Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אגרה חידוש רישיון נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

עבר כ-6 שנים מאז קבלת הרישיון הפלסטיק הקבוע, והתוקף שלו נגמר בסוף השנה הנוכחית. 

וקיבלתי זימון לקורס "רענון נהיגה". 

במקביל נשלח בדואר אגרה לתשלום עם רישיון נייר זמני. 

חשוב להדגיש כי בדף לא היה הסבר למה נשלח הרישיון הזמני, ושזה נועד לחדש רישיון נהיגה לאחר תקופה מסוימת. 

אלא רק הסבר סתמי ביותר של אגרת הנפקת רישיון נהיגה ועוד כל מיני הסברים מפורטים שלא חסכו כיצד ניתן לשלם. 

כמו שאמרתי בתור אחד שזה חידוש הרישיון הראשון  הגעתי לסברה הזאת רק לאחר הצלבת מידע כמו תוקף רישיון הנהיגה שלי. קורס "רענון הנהיגה וכו'. 

בכל אופן, לאור כל מה שתיארתי האם זה תקין וככה צריכים להתנהל הדברים?. 

והאם הסכום צריך להיות הכי גבוהה מכל האגרות של חידושי הרישיון נהיגה שקיימים במשרד התחבורה.

על סך 524₪!! 

שזה הזוי שעל חידושי רישיון/והנפקת רישיון בגלל או צורך ונוחות הנהגים האגרות פחותות. 

תראו בלינק; 

https://www.gov.il/he/Departments/Guides/driving_licence_european_standard?chapterIndex=8

פורסם

אני מניח שפות"ש עובר כעת את גיל 24 ולא יהיה נהג צעיר יותר, לכן חידוש אחרי 6 שנים ולכן קורס רענון נהיגה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 11 שעות, רוכברכב כתב:

והאם הסכום צריך להיות הכי גבוהה מכל האגרות של חידושי הרישיון נהיגה שקיימים במשרד התחבורה.

עד לא מזמן, היה צריך כל 10 שנים לחדש רישיון בתשלום אגרה של כ 150 שקל.

עד ששינו את זה, אחרי שאתה מסיים נהג חדש ונהג צעיר, אתה משלם פעם אחת אגרה 524 שקל וזה עד גיל 70. 

פורסם

קצת מתעלק על השרשור, אבל חייב להבין משהו..

הרענון נהיגה הזה זה רק לרישיון נהיגה B?

ב2012 הוצאתי C1 (בלי שהיה לי B לפני), החידוש האחרון שלי היה ב2020, התוקף עד 2029(למה דווקא ביום הולדת שלי?)

אף פעם לא דיברו איתי על רענון נהיגה או שום דבר כזה.

פורסם (נערך)

רענון נהיגה זה לכל נהג שמוציא רישיון נהיגה.

זה נדרש 5 שנים לאחר הוצאת רישיון נהיגה לראשונה (למעט  רישיון נהיגה דרגה 1 אשר אינו דורש קורס רענון).

במקרה בו בוצעה המרה מרישיון בינלאומי לרישיון ישראלי - הקורס נדרש לאחר שנתיים.

https://www.gov.il/he/departments/guides/prevention_driving_courses_2?chapterIndex=2

הערה חל על דרגה B1, C1 וכנראה גם רישיון נהיגה לאופנועים למיניהם.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אז איך לא עשיתי ואחרי 8 שנים חידשתי רישיון בלי בעיה?

אני גם עובד בתור נהג ושקציני רכב וכ'ו בודקים לי רישיונות("בדיקה תעבורתית" או משהו כזה) אף פעם לא היה בעיה

וגם אני עכשיו בתהליך הוצאת רישיון C וחייב בשבילו C1 בתוקף, וגם עם זה אין שום בעיה (חוץ מעיכובים רגילים של כל העניינים האלה... grumble grumble grumble...)

לפני 53 דקות, guya72 כתב:

הערה חל על דרגה B1, C1 וכנראה גם רישיון נהיגה לאופנועים למיניהם.

איפה ראית את ההערה הזאת?

ומה B1?

פורסם
לפני 59 דקות, Sparrow420 כתב:

אז איך לא עשיתי ואחרי 8 שנים חידשתי רישיון בלי בעיה?

האם הוצאת רישיון נהיגה פעם ראשונה לפני 8 שנים או שאתה מדבר על הוספת דרגה ?

אם יש לך רישיון נהיגה בסה"כ 8 שנים, אז זה מוזר שלא דרשו ממך את קורס הרענון הנ"ל. נדרש כבר משנות ה-90.

אם אתה מדבר רק על הוספת דרגה - אז זה לא רלוונטי אליך.

לפני כשעה, Sparrow420 כתב:

ומה B1?

סליחה. טעות שלי. דרגה B :-)

לפני כשעה, Sparrow420 כתב:

איפה ראית את ההערה הזאת?

יותר נכון, זה ניסוח שלי לתקנה עליה הדרישה מתבססת. 

התקנה מדברת על ביצוע קורס רענון לבעלי רישיון נהיגה לרכב מנועי, למעט רישיון נהיגה דרגה 1 (תקנה 179). אמנם דרגות A למיניהן גם נחשבות כרכב מנועי, אך אינני בטוח שמי שיש לו רק רישיון נהיגה בדרגת A כלשהי, נדרש לבצע את קורס הרענון (ולכן ההסתייגות בדבריי).

פורסם
לפני שעתיים, Sparrow420 כתב:

ב2012 הוצאתי C1 (בלי שהיה לי B לפני)

רישיון ראשון שלי ב2012, C1

אתה מכיר אנשים שבוודאות מחזיקים ברישיון C1 ונדרש מהם לעשות רענון?

אני אשאל חברים שגם נוהגים על משאית אם הם עשו או לא.

• תוכן חדש...