Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך יודעים שהחלפים בחנות מקוריים?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י mcaspi,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טויוטה קורולה 2008

לפני כשנה וחצי החלפתי 4 מצתי אירידיום שקניתי מאחת מחנויות החלפים בצפון. כחצי שנה אחרי התחילו בעיות בסלילי ההצתה שהיו מקוריים אך ישנים. החלפתי 4 סלילים מקוריים בעלות של כ1000₪ שקניתי בחנות בצפון ובחנות במרכז.

כעת פחות משנה אחרי שוב בעיות הצתה ברמה שהאוטו לא מצליח להניע.

נכנסתי למוסך של היבואן, שם אמרו שהמצתים )אירידיום בני 10,000 קמ( שרופים מלאי פיח וכנראה מזויפים**

החליפו 4 מצתים, והבעיה השתפרה אבל לא הסתדרה. בהמשך אמרו שצריך להחליף 4 סלילים. הם שמו סלילים משלהם והאוטו נסע מצוין.

לשלושת החנויות שקניתי יש מוניטין מצוין ואין אזכורים ברשת שמכרו למישהו מוצר מזויף.

המצתים שקניתי נראו ברמה גבוה גם באיכות החומרים וגם באיכות האריזה, והקצה שלהם היה כחול. לגבי הסלילים אני לא יודע איך להבדיל.

איך אפשר לדעת שהמוצר שקנינו לא אצל היבואן הרשמי הוא אכן מקורי?

פורסם

לצערי התחום פרוץ לחלוטין והשוק מוצף זיופים בשלל רמות גימור

אחד המומחים בארץ לאיתור חלפים מזויפים הוא @מוסך רון והוא מעלה בפייס שלו פוסטים מעניינים בנושא, מומלץ לעקוב

• מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• פיתרון
פורסם

תאורטית, לא צריך לדעת. מוכר חלפים פישל? שישלם על הנזק. מוסכניק מבלף/מתרשל? שישלם. כדאי רק תמיד לקחת איתך את החלפים הישנים אם יהיה צורך בהם בהמשך, או שיתגלה שהם בעצם תקינים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 58 דקות, mcaspi כתב:

תאורטית, לא צריך לדעת. מוכר חלפים פישל? שישלם על הנזק.

נגיד קנית פילטר אוויר מזוייף שמסנן פחות טוב ובגלל זה המנוע שלך התחיל לצרוך שמן אחרי 150 אלף ק"מ ולא אחרי 300. 

כי האבק שחודר מגביר את השחיקה. 

הסיכוי שתוכיח את זה למישהו, שזה דווקא בגלל הפילטר וכי עברו כבר איזה 10 שנים, הוא בגדול, אפס.

• אהבתי 2

פורסם

מה שאפשר לעשות זה ללכת לאתר היצרן ולראות האם היבואן שממנו קנתה החנות הוא יבואן מורשה. מעבר לזה, אני קונה מאמזון אבל רק חלפים שאמזון בעצמם מוכרים, ולא מוכרים חיצוניים.

פורסם

בנוגע למצתים - כשהרכבתי אותם הם נראו באיכות טובה - הקצה היה כחול, הכיתוב היה מוטבע ולא בצורה חריגה והכל נראה איכותי.

עכשיו בהסתכלות נוספת מול המצת המקורי, הכיתוב על הקרמיקה נראה בצבע דהוי יותר, וההטבעה על החלק המתכתי נראית (עם זכוכית מגדלת) שונה מזו של המקורי.

הבהרה : לא השוויתי למצת חדש מהקופסא, אלא למצתים שהוצאתי דאז שעשו 90,000 קמ.

גם את הסלילים השוויתי עם הסליל שהותקן במוסך היבואן, ועבור 3 סלילים 'מקוריים' שהגיעו מיבואנים שונים, שלושתם היו שונים זה וזה ומהסליל המקורי מבחינת סימונים וכיתובים, רק הדגם שהיה רשום היה זהה.

בתאריך 11.1.2023 בשעה 14:33, mcaspi כתב:

תאורטית, לא צריך לדעת. מוכר חלפים פישל? שישלם על הנזק. מוסכניק מבלף/מתרשל? שישלם. כדאי רק תמיד לקחת איתך את החלפים הישנים אם יהיה צורך בהם בהמשך, או שיתגלה שהם בעצם תקינים.

הנזק גדול, 4 סלילים מקוריים ועוד 4 סלילים 'מקוריים' מחנויות חלפים - כ3000 שח. וגם כמו שבוקי רשם, אין איך להוכיח הרי יכולתי להוציא את המתצים שקניתי אצלהם ולשים משהו אחר. הבחור במוסך של היבואן סיפר לי על לקוח שהגיע עליו גם עם בעיה שבמוסך אחר שמו לו חלק מזויף בלי לדעת שהוא מזויף.

העניין שהסלילים עולים בערך פי 4 מהמצתים אז באסה לסכן חלק יקר עם חלק זול יותר.

אתה חושב שיש מקום ללכת לחנות להתעמת איתם או להזהיר אותם מהספק שלהם?

לפני 3 שעות, imprezadude כתב:

מה שאפשר לעשות זה ללכת לאתר היצרן ולראות האם היבואן שממנו קנתה החנות הוא יבואן מורשה. מעבר לזה, אני קונה מאמזון אבל רק חלפים שאמזון בעצמם מוכרים, ולא מוכרים חיצוניים.

בתאריך 11.1.2023 בשעה 12:47, shimta כתב:

בNGK  באתר היצרן ניתן למוצא מידע ותמונות להוכחת מקוריות. 

לא יודע מה רכשת אז אולי שווה לבדוק באתר היצרן.

היצרן הוא דנסו או טויוטה. ניסיתי לחפש באתר שלהם רשימת משווקים מורשים בארץ אבל לא מצאתי, אני מניח שיהיה רשום שם רק את היבואן הרשמי, שמוכר בפי 2.5 לפני עבודה.

בנוגע לNGK לא ראיתי שיש להם בכלל את הסלילים שמתאימים לי, ואחרי החוויה הזאת, עם כל הכבוד אני לא מתכוון להתקין פלאגים שונים ממה שהיצרן אומר ושהם ב100% מקוריים.

פורסם
בתאריך 11.1.2023 בשעה 15:36, Buki כתב:

נגיד קנית פילטר אוויר מזוייף שמסנן פחות טוב ובגלל זה המנוע שלך התחיל לצרוך שמן אחרי 150 אלף ק"מ ולא אחרי 300. 

כי האבק שחודר מגביר את השחיקה. 

הסיכוי שתוכיח את זה למישהו, שזה דווקא בגלל הפילטר וכי עברו כבר איזה 10 שנים, הוא בגדול, אפס.

צודק. אני לא אומר שלא כדאי להכיר את נושא הזיופים.

לפני 19 שעות, idnile כתב:

אין איך להוכיח הרי יכולתי להוציא את המתצים שקניתי אצלהם ולשים משהו אחר...אתה חושב שיש מקום ללכת לחנות להתעמת איתם או להזהיר אותם מהספק שלהם?

כשמנסים לאתר את מקור הבעיה, צריך לעבוד בזהירות לאיתור מדויק של מקור הבעיה, לא למהר להחליף חלקים כי זה גם ריווחי למוסכניק (אל תשכח שגם מוסכניק יכול לבלף ולהאשים מישהו אחר כי זה נוח לו), לאסוף חלקים ישנים וכדומה. אם הגעת למסקנה הנכונה, אני לא רואה סיבה לא להתעמת/לתבוע את האחראי לנושא. להזהיר אין צורך, הוא יזהר אולי אחרי העימות איתך כרצונו.

פורסם

לאחרונה החלפתי פילטר סולר לפילטר MHALE תוצרת אוסטריה שרכשתי בחו"ל

הכל נראה כשר עם כיתוב על הפילטר

הפילטר הישן הותקן לפני 4 שנים במורשה יבואן בחשבונית מצוין "מקורי"

על הפילטר עצמו  אין שום כיתוב אפילו לא אות

מבחינת מבנה הוא נראה "כשר"

אבל ללא כיתוב לך תדע מהו ומיהו ואם אכן "מקורי"

פורסם
בתאריך 12.1.2023 בשעה 20:17, idnile כתב:

היצרן הוא דנסו או טויוטה. ניסיתי לחפש באתר שלהם רשימת משווקים מורשים בארץ אבל לא מצאתי, אני מניח שיהיה רשום שם רק את היבואן הרשמי, שמוכר בפי 2.5 לפני עבודה.

בנוגע לNGK לא ראיתי שיש להם בכלל את הסלילים שמתאימים לי, ואחרי החוויה הזאת, עם כל הכבוד אני לא מתכוון להתקין פלאגים שונים ממה שהיצרן אומר ושהם ב100% מקוריים.

הכוונה היא להשוואות את הפלאגים 

כמו באתר הזה : https://www.driven2automotive.com/blog/how-to-spot-fake-denso-iridium-power-spark-plugs-2017/

או בסרטון הזה  :

פורסם

אני מוסיף כאן תמונות השוואה בין המצת ממוסך הרשמי לבין המצת מחנות החלפים, שבמבט קרוב קל לראות הבדלים בפרטים הקטנים.

הערה: הקצוות היו בצבע כחול לפני שהותקנו במנוע, ניסיתי לגרד את הפיח אבל שניהם עדיין לא בצבע כחול.

20230114_114927.thumb.jpg.f2aeb55cdd2c24dab1b5833ef0e264d8.jpg

20230114_114821.thumb.jpg.39691688f20660d3e4583873677d239f.jpg

20230114_114858.thumb.jpg.7681e0c5f6081d5f97d919aee2a14a9b.jpg

עבור הסלילים לא הצלחתי למצוא הבדלים שמעידים על איכות ירודה יותר של אחד לעומת השני.

• תוכן חדש...