Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כחודשיים החלפתי קלאץ' ברכבי.

לרכב, פיזו' 306 הורכב (ותודה לעזרתו של ליביו) קלאץ' מקורי וחדש של וולאו.

מאז ההרכבה, דוושת הקלאץ' לא חוזרת למצב הראשוני שלה והיא נתקעת באמצע המהלך.

(נדרש לדחוף אותה מעט בעזרת האצבעות ואז היא קופצת עד לתחילת המהלך שלה)

בהתחלה חשבתי לתת קצת זמן עד שהקלאץ' ישתפשף ויתאים עצמו, אבל אני רואה שזה לא עובד.

חושב לציין שהעברת ההילוכים חלקה, הקלאץ' מפריד בצורה מושלמת, ובזמן שהדוושה נתקעת באמצע- זה לאחר שבוצע השידוכך בהילוך ולכן זה לא מפריע לפעולה תקינה של הקלאץ' (זה פשוט מציק לי בתור נהג)

האם מדובר בכבל קלאץ'? קפיץ כשלהו שדורש מתיחה?

אשמח אם מישהו יוכל מעט להסביר לי ולהאיר את עיני.

אמיר.

פורסם

אצלי בסובארו ישנם שני קפיצים שאחראים להחזיר את הקלאץ למקומו. אחד נמצא מעל הקלאץ במנוע שהוא מחובר מצד אחד לזרוע שיוצאת מהקלאץ ומיצידו השני למתכת שנותנת לקפיץ קונטרה להחזירו למקום. קפיץ שני יושב בדוושה עצמה.

לפי התיאור שלך יתכן שהמוסכניק לא החזיר את הקפיץ למקומו או שהקפיץ השתחרר, בכל אופן תוכל להעיף מבט ולראות אם הקפיץ לא במקומו במקרה שאתה לא בטוח יש לך אחריות על העבודה פנה לבחורציק שיבדוק את הקלאץ.

פורסם

ok, תודה, אני אבדוק..

מישהו יכול לומר לי האם הקלאץ' מחובר ע"י כבל קלאץ רגיל (שאולי החלפה שלו תפתור את הבעיה) או שמדובר במע' קפיצים כלשהי?!?

עוד רעיונות?

פורסם

האם לרכב יש משאבת קלא'ץ אז הבעיה היא אוויר במע' הקלא'ץ יש לנקז אוויר

והאם כבל תבדוק את הקפיץ של הדוושה שהוא לא ישתחרר אוניצא ממקו או נקרע

פורסם
מדובר כנראה (99%) בכבל קלאץ'...

אבל תמיד יש 1% נוסף...

:wink:

אלון

תודה אלון.

אז אני מבין כנראה שדרוש להחליף כבל קלאץ'..

האם החלפת קלאץ' ברכב לא כוללת בתוכה גם את הכבל?

יש למישהו הערכת מחיר לכבל קלאץ' של 306?

תודה

אמיר.

פורסם

אמיר :)

החלפת קלאץ' לא כוללת החלפת כבל ,

איזה דגם מנוע ה306 שלך ? ( לצערי זכרוני לא כזה טוב :) )

כמו שאלון אמר - 99% שזה כבל קלאץ' שסיים את חייו ( תופעה דומה היתה לי ב306 שהכבל היה נתקע באותו מקום - ואז לקראת סוף ימיו גם למטה ... :( מה שגרר החלפה מהירה מאוד )

בחלק מהדגמים של ה306 יש כיוונון אוטומטי של הקלאץ' , ובכבל עצמו יש מערכת של קפיצים שמתים עם הזמן וגורמים לכל מני תקיעות ומהלך דוושה לא חלק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קודם יש לבדוק ויזואלית - אולי סתם משהו יושב על כבל הקלאץ' ומפריע לתנועתו התקינה. בדוק ששום דבר לא מפריע לכבל , ושהוא מנותב בצורה ישרה ללא פיתולים היסטריים.

פורסם

שלום ליביו :-)

אני לא זוכר כעת את דגם המנוע... מדובר במנוע 1.8 ליטר (103 כ"ס) (XT 94)

אני זוכר שאמרת לי בזמנו בה"פ משהו על הקפיצים, אבל כל הזמן טיפטפו לי שמדובר בכבל קלאץ' ותו לא... לא הייתי בטוח לגבי הכבל עצמו..

שמר, הרעיון שלך מעלה לי נקודה מאוד מעניינת!!:idea:

הרי לפני החלפת הקלאץ', הדוושה הייתה מתפקדת מעולה ומעולם לא היו לי בעיות של תקיעה בדוושה.

מאז הוחלף הקלאץ' (הכבל כאמור לא הוחלף) הופיעה הבעיה בדוושה.

יכול להיות שבעת ההתקנה "הושיבו" את הכבל בצורה לא טובה?

(נבדוק גם ויזואלית את העניין..:? )

תודה לשניכם

אמיר.

• תוכן חדש...