Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שני במשפחה עד 30 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי 

יש לנו סובארו b4 2011 

כרגע מחפשים לקנות רכב משפחתי-  שני שיסע 50 קילומטר ביום פחות או יותר, 

חשוב מאוד חסכוני בדלק, בטיחותי (תינוק שנוסע ברכב כל יום את המרחק הזה) ומרווח 

אשמח להצעות

פורסם
לפני 8 שעות, stx כתב:

נסיעה עירונית או בינעירונית?

כמה אנשים יסעו בו בדרך כלל? רק נהג ותינוק?

נסיעה בין עירונית בעיקר

וכן נהג תינוק ולפעמיים עוד נוסע 

פורסם

בתקציב הזה בשביל רכב טוב לא תתקדמו בשנתון - סיוויק/מאזדה 3/קורולה  משנתון 2012 אמינות אבל עולות אפילו יותר מהתקציב.

גם בגרסת הקוריאניות I35 כדאי לבדוק כמה תעלה אחת מ 2012/13 - במצב השוק המשוגע של היום אני בספק אם ניתן יהיה להשיג את ה 2014 בתקציב אבל לא תדע עד שלא תנסה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

מדברים על רכב שני, לא על לשדרג את הנוכחי.

בתקציב כזה, מדברים על רכב בן 8-10 שנים פלוס מינוס.

אם תינוק נוסע יום יום ברכב, אז אני מניח שיש דרישה מובלעת לאמינות, עוד לפני מרווח וחסכוני. ברכב כזה ישן, הרבה יותר חשוב איך טופל הרכב מאשר מאיזה דגם הוא וזה תופס גם לגבי עניין החסכוניות של הרכב.

עם 50 ק״מ ליום אנחנו מדברים על בערך 15,000 ק״מ בשנה, זה עוד לא נסועה שההפרש בדלק הוא משמעותי וזה אומר שתקלה אחת יכולה למחוק חסכון שנתי בדלק.

בקיצור, אתם צריכים לחפש קודם כל רכב שטופל היטב, ורכב נפוץ ופשוט יחסית, בשביל עלויות אחזקה נמוכות. זה אומר קורולה, סיוויק, מאזדה, קיה, יונדאי…. יפנית-קוריאנית עם גיר פלנטרי.

יש גם אופציות יותר איזוטריות, כמו צרפתיות או דיזל ידני, לא בטוח אם תרצו ללכת לשם 

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם (נערך)

בשביל רכב שני ל 50 קילומטרים ביום לא חייבים רכב משפחתי. מספיק סופר מיני עם בגאז' סביר. יונדאי I20 או קיה ריו או יונדאי I25 יעשו את העבודה. טויוטה קורולה/ מאזדה 3/ הונדה סיוויק  רכבים יותר יקרים. לכן צריך לרדת בשנתון . אולי אפשר למצוא ג'אז במצב סביר - אופציה טובה וחסכונית,  אבל גם כאן הרכב יהיה יחסית ישן. עוד אפשרות - טויוטה ספייס ורסו ( מבוססת על יאריס, אבל יותר מרווחת ועם בגאז' גדול).

תשקלו סוזוקי SX4 .יש האצ'בק יש סדן. גם סובארו נוספת אפשרות ( B3 ) או מיצובישי לנסר,  או קיה פוטרה.

הכי חשוב זה מצב הרכב ואופן הטיפול שהוא עבר.

יש לכם מספיק דגמים כדי להתחיל לחפש רכב ראוי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אגב, פורסמה פה לפני כמה ימים סובארו עם נתונים טובים, שנכנסת בתקציב ומשאירה עודף.

כנראה לא חסכונית בדלק, אבל אמורה להיות אמינה עם חלפים זולים - אתה בטח יודע יותר טוב ממני מאחר ויש לכם b4.

עוד פלוס שתוכלו לטפל בשתיהן באותו מוסך.

גילוי נאות: לא מכיר את הרכב או את המוכר ואפילו שכבר המלצתי למישהו אחר פה להסתכל על המודעה, אין לי אחוזים שם.

https://carsforum.co.il/topic/715950-סובארו-b3-2010-יד-ראשונה-72500-קמ/#comment-6473099

פורסם
לפני 21 שעות, stx כתב:

אם תינוק נוסע יום יום ברכב, אז אני מניח שיש דרישה מובלעת לאמינות, עוד לפני מרווח וחסכוני. ברכב כזה ישן, הרבה יותר חשוב איך טופל הרכב מאשר מאיזה דגם הוא וזה תופס גם לגבי עניין החסכוניות של הרכב.

עם 50 ק״מ ליום אנחנו מדברים על בערך 15,000 ק״מ בשנה, זה עוד לא נסועה שההפרש בדלק הוא משמעותי וזה אומר שתקלה אחת יכולה למחוק חסכון שנתי בדלק.

בקיצור, אתם צריכים לחפש קודם כל רכב שטופל היטב, ורכב נפוץ ופשוט יחסית, בשביל עלויות אחזקה נמוכות. זה אומר קורולה, סיוויק, מאזדה, קיה, יונדאי…. יפנית-קוריאנית עם גיר פלנטרי.

יש גם אופציות יותר איזוטריות, כמו צרפתיות או דיזל ידני, לא בטוח אם תרצו ללכת לשם 

לגבי הצרפתיות 

האמת שחשבנו על פיגו 2008 שנת 15-16

תוכל להסביר למה לא נרצה ללכת לשם? 

פורסם

במנועי הבנזין 1.2 רצועת הטיימינג טבולה בשמן.

במקרים מסוימים דלק חודר לשמן וגורם להתפוררות הרצועה וסתימה של מעבר השמן למנוע. משם זו דרך קצרה להחלפת מנוע.

חפש ׳פיורטק׳ בפורום ותפנה שבוע מהחיים אם אתה רוצה לקרוא הכל. היצרן הוציא שיפורים לרצועה שאמורים היו לטפל או למזער את הבעיה אבל בוא נגיד שהדעות חלוקות לגבי כמה זה עובד בפועל.

יש כאלה, אני ביניהם, שנוסעים עם המנוע הזה, מקפידים על החלפת שמן במרווחים יותר קצרים ובדיקה תקופתית של הרצועה.

הרכב עצמו זול לקניה (אני עם קקטוס ומאוד נהנה ממנה) אבל יש פה סיכון.

למנועי הדיזל שלהם יש בעיה עם מיכל אוריאה שמאוד יקר לתיקון. סדר גודל של כמה אלפי שקלים.

גם זה נטחן בפורום, יש אנשים שפשוט מנתקים את המערכת הזו, למיטב הבנתי בטסט בודקים CO וזה לא רלוונטי למערכת הזו.

פורסם (נערך)
בתאריך 17.10.2022 בשעה 21:08, stx כתב:

יש גם אופציות יותר איזוטריות, כמו צרפתיות או דיזל ידני, לא בטוח אם תרצו ללכת 

מה לגבי אימפרזה 2014-15? 

עריכה אחרונה על ידי Lora
פורסם

לא מכיר בעיות מיוחדות. המנוע יחסית חלש והיא עם גיר רציף שעוד יותר מסרס אותה אם אני לא טועה אבל אני לא באמת בקיא.

שוב, לדרישות שפירטת יש מצב שזה מספיק.

לדעתי, חפש רכב שמור ומטופל, מכל אחד מהדגמים שצוינו פה שיכול להתאים לך ותעלה לפה את הרכב הספציפי שתמצא. יהיה יותר קל להתייחס.

• תוכן חדש...