Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן הכותרת לא שגויה, זו התלבטות מסוימת כרגע...

וביתר פירוט- התחלתי לפני כמה חודשים הליך רכישה של טיגואן אולספייס אלגנס שכרגע עדיין בהמתנה.

איפה ההתלבטות? מפה לשם בעבודה הנוכחית שלי אני בתהליכי מעבר לעוסק מורשה וואלה אפשר לרשום הוצאות רכב! ויש לי רישיון ג', אז אולי בעצם שווה את אחד הפולסייז האמריקאים?

עכשיו ברור לי שזו סוגיה שצריך לדון בה מול הרו"ח, וברור לי שמדובר על רכבים גדולים וההתניידות בעיר מורכבת וכו' (הייתי נהג משאית מעל 15 בצבא, עבדתי בצעירותי כשליח עם רכב ג' בעיר, ואני גר ביישוב אז אין בעיה של חניה) אז הנק' הללו מוכרות לי וידועות ונלקחות בחשבון במערך השיקולים.

אז מה השאלה? הנעלם מבחינתי זה העלויות השוטפות בטנדרים הללו, ובעיות פוטנציאליות.

הכיוון שעל הנייר שמתי עליו עין זה הראם 2500 כי הוא הכי קצר והמנוע חלש יותר (ותא מודרני ומאובזר).

השאלה מה צריכת דלק ריאלית (1:4? 1:6), מה עלויות טיפולים שוטפות, מה בערך מחירי הביטוח, מה רמת האמינות של הכלים הללו (אין לי סבלנות להפתעות, הספיקו לי מהפיקאסו הנוכחית) וכן הלאה, כי לא ממש הצלחתי לגבש תמונה ברורה לגבי אלו משיטוט ברשת...

אז אם יש מישהו שיכול לשפוך לי אור על העניין אני אשמח מאוד!

תודה רבה!

פורסם

מהכרות טובה (עד מאוד) עם הסילברדו של חבר קרוב ושכן (נקנה לפני שנתיים כחדש),
קודם הבחור לא יחזור לרכב אחר הוא מכור...אבל מחזיק גם קורולה היברדית לנסיעות עירוניות טהורות.
הרכב אכן מאובזר ומפנק, אבל קופצני מאוד כאשר הוא לא עמוס וזה פשוט משאית קטנה,
צריכת דלק בממוצע 1/6.5 לכאן או לכאן...

פורסם

אם כבר אז RAM 1500 TRX 😃 כי עם צריכת דלק כזו כמו שמציין לביא, כבר כדאי להנות מהעוצמה של ה TRX .

מעבר לכך, תלוי בנסועה שלך. והוצאות הרכב בהתאמה. 

בדוק עם רואה החשבון שלך.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אבל אני לא צריך את העוצמה של הTRX המנועים הסטנדרטיים הם די והותר עבורי 🙂..

מבחינתי היתרונות של רכב כזה הם בראש ובראשונה המיסוי, ובנוסף העובדה שהם מציעים *על הנייר* אבזור ואיכות חיים גבוהה למדי גם ביחס לפרטיות רגילות.

מצד שני כדי לבדוק אם זה אכן משתלם אני צריך מספרים בנוגע לתחזוקה שוטפת (סה"כ הק"מ השנתי מן הסתם לא גבוה אחרת ההתלבטות לא היתה מול טיגואן..) שיתנו לי סדרי גודל על מנת שאוכל לבדוק עם הרואה חשבון לעומק, אבל זה כאמור מה שחסר לי.. 

בנוגע לנוחות בנסיעה ריקה- מודע לבעיה האפשרית, אבל שיטוט ברשת העלה שאפשר למצוא פתרונות טובים בעלויות לא גבוהות במיוחד ככה שאני פחות מוטרד מזה.

פורסם

דווקא הראם 2500 לא מאוד קופצנית בניגוד לראם 3500. 

לגבי עלויות אחזקה, מניסיון של חבר, יש פער משמעותי מאחזקת פרייבט סטנדרטי. 

החלקים מאוד יקרים- ברקסים, צמיגים ועוד אבל אין ספק שמבחינת פינוק ויכולות של הרכב זאת חוויה אחרת, הביצועים, האבזור, יכולות השטח וכו.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 13 שעות, zaf כתב:

אם כבר אז RAM 1500 TRX 😃 כי עם צריכת דלק כזו כמו שמציין לביא, כבר כדאי להנות מהעוצמה של ה TRX .

בדוק עם רואה החשבון שלך.

ה-TRX מבוסס על ה-1500 ונראה לי שהוא מתחת ל-3.5 טון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 14 שעות, netco כתב:

השאלה מה צריכת דלק ריאלית (1:4? 1:6), מה עלויות טיפולים שוטפות, מה בערך מחירי הביטוח, מה רמת האמינות של הכלים הללו (אין לי סבלנות להפתעות, הספיקו לי מהפיקאסו הנוכחית) וכן הלאה, כי לא ממש הצלחתי לגבש תמונה ברורה לגבי אלו משיטוט ברשת...

צריכת דלק ריאלית: 1:7.5-1:8 עם נהג רגוע.

ביטוח חובה: 3600₪ 

מקיף: 5800₪

מחלות: מערכת אוריאה שנוטה להסתם ולהתאבד. תיקון סביב 10k₪. יש כל מיני פתרונות ביניים של ניקוי, אבל כל הראמים שאני מכיר הגיעו בסוף להחלפה.

סה"כ, באופן יחסי הרכב אמין.

הראם שלנו מצויד ברביעיית בולמי fox. השקעה מאוד מומלצת. אם תוסיף משקולת של 300 קילו בארגז, בכלל תקבל רכב מאוד נוח (אצלי לא הוספתי).

האבינג סד זאת, היום אני לא צמוד לראם. בימים שאני כן לוקח אותו, די קשה לי. ההתנהלות עם המימדים הגדולים, בלימות מוקדמות והנוחות הכללית מפריעים לי. חייתי איתו מעל 4 שנים כרכב צמוד יומיומי ונהניתי מכל רגע, אבל איכשהו אני לא מצליח לשחזר את זה עם הראם החדש.

וזה לא הוא - זה לגמרי אני

• אהבתי 2

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

@YNV תודה!

לגבי האוריאה, זה מכוסה באחריות? מתי בערך זה קורה, 50-60k או רחוק יותר לכיוון ה-100?

סה"כ אני לא נוסע הרבה יחסית (ממוצע 18-20 בשנה כזה) וזה לגמרי אמור לשמש כרכב משפחתי עם 3 ילדים קטנים (כאמור שיקולי מס משמעותיים..), אז השאלה אם זה ריאלי עם טרייד אוף שאני מודע אליו (קושי בעיר, עלויות שוטפות גבוהות יותר וכו'), או שאני חי בסרט וזו תהיה טעות...

אגב מימדים אני מבין מה מפריע, אבל למה אתה מתכוון בבלימות מוקדמות ונוחות כללית? (ומה החלופה היום? suv/משפחתית סטנדרטיים?)

פורסם

לי זה קרה בפעם הראשונה ב-80k בדגם הקודם, חצי שנה אחרי תום האחריות. אם היה נופל במסגרת האחריות - היה מכוסה.

המקרים האחרים שאני מכיר (בדגם הקודם והנוכחי) קרו קרוב יותר ל-100k.

לגבי בלימות מוקדמות - אנחנו מדברים פה על חתלתול ששוקל 3.5 טון עצמי ועם הרבה יותר מדי כוחות סוס. 

יש לא מעט שנוהגים (או לפחות טוענים שהם נוהגים) בזה כאילו מדובר בסקודה אוקטביה.  בעדינות אני אגיד שזה לא אינטליגנטי.

בעניין הנוחות, אומנם הראם יושב על רביעיית קפיצי סליל (ולא קפיצי עלים כמו במתחרות) אבל עדיין הוא מעט מצליף בבורות ומצד שני מפגין רכות מעט מוגזמת בכבישים גליים. הפוקסים מכהים את זה אבל לא מעלימים את זה לחלוטין.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 17 שעות, zaf כתב:

בדוק עם רואה החשבון שלך.

ה420 כ"ס (בערך) ומעל 100 קג"מ הם הרבה הרבה יותר ממה שאתה צריך תאמין לי הדבר הזה מפלצת מאיץ כאילו אין מחר...

פורסם (נערך)

מה שייך TRX הוא עולה יותר מפי-2 ממה שפותח השרשור מחפש, זה כמו שמישהו ישאל על אודי A3 בסיסית ויגידו לו אם כבר תקנה RS3

אגב אוריאה זו בעיה בכל רכב שמצוייד במערכת הזו, חשוב מאוד לשים לב לאיכות של האוריאה. 

הבנתי ממישהו טכני שטמפ הנוזל מאוד משפיעה על המערכת ועדיף למלא במשאבות ולא מגלונים שעומדים בשמש.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

חשבת על חניה ואיפה אתה הולך לחנות את המפלצת?
מנסיון עם 2 שכנים שמחזיקים מפלצות כאלו, חניה זה תיק! במיוחד במקומות צפופים. הרכב לא תמיד מתאים לחניות הסטנדרטיות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, llaavvii כתב:

ה420 כ"ס (בערך) ומעל 100 קג"מ 

הבערך שלך הוא 300 כ"ס נוספים למה שכתבת, כן? 

סה"כ מעל 700 כ"ס (בערך..)

עריכה אחרונה על ידי YNV

W. Churchill

פורסם

@YNV

הבנתי. מן הסתם שזה לא הראש שאני מגיע ממנו, כאמור הייתי נהג משא כבד ואחרי זה משא קל, אז אני יודע איך לכבד כלים כאלה, אבל תודה שחידדת. לגבי הרכות וכו' ממה שראיתי יש בארץ כמה בעלי מקצוע עם מומחיות לעניין (שהם טובים וניתן לסמוך עליהם), ככה שאפשר לייצר סטאפ שיתאים לאופי השימוש שלי בעלויות יחסית סבירות (כמה אלפים עד 10 בערך בערך), אני טועה?

@סולל הדרך בוודאי, אם זה היה אישיו באופן יומיומי קבוע האופציה לא היתה נשקלת בכלל, אבל זה לא המצב על אף שאני משער שמידי פעם אתקל בבעיה בהקשר הזה אבל זה טרייד אוף שאני מוכן לחיות איתו בהינתן ששאר הפרמטרים ישתלמו לי.

@o.r 3 כאלה 🙂 אבל נכון זו סוגיה שאצטרך לבדוק אותה כשזה יהיה מעשי, כרגע אני מנסה לגבש תמונת מצב של היתכנות כלכלית וכללית לכיוון הזה ואז לרדת לפרטים אם יהיה רלוונטי...

• תוכן חדש...