Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לגבי ישור קו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום קניתי אלנטרה 2019 מתיחת פנים (לא צורה חדשה ת1.6 רגיל לא היברידית)ה65000 קמ
מעוניין לעשות יישור קו (כמה שאפשר רציני יותר בתחום הסביר)(הוחלפו על הדרך כבר צמיגים וכיוון פרונט) מה אתם ממליצים / לא ממליצים
אני לא מבין במיוחד אני זורק רעיון אשמח לאיזה עצה חכמה
חשבתי לעשות פילטר שמן,שמן,פילטר אוויר,פילטר מזגן,פלאגים אולי נוזל קירור נוזל בלמים
מה אתם ממליצים

פורסם

יש אבל בכל זאת אני לא אוהב להסתמך אני מעדיך לעשות ישור קו לפחות עם שמן ופילטר שמן כי לפי מה ששמעתי היונדאי רגישות לשמנים

לפני שעה, Buki כתב:

יש הסטוריית טיפולים מהבעלים הקודמים?

יש אבל בכל זאת אני לא אוהב להסתמך אני מעדיך לעשות ישור קו לפחות עם שמן ופילטר שמן כי לפי מה ששמעתי היונדאי רגישות לשמנים

פורסם
לפני 11 דקות, nit_zan כתב:

השאלה אם בא לך לבזבז או לחסוך 

מהיא ההגדרה שלך
כי לכל דבר יש גבול
ניתן להגיע עד רצועת טיימינג
השאלה מה אתה חושב שכדאי לעשות מה מומלץ?

פורסם

הרכב לא מזמן יצא מאחריות אז אני מניח שיש תיעוד טיפולים ממורשה יבואן

כללי אצבע לסוגי טיפולים זמן וק"מ מה שמגיע קודם

שמן+פילטר אחת לשנה או 15K אם הגעת לזמן \ק"מ תבצע אם לא אז לא(יש המחמירים לאחת ל10K לשיקולך)

פילטר מזגן אחת לשנה\K15

פילטר אויר אחת לשני טיפולים ,שנתיים\30K-החלפה מוקדמת מיותרת ואף עלולה להזיק בטווח הארוך(פילטר חדש מסנן פחות טוב מפילטר באמצע חייו יותר חלקיקים נכנסים למנוע כשהפילטר חדש)

נוזל קירור אחת ל5שנים\150K-חבל לשפוך נוזל קירור מקורי באמצע חייו(יש יצרנים שההוראה אומרת החלפה ראשונה אחרי 8-10 שנים)

כדאי שתעיין בהסטורית טיפולים\שגרת טיפולים בספר הרכב ע"פ הוראות יבואן ותעשה מה שכתוב

לא תמיד MORE IS  BETTER

פורסם

אין טעם לבזבז כספים סתם. תעבור על ההיסטוריה ותבדוק מה לא בוצע. תוכל גם לבדוק אם הותקנו חלפים לא מקוריים כגון מסנננים ולהחליף למקוריים. מעבר לזה פשוט חבל. גם כך הרכב יחסית חדש עם נסועה לא גבוהה. 

אם אתה מרגיש שאתה חייב לעשות משהו ברכב, תמיד תוכל להשקיע בדיטיילינג ושם אין גבול. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Moshe c כתב:

תוכל גם לבדוק אם הותקנו חלפים לא מקוריים כגון מסנננים ולהחליף למקוריים.

לגבי פילטר שמן רצוי מקורי אך מחברה מוכרת כגון MANN למשל(ויש עוד הרבה) גם טוב, אין מה להתעסק לפני שמחליפים שמן

לגבי פילטר אויר אותו כנ"ל אם זה משהו סיני NO NAME כדאי להחליף, אם  זה מחברה מוכרת לא חייבים.

לפילטר מזגן אין חשיבות בתפקוד הרכב כך שזה לא משנה מקורי או לא\כדאי שיהיה איכותי זה כן.

לגבי פילטר דלק יש הוראות שונות ליצרנים שונים בהתאם לסוג הרכב-כדאי להצמד להוראות יבואן פה כבר קשה יותר לבדוק לכן יש לעיין בספר הטיפולים לראות אם הוחלף בעבר ומה הוחלף  או שלא וכן מתי יש להחליפו

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני 55 דקות, Fraysa כתב:

זו יונדאי אלנטרה, לא פורשה 911. תעבור בקפידה על היסטוריית הטיפולים, ביחד עם הוראות היצרן, ותעשה מה שחסר.

לדעתי אין שום הבדל בין יודנאי לרנו למרצדס או לפרארי
אוטו צריך להיות טיפ טופ אם יש בעיה מסדרים דואגים לתחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר
יש לי בעיה עם השיטה הישראלית שאוטו נראה שבור אז ישאר שבור או עבודה בערך או תיקונים חאפרים
רכב צריך להיות טיפ טופ
זה ההבדל שטסים לחול שרואים רכב ברחוב מבחוץ לבין רכב בישראל

פורסם

אני מסכים איתך, אבל שים לב שאמרתי לעשות מה שחסר ביחס להיסטוריית הטיפולים ולא מעבר - כדי לא לזרוק כסף סתם.

לא אמרתי לזלזל ולא לעשות כלום.

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...