Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריטלין בכתה ד' - בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שלושה ימי לימודים המורה מדווחת שאין שינוי, לי היא נראית יותר שקטה ואולי קצת עייפה, כרגע לצערי האם נותנת את הכדור בימים שלה ואני לא. בעוד שבועיים יהיה מעקב של פסיכיאטרית ילדים ויוחלט לגבי ההמשך. אני בעד כמה שפחות תרופות אבל אין לי כח למריבות האלה עם הגרושה והמערכת. תודה רבה לכולכם, אני למד המון מהפורום כאן 🍦

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, Michazzz כתב:

כרגע לצערי האם נותנת את הכדור בימים שלה ואני לא.

זה כדור שלוקחים כל יום?

אם כן, אז המצב שאתה מתאר הוא הכי גרוע שיכול להיות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לא מסכים, 

זה כדור שנועד "לשפר ביצועים", אנשים לוקחים  לפי הצורך. 

לקחת, יש תגובה. 

לא לקחת, אין תגובה. 

זה לא כדור לטיפול בהפרעות נפש או משהו בסגנון. 

פות"ש היותכם גרושים זה עוד פרט חשוב שצריך לקחת בחשבון בניתוח ההתנהגות של הילדה, בגילאים האלה זה לא פרט זניח. 

לגבי כדורים, תנסה לשאול אותה אם היא מרגישה שינוי בפן הלימודי, עייפות, איכות השינה, תיאבון. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, Michazzz כתב:

אני בעד כמה שפחות תרופות

נראה לי שפתחת פה את הדיון, בעיקר בשביל לקבל דעות שמאוששות את מה שהחלטת מראש.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

אחרי שלושה ימי לימודים המורה מדווחת שאין שינוי. האם נותנת את הכדור בימים שלה ואני לא.🍦

מה אתה בדיוק חושב שיקרה ?

פעם אחת היא מקבלת "בוסט" ויום למחרת "נבלמת".

איזה שינוי בדיוק אתה מצפה לראות ?  שיצמחו לה קרניים ?

כמו כל תרופה, כדי שהיא תשפיע ותעזור בפתרון הבעיה לה היא נועדה יש לקחת את התרופה לפי הוראות השימוש.

במקרה המדובר, יש לקחת את התרופה כל יום. לא יום כן. יום לא -> במקרה כזה, כמובן שלא יהיה שום שינוי.

לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

אני בעד כמה שפחות תרופות 

אם כך, למה פתחת את הפוסט ?  בכדי שכולם יענו לך שאתה צודק ?

ובכן, חלק גדול ענו לך שאתה טועה. למרות זאת אתה מבקש ביסוס לאמונתך.

לא רוצה לטפל בילדה ? החלטה שלך. תפטור את זה מול הגרושה.

בבקשה, אל תכניס אותנו ביניכם ואל תערב אותנו בוויכוחים שלכם (במיוחד כאשר אלו ויכוחים על אמונה).

כפיש אתה מבין מהתגובות שלי, אני מצדד בדעה של הגרושה. האם בגלל זה אני אהיה מוקצה מחמת מיאוס ?  שיהיה. אני אשרוד את זה.

אבל לפחות אני יודע שאני צודק (בניגוד אליך שאתה מאמין בצדקתך).

גילוי נאות: אני אח מוסמך

• לא הבנתי... 1
  • מבאס 1
פורסם

ערב טוב, באמת ובתמים כתבתי את הפוסט כדי לשמוע את דעתכם בעד ונגד (כמו שכתוב בכותרת). אני לא בעד התרופה אך קיוויתי להבין טוב יותר את ההשלכות, היתרונות והחסרונות והניסיון של מי שתרם והגיב. אני לא מתנגד חיסונים, לא מתנגד בד"כ לתרופות והבנות שלי הן הדבר הכי יקר שיש לי. לא מבין למה אתם מפקפקים בי - אבל מילא, פרקתם את דעתכם. הרופאה הפסיכיאטרית בפירוש נתנה את המינון הנמוך ביותר ואמרה שזה פועל 5-6 שעות מרגע הנטילה של הריטלין. אנו עדיין בניסוי וטעייה ומנסים להבין האם יש שינוי שעוזר לילדה או רק מרדים אותה. תודה למגיבים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ההשלכות של אי נטילת תרופה יכולה להביא למצב שאתה לא תדע או שהרופאה לא תדע מה כן טוב לילדה. טובת הילד חשובה פה לדעתי, ואני חושב שכדאי להוציא את המאבק בינך לבין הגרושה מהעניין הזה. בכל אופן אתה האפוטרפוס שלה ולכן אין לי כל כך מה לעשות חוץ מלהנהן כמו שלדון

79clka.gif.ffd5d69867c752a5cf78c12802538020.gif

ואני כולה משתמש בפורום אינטרנטי עם אווטר של רכב מצויר שהתמונה שלו הפוכה אז הדעה שלי היא רק הדעה שלי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 22 שעות, guya72 כתב:

אבל לפחות אני יודע שאני צודק (בניגוד אליך שאתה מאמין בצדקתך).

גילוי נאות: אני אח מוסמך

אני רק שאלה,

אתה משתמש בריטלין? 

לפני 10 שעות, Michazzz כתב:

ערב טוב, באמת ובתמים כתבתי את הפוסט כדי לשמוע את דעתכם בעד ונגד (כמו שכתוב בכותרת). אני לא בעד התרופה אך קיוויתי להבין טוב יותר את ההשלכות, היתרונות והחסרונות והניסיון של מי שתרם והגיב. 

יש פה כמה חברים מאוד ביקורתיים כלפייך ונחרצים גם לגבי יעילות התרופה.

בסרטון מטה הצד האפל של ריטלין, כפי שתשים לב הבחורה הזאת גם אחרי שנים של "טיפול" עדיין עם קש"ר. 

ריטלין לא מרפא.

בתרופה הזו יש חומרים המוגדרים בחוק כסם, זה שזה עם מרשם וחוקי לא הופך את זה לפחות סם.

בניגוד לתגובות האחרונות, 

אני תומך בגישה שלך, 

כהורה ל2 בעצמי, אין סיכוי שהייתי נותן את הדבר הזה לילד שלי בגילאים האלה.

פורסם
לפני 27 דקות, rev-Match כתב:

בתרופה הזו יש חומרים המוגדרים בחוק כסם

זה נכון ללא מעט תרופות מרשם. אז נפסיק לקחת תרופות ונמות בריאים ונקיים?

בכל טיפול או אי טיפול יש פלוסים ומינוסים ואני פשוט מעדיף לסמוך על אלה שלמדו ויש להם ניסיון מאשר על דוד גוגל. אם אני לא בטוח אז אשמע עוד חוות דעת ואחליט אבל אם כולם אומרים לי את אותו הדבר יש סיכוי גבוה מאוד שהם צודקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 32 דקות, rev-Match כתב:

אני רק שאלה,

אתה משתמש בריטלין? 

אני רק תשובה,

לא. אינני מאובחן בתור כזה שצריך לקחת ריטלין, אז אין לי סיבה לקחת.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

בכל טיפול או אי טיפול יש פלוסים ומינוסים ואני פשוט מעדיף לסמוך על אלה שלמדו ויש להם ניסיון מאשר על דוד גוגל. אם אני לא בטוח אז אשמע עוד חוות דעת ואחליט אבל אם כולם אומרים לי את אותו הדבר יש סיכוי גבוה מאוד שהם צודקים.

נכון, רק שאנחנו חיים בעולם מלא אינטרסים סמויים וגלויים.

אני בטוח שאם תעבור עם מנוע puretech בין מוסכי היבואן כולם יגידו לך שצריכת שמן של ליטר לאלף ק"מ זה תקין ואין לך מה לדאוג.

די דומה לרופאים שאומרים שריטלין הוא תרופה מעולה ,בסגנון - הניתוח הצליח החולה מת.

לפני 10 דקות, guya72 כתב:

אני רק תשובה,

לא. אינני מאובחן בתור כזה שצריך לקחת ריטלין, אז אין לי סיבה לקחת.

@Michazzz לא יודע כמה הייתי סומך על ה "אני יודע שאני צודק".

פורסם
לפני 34 דקות, rev-Match כתב:

יש פה כמה חברים מאוד ביקורתיים כלפייך ונחרצים גם לגבי יעילות התרופה.

בסרטון מטה הצד האפל של ריטלין, כפי שתשים לב הבחורה הזאת גם אחרי שנים של "טיפול" עדיין עם קש"ר. 

ריטלין לא מרפא.

בתרופה הזו יש חומרים המוגדרים בחוק כסם, זה שזה עם מרשם וחוקי לא הופך את זה לפחות סם.

אני אגלה לך "סוד", אבל שישאר רק בינינו. בסדר ?

יש תרופות שמרפאות. והן המיעוט.

מאידך, יש תרופות שכל מה שהן יכולות לעשות זה לשפר איכות חיים או לשפר מצב של מטופל. לא יכולות לרפא אותו. ואלו רוב התרופות שיש.

לדוגמא תרופות לא מרפאות סכרת. לא מרפאות בעיות קרדיו-וסקולריות. לא מרפאות בעיות נוירולוגיות. ועוד.

וכן, לכל תרופה יש תופעות לוואי.  בכל אריזה של תרופה יש עלון שימוש. שם יש פירוט מסויים של תופעות לוואי.

כאשר רופא נותן תרופה, הוא עושה שיקול של בעד ונגד. האם התועלת בתרופה עולה על הנזק, ובהתאם לכך מחליט.

לגבי החברים המאוד ביקורתיים כלפיי -> לא חסר  אנשים שפועלים לפי רגש. ללא ידע אמיתי. בגדר אני מאמין ולא אני יודע/ מבין.

ההבדל ביני לבינם זה ההבנה והידע בפרמקולוגיה.

אז אתה באמת חושב שאני מתרגש ממישהו שחולק עליי כי הוא מאמין ולא כי הוא יודע (מלשון של ידע. השכלה) ? 

פורסם

שכחת עוד רכיב, והוא של מיסאינפורמציה, דיסאינפורמציה ומידע חלקי. ראינו את זה בלי סוף בשנתיים האחרונות. אנשים עם אינטרסים לא ברורים, מזיקים מובהקים (למשל אריה אבני) וסתם טפשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, guya72 כתב:

אז אתה באמת חושב שאני מתרגש ממישהו שחולק עליי כי הוא מאמין ולא כי הוא יודע (מלשון של ידע. השכלה) ? 

תיהיה בטוח שאף אחד  לא מתרגש  מהיודע שלך.

פגשתי מספיק אנשי מקצוע שיודעים כי הם למדו והטעו וטעו בעצמם. גם אני טועה במקצועי וזה בסדר.

יש הבדל בין תרופה לסכרת שיכולה למנוע מצבי היפו ואשכרה להציל חיים של בן אדם לבין תרופה שאמורה לגרום לילד לשבת בשקט בכיתה כי זה נוח למורה ולפגוע לו בתזונה, שינה, קישורים חברתיים וכו'.

אני לא מערער על התרופה, מפריע לי שאנשים ממליצים לילדה בכיתה ד' לקחת תרופה על סמך מחקר כזה או אחר מבלי שהם התנסו בה בעצמם .

בשנת 2023 הייתי מצפה מאנשים משכילים לדעת איך המחקרים נעשים, איך יודעים להדגיש שמשהו עובד ומצליחים ולהסתיר במה זה פוגע.

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם
לפני 4 דקות, rev-Match כתב:

שנת 2023 הייתי מצפה מאנשים משכילים לדעת איך המחקרים נעשים, איך יודעים להדגיש שמשהו עובד ומצליחים ולהסתיר במה זה פוגע.

נשמע שאתה בבירור לא יודע איך נערכים מחקרים ואיך הם עוברים ביקורת. הדיבור שלך על אינטרסים הוא דיבור של מתנגדי חיסונים.

@Michazzz כתבת שאתה לא מתנגד חיסונים, אבל בינתיים היחידים פה שמצדיקים את הבחירה שלך, משתמשים בטיעונים שלקוחים מהארסנל של מתנגדי החיסונים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...