכולה למנוע מצבי היפו ואשכרה להציל חיים של בן אדם לבין תרופה שאמורה לגרום לילד לשבת בשקט בכיתה כי זה נוח למורה ולפגוע לו בתזונה, שינה, קישורים חברתיים וכו'.

ההמלצה לא נובעת מנוחות, אלא משיפור איכות החיים. התרופות הללו עוזרות לרוב המטופלים בהן מאוד. יש גם מעט אנשים שלא ממש מסתדרים איתה. זה בסדר ולא צריך להכריח אף אחד, אבל אתה צריך להבין שמבחינה סטטיסטית, גם אם אתה מכיר 100 אנשים שהתרופה לא עזרה להם, זה חסר חשיבות. כי יש בעולם מיליונים שזה כן עו\זר להם. 

אני לא מערער על התרופה, מפריע לי שאנשים ממליצים לילדה בכיתה ד' לקחת תרופה על סמך מחקר כזה או אחר מבלי שהם התנסו בה בעצמם .

בשנת 2023 הייתי מצפה מאנשים משכילים לדעת איך המחקרים נעשים, איך יודעים להדגיש שמשהו עובד ומצליחים ולהסתיר במה זה פוגע.

אנשים לא ממליצים לילדה כלום. אנשים ממליצים להורה כן לנסות מתוך ניסיונם, כפי שאתה ממליץ מנסיונך לא לנסות. ההורה יקשיב ויחליט לפי מה ללכת לאור רצונו שלו. רק יש לקחת בחשבון שההמלצה שלך, לא שקולה להמלצה של אחר. כי אם יש רופא שכותב לך שהוא מבין בזה ואתה כותב שאתה לא מתרגש מהידע שלו כי אנשים טועים במקצוע שלהם, זה מראה על חוסר צניעות, מה שבד"כ הולך בקורלציה עם המלצות ודעות נחרצות. בעיניי בלבד, זה הופך את ההמלצות שלך לפחות מהימנות. 

ריטלין זו לא חתונה קתולית. אפשר לנסות, אפשר להפסיק אם לא עובד או לא מרוצים מהתוצאה. 

אפשר לנסות תרופה אחרת.

נתקלתי במקרים קשים בהם הורים שינו לילדים מסגרת והעבירו אותם להתי ספר בהם למדים דברים שמעניינים אותם. תכנות, אמנות, רובוטיקה. הילדים אכן פורחים אך יש לזה מחירים (לא תהיה להם תעודת בגרות ולרוב תחסר להם השכלה בסיסית). לא אומר רע או טוב, רק מציין שלכל דבר יש שלל יתרונות וחסרונות ושום דבר אינו מהווה התייחסות.

אני מבין את הפחד מריטלין, אבל זה בסוף כדור שמקסימום לא עובד אז מורידים אותו. אם עובד, הרווח גדול. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, rev-Match כתב:

אני לא מערער על התרופה, מפריע לי שאנשים ממליצים לילדה בכיתה ד' לקחת תרופה על סמך מחקר כזה או אחר מבלי שהם התנסו בה בעצמם .

אבל כבר נאמר לפני - כל אחד יכול להגיב אחרת לתרופה. על אחד ישפיע טוב, על השני לא ישפיע, על השלישי משפיע מזעזע. המחקרים מראים איזשהו אפקט סטטיסטי - רוב האנשים מגיבים בצורה מסוימת, ולהלן רשימת תופעות הלוואי והשכיחות שלהן. האפקט מובהק סטטיסטית (כלומר, התרופה עובדת ויש לה אפקט בחלק ניכר מהמקרים). זהו. אין שום משמעות לאיך התרופה משפיע עליי, אם אני לא זה שרוצה לקחת אותה. יעשה לי רע? יעשה אותי סופרמן? סבבה, זה לא אומר כלום ושום דבר על מה שזה יעשה למישהו אחר. עכשיו, על מי היית סומך: על פלוני שניסה בעצמו וגילה איך זה משפיע על עצמו וראה כמה סירטונים ביוטיוב; או על אלמוני שעובד בנושא, מתעדכן בספרות ונחשף למידע לא על עצמו - אלא על מדגם של אלפים רבים של אנשים, חלקם בקבוצת הגיל של המועמד לתרופה (קרי, הבת של אחד המשתמשים)? בקיצור, אם אתה לא רוצה להסתמך על מחקרים (ו-וואללה יש גוף מחקרי עצום בנושא), אז אתה סתם מתכחש למדע. אין פה I did my own research כשהמחקר הזה מתבסס על חוויה אישית + סרטוני יוטיוב ולא על ספרות מקצועית רלוונטית (וגם במקרה הזה יש סייגים, אם הקורא לא באמת יודע איך לגשת למידע, אבל זה פחות רלוונטי כרגע).

לפני שעה, rev-Match כתב:

פגשתי מספיק אנשי מקצוע שיודעים כי הם למדו והטעו וטעו בעצמם. גם אני טועה במקצועי וזה בסדר.

ומה הסיכוי שבעל מקצוע יטעה, יחסית להדיוט גמור בנושא? שוב, על מי עדיף לסמוך - זה שראה מקרים רבים מאוד לפני (ונסמך על מקרים אחרים בעולם שדווחו), או על זה שנחשף ל"ספרות" שלא עברה שום ביקורת? הרי לשניהם יש סיכוי לטעות, אצל מי הסיכוי גדול יותר?

לפני שעה, rev-Match כתב:

בשנת 2023 הייתי מצפה מאנשים משכילים לדעת איך המחקרים נעשים, איך יודעים להדגיש שמשהו עובד ומצליחים ולהסתיר במה זה פוגע.

לא בקטע רע או מעליב חלילה, אבל נכון שאתה לא מדען? נכון שזה נגזר מכל מיני תובנות שמסתובבות באינטרנט? כי אם היית עוסק בזה, היית בוודאי יודע שה-FDA ממש מתעסק ביעילות התרופה ובתופעות הלוואי שלה, וששני הדברים נלקחים בחשבון. לחילופין, מה שאתה רומז פה זה לקנוניה בינלאומית, שכוללת את כל המעבדות שעובדות על הנושא. זה כנראה לא המצב...

לפני כשעה, rev-Match כתב:

חוזר לתחילת התגובה שלי - עם כמה ילדים יש לך היכרות? ועם כמה יש לרופא שהמליץ על מתן התרופה? למי מכם יש קריירה בנושא?

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

@Michazzz כתבת שאתה לא מתנגד חיסונים, אבל בינתיים היחידים פה שמצדיקים את הבחירה שלך, משתמשים בטיעונים שלקוחים מהארסנל של מתנגדי החיסונים.

אתה צוחק נכון? מעולם לא הצדקתי מתנגדי חיסונים ועשיתי לי ולבנותיי כל מה שצריך. ולגבי המגיבים פה - אני מודה לכולם ולא בודק מה דעתם בנושאים אחרים - זה לא ענייני ולא עשיתי מחקר בנושא

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, rev-Match כתב:

פגשתי מספיק אנשי מקצוע שיודעים כי הם למדו והטעו וטעו בעצמם. גם אני טועה במקצועי וזה בסדר.

יש הבדל בין תרופה לסכרת שיכולה למנוע מצבי היפו ואשכרה להציל חיים של בן אדם...

אחת מהסכנות בתרופות לסכרת זה להגיע למצב של היפו.  אנחנו ממש לא רוצים להגיע למצב של היפו.

אדם שמגיע להיפו - זה אשכרה מסכן את החיים שלו.

אז אתה באמת רוצה להתווכח איתי על פרמקולוגיה ?

אתה לא צריך להתרגש מהידע שלי. אף אחד לא צריך. מספיק שאני משתמש בו למטרות חיוביות ולא גורם נזק.

אחרי שהבהרנו את זה, אני פורש לפינה.

אני מבטיח שאשתדל. אני ממש ממש אשתדל. לא להתפוצץ בצחוק מהידע שלך והביקורת על אנשי מקצוע.

לפני 10 שעות, rev-Match כתב:

1. חלק גדול ממתנגדי החיסונים הם אנשים משכילים. אך ההשכלה שלהם איננה בתחום הרפואה אלא בתחומים אחרים.

2. כבר הבנו שאינך יודע כיצד מתנהלים מחקרים, אז אין צורך לדוש בזה.

3. אף אחד לא מסתיר את תופעות הלוואי של תרופות. אתה מוזמן לפתוח קופסה של כל תרופה שיש בביתך ולהסתכל על העלון לצרכן. זה רשום שם.

לפני 9 שעות, rev-Match כתב:

אתה כל כך רגיש למתנגדי חיסונים שאתה מפספס את הנק' שלי.

ה"רגישות" למתנגדי החיסונים היא בכך שאתה הלכה למעשה מביע (כמוהם) התנגדות לתועלת שרפואה יכולה לספק (גם אם אתה לא מביע זאת באותה קיצוניות כמו שהם מביעים). ואלו דברים שרואים אותם באופן שוטף.

אף אחד לא מפספס את הנקודות שלך.  הבעיה היא שהנקודות שלך הן שגויות ולמרות שמסבירים לך את זה, אתה ממשיך באותה רטוריקה שגויה

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
בתאריך 29.1.2023 בשעה 13:55, rev-Match כתב:

תמלאו שאלון, כנראה שתאובחנו עם קש"ר , תקנו חבילה ותקחו על פי ההמלצות או לפחות 2 כדורים ביום.

אחד ב9 בבוקר ועוד אחד ב14:00-15:00 וככה במשך שבוע שלם

יש היום תרופות כמו ריטלין LA / אדרל XR / ויואנס שפועלים בין 8 ל12 שעות.

לנושא השירשור עצמו.

בעיית קש"ר זה כאילו אתה יושב בתוך חדר סגור עם טלוויזיה שדלוקה על פול ווליום ופול בהירות, שמחליפה ערוצים באופן רנדומלי.

אתה לא יכול לכבות את הטלוויזיה, לא יכול להנמיך, לא יכול לברוח מהחדר.

אה, והחדר עם הטלוויזיה נמצא אצלך בתוך הראש, ואנשים מסביבך לא מבינים מה הבעיה.

הכדורים לא מכבים או משתיקים את הטלוויזיה, הם רק מאטים את קצב החלפת ערוצים, כדי שתוכל איכשהו להבין על מה מדברים.

עדיין - שיפור עצום. אפשר להשוות את זה למשקפיים. לא פותר לך את הליקוי ראיה, אבל עוזר לך לראות בצורה ברורה יותר.

אני אובחנתי בגיל מאוחר - 35. אם הייתי מאובחן ומתחיל טיפול עוד בבית ספר - החיים שלי היו הרבה יותר קלים. אבל לא הייתה מודעות, ובנוסף היה חינוך סובייטי - אין לא יכול יש לא רוצה.

אתם יודעים מה העלבון הכי גדול שקיבלתי מצד המורים? "יש לו פוטנציאל". יעני עצלן.

ולא משנה שניסיתי, באמת ניסיתי ללמוד ולהשקיע, אבל הכל איכשהו היה לי הרבה יותר קשה מאשר לתלמידים אחרים. כאילו מנסה לנסוע עם בלם יד מורם.

והרגשתי טיפש. וגם תויגתי כעצלן. "אתה טיפש ועצלן כמו אבא שלך". זה מה שאמרו לי בבית.

עכשיו בעיות קש"ר עוברות בגנים, אז אני מתאר לעצמו שאבא שלי סובל מהפרעה דומה, כי הוא ממש לא טיפש ולא עצלן, אבל יש לו את הקטעים של חוסר ריכוז, מופנמות וחוסר הקשבה, כמו אצלי.

בהמלצת חברים, אובחנתי לפני כ-4 שנים והתחלתי לקחת ריטלין, קודם SR, אחר כך LA, ועכשיו עברתי לvyvanse.

ב4 שנים האלה עברתי מלהיות "אחד עם פוטנציאל" ללהיות קרוב ללסיים תואר ראשון בהנדסת מחשבים תוך כדי עבודה במשרה מלאה כמפתח תוכנה.

התחלתי את התהליכים לפני, אבל ריטלין ושות' עזרו לי באמת לעשות משהו עם הפוטנציאל. חבל שלא היה לי את זה קודם בחיים.

אני גם הולך עם משקפיים, אז אני יכול גם לראות את ההקבלה בין ריטלין למשקפיים.

לקחת ריטלין לבעיות קש"ר זה כמו לשים משקפיים אם אתה לא רואה טוב.

אם יש לך ראיה 6/6, אז משקפיים רק יזיקו לך. אבל אם הראיה שלך לא הכי תקינה - אז זה או לשים משקפיים או לאמץ את העיניים כל הזמן במקרה הטוב ולהיכנס בעמודים במקרה הרע.

בתאריך 28.1.2023 בשעה 23:16, ESTK כתב:

אם זקני הפורום ינסו להיזכר , גם כשהם היו צעירים הם היו עם הרבה מרץ , והרוב העדיף כדורגל מאשר לשבת לחקור איזה פונקציה , או ללמוד משהו משעמם , אז לקחת כדורים ממסטלים לא ממש יעזור

אם זקני הפורום ינסו להיזכר, פעם אנשים מתו ולא ידעו ממה, היום יש טיפולים למנוע הרבה דברים.

פעם הפיאט 127 הייתה נכנסת בעמוד ואתה היית מגיע למועדון השיש בחתיכה אחת במקרה הטוב, היום לא חסר מצבים שהאוטו טוב רק לברזיל, אבל הנהג והנוסעים משתחררים מבית חולים עוד באותו יום.

פעם היית נולד בור ומת בור, היום הקלדת שורת חיפוש באתר קטן ומסכן בשם גוגל הופכת אותך לקצת פחות בור. לא מכוון אליך חס וחלילה, אלא יותר לשם הדגמה שהמדע והטכנולוגיה התפתחו.

שורה תחתונה - החיים מתקדמים.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Michazzz כתב:

אתה צוחק נכון? מעולם לא הצדקתי מתנגדי חיסונים ועשיתי לי ולבנותיי כל מה שצריך. ולגבי המגיבים פה - אני מודה לכולם ולא בודק מה דעתם בנושאים אחרים - זה לא ענייני ולא עשיתי מחקר בנושא

איך הציונים של הילדה? 

אצלנו במשפחה יש ילדים עם קשב ריכוז שמאוד מתקשים בלימודים ומנגד יש להם אחים שמתקשים בלימודים כי הם מחוננים. הם יושבים בכיתה ומשעמם להם. כל המבחנים שלהם מצטיינים וברגע שהעבירו אותם לכל מיני תכניות מצטיינים זה נפתר והם פרחו. תחשוב שאתה מתכנת מומחה סופר דופר וכל היום מחייבים אוצך לשבת עם סטודנטים שנה א' וללמוד את הבסיס של הידע שלך. אז לעשות אבחון לקשב וריכוז לא מזיק, אבל שווה להתייעץ עם רופא מומלץ האם יש פה בכלל הפקעת קשב. 

גם פסיכיאטרים מוסמכים לתת טיפול לקשב וריכוז והגישה שלהם היא הרבה פעמים הוליסטית יותר מאשר לנוירולוגים והם נוטים לראות לא רק את ה"גיליון", אלא את האדם בכללותו ואת תפקודו היום יומי. 

אני כותב בממוצע, אין לי כוונה להעליב אף נוירולוג וחלילה לא רוצה לפרגן לאף פסיכיאטר :)

כמובן שמה שכתבתי זו רק סברה אחת, שאולי בכלל לא רלוונטית. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 58 דקות, ניקו פ. כתב:

אצלנו במשפחה יש ילדים עם קשב ריכוז שמאוד מתקשים בלימודים ומנגד יש להם אחים שמתקשים בלימודים כי הם מחוננים. הם יושבים בכיתה ומשעמם להם. כל המבחנים שלהם מצטיינים וברגע שהעבירו אותם לכל מיני תכניות מצטיינים זה נפתר והם פרחו.

אצלי קרה משהו בין לבין והיה לגמרי מתסכל מאוד במהלך הילדות שלי ואפילו לתוך הלימודים הגבוהים - בדיוק אותו הסיפור לכל האורך:

עובר בקושי בתחומים מסוימים , 100 מוחלט בדברים אחרים בסופר קלות ? IQ נבחן ברמת מחוננים (מעל 140).

אני לדור הבא לגמרי אדאג אם יש סימנים לאבחן מוקדם ולעזור להם כמה שיותר (אם זה עוזה וזה יהיה הטיפול המומלץ.)

למזלי ברמת העבודה היומיומית - זה לא משפיע עלי (ואז זה כמו המקצועות של ה100) - אחרת הייתי הולך אפילו עכשיו בגילי לאבחן.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, Liviur כתב:

אצלי קרה משהו בין לבין והיה לגמרי מתסכל מאוד במהלך הילדות שלי ואפילו לתוך הלימודים הגבוהים - בדיוק אותו הסיפור לכל האורך:

עובר בקושי בתחומים מסוימים , 100 מוחלט בדברים אחרים בסופר קלות ? IQ נבחן ברמת מחוננים (מעל 140).

אני לדור הבא לגמרי אדאג אם יש סימנים לאבחן מוקדם ולעזור להם כמה שיותר (אם זה עוזה וזה יהיה הטיפול המומלץ.)

בול כמוני.

בעל ידע נרחב, בחוגים לנוער שוחר מדע של אריקה לנדאו אבל לא מסוגל לעבור מבחן בספרות, תנך או היסטוריה.

את הבנות שלי לקחתי לאבחון בכיתה ב' ושתיהן לא מופרעות כמו אבא שלהן.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

לא מסוגל לעבור מבחן בספרות, תנך או היסטוריה.

ספרות אני בכלל לא מבין איך אנשים לומדים.

לעשות תואר בספרות זה משהו שלא הייתי מאחל אפילו לילדים של היטלר ובין לאדן.

ביאליק בטח מתהפך בקבר כל פעם שממציאים עוד פירוש מפגר לשירים שלו, ובקצב שעושים את זה, אז זה לפחות 7200rpm, נשאר רק לשים לו פלטות ולחבר ראש מגנטי, ייצא הארד דיסק.

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...