Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריטלין בכתה ד' - בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Michazzz כתב:

ופוחד שהילדה תהפוך לזומבי

ונניח שכן תהיה השפעה שלילית, זה לא משהו לא הפיך. פונים לניורולוגית ומשנים את הטיפול.

במשפחת הריטאלין יש מספר תרופות עם אופי פעולה שונה. אפשר להחליף, לשנות מינון, ותמיד גם אפשר לבחור להפסיק לגמרי. זה לא שהילדה תאכל לך את המוח באמצע הלילה.

• מצחיק 2
  • תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 דקות, Be roo כתב:

זה לא שהילדה תאכל לך את המוח באמצע הלילה.

כאבא לשתי בנות אני יכול להגיד לך שהיא כן אבל זה לא קשור לריטאלין.

• אהבתי 1
  • מצחיק 13

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

המורה עושה גם ניתוחים כי אם כן אז שלח את הטלפון שלה. בקופת חולים יש תור ענק.

היא מורה אז שתתעסק בהוראה ואם היא חושדת שיש בעיה שצריכה בירור שתמליץ על בירור אצל בעל המקצוע המתאים (ולא, מורה היא לא בעלת המקצוע המתאימה כדי לאבחן דברים כאלה ובטח לא לרשום תרופות).

סליחה אבל זאת בדיוק התגובה שבגללה מעמד המורה נראה ככה.

ואתה בחור טוב, מפליא אותי שזה בא ממך.

המורה היא הראשונה לזהות את הבעיתיות בהתנהגות של ילדים מסויימים. 

וחלק ניכר מהאבחון בייחוד בגילאים צעירים מתבסס על קבלת פידבק מהמורה/גננת. גם בזיהוי מצבים אחרים כמו איחורים התפתחותיים כאלה ואחרים. אז אני לא מבין מאיפה ולמה הזלזול.

מן הסתם המורה לא רשמה לו או נתנה לו ריטלין. אלא המליצה לו לבדוק את העניין והעלתה את הבעיה. שזה ב-ד-י-ו-ק תפקידה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 19 דקות, Nakamichi כתב:

סליחה אבל זאת בדיוק התגובה שבגללה מעמד המורה נראה ככה.

ואתה בחור טוב, מפליא אותי שזה בא ממך.

המורה היא הראשונה לזהות את הבעיתיות בהתנהגות של ילדים מסויימים. 

וחלק ניכר מהאבחון בייחוד בגילאים צעירים מתבסס על קבלת פידבק מהמורה/גננת. גם בזיהוי מצבים אחרים כמו איחורים התפתחותיים כאלה ואחרים. אז אני לא מבין מאיפה ולמה הזלזול.

מן הסתם המורה לא רשמה לו או נתנה לו ריטלין. אלא המליצה לו לבדוק את העניין והעלתה את הבעיה. שזה ב-ד-י-ו-ק תפקידה.

לזהות כן אבל מפה לשלוח לאבחון ובשום פנים ואופן לא להמליץ על טיפול.

ואתה תופתע כמה מורים לא רק ממליצים לנסות ריטלין אחא אפילו מפנים מאיפה להשיג בלי מרשם.

מורה תפקידו בתחום הזה מסתיים בלהצביע על הבעיה ולהמליץ על איש המקצוע שימשיך משם.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בתור אחד שלקח ריטלין ובתקופה מסויימת קונצרטה 

הדבר היחיד שהכדורים האלה עושים זה שהם משתקים אותך 

בכל המובנים 

הפיזי,המוחי,הנפשי 

אתה פשוט מרגיש מת חי 

בתור אחד שהיה ועד היום חברותי ופעיל מאוד בכל מה שקשור לסביבה שלי 

מה שקרה לי כשלקחתי את זה זה שהייתי 

יושב בכיתה ומשוטט במחשבות 

יוצא להפסקה ומשוטט במחשבות 

באוטובוס בבית בטיולים בכל מקום פשוט היכולת לתקשר עם הסביבה ירדה והרגשתי פשוט חרא 

הפתרון היותר קשה זה לשנות תזונה שרוב הפעמים זה עוזר 

כל המוצרים המתועשים דופקים את היכולות הקוגניטיבית של הילד לשבת ולהתרכז 

הייתי ממליץ ללכת לרפואה אלטרנטיבית ולחפש שם את הפתרון 

• מעניין 3
פורסם
לפני 20 שעות, Michazzz כתב:

המורה הפנתה, ונוירולוגית המליצה לנסות חודש במינון הכי נמוך.

לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

לזהות כן אבל מפה לשלוח לאבחון ובשום פנים ואופן לא להמליץ על טיפול.

ידידינו לא ציין - אבל בסאבטקסט של מה שכתוב פה - זה לא שונה מהותית ממה שאתה כותב.

נשמע שהמורה זיהתה בעיה / קושי בהתמודדות בכיתה ושלחה לאבחון.

אני מבין על מה אתה מדבר - אבל חייב לציין שלא נתקלתי במורים שישירות נותנים טרופות או מדברים על זה ברמה שאתה מדבר עליה.

לפני 2 דקות, _-? כתב:

כל המוצרים המתועשים דופקים את היכולות הקוגניטיבית של הילד לשבת ולהתרכז 

לא מזלזל בחוויה שלך - אבל היא החוויה שלך - מול תרופה אחת.

יש כמה תרופות , יש כמה סוגי טיפולים , יש הרבה אופציות למינונים. זו אמרה קצת חזקה.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 2 דקות, Liviur כתב:

ידידינו לא ציין - אבל בסאבטקסט של מה שכתוב פה - זה לא שונה מהותית ממה שאתה כותב.

נשמע שהמורה זיהתה בעיה / קושי בהתמודדות בכיתה ושלחה לאבחון.

אני מבין על מה אתה מדבר - אבל חייב לציין שלא נתקלתי במורים שישירות נותנים טרופות או מדברים על זה ברמה שאתה מדבר עליה

פספסתי את הנוירולוגית.

אני רגיש לזה כי נתקלתי במורים (יותר מאחד) שהפנו לספקי ריטלין.

יש לציין שמדובר על תיכון והמלצה לקחת בתקופות מבחנים.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, Liviur כתב:

לא מזלזל בחוויה שלך - אבל היא החוויה שלך - מול תרופה אחת.

יש כמה תרופות , יש כמה סוגי טיפולים , יש הרבה אופציות למינונים. זו אמרה קצת חזקה.

זה היה 2 סוגים של תרופות גם ריטלין וגם קונצרטה ששתיהם פעלו באותה צורה 

זה נהיה פשוט ב"מודה" לתת לילדים שלנו ריטלין וכל מיני כדורים כאלה 

ממליץ לכל אחד לקרוא את התוויות לפני שהוא נותן את זה לילדים שלו 

היית פעם בספארי? עברת עם הרכב באזור של האריות?

ראית פעם אריות באפריקה? אמיתיים,חיים 

שני חיות שונות לחלוטין 

הם משתקים אותם בשביל שיהיו יפים בתמונות ולא יפחידו את האנשים 

ככה עושים לילדים שלנו בשביל שיהיה שקט תעשייתי בכיתה פשוט משתקים אותם עם ריטלין 

בקיצור חבר 

הייתי ממליץ לך באמת לבדוק אופציה של שינוי תזונה מעבר לתזונה בריאה יותר גם משפיעה על המוח ועל הדרך והצורה שבה הוא מגיב בכל מיני סיטואציות 

ואם זה לא יעזור אז תלך לעשות אבחון 

הייתי גם קצת קורא על התרופה(לא באתרים של קופ''ח) על מה ההשפעות כנס לפורומים בפייסבוק התעניין באמת. בסופו של דבר אלה הילדים שלך 

• מעניין 2
פורסם
לפני 8 דקות, _-? כתב:

הייתי גם קצת קורא על התרופה(לא באתרים של קופ''ח) על מה ההשפעות כנס לפורומים בפייסבוק התעניין באמת. בסופו של דבר אלה הילדים שלך 

לקרוא על תרופות? רק באתרים מוסמכים שנכתבים על ידי רופאים ומדענים שלמדו וחקרו את התחום. לא אתרים של כל מיני ארחי פרחי שמקשקשים מדמיונם. אז חפש אתרים של בתי חולים, אתרים של קופות חולים, אתרים של חברות מדעיות-מקצועיות, אתרים של יצרני תרופות (כן, הם נזהרים מאוד וכל מילה שלהם נבדקת בקפידה, שלא לדבר על העלון לרופא והעלון לצרכן שחייבים לקבל את אישור משרד הבריאות בישראל או הרגולטור בכל מדינה, כך שחזקה שמסמך שאושר על ידי ה-FDA האמריקאי או ה-EMA האירופי או הרגולטור הבריטי או הקנדי יהיה מעודכן ומאוזן.

יש כל מיני שרלטנים שממלאים את רשת בזבל חסר בסיס בסגנון של "לשכן שלי היתה תאונת דרכים, ושמעתי שיומיים קודם הוא קיבל מרשם לויאגרה", או הקבוצות של מתנגדי החיסונים.

• אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 34 דקות, _-? כתב:

היית פעם בספארי? עברת עם הרכב באזור של האריות?

ראית פעם אריות באפריקה? אמיתיים,חיים 

שני חיות שונות לחלוטין 

הם משתקים אותם בשביל שיהיו יפים בתמונות ולא יפחידו את האנשים

ראית חתול רחוב אצלי בחצר הבנין?

אף אחד לא מסמם אותם אבל הם כל כך שבעים ומפונקים עדשציפורים אוכלים יחד איתם את האוכל שלהם.

חתול רחוב בתאילנד זו חיה לגנרי שונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, _-? כתב:

זה היה 2 סוגים של תרופות גם ריטלין וגם קונצרטה ששתיהם פעלו באותה צורה 

ריטלין וקונצרטה זה שמות מסחריים של אותו החומר הפעיל - מתילפנידיאט, אז מן הסתם הן פועלות באופן מאוד דומה. כפי שנאמר לפני - זו החוויה שלך. סבבה, עשה לך רע (בעצם לא כל כך סבבה). יש לא מעט אנשים שזה הציל להם את החיים - מילדים תמהוניים ולא שקטים, הם נעשו משהו שאפשר לתקשר איתו. יש לי יותר מחבר אחד שבלי תרופות מהסוג הזה, לא היה מסיימים בחיים את התואר הראשון. בחיים. והם חברותיים ומתקשרים והכל בסדר איתם. אם תעבור שוב על כל התגובות, תראה שגם המצודדים באבחון - טוענים שזה אינדיווידואלי ושיש לעקוב אחרי הטיפול ולראות שהילד מגיב טוב ושמתקבל האפקט הרצוי (אם כי בפחות מילים). שוב, לא מנסה חלילה וחס למזער את החוויה השלילית למדי שלך, וכנראה שהיא גם פחות נדירה משנעים לחשוב - אבל זה עדיין לא מעיד בכלל על הכלל.

לפני 37 דקות, _-? כתב:

ככה נולדות דעות קדומות, מתנגדי חיסונים, מכחישי מדע וכו'. כפי ש @sperialכתב, זו יכולה להיות עצה פשוט מסוכנת, למצוא כל מיני "טיפולים" בכל מיני אתרים מפוקפקים שאיש לא לוקח אחריות על השטויות שמופיעות בהם. בקיצור, הוועצות בנושאי רפואה - עם בעלי מקצוע מתאימים...

לפני 42 דקות, _-? כתב:

הייתי ממליץ לך באמת לבדוק אופציה של שינוי תזונה מעבר לתזונה בריאה יותר גם משפיעה על המוח ועל הדרך והצורה שבה הוא מגיב בכל מיני סיטואציות 

ואם זה לא יעזור אז תלך לעשות אבחון 

מסכים, ככלל, תמיד כדאי לנסות לשנות הרגלי תזונה, שינה, ספורט ואורך חיים. הרבה פעמים אלו פתרונות הרבה יותר קלים.

פורסם
לפני 20 שעות, phpclub כתב:

בעקבות הודעה שראיתי בפורום, החלטתי לבדוק את הנושא על עצמי.

עשיתי אבחון (מבחן כלשהוא על המחשב שמבצעים אותו פעם אחת בלי רטלין ופעם שניה עם השפעה של רטלין), יצא שאכן יש שיפור בתפקוד שלי עם רטלין וקיבלתי מרשם.

לקחתי בהתחלה כמה פעמים עם הרגשה קטנה שזה עוזר

ניסיתי לאורך זמן לאבחן מה ההרגשה שלי עם הכדור ולהבין אם יש שיפור, והאמת שקשה לי מאוד מאוד להבחין אם אכן יש שיפור בתפקוד עם הכדור.

מאז עברה שנה וחצי ובקבוקון עדיין מלא, החלטתי שאני לוקח את זה "ליתר ביטחון" כאשר יש לי משהו שדורש הרבה ריכוז.

בכל הפעמים שלקחתי, אף פעם לא הייתה הרגשה של זומבי או איזה הרגשה שלילית.

ההרגשה הכללית זהה עם ובלי, אני חושב שהשינוי מתבטא ביכולת ההתפקסות של המוח.

* רשמים של מבוגר.

מעניין איך/איפה עושים את האבחון למבוגרים?

פורסם

הולכים לרופא משפחה שנותן הפניה לניורולוג שנותן מרשם של 10 כדורים + אבחון

להבנתי יש כל מיני סוגים של אבחונים,

האבחון שנתנו לי זה לשבת מול מסך וללחוץ על כפתור הכי מהר שאני יכול וכמספר הפעמים שאני רואה צורה מסוימת.

לאחר מכן לוקחים את הכדור, ממתינים חצי שעה להשפעה ומבצעים שוב פעם,

התוצאות היו מדויקות יותר ומהירות יותר לאחר הכדור + יש גם חוות דעת של "הבוחן" שמסתכל עליך מהצד ובוחן אותך, לדוגמא תזוזה של הרגליים, של הידיים, אי שקט, וכו' וכו'

ומשווה בין לפני הכדור ובין אחרי הכדור.

• אהבתי 1
פורסם

אני עשיתי כשלקחנו את הגדולה לאבחון.

בשאלון ראחתי שאני עונה כמעט על הכל בחיוב.

הייתי כבר בסוף התואר השני וצלחתי את הכל בלי תרופות (שילוב של זיכרון טוב ויכולת אלתור) אז ויתרתי על טיפול.

• אהבתי 3

פורסם

עבור הלוקים בהפרעות קשב המצריכות טיפול, תרופות להפרעת קשב יכול להיות ברכה או קללה. פעמים רבות מה שמבדיל זה ההבנה שמדובר בתהליך התאמה, מבוסס נסיון וטעיה הדורש התייחסות רבה ואופטימזציה.

מנסיוני האישי אני יודע שלא הייתי מסוגל לעשות תואר בהנדסה בלי זה, אבל כדי להגיע למה שעוזר לי הכי הרבה מבלי לגרוע מתפקודים אחרים עברתי 4 תרופות, מספר מינונים בכל אחת, תהליך של הבנה איך לאכול בנוכחות התרופה, מתי הכי טוב לקחת ועוד.

אגב, בסופו של דבר המינון שלי אישית יצא הכי טוב זה בערך חצי ממה שמומלץ לאנשים בגילי ומשקלי (ויואנס).

מי שחושב שזה תרופת קסם, זבנג וגמרנו אז כדאי שלא יתחיל אפילו 

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...