Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לקראת רכישת רכב טויוטה חדש, ברצוני לברר עד כמה הרכב יתמוך בבקרת שיוט אדפטיבית במהירויות נמוכות (זחילת פקקים וכו').

נתקלתי בקשיים וסתירות בבירור עניין זה. בסוכניות טויוטה בארץ הם מציינים בפירוש שרכב קורולה 2022 מגיע עם מערכת Toyota Safety Sense גרסה 2.0, אך זה לא פותר את השאלה, שכן לפי המידע על מערכת זו באתר הגלובלי של טויוטה, חלק מן הרכבים עם מערכת זו תומכים בבקרת שיוט מלאה בכל מהירויות ("full speed range dynamic radar cruise control), וחלק מן הרכבים תומכים רק בבקרת שיוט מעל מהירות מסוימת (DRCC רגיל).

בסוכנות טויטה נמסר לי שאם אזמין רכב קורולה חדש, אין דרך לברר מראש אם הוא יגיע עם התמיכה ב "full speed range DRCC" או לא.

כמו כן לגבי הזמנת קורולה 2023. הנציגים מציינים שהרכב יגיע עם מערכת Toyota Safety Sense גרסה 3.0, אבל אין הם יודעים אם הוא יגיע עם תמיכה ב full speed range DRCC או רק ב DRCC רגיל לכבישים מהירים.

האם יש דרך לברר עניין זה?

פורסם

מה זאת אומרת?

יכול להיות 2 קורולות שנמסרות אחת אחרי השניה, אחד עם זחילה בפקקים והשני ללא? לא נראה לי..

תקח נסיעת מבחן ותבדוק את הבקרות האם מתיאמות לך או לא.

אני נסעתי בchr 2020 והיה לו זחילה הפקקים

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

בסוכניות אומרים לי שיש להסתמך על מה שכתוב במפרט הישראלי של הרכב. אבל במפרט כתוב רק "בקרת שיוט אדפטיבית", ואין שום הבהרה לגבי המהירויות שבהן מערכת זו פעילה. כמו כן, במפרט הישראלי אין שום התייחסות לתמיכה בזחילה בפקקים. הדבר תמוה, במיוחד לאור העובדה שבאתר טויוטה העולמי יש הבחנה בין שני סוגים של בקרת שיוט אדפטיבית - זה שתומך במהירויות נמוכות וזה שאינו תמוך בהן - ולכן מתבקשת הבהרה לגבי איזה מן הסוגים קיים בישראל.

ולא זו אף זו: במפרט הישראלי כתוב שבקרת השיוט האדפטיבית מיועדת "כדי להקל על הנהג בזמן נסיעות ארוכות בכבישים ראשיים ובדרכים מהירות". משפט זה מעלה חשד, שכן הוא מגביל את העניין ל"דרכים מהירות", ולכאורה משתמע מכאן שהמערכת תומכת רק במהירויות גבוהות יותר.

פורסם

בטויוטה קורולה יש בקרת שיוט שפעילה ממהירות 0 קמש. במידה והרכב נעצר ליותר מכמה שניות אתה מחדש את ההפעלה באמצעות לחיצה על הכפתור או ליטוף של דוושת התאוצה. 

סייען פקקים זאת מערכת מתקדמת יותר עם פונקצית מעקב אחר הרכב מלפנים ולעיתים גם שליטה בהיגוי, אבל גם היא דורשת הפעלה מחדש לאחר זמן עצירה מסוים. 

פורסם

תודה רבה, @Mike808! זה מאוד עוזר.

לגבי העניין של לחיצה על כפותר אחרי כמה שניות של 0 קמש: האם יש רכבים בשוק כיום (או של 2023) שאינם מוגבלים בצורה זו? (לדעתי כמה שניות בודדות זה לא כל כך ריאליסטי בהינתן הפקקים בתל אביב ובירושלים בימים אלו; הייתי מעדיף רכב שמוכן לפעול בעצמו בפקק אחרי 20 או 30 שניות).

ולגבי 'סייען פקקים' שהזכרת - האם יש מקום לבדוק אילו רכבים חדשים כוללים תכונה זו?

פורסם

למיטב ידיעתי כל הרכבים מוגבלים לפרק זמן מסוים בעמידה במקום ואז דורשים מהנהג לחדש את ההפעלה. קח בחשבון שרוב הפקקים לא באמת עומדים במקום זמן ארוך ככה שבמרבית המקרים הפעולה בסך הכל זורמת, ויצא לי לנהוג בלא מעט רכבים עם בקרת שיוט אדפטיבית בתנאים האלה, זה לא שכל שניה אתה צריך ללחוץ על הכפתור.

לגבי סייען פקקים - במפרטים של כל דגם. יש מקרים שבהם זה אבזור ששמור לרמות האבזור הגבוהות. קח בחשבון שעם המחסור בצ'יפים חלק מהיבואנים קיצצו את אבזור הנוחות והבטיחות ואם אתה שוקל רכישה אז תוודא שהמפרט אכן בתוקף לרכבים שאמורים להגיע.

אני אישית מסתפק בבקרת שיוט שפעילה ממהירות 0 קמ"ש ועד בלימה מלאה, מעדיף להתייחס לזה כאל מערכת עזר שקצת מפחיתה את העומס מהרגליים ולהישאר בקונטרול על השאר.

פורסם

@Mike808 -- בעקבות תשובותיך המלומדות, רציתי לשאול: האם תהיה מוכן לתת ייעוץ טלפוני בעניין זה תמורת תשלום?

(אני מתנצל על ההודעה הפומבית - הייתי מעדיף לשאול אותך בהודעה פרטית, אך המערכת איננה מאפשרת למשתמשים חדשים לשלוח הודעות פרטיות).

פורסם

רק לי מפריעה חוסר המקצועיות של נותני השירות?

סהכ שאלה לטעמי פשוטה לגבי המפרט הטכני, גם אם זה אומר שצריך להרים 3 טלפונים לוודא ולכתוב 2 מיילים - לא ניראה לי סיפור קשה.

אני חושב שאחת הבעיות עם טויוטה (ויצא שהייתי ב 2 סוכנויות שונות לפני הזמנת היאריס קרוס וביטולה) - זה שתמיד יש את התחושה שאתה כלקוח לא חשוב. לא תקנה? יבוא אחד אחר.

עכשיו זה ברור, אבל בתור לקוח היה קשה כל העסק הזה(וכאמור בסוף ביטלתי את ההזמנה, מסיבות של פרקטיות)

פורסם
בתאריך 6.10.2022 בשעה 03:27, ashmid כתב:

@Mike808 -- בעקבות תשובותיך המלומדות, רציתי לשאול: האם תהיה מוכן לתת ייעוץ טלפוני בעניין זה תמורת תשלום?

(אני מתנצל על ההודעה הפומבית - הייתי מעדיף לשאול אותך בהודעה פרטית, אך המערכת איננה מאפשרת למשתמשים חדשים לשלוח הודעות פרטיות).

אני חושב שעדיף שתעלה את השאלות שלך לכאן, תקבל תגובות ממי שבקיא בנושא וככה האינפורמציה תופיע בשרשור ותוכל לשרת גם אחרים.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...