Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לקחת Aiways U5 מהעבודה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

בינואר אני אמור להחליף את רכב הליסינג שלי.

ההצעות הן יונדאי אלנטרה החדשה או Aiways U5 (כרגע נוסע על איוניק).

אני כמובן פוזל לכיוון רכב חשמלי אבל צריך את עצתכם -

אני 95% מהזמן נמצא במשרד כך שהקילומטראז׳ שלי די נמוך (עשיתי 50k ב-3 שנים).

הנסיעות הארוכות שלי הן ברוב המקרים עם המשפחה בסופ״שים / חגים וכו׳.

כמה העניין של טעינה מחוץ לבית בעייתי ? מבחינת עמדות טעינה זמינות, זמן טעינה וכו׳.

ובנוסף, בניגוד לרכב חשמלי פרטי ששם כל ההתעסקות נופלת על הבעלים, איך עובד העניין

של טעינה והתקנת עמדה כשהרכב הוא מהעבודה ? הבוס אצלנו מעדיף להתקין את העמדה בבית העובד ולא בחניה של העבודה.

יש לי איזשהו עניין טכני בנוגע להתקנת העמדה בחניה הפרטית בבית אבל אני מאמין שאצליח להתגבר על זה.

אשמח לשמוע מבעלי רכב חשמלי מהעבודה איך אתם מתנהלים.

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי mgold
פורסם
לפני 23 דקות, mgold כתב:

שלום לכולם.

בינואר אני אמור להחליף את רכב הליסינג שלי.

ההצעות הן יונדאי אלנטרה החדשה או Aiways U5 (כרגע נוסע על איוניק).

אני כמובן פוזל לכיוון רכב חשמלי אבל צריך את עצתכם -

כמה העניין של טעינה מחוץ לבית בעייתי ? מבחינת עמדות טעינה זמינות, זמן טעינה וכו׳.

ובנוסף, בניגוד לרכב חשמלי פרטי ששם כל ההתעסקות נופלת על הבעלים, איך עובד העניין

של טעינה והתקנת עמדה כשהרכב הוא מהעבודה ? הבוס אצלנו מעדיף להתקין את העמדה בבית העובד ולא בחניה של העבודה.

יש לי איזשהו עניין טכני בנוגע להתקנת העמדה בחניה הפרטית בבית אבל אני מאמין שאצליח להתגבר על זה.

אשמח לשמוע מבעלי רכב חשמלי מהעבודה איך אתם מתנהלים.

תודה מראש.

רכב טוב של חברה אמינה, או רכב בסימן שאלה של חברה בסימן שאלה, עם צורך בכאב ראש נוסף (בנסיעות הארוכות) לעצור דוקא היכן שיש עמדת טעינה מהירה, ולקוות שהיא פנויה ואם לא אז לחכות בתור או לחשוב לאן לנסוע, ולקוות שאף טמבל עם בנזין לא חנה שם ולקוות שאף בעל רכב חשמלי לא החליט שאחרי הטעינה הוא ממשיך לחנות וגם לקוות שלא יהיו בעיות עם האפליקציה או עם השד יודע מה (ולפי דיווחים רבים של בעלי רכב חשמלי יש הרבה בעיות מכל הסוגים הנ"ל).

אני, לו הייתי במקומך, הייתי בוחר רכב טוב של חברה אמינה, ואת החשמל משאיר לאי שם בעתיד.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 4

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)
לפני שעה, mgold כתב:

במקומך הייתי שוקל בכובד ראש את המשך כדאיות להמשיך בעסקת ליסינג.

טוב לך עם האיוניק? תשקול לקנות אותה ולהמשיך איתה בתור רכב פרטי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 שעות, harhanegev כתב:

רכב טוב של חברה אמינה, או רכב בסימן שאלה של חברה בסימן שאלה, עם צורך בכאב ראש נוסף (בנסיעות הארוכות) לעצור דוקא היכן שיש עמדת טעינה מהירה, ולקוות שהיא פנויה ואם לא אז לחכות בתור או לחשוב לאן לנסוע, ולקוות שאף טמבל עם בנזין לא חנה שם ולקוות שאף בעל רכב חשמלי לא החליט שאחרי הטעינה הוא ממשיך לחנות וגם לקוות שלא יהיו בעיות עם האפליקציה או עם השד יודע מה (ולפי דיווחים רבים של בעלי רכב חשמלי יש הרבה בעיות מכל הסוגים הנ"ל).

אני, לו הייתי במקומך, הייתי בוחר רכב טוב של חברה אמינה, ואת החשמל משאיר לאי שם בעתיד.

מהסיבות הנ"ל חשמלי זה כאב ראש לא קטן

סתם מסבך את החיים

כשיהיו עמדות טעינה כמו תחנות דלק וטעינה תקח 10 דקות מ20 ל 80 אפשר יהיה לשקול

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אם יש לך אפשרות להתקין בבית עמדת טעינה אז אין התלבטות בכלל, אתה תוכל להטעין את האוטו בלילה ובבוקר תקבל רכב עם טווח מכובד של 400 ק"מ. צריך לזכור שעמדת הטעינה שתקבל מהעבודה תשמש אותך גם לרכבים הבאים. יש מקומות עבודה שגם מתקינים בחניה עמדות טעינה ואז העובד יכול לטעון במהלך היום והחשמל הוא על חשבון המעביד.

יש בכל הארץ הרבה עמדות טעינה, למשל בתחנות הדלק של פז, סונול, דור-אלון וטן. כל שבוע מותקנות עשרות עמדות טעינה ציבוריות חדשות והתחום מתפתח בקצב מהיר. אם תצטרך טעינה מהירה תוכל להטעין את הרכב מ-20% ל-80% סוללה בתוך חצי שעה, אבל לרוב הגדול של הנסיעות יספיק לך הטווח הרגיל של הסוללה.

נמכרו כבר בארץ יותר מאלף רכבי Aiways U5 והביקורות ברשת טובות מאוד, מדובר ברכב מרווח, נוח ומאובזר ברמה גבוהה.

העתיד זה ברכבים חשמליים והביקוש לרכבים האלה בארץ אדיר עם רשימות המתנה ארוכות. אחרי שנוהגים ברכב חשמלי שקט עם זמינות כוח מיידית, קשה מאוד לחזור לרכב בנזין מזהם.

• אהבתי 1
פורסם

לא הבנתי - המעסיק רוצה שתטעין בבית שלך? 

ומי בדיוק ישלם את החשמל? 

במקרה של ליסינג כאשר עלויות הדלק לא רלוונטיות הייתי מעדיף רכב בנזין בהרבה על חשמלי מהסיבות שהזכירו מעלי. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מי משלם שווי שימוש - אתה או שהמעסיק מגלם את שווי השימוש? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, nev כתב:

לא הבנתי - המעסיק רוצה שתטעין בבית שלך? 

ומי בדיוק ישלם את החשמל? 

במקרה של ליסינג כאשר עלויות הדלק לא רלוונטיות הייתי מעדיף רכב בנזין בהרבה על חשמלי מהסיבות שהזכירו מעלי. 

אין בעיה להתקין מונה בעמדת ההטענה ולהתחשבן מול המעסיק .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 10 דקות, nev כתב:

אפשר, אבל זו התעסקות. 

שום התעסקות.

מתקינים עמדה חכמה, והיא כבר יודעת לשדר בדיוק כמה מטעינים.

זה פתרון קיים. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

יתרונו המרכזי של רכב חשמלי הוא החסכון בהוצאות תידלוק ואחזקה. כשזה נעלם ברכב שמחזיק המעביד עבורך, צצים ופורחים החסרונות, משך הטענה הארוך, זמינות מטענים ציבוריים והגדרה מחדש של המילה תור.

פורסם

...והטבה של 1200 ש"ח בשווי שימוש. 

ומרווח פנים היסטרי באייווייז, ונסיעה שקטה, וזמינות כח שרכבי ICE יכולים לחלום עליהם. 

• רעיון טוב! 1

לשעבר:

פורסם

הטבה חשובה, כמו שהמדינה מתנהלת תתבטל בהמשך. 

כל השאר תלוי ברכב הספציפי. 

וממש לא כל רכב חשמלי הוא טסלה. 

פורסם
לפני 10 דקות, nev כתב:

הטבה חשובה, כמו שהמדינה מתנהלת תתבטל בהמשך.

ההטבה בתוקף עד 31.12.2025

לשעבר:

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות.

לאור כל מה שכתבתם לעיל, כמה הבהרות -

התקנת העמדה, עלויות ההטענה בבית ובעמדות מחוץ לבית הן על חשבון החברה.

לפי הרו״ח של החברה שלי, שווי שימוש ברכב ישאר זהה כפי שהיה עד כה.

רכבי הליסינג אצלנו הם מ-Budget, הם עובדים עם יועצים להתקנת עמדות טעינה ביתית.

הם קישרו אותי לאחד כזה ודיברתי איתו היום, מבחינת חישוב הטעינה בבית ומחוץ לו אין שום בעיה.

יש היום פתרונות עם עמדות חכמות וכרטיסי RFID שאיתם מטעינים והמעסיק מקבל כל חודש

חשבונית עבור הטעינות, בדיוק כמו שקורה היום עם דלקן.

ברור לי שיש לי פה אופציה פשוטה וקלה והיא ללכת על האלנטרה החדשה ולחסוך את כל ההתעסקות.

אבל בהתחשב בזה ששום דבר פה לא יוצא מכיסי, ואני מקבל רכב מפנק מתקדם ומרווח, בחרתי ללכת על האופציה הזו.

אני מעוניין פשוט לשמוע מבעלי רכב חשמליים מהעבודה על הסידור שלהם בנוגע לכל מה שקשור לטעינה בבית ומחוץ לו.

• תוכן חדש...