Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה ג'אז 2019 - החלפת נוזל CVT?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י TZR84,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חבר'ה,

יש לי הונדה ג'אז אוטומטית מודל 2019. עד לטיפול הקודם-קודם טיפלתי במוסך מורשה יבואן, כי הרכב היה באחריות.

לפי ספר הרכב בעברית צריך לטפל פעם ב15Kקמ או שנה, המוקדם מביניהם. הגיוני סה"כ.

היום שמתי את הרכב לטיפול במוסך הירוק בפ"ת - הרכב ב55 אלף ק"מ. טכנית זה היה אמור להיות "טיפול 60K" אבל באחד הטיפולים הקודמים, הזמן הקדים את הקילומטראז' וכך נוצר ההפרש.

לפי האתר של היבואן, בטיפול 60K צריך להחליף נוזל CVT. בכללי, מוסכי היבואן מחליפים את הנוזל הזה כל שני טיפולים, כלומר כל 30K:

image.png.ceaaebce322a35ad570fb1f1b5029249.png

במוסך הירוק טענו בתוקף שזו סתם שחיטה של היבואן ואין מצב שצריך להחליף כ"כ בתכיפות. גם זה הגיוני, ברוב רכבי הCVT שאני מכיר החלפת הנוזל היא באיזור ה90-100K ק"מ ואילך, אם בכלל.

בספר הרכב / בספר השירות הישראלי אין טבלת טיפולים בכלל. רק כתוב ששירות הוא כל 15K ק"מ - ולא מפרטים מה מחליפים מתי. משונה מאוד.

אם הולכים לספר רכב בריטי של דגם זהה (אותה תיבה עד כמה שידוע לי), רשום כל 40K ק"מ:

image.thumb.png.080fffccf91376176a7cb87d180dec96.png

ובכל מיני פורומים לא רשמיים של הונדה אנשים כותבים שזו רק "המלצה" ולא חובה כמו שמן מנוע.

יש לציין שברכב אין מערכת תזכורת שירות. עד כמה שידוע לי המערכת הזו לא פעילה בג'אזים שנמכרים בארץ, לפחות ברמת הגימור שלי, Comfort.

בקיצור, מה נסגר? למה הונדה ישראל לא מסכימים עם הונדה בחו"ל?

האם היבואן באמת סתם שוחט או שספציפית בג'אזים יש תיבה מפונקת שצריכה החלפות כל 30K?

כל עצה תתקבל בברכה.

עריכה אחרונה על ידי matan129
  • פיתרון
פורסם

תיבות CVT מאוד רגישות לתחזוקה בכמעט כולן צריך להחליף שמן גיר בתדירות גבוהה. הייתי מציע לך להצמד להוראות היצרן ולא להוראות מוסך נחמד ככל שיהיה.

פורסם

מצטרף לקודמי. 

תחליף בכל הזדמנות ראשונה, או יותר נכון הצמד להוראה המחמירה יותר. 

הגירים האלה עובדים על חיכוך ועומס הרבה יותר מגירים אחרים כך ששמן הגיר חייב להיות תמיד באופטימום.

כל החלפה היא מבורכת. 

פורסם (נערך)

תודה לשניכם.

הלכתי למוסך וביקשתי שיבצעו את העבודה. הרימו גבה אבל עשו 😅

עריכה אחרונה על ידי matan129
  • תוכן חדש...