Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריטלין בכתה ד' - בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שקצת מפתיע שרק בכיתה ד' הסבו את תשומת ליבכם לזה.

הבן הגדול שלי מטופל, כבר בגיל 4 הגננת זיהתה חוסר שקט ואמרה לקחת לאבחון, בגיל הזה מן הסתם לא התחילו ולא המליצו על שום טיפול. בכיתה א' כבר המליצו על ריטלין לאחר מספר פגישות עם ניורולוג. האמת שסירבתי כי חשבתי שזה יפגע בו, יעשה אותו זומבי, יעקור ממנו את שמחת החיים שהייתה לו.

הוא צלח את כיתה א' ללא ריטלין, ולמרות שהוא היה אחד המצטיינים בכיתה מבחינה לימודית, אבל הוא היווה מקור הפרעה משמעותי לאחרים והיה מקשה על המורים מאוד, בכיתה ב' החלטתי יחד עם אשתי שמנסים ריטלין.

כעת אני יכול להגיד שזו הייתה החלטה נכונה, מבחינה לימודית הוא המשיך באותו קו, אבל חברתית, מהמפריע הוא הפך לתומך. תמיד היה חברותי, אבל זה הגביר את הפופולריות שלו.

בצד השלילי, הוא היה רזה מאוד ולא אוהב לאכול גם לפני הריטלין, עכשיו הוא עוד יותר נמוך באחוזון משקל(בגובה גם) והוא יכול להעביר יום שלם ללא אוכל. עד שהכדור מספיק להשפיע.

לפעמים אחרי התפוגגות ההשפעה, חוסר השקט והריכוז מוגברים הרבה יותר.

תנסו, טוב - תמשיכו. לא טוב - נסו משהו אחר.

בהצלחה!

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, _-? כתב:

בתור אחד שלקח ריטלין ובתקופה מסויימת קונצרטה 

הדבר היחיד שהכדורים האלה עושים זה שהם משתקים אותך 

בכל המובנים 

הפיזי,המוחי,הנפשי 

אתה פשוט מרגיש מת חי 

בתור אחד שהיה ועד היום חברותי ופעיל מאוד בכל מה שקשור לסביבה שלי 

מה שקרה לי כשלקחתי את זה זה שהייתי 

יושב בכיתה ומשוטט במחשבות 

יוצא להפסקה ומשוטט במחשבות 

באוטובוס בבית בטיולים בכל מקום פשוט היכולת לתקשר עם הסביבה ירדה והרגשתי פשוט חרא 

הפתרון היותר קשה זה לשנות תזונה שרוב הפעמים זה עוזר 

כל המוצרים המתועשים דופקים את היכולות הקוגניטיבית של הילד לשבת ולהתרכז 

הייתי ממליץ ללכת לרפואה אלטרנטיבית ולחפש שם את הפתרון 

יופי. תודה.

בהצלחה עם זה.

הייתי ממליץ לא לחלק עצות רפואיות שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

אתה יכול לרשום:

שלך הכדורים לא עזרו ועשו תחושה לא טובה. 

וכשניסית לשנות תזונה ורפואה אלטרנטיבית זה עזר.

את השטויות עם המוצרים המתועשים וזה... סבבה.

פורסם
לפני 23 שעות, om2 כתב:

כמורה, אני יכול לראות תופעות שמצביעות על חשד לצורך בריטלין.

אבל לאבחן במפורש צריך ניורולוג.

אני לא אומר שתתעלם ממה שהיא אומרת,

חס וחלילה, 

אבל קח את הילד לאבחון ובדיקה מסודרת ומקיפה.

ואם התוצאה היא שכן וצריך ריטלין.

אז אני לא רואה הבדל בין ריטלין למשקפיים.

וכמובן שהתשובה שלי היא מומלץ בחום, מכיר ילדים (ומבוגרים) שזה שינה להם את החיים.

דרך אגב, מי שלא באמת צריך רטלין, זה עושה את הפעולה ההפוכה.

תגובה מצוינת. הייתי מוסיף ואומר שמדובר בתהליך עם ניסוי וטעייה ויש הרבה תרופות, אז לא להתייאש על ההתחלה. 

לפני 7 דקות, Nakamichi כתב:

יופי. תודה.

בהצלחה עם זה.

הייתי ממליץ לא לחלק עצות רפואיות שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

אתה יכול לרשום:

שלך הכדורים לא עזרו ועשו תחושה לא טובה. 

וכשניסית לשנות תזונה ורפואה אלטרנטיבית זה עזר.

את השטויות עם המוצרים המתועשים וזה... סבבה.

מה אתה לא יודע שאת ההודעה בפורום הוא כתב באמצעות חריטה על עץ ולא שימוש במכשיר מתועש שפועל על חשמל מתועש כשהוא בתוך בניין מתועש מתחמם בבגדים המתועשים והמזגן המתועש שלו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 48 דקות, aviaviavi כתב:

האמת שקצת מפתיע שרק בכיתה ד' הסבו את תשומת ליבכם לזה.

הבן הגדול שלי מטופל, כבר בגיל 4 הגננת זיהתה חוסר שקט ואמרה לקחת לאבחון

למה להניח שהמצב של הבן שלך ושל הבת שלו דומה, מתבטא באותה צורה, באותו גיל ובאותה חומרה?

לפני 50 דקות, aviaviavi כתב:

בצד השלילי, הוא היה רזה מאוד ולא אוהב לאכול גם לפני הריטלין, עכשיו הוא עוד יותר נמוך באחוזון משקל(בגובה גם) והוא יכול להעביר יום שלם ללא אוכל. עד שהכדור מספיק להשפיע.

התייעצו עם הניורולוג שלכם. זו לא תופעת לוואי שיש לכולם ויתכן שניתן למנוע אותה.

פורסם

וואו תודה רבה על כל העצות, ההחלטה תתקבל בהמשך השבוע, אנסה לצטט כאן את המורה:

חוות דעת.JPG

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 5 דקות, Michazzz כתב:

חוות דעת.JPG

חוץ מזה שהקטע הזה צריך להיות מיושר לצדדים.. היא בעצם מגדירה פה בעיות קש"ר אחד לאחד. יכול להיות שאתה לא רואה את זה אבל יש מצב שהיא מצליחה להסתיר ממך את כל ההתנהגות הזו בבית, כאשר אין כל כך תבנית מסוימת שצריכה להיות בה וגם אם יש תבנית, נותנים לה כנראה לעשות את זה לפי ראות עיניה ונראה שהיא סה"כ מרצה אותך בעשייה שנדרשת ממנה. גם אם לפנות שולחן לוקח לה מספר דקות יותר מדי אבל לקחה את הצלחת שלך אבל שכחה לקחת את הסכו"ם. דברים טריוואלים שכאלה שנראים לנורמיז כמשהו שילד יעשה אבל לא מחשיבים את זה בתור בעיית קש"ר.

בעיות קש"ר יכולות להוות מעמסה רגשית ודי מעכבים בצורות שונות ומשונות. עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

• רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

למה להניח שהמצב של הבן שלך ושל הבת שלו דומה, מתבטא באותה צורה, באותו גיל ובאותה חומרה?

לא הנחתי שום דבר. 

זה מפתיע כי הפרעות ניורולגיות לא צצות out of the blue ויש הסכמה די רחבה בין ניורולוגים שהמערכת הניורולוגית של ילד "מתקבעת" עד גיל 6-7 או באיזור בגיל הזה.

אצל הרבה ילדים(מאובחנים) המעבר מגן של פעוטות לגן של "גדולים" שבו יש מפגשים של למידה, מבליטה מאוד את ההפרעה ויחד עם גננת עירנית וקשובה מובילה לאבחון בגיל צעיר.

המעבר לבית הספר הוא קו פרשת המים מהבחינה הזאת. זה למה זה מפתיע, לא דיברתי על חומרה. אלא על התופעה באופן כללי.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

התייעצו עם הניורולוג שלכם. זו לא תופעת לוואי שיש לכולם ויתכן שניתן למנוע אותה.

נכון, אבל הצד הטכני של הטיפול מאוד נוקשה כך שאני קצת חושש משינוי. הכדור שהוא נוטל עכשיו "עושה" את העבודה בלי יותר מדי תופעות לוואי התנהגותיות.

ניתן לקחת את הכדורים כל חודש ולא יום אחד לפני שעובר חודש, אז אם ניפול על טיפול פחות טוב "נאלץ" למשוך איתו חודש שזה הרבה זמן שבו הילד יהיה מתוסכל.

לצערי הטיפול הניורולוגי הוא לא אישי, אלא יותר קבלני, לדוגמה אחרי שנתיים של טיפול הניורולוג אוטומטית הציע להגדיל את הכמות לפי 2, מבלי לבחון את הילד בכלל. אני מניח שזה נכון לרוב המקרים, אבל עדיין..

פורסם

אתה מציין שיקולים לטווח קצר, אבל תזונה לקויה יכולה להשפיע לטווח ארוך, על גדילה, על עיכול, על הבריאות באופן כללי.

אפשר לפחות לפנות לרופא משפחה להתיייעצות בנושא תזונה ובריאות כללית.

פורסם
לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

בעיות קש"ר יכולות להוות מעמסה רגשית ודי מעכבים בצורות שונות ומשונות. עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

מנסיוני האישי ולדעתי,

בתור אחד שאובחן בשנה ד' של התואר (כנראה שיש לי בעיות קש"ר כבר מילדות פשוט בבית סובייטי אין דבר כזה לא יכול יש דבר כזה לא רוצה) והתחלתי לקחת ריטלין במינון הכי נמוך אחרי השבוע הראשון זרקתי את זה לעזעזל, להיות תחת השפעה של הדבר הזה כל היום זה מתיש. 

בנוסף זה פוגע מאוד בתיאבון, כשאני לוקח כדור אני יכול לא לאכול כל היום ובשלבי גדילה זה משמעותי מאוד, הרבה יותר מיישום ההוראות של המורה בכיתה.

במבחנים זה עשה פלאים, מלגרדת את ה80 מלמטה למרות שאני מכיר את החומר, בשנה האחרונה של התואר הייתי מוציא 90+ בקלות, נכנס למבחן , יוצא אחרי שעתיים כשהכל גמור ובדוק, זאת חוויה שלא הייתה לי בשום שלב בחיים. 

אם הייתי נחשף לזה מוקדם יותר כנראה שזה היה משנה לי את החיים, ממוצע בגרויות, ממבחני צו ראשון , פסיכומטרי וכו' אבל מה שנעשה נעשה. 

לפות"ש , לא הייתי ממהר ליישם את ה"פתרון הזה" , תן לילדה להיות ילדה, גם אם היא מבצעת את כל מה שהמורה רשמה , היא ילדה וזה בסדר שהיא עושה דברים בקצב שלה.

תיהיה בטוח שבגיל 18 היא תפנה את הכלים מהשולחן בנגלה אחת ותצליח לבצע כמה פעולות ברצף בלי פתק ביד.

בגיל הנוכחי, הייתי נמנע לתת ריטלין לילד שלי, זה לא גיל בו תקבל מהילד משוב אמין על מה זה גורם לו להרגיש ואיפה הטיפול משפיע עליו לטובה ואיפה לרעה.

לדעתי האישית, הייתי מחכה לשלבים מאוחרים יותר , גילאי תיכון, מהסיבות שהזכרתי קודם.

יש איזו גישה בארץ לקטלג את כל הילדים תחת אותו מק"ט ומי שלא נכנס בהגדרות הוא חריג ודורש טיפול.

נ.ב

השאלון הזה שמאבחן קש"ר ועל סמך התוצאות שלו מחליטים אם לתת למישהו ריטלין פשוט בדיחה, השאלות שנשאלות בו 90% מהציבור צריך לקחת ריטלין.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

במקום להתחיל עם כל מיני חומרים שלא ממש בריאים , עדיף להקפיד על תזונה אורח חיים בריא, ופעילות ספורטיבית

עם כל הכבוד למורה, שתישאר במסגרת התפקיד שלה , והמלצות כמו לקחת תרופות פסיכיאטריות עדיף שלא תיתן

, וריטלין זו ממש לא תרופה סטנדרטית, אבל לצערי מנסים לדחוף אותה לכל אחד שמוכרח לעשות דברים שהוא לא אוהב כמו ללכת לבית ספר ללמוד , או ללמוד מה שהוא לא אוהב

אם זקני הפורום ינסו להיזכר , גם כשהם היו צעירים הם היו עם הרבה מרץ , והרוב העדיף כדורגל מאשר לשבת לחקור איזה פונקציה , או ללמוד משהו משעמם , אז לקחת כדורים ממסטלים לא ממש יעזור ,  

עריכה אחרונה על ידי ESTK
  • אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
לפני 5 שעות, ESTK כתב:

עם כל הכבוד למורה, שתישאר במסגרת התפקיד שלה , והמלצות כמו לקחת תרופות פסיכיאטריות עדיף שלא תיתן

צודק

ואם היית קורא היית רואה שזה היה התהליך.

לפני 5 שעות, ESTK כתב:

אם זקני הפורום ינסו להיזכר , גם כשהם היו צעירים הם היו עם הרבה מרץ , והרוב העדיף כדורגל מאשר לשבת לחקור איזה פונקציה , או ללמוד משהו משעמם

אז בא - אני מחונן , וחלק מהלימודים שלי היו קלים להחריד לרמת השעמום וחלק קשים - חלק גדול מזה כנראה מחוסר אבחון (שקשה משמעותית במקרה של ילד מחונן שרוב הלימודים קלים לו). עכשיו אני רואה את הילדים שלי שאחד אובחן (ולדעתי גם השני) - ואיזה יופי שיהיה להם גם וגם ולא את התסכול והקושי שלי היה במערכת.

לפני 5 שעות, ESTK כתב:

אז לקחת כדורים ממסטלים לא ממש יעזור

הפוך גוטה הפוך. גם זה וגם אדרול.

לא תמיד זו התשובה - אבל לפעמים כן.

האם היד קלה ? אולי - אבל פה מדובר בהמלצה של המורה לגשת לאבחון ניורולוגי ואז המלצה אחרי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

@ESTK "תזונה ואורח חיים בריא" - יופי של סיסמה. כלומר - זו עצה נכונה לכל אדם, אבל היא אינה תחליף לטיפול רפואי מוכח מדעית. ואני מעדיף את עצתו של רופא מומחה שבדק את הילדה על פני עצתו של מגיב אנונימי בפורום.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאחד עם הפרעות קשב וריכו, היפראקטיבי מאובחן שכשהייתי ביסודי גם המליצו לי לקחת ריטלין ולא לקחתי אני לא בדיוק בעד אלא אם זה ממש מקרה קיצון. לא שאני חושב שזה מסוכן או משהו, זה פשוט תמיד נראה לי לא הגיוני שהיום לככ הרבה לדים מממליצים לקחת תרופה. כל ילד הוא שונה, זה שמנסים לדחוף את הילד לשבלונה מסויימת וזה לא עובד לא אומר שצריך ״לתקן״ את הילד. כל אחד הוא שונה ודורש גישה אחרת, אז אם המטרה היא להכניס את הילד לשבלונה של כולם אדרבא, או שאולי אפשר להבין שהילד פשוט שונה ויש לו יתרונות וחסרונות מול אחרים. אולי הוא יגיע לדברים אחרים בחיים והוא פשוט שונה. עם השנים למדתי לסגל לעצמי אורח חיים שונה ולהתאים את עצמי למי שאני בלי לדחוף תרופות כדי להיות כמו כולם. אז בשורה התחתונה אני קצת סקפטי גם להמלצה מנוירולוג, כי לא הגיוני שאחוז ככ גבוה מהילדים מקבל המלצה מנוירולוג. כולם דפוקים?

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5005536,00.html

• אהבתי 1
  • מעניין 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

לכל הממליצים לקחת ריטלין על סמך מחקר רב השנים שמומן מי יודע על ע"י מי.

תמלאו שאלון, כנראה שתאובחנו עם קש"ר , תקנו חבילה ותקחו על פי ההמלצות או לפחות 2 כדורים ביום.

אחד ב9 בבוקר ועוד אחד ב14:00-15:00 וככה במשך שבוע שלם.

תחזרו לספר איך היה.

מי שלא לקח את החרא הזה במינונים המומלצים פשוט לא יכול להבין על מה מדובר.

כפי שרשמתי בתגובה הקודמת, זה עוזר מאוד במצבים מסויים , אצלי זה היה במהלך מבחן, מכיר אנשים שזה עזר להם מאוד במהלך ההכנות למבחן וכו'

להיות תחת השפעת הכדור כל יום כל היום כנראה יעשה יותר נזק מתועלת.

• תוכן חדש...