Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208 vs מאזדה 2 vs טויוטה יאריס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, yulianx כתב:

זה גיר בעל 4 הילוכים לעומת 6,

מבחינת בעיות ממה שאני מכיר בשנים האחרונות שלו הוא בסדר מבחינת אמינות.

חבר עם 208 עם 130 או 140 אלף ק"מ ללא בעיות בגיר.

עוד מכר עם 301 עם 250 אלף ק"מ ללא בעיות.

פיגו 206 עם 200 אלף ק"מ, היה תיקון גיר לפני לא מעט שנים, מאז אין בעיות.

אז 208 איזה שנתונים מומלץ?

איך ההבדל בין 4 ל-6 הילוכים בא לידי ביטוי? ואיך היא ביחס למאזדה והטויוטה?

פורסם

גיר 6 הילוכים יהיה חיסכוני יוצר ושיוט יהיה בסלד נמוך יותר.

208 נוחה יותר משמעותית, המזדה אולי תהיה זריזה יותר, שניהם יהיו שקטות מהיאריס בעלת גיר רציף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני הייתי מדרג אותן ככה, בסדר יורד:

אמינות:

1. יאריס. זו של ההורים שלי הפגינה אמינות יוצאת דופן, למעט צריכת שמן קטנה (כליטר בשנה).

2. מאזדה 2. במקום שני לדעתי רק כי התחזוקה שלה יקרה יותר עקב כמה "מחלות" ידועות של בלאי מוגבר למשולשים, תושבות מנוע, מערכת היגוי ומחברי צינורות קירור בקיר האש - כל אלה מצריכים החלפה בתדירות גבוהה יותר מברכבים אחרים.

3. 208. את המחלה של רצועת התזמון הטבולה בשמן במנוע ה 1.2 פיורטק כבר טחנו עד דק. מנוע ה 1.6 בגרסאותיו האחרונות אמין יותר בהרבה.

נוחות+פרקטיות:
1. 208. בעיני באופן מובהק - מושבים הכי נוחים, בידוד רעשים מצוין ותא מטען בגודל סביר לחלוטין. להבנתי יש לה צריכת דלק מצוינת, אבל לא מניסיון אישי.

2. יאריס. הנוחות שלה איפשהו באמצע לדעתי בין המאזדה ל208. האבזור בשנים האלה ספרטני מאוד יחסית לשתיים האחרות.
צריכת דלק מצוינת, בנסיעה בינעירונית רגועה הגעתי עם היאריס של ההורים אפילו ל 1:18.

3. מאזדה 2. הצפופה מהשלוש, ובהנחה ובין שנתון 2008 שאנחנו מחזיקים ל 2013 לא הוסיפו הרבה בידוד או שיפרו את המושבים, המון רעשים נכנסים פנימה ומרגישים כל שיבוש בכביש.
צריכת הדלק שלה גם הכי גרועה מבין השלוש, הגעתי איתה ל 1:12 בנהיגה משולבת.

הנאה מנהיגה:

1. מאזדה 2. הקלילה מכולן (פחות מטון), עם ההיגוי והשלדה הכי מהנים שתמצא בקטגוריה - מה שנקרא slow car fast. יחסית זריזה אבל הגיר (4 הילוכים) מסרס את המנוע ולא נוח לתפעול ידני.

2. 208. לדעתי יחסית למאזדה פחות מהנה בעיקולים, אבל שילוב המנוע 1.2 וגיר 6 הילוכים הופך אותה לזריזה יותר מהמאזדה. המנוע 1.6 מגיע להבנתי עם גיר 4 הילוכים שלפי מה שמספרים בפורום די עצלן.

3. יאריס. נועדה להגיע מא' לב' וזהו, לא מהנה בשום צורה והגיר הרציף הופך אותה לפחות זריזה מהאחרות ברשימה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, Rollins123 כתב:

הבנתי, מעניין.

אשמח לעוד חוות דעת לגבי הפיג'ו עם המנוע 1.6 :)

מניסיון קצר(היחיד והאחרון שלי עם תיבות אוטומטיות בכלל) עם סיטרואן c4, שנת 2009 עם המנוע 1.6 ואותה תיבת הילוכים - ממש לא התחברתי, המנוע סבבה לגמרי, די חזק ולא עצל, אבל תיבת ההילוכים מבאסת את הנסיעה. החלפות הילוכים לא בזמן, לוקח שנים להורדת הילוך. ממליץ לקחת לנסיעה לא קצרה כדי להבין את אופי פעילות התיבה.

פורסם
לפני כשעה, nadavd4 כתב:

אני הייתי מדרג אותן ככה, בסדר יורד:

אמינות:

1. יאריס. זו של ההורים שלי הפגינה אמינות יוצאת דופן, למעט צריכת שמן קטנה (כליטר בשנה).

2. מאזדה 2. במקום שני לדעתי רק כי התחזוקה שלה יקרה יותר עקב כמה "מחלות" ידועות של בלאי מוגבר למשולשים, תושבות מנוע, מערכת היגוי ומחברי צינורות קירור בקיר האש - כל אלה מצריכים החלפה בתדירות גבוהה יותר מברכבים אחרים.

3. 208. את המחלה של רצועת התזמון הטבולה בשמן במנוע ה 1.2 פיורטק כבר טחנו עד דק. מנוע ה 1.6 בגרסאותיו האחרונות אמין יותר בהרבה.

נוחות+פרקטיות:
1. 208. בעיני באופן מובהק - מושבים הכי נוחים, בידוד רעשים מצוין ותא מטען בגודל סביר לחלוטין. להבנתי יש לה צריכת דלק מצוינת, אבל לא מניסיון אישי.

2. יאריס. הנוחות שלה איפשהו באמצע לדעתי בין המאזדה ל208. האבזור בשנים האלה ספרטני מאוד יחסית לשתיים האחרות.
צריכת דלק מצוינת, בנסיעה בינעירונית רגועה הגעתי עם היאריס של ההורים אפילו ל 1:18.

3. מאזדה 2. הצפופה מהשלוש, ובהנחה ובין שנתון 2008 שאנחנו מחזיקים ל 2013 לא הוסיפו הרבה בידוד או שיפרו את המושבים, המון רעשים נכנסים פנימה ומרגישים כל שיבוש בכביש.
צריכת הדלק שלה גם הכי גרועה מבין השלוש, הגעתי איתה ל 1:12 בנהיגה משולבת.

הנאה מנהיגה:

1. מאזדה 2. הקלילה מכולן (פחות מטון), עם ההיגוי והשלדה הכי מהנים שתמצא בקטגוריה - מה שנקרא slow car fast. יחסית זריזה אבל הגיר (4 הילוכים) מסרס את המנוע ולא נוח לתפעול ידני.

2. 208. לדעתי יחסית למאזדה פחות מהנה בעיקולים, אבל שילוב המנוע 1.2 וגיר 6 הילוכים הופך אותה לזריזה יותר מהמאזדה. המנוע 1.6 מגיע להבנתי עם גיר 4 הילוכים שלפי מה שמספרים בפורום די עצלן.

3. יאריס. נועדה להגיע מא' לב' וזהו, לא מהנה בשום צורה והגיר הרציף הופך אותה לפחות זריזה מהאחרות ברשימה.

תודה !

מה הכוונה "מנוע ה-1.6 בגרסאותיו האחרונות". מה זה הגרסאות האחרונות? מאיזה שנתון אנחנו מדברים?

פורסם

מאז שה 208 הוצגה, אלו השנים האחרונות שלו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז לסיכום , וגם מנסיון אישי עם הרכבים- 

208  -

עם מנוע 1.2 ,היא נותנת הכי הרבה (נוחות, ביצועים, התנהגות טובה יחסית). אבל יש לה בעיה תכנונית ברצועת התזמון הרגישה. הבעיה שעלו על זה אחרי 2015, אז אלא אם אתה מוצא אקסמפלר עם מנוע שטופל בקפדנות - מציע להמנע (אחרת עלולות להיות עלויות של טיפולי אוברול למנוע או אפילו החלפתו).

מנוע 1.6 סבבה אבל תיבת ההילוכים AL4 שבאה איתו,  אכן מעלה/מורידה הילוכים בצורה לא ברורה, וצריך להתרגל/ללמוד אותה.

אם קיים 208 עם מנוע 1.6 ועם תיבת הילוכים אוט' בת 6 הילוכים - עדיף.

יאריס - 

מוניטין טוב של אמינות. מרווחת יחסית מה-3, וחסכונית בדלק מכולן.  מנסיון אישי שלי, מושב הנהג לא נוח בנסיעות ארוכות.

מאזדה 2- 

גם נחשב לרכב אמין (אבל כפי שכתבו, שים-לב למחלות שיש לו) .מבחינת מרחב , הקטן מה-3 וצריכת דלק גבוהה יחסית (דומה ל-208). שיכוך מהמורות פחות טוב. התנהגות כביש והיגוי טובים מאד.

אם הייתי במקומך, הייתי בוחר בו. בסופו של דבר הוא איזושהי פשרה בין היאריס ל-208.

והכי חשוב- אם יש לך אפשרות ,בקש נסיעת מבחן בכל אחד מהדגמים. כך תוכל לדעת בתכלס אם הרכב מתאים לך או לא, למרות ש"על הנייר" הוא אמור להיות מתאים. 

בהצלחה

פורסם

לא קיימת 208 עם מנוע 1.6 ותיבה בת 6 הילוכים.

• תוכן חדש...