Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקה לפני טסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לי ולחבר יש ויכוח בנוגע לנושא של בדיקה לפני טסט. הוא אומר שהוא עושה בדיקה לפני טסט על מנת שיראו שהכל בסדר ואם יש בעיות יטפלו בהן ישר על מנת לא להכשל בטסט.

אני אומר שזה מגוחך ברמות וזה נטו דרך נוספת של מוסך לסחוט ממך כספים ללא סיבה.

המחיר מגיע קרוב ל400שקלים, לא כולל תיקונים אשר התגלו.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

פורסם

ברור שזה מיותר בכסף הזה הוא עושה טיפול, ובודקים כבר הכל על הדרך מה הקטע בכלל זה רכב שנת 80 שצריך בדיקה לפני טסט ?!... 

פורסם

מיותר לעשות בדיקה לפני טסט חוץ מבדיקה עצמאית שלך של אורות, מגבים, כלי נהג וכו'. מה שאתה יכול לבדוק לבד. אחרי שבדקת וסידרת את כל הדברים האלו ובהנחה שזה רכב מטופל ולא ישן מאוד, אתה ניגש וסיכוי טוב שעובר. אם לא עובר, הולך ומתקן את מה שנכשל. 

טיפול אני ממליץ לעשות אחרי טסט. זאת אומרת קודם טסט, אחרי זה טיפול וסידור הליקויים שהתגלו. אם לא היו ליקויים אז רק טיפול. 

פורסם

אני עושה דבר פשוט. מכניס את הרכב לטיפול שנתי של החלפת שמן ופילטרים לפני הטסט. מרימים את הרכב בכדי להחליף את הנ"ל ועל הדרך המוסכניק מעיף מבט מסביב בכדי לראות אם יש משהו לא תקין. אין שום סיבה שהוא יפספס משהו שהטסטר לא יפספס.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Buki כתב:

מיותר לעשות בדיקה לפני טסט חוץ מבדיקה עצמאית שלך של אורות, מגבים, כלי נהג וכו'. מה שאתה יכול לבדוק לבד. אחרי שבדקת וסידרת את כל הדברים האלו ובהנחה שזה רכב מטופל ולא ישן מאוד, אתה ניגש וסיכוי טוב שעובר. אם לא עובר, הולך ומתקן את מה שנכשל. 

טיפול אני ממליץ לעשות אחרי טסט. זאת אומרת קודם טסט, אחרי זה טיפול וסידור הליקויים שהתגלו. אם לא היו ליקויים אז רק טיפול. 

גם אני נוהג בדיוק כך.

הרכבים שלי מטופלים ואני בודק נורות לפני כן כדי למנוע טרחה מיותרת .

מה שאין ביכולתי לבדוק , ייבדק בטסט.

היה לי מוסכניק שהפחיד אותי  "זה וזה ייכשל בטסט" . לא שמעתי לו והכל עבר טוב.

עזבתי אותו גם בגלל ההפחדות האלו.

נניח שמי שאוהב להצמיד טסט לטיפול זה טוב , אבל אם התאריך לא מתאים ?

טיפול כל 15 או שנה , הטיפולים במרץ והטסט באוקטובר ?

לכן אני לא מחבר ביניהם . טסט זה טסט וטיפול זה טיפול

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, zvigolden כתב:

טיפול כל 15 או שנה , הטיפולים במרץ והטסט באוקטובר ?

לכן אני לא מחבר ביניהם . טסט זה טסט וטיפול זה טיפול

מקדימים טיפול אחד והכל בא על מקומו בשלום.

פורסם
לפני 58 דקות, dani666 כתב:

מקדימים טיפול אחד והכל בא על מקומו בשלום

רק שיש לא מעט אנשים שעושים 20 או 25 אלף ק"מ בשנה ואז בכל מקרה לא מסתדר לשלב טסט וטיפול. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסתדר עם המלצה להחלפת שמן כל 10/15 אלף כמו שנפוץ להמליץ כאן בפורום.

אז נכנס ב 12,500 להחלפת שמן וב 25 לטפול + טסט.

• אהבתי 1
פורסם

לא חושב שיכולה להיות הכרעה ברורה בשאלה הזאת, אולי תלוי כמה אתה יודע להסתכל לבד ולמנוע מהבוחן למצוא דברים לא נכונים.

למשל פעם מילאתי שמן הגה ונשפך לי קצת מחוץ למיכל ונוצר כתם שמן קטן מתחת למיכל, ובטסט הקרוב פסלו לי על נזילת שמן הגה, ואז צריך למצוא מוסכניק שיבדוק ויראה שאין נזילה ויסכים לחתום לך על תיקון למרות שלא בוצע, או שעל הדרך הוא כן יחליף משהו כי ככה כתוב..

לעומת זאת כשאני נותן להכנה לטסט בודקים בין היתר כאלו דברים ונמנעים הרבה נזקים מיותרים.

ב-5 שנים ראשונות של הרכב אף פעם לא היו לי פסילות, אבל אח"כ כשהתחילו הפשלות העברתי להכנה לטסט והשקט חזר.

פורסם

מה הבעיה לפתוח מכסה/לרדת מתחת רכב עם חתיכת מטלית וספריי ניקוי ולהבריק אותה לפני הטסט ... תחסוך לך 500 שקל לפח.

פורסם
לפני שעתיים, m&t כתב:

מה הבעיה לפתוח מכסה/לרדת מתחת רכב עם חתיכת מטלית וספריי ניקוי ולהבריק אותה לפני הטסט ... תחסוך לך 500 שקל לפח.

הבעיות הם:

1) יש עוד דברים שהמכונאי בודק ולא רק אם יש כתם שמן שזה ציינתי רק בתור דוגמא

2) אין לי אפשרות להיכנס מתחת לאוטו בלי להרים אותו, וזה כבר חתיכת זמן = כסף

3) הוא לוקח לי 200 ש"ח על בדיקה בלבד (ולא 500) וזה משתלם לי ביחס לתוצאה שאני מקבל

• תוכן חדש...