Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע מחירי הרכבים בארץ הזויים, ולמרות שהסיבה המרכזית זה המסים הגבוהים על רכב חדש (כאילו אנחנו חיים בשנות ה-60 שרכב היה מוצר מותרות לעשירים בלבד, ולא במציאחת שכל משפחה צריכה רכב...) לחזירות היבואנים יש חלק לא מבוטל למחירים הללו. לא משנה מה, תמיד, גם כשהדולר יורד, היבואנים מעלים עת המחיר כל שנה בכמה אלפי שקלים, וככל שהזמן עובר הפער בין המחיר בחו''ת לבין המחיר בארץ הולך וגדל.

מסתבר שלחזירות שלהם אין גבול, ובמקרה של יונדאי אלנטרה, לא רק שהמחיר מלכתחילה היה גבוה יותר משנים שעברו, ולא רק שגם באמצע השנה הקפיצו את המחיר באלפי שקלים, מסתבר שלמרות ההתייקרויות, היבואן גם מרשה לעצמו לספק עת הרכב ללא שלט נוסף ואף ללא ספר הדרכה! כשהתקשרתי ליבואן אמרו שניתן להזמין ספר הדרכה בתוספת תשלום!

ואני שואל - עד מתי?? עד מתי נהיה חברה צרכנית פראיירית ולא מאוחדת, בלי שום עמוד שידרה וניתן לכל היבואנים ומונופולים והקרטלים להמשיך ולדפוק אותנו?? הרי בסופו של דבר הם תלויים בנו לחלוטין וצריכים אותנו! גם החברה הכי גדולה בעולם כל הכוח שלה זה מהלקוחות וברגע שהלקוחות לא קונים היא לא מתקיימת (ע''ע נוקיה ז''ל). אז מתי נפנים שהכוח בידיים שלנו ואנחנו רק צריכים להיות מאוחדים ולהתעורר?? האם יש סיכוי שיקרה דבר כזה?

סליחה על החפירה אבל המקרה הזה פשוט הרתיח אותי.

פורסם

באתר של יונדאי יש ספר רכב לאלנטרה ואתה יכול להוריד אותו לנייד או למחשב שלך. לי נשמע מאוד הגיוני ובהחלט עדיף מאשר לבזבז כמויות נייר גדולות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לדעתי זה לא נוח. רכב שעולה יותר מ-150 אלף ש''ח אין סיבה שלא יגיע עם חוברת הדרכה. ברור שזה לא נובע מסיבות אקולוגיות.. אולי גם הסיבה שהרכב מסופק עם שלט אחד זה חסכון בפלסטיק?

פורסם (נערך)

שני ישראלים - 4 דעות. 

דוגמא 1 - התגובה של אריק ו תגובה מעלי. 

דוגמא 2 - בתגובות מטה בסגנון "גם היבואן צריך להרוויח חביבי"

בנימה אישית, 

הרכב הכי יקר שקניתי בארץ עלה לי 41 אלף שח. לא רואה את עצמי רוכש רכב חדש בישראל בדיוק מהסיבות שתיארת. 

תמיד ניתן למצוא אקסמפלר בן 3-5 בכמעט חצי מחיר ובמצב מעולה. 

תיהיה אחד מאלה שלא רוכשים חדש. 

יותר בריא לנפש ולחשבון בנק. 

בנימה אישית 2, די בטוח שיונדאי לא מספקים את הספר כי זה ירוק וטרנדי, חסכון נטו. 

בערך כמו אפל שהפסיקה לספק מטען בשביל לחסוך בגודל בקופסא יעני ירוק יותר וכי גם ככה לכולם יש מטען בבית אבל לא שכחה להחליף את הכבל טעינה מusb רגיל לtypeC. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 2

פורסם

הרכב הוא לא keyless?

לפני 8 דקות, gifnooky כתב:

לדעתי זה לא נוח. רכב שעולה יותר מ-150 אלף ש''ח אין סיבה שלא יגיע עם חוברת הדרכה. ברור שזה לא נובע מסיבות אקולוגיות.. אולי גם הסיבה שהרכב מסופק עם שלט אחד זה חסכון בפלסטיק?

פורסם

מלבד זה שזה שוב אותו השירשור. אתה באמת מעדיף ספר פיזי על פני PDF שאפשר לחפש בו ולמצוא בדיוק את מה שאתה צריך תוך שניה, במקום להתחיל לדפדף?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כשאתה יושב ברכב בדרך בשמש קופחת בדרך כלל ספר יהיה הרבה יותר נוח מ-PDF על מסך "6.5.

אני מחזיק ברכבים שלי ספר - אפילו שניים (עברית ואנגלית) ועל הטלפון והמחשב PDF. לארונה יש לי רק PDF, כי הגיעה בלי המדריך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל החפירה הזאת, ובסוף זה מתנקז לזה שמפריע לכם שאין ספר הוראות פיזי באוטו חדש?

זה מה הבעיה. הר הוליד עכבר. כל עוד זה המצב, מגיע לכם לשלם.

בינתיים אני רואה התנפלות על רכב סיני לא מוכר רק כי מפחדים שהמחיר יעלה תוך שנה. זאת לא צרכנות חכמה.

רוצים שהמחירים ירדו - תפסיקו לקנות. לא חסר מכוניות משומשות, וגם לרוב רוכשי רכב חדש לא יקרה כלום אם הם ימשכו עם הרכב הנוכחי עוד שנה-שנתיים-שלוש עד שמשבר השבבים ייפתר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, gifnooky כתב:

ואני שואל - עד מתי?? עד מתי נהיה חברה צרכנית פראיירית ולא מאוחדת, בלי שום עמוד שידרה וניתן לכל היבואנים ומונופולים והקרטלים להמשיך ולדפוק אותנו?? הרי בסופו של דבר הם תלויים בנו לחלוטין וצריכים אותנו! גם החברה הכי גדולה בעולם כל הכוח שלה זה מהלקוחות וברגע שהלקוחות לא קונים היא לא מתקיימת (ע''ע נוקיה ז''ל). אז מתי נפנים שהכוח בידיים שלנו ואנחנו רק צריכים להיות מאוחדים ולהתעורר?? האם יש סיכוי שיקרה דבר כזה?

כן, כשהבנק יפסיק לאשר את המינוס.

פורסם

כמובן שכאשר יפסיקו לקנות רכב חדש גם שוק המשומשות יתייבש, אבל אולי נזכה לבונבוניירות קובניות בלי סיומת 55.

בסופו של דבר אפשר לנקז את התלונות לשרשור החזירות המתיימר להתחרות בגיבוב.

וצרכנות נבונה אינה המנעות מקניות אלא ביצוען בצורה שקולה ומושכלת. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...