Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

כנראה חודש הבא מתחיל לקחת עבודה כפרילנסר יש לי מספר שאלות לפני פתיחת עוסק פטור.

איך מתחילים? אני אעסוק גג עד 10 שעות בשבוע בעבודה הזאת קראתי שיש עוסק לא מוגדר שמשלם ביטוח לאומי מופחת השאלה כמה משלמים ביטוח לאומי ומס בריאות על הכנסה של עד 6300 ש"ח? לא הצלחתי להבין האם זה 5.47 אחוז? בנוסף האם כדאי לפתוח עוסק פטור ואת כול התהליך שיעשה לי רואה חשבון או לעשות לבד? האם צריך לעבוד מול רואה חשבון בניהול חודשי או מספיק רק לעבוד מול רואה חשבון בדוח שנתי וזהו? אשמח לעצות והצעות אפילו לרואה חשבון מומלץ שאתם עובדים איתו 

תודה שי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפתוח הכול לבד. כן להשתמש במשהו בסגנון חשבונית ירוקה או איזיקאונט כדי לנהל הכול כמו שצריך אם אתה מוכר שירות. לעוסק פטור מיותר לשלם לרואה חשבון, או שתגיש הכול לבד, או אם אתה פחות מסתדר תשתמש בהנהלת חשבונות. 

פורסם
לפני 46 דקות, Giant_TA כתב:

לפתוח הכול לבד. כן להשתמש במשהו בסגנון חשבונית ירוקה או איזיקאונט כדי לנהל הכול כמו שצריך אם אתה מוכר שירות. לעוסק פטור מיותר לשלם לרואה חשבון, או שתגיש הכול לבד, או אם אתה פחות מסתדר תשתמש בהנהלת חשבונות. 

תודה.

כן חשבתי על חשבונית ירוקה אני חושב שלפחות דוח שנתי אקח רואה חשבון כי לא עשיתי מעולם.

אז הסדר הוא כזה ללכת למס הכנסה,מע"מ,ביטוח לאומי להירשם לשירות חשבונית ירוקה לפתוח חשבון נפרד לעסק וזהו?

הבנתי שצריך לשלם מקדמות מס הכנסה כול חודשיים נכון?

פורסם (נערך)

היי, 

לגבי השלבים הטכניים, הכל מאוד ברור, מסודר ומפורט באתר כל זכות. חיפוש אחד בגוגל יוביל אותך לשם. 

קודם תיק במע"מ, אח"כ מס הכנה ואז הצברה בביטוח לאומי שאפשר באינטרנט. 

רואה חשבון זה נטו נוחות, אתה משלם 1000-2000 שקלים בשנה ויש לך שקט נפשי מהתעסקות. אני עושה לבד זה לא מדע טילים רק צריך לחפש קצת בגוגל. 

לגבי חשבונית אני משתמש בריווחית אונליין. מאוד נוח וחינמי. יש לי גם קובץ אקסל עם רישום לקוחות ותיקייה בה אני שומר עותקים של קבלה שהוצאתי, אבל זה רק כי אני לא סומך על תכנה חיצונית. 

לגבי תשלום מס הכנסה ומע"מ זה תלוי מה ההכנסה שלך. מע"מ אפשר בסוף שנה. תכלס אם אתה יודע לדבר אפשר גם להתארגן במס הכנסה אם אתה מעל הרף. 

תוך מספר חודשים תקבל דרישה להכין הצהרת הון ליום שבו פתחת את העסק. גם זה מאוד מפורט ביוטיוב עם הסברים איך למלא ומה צריך. זה לא משהו שאתה צריך ליזום, יצרו אתך קשר. 

בהצלחה!! 

עריכה: שכחתי. לגבי בט"ל. או שתהיה עוסק פטור באמת או שתהיה בעל הכנסה שאינה עבודה. זה שני הסטטוסים הרלוונטים בהתאם למצבך הרלוונטי. שוב, סליחה שאני כותב את זה, הכל כתוב מאוד ברור ומסודר גם באתר שלהם וגם בטופס האונליים שאתה ממלא כשאתה מצהיר על מצבך (וגם בכל זכות). 

בניגוד לרוב השירות הציבורי, חייב להגיד שהופתעתי לטובה מכמה אפשר להסתדר לבד כשכל מה שצריך זה לדעת לחפש בגוגל, לקרוא עברית ולא להתעצל. דווקא מס הכנסה ומע"מ עובדים מאוד יפה. ביטוח לאומי בעיקר טובים בגבייה לא כשצריך שירות מעביר לאונליין. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

היי, 

לגבי השלבים הטכניים, הכל מאוד ברור, מסודר ומפורט באתר כל זכות. חיפוש אחד בגוגל יוביל אותך לשם. 

קודם תיק במע"מ, אח"כ מס הכנה ואז הצברה בביטוח לאומי שאפשר באינטרנט. 

רואה חשבון זה נטו נוחות, אתה משלם 1000-2000 שקלים בשנה ויש לך שקט נפשי מהתעסקות. אני עושה לבד זה לא מדע טילים רק צריך לחפש קצת בגוגל. 

לגבי חשבונית אני משתמש בריווחית אונליין. מאוד נוח וחינמי. יש לי גם קובץ אקסל עם רישום לקוחות ותיקייה בה אני שומר עותקים של קבלה שהוצאתי, אבל זה רק כי אני לא סומך על תכנה חיצונית. 

לגבי תשלום מס הכנסה ומע"מ זה תלוי מה ההכנסה שלך. מע"מ אפשר בסוף שנה. תכלס אם אתה יודע לדבר אפשר גם להתארגן במס הכנסה אם אתה מעל הרף. 

תוך מספר חודשים תקבל דרישה להכין הצהרת הון ליום שבו פתחת את העסק. גם זה מאוד מפורט ביוטיוב עם הסברים איך למלא ומה צריך. זה לא משהו שאתה צריך ליזום, יצרו אתך קשר. 

בהצלחה!! 

עריכה: שכחתי. לגבי בט"ל. או שתהיה עוסק פטור באמת או שתהיה בעל הכנסה שאינה עבודה. זה שני הסטטוסים הרלוונטים בהתאם למצבך הרלוונטי. שוב, סליחה שאני כותב את זה, הכל כתוב מאוד ברור ומסודר גם באתר שלהם וגם בטופס האונליים שאתה ממלא כשאתה מצהיר על מצבך (וגם בכל זכות). 

בניגוד לרוב השירות הציבורי, חייב להגיד שהופתעתי לטובה מכמה אפשר להסתדר לבד כשכל מה שצריך זה לדעת לחפש בגוגל, לקרוא עברית ולא להתעצל. דווקא מס הכנסה ומע"מ עובדים מאוד יפה. ביטוח לאומי בעיקר טובים בגבייה לא כשצריך שירות מעביר לאונליין. 

תודה רבה עזרת לי!

אקבע תור למע"מ  ומס הכנסה במקרה מע"מ זה בעיר מגורי אז זה יצא לי נוח.

פעם בשנה צריך להגיש את כול הקבלות למס הכנסה ככה זה עובד?

פורסם
לפני 4 דקות, renault5 כתב:

תודה רבה עזרת לי!

לא צריך תור. אפשר לעשות הכול אונליין - גם מע״מ(זה לא טריוויאלי כי זה לא רשום שחור על גבי לבן. פשוט לשלוח מייל ללשכה של אזור המגורים שלך).

פורסם

אני הלכתי למע"מ. את האחרים עשיתי אונליין. 

הייתי היחיד שם במע"מ בדרך בגין בתל אביב. ליטרלי לקוח אחד ביום שזה אני. אולי כי היה גשום או משהו לא יודע. אתה צריך ללכת לתשכת המע"מ הרלוונטית לאזור מגוריך. בת"א יש כמה אז תריך להתקשר ולברר לאיזו ללכת. 

מס הכנסה ובט"ל זה אונליין. 

פעם בשנה אתה מצהיר על ההכנסות שלך במע"מ ו/או מס הכנסה. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני שעתיים, renault5 כתב:

תודה רבה עזרת לי!

מה עזר לך? 

הטעה אותך! 

אני ממליץ לך כן לשכור את שרותיו של רו"ח, כדי שהוא יסביר לך שכעוסק פטור אין לך עניין עם מע"מ. 

לך לרו"ח שיכול להכין לך דוח שנתי, לנצל הטבות, להשתמש בכל מה שמערכת המיסים מאפשרת לך. 

אם תרצה המלצה - בפרטי. 

הכותב שכיר המחזיק במקביל תיק 'עוסק פטור' . 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אני לא רו״ח אבל יש לי הרגשה שאת התיק לא פתחת לבד.

״תקנה 22(2) לתקנות מע”מ קובעת כי עוסק פטור (לשעבר- עוסק זעיר) יהיה פטור גם מהגשת דוחות ודיווחים שוטפים לרשות המע"מ בלבד על עסקאותיו.
על אף זאת, העוסק מחויב בהגשת דיווח חד שנתי על סך עסקאותיו הפטורות שביצע במהלך שנת המס.
מועד הגשת הדיווח הנ"ל למע"מ יהיה פעם אחת בשנה, עד 31 בחודש ינואר של השנה העוקבת.
ניתן לדווח את העסקאות באמצעות שובר שיישלח לכתובת שאותה מסר בעת פתיחת התיק.״

זה שאתה לא מגיש דוחות כעסק רגיל, לא אומר שאין לך תיק.

זה מאתר כל זכות:

• עסקים הזכאים להירשם כעוסק פטור יכולים לבצע את רישום העסק באמצעות האינטרנט או באמצעות דואר אלקטרוני ואין צורך להגיע באופן פיזית למשרדי רשות המיסים. למידע נוסף ראו עוסק פטור.

בקשה לפתיחת תיק מע"מ לעוסק מורשה או פטור (טופס 821)

יכול להיות שאני לא צודק, אבל פתחנו לאשתי עוסק פטור לפני שנה והיינו צריכים לשלוח מייל למע״מ לפתיחת תיק.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, discoTD5 כתב:

חייב לפתוח תיק במע"מ. 

חייב לדווח על הכנסותיו (לא רווחיו) פעם בשנה רק כדי שיראו שהוא לא מעל הרף לעוסק פטור. 

אם עבר את הרף, אז ישלם על הדלתא. 

אני מתנצל אם הטעיתי במשהו, אבל אני דווקא חושב שאתה הוא זה שטועה, אלא אם יש לך איזה סימוכין לצרף לדבריך חוץ מלטעון שאני מטעה? 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

כמה שנים עם רו"ח שמטפל בדיווחים הכספיים השנתיים, ואני יכול לומר שהוא חוסך לי משמעותית יותר ממה שהוא עולה.

יתרה מכך, באחד הדיווחים הוא קלט ששנתיים קודם היתה פעילות כלשהי, הלך לרשויות המס, פתח דוחות אחורה והביא זיכויי מס בהיקף משמעותי יותר ממה שביקש על הפעילות. 

בהחלט יכול להיות שהוא פתח עבורי תיק במע"מ ואז עידכן אותם שאני לא מעניין בשיט, אבל אם הייתי רוצה להיות רו"ח אז הייתי לומד את זה. העיסוק שלי שונה, וכל דקה שאני לא צריך להתעסק עם רשויות מס / מע"מ / בט"ל וכד' זה שמן שאני יכול לעסוק ולחשוב על שיתופי פעולה ויצירת הכנסות. 

לומר לאדם שהוא לא צריך רו"ח בשביל תיק עוסק פטור, כשאף אחד לא מכיר את הפעילות הפיננסית שלו, את המורכבות שבה, נכסים והתחייבויות וכד' - זו עצת אחיתופל. היא אולי לא תגרום לו נזק, אבל היא יכולה למנוע ממנו מלממש את כל הזכויות שמגיעות לו. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

רגע רגע,

קודם אמרת שהטעיתי אותו בהקשר של פתיחת תיק במע"מ. 

עכשיו, אחרי שהבאנו לך סימוכין לכך, אתה פתאום מכניס לי מילים שלא אמרתי לפה?

אני מתנצל, אבל זה נראה שטיפסת על עץ ובמקום לשים את האגו בצד ולהודות שטעית והכפשת אותי סתם, אתה מחפש בכוח אצלי הטעיות.

אז בוא נשים דברים על דיוקם:

1. רואה החשבון שלך בוודאות פתח לך תיק במע"מ (ולא "בהחלט יכול להיות"), אחרת אתה לא עוסק פטור. רק הניסוח הזה שלך מרמז על כך שלא השתכנעת למרות שקיבלת סימוכין. לא מבין מה הבעיה להגיד "תודה, השכלתי". זה לא מוריד מכבודך. 

2. אני לא אמרתי לו שהוא לא צריך רו"ח. היות ואני נותן לך קצת קרדיט בכך שאני מאמין שיש לך כישורי הבנת הנקרא של אדם בוגר, אני משער שזה נובע מהרצון שלך להישאר על העץ. מפתיע אותי לרעה מהרושם שהותרת בי וירטואלית, אבל אוקיי, זכותך להתנהג כפי שתרצה. 

אני אמרתי, בפירוש:

בתאריך 29.7.2022 בשעה 15:40, ניקו פ. כתב:

כל מה שציינתי. עובדות. 

לא אמרתי לו מה הוא צריך ומה הוא לא צריך. 

עבור הכנסות נמוכות בכלל\כמעט לא משלמים מס הכנסה ואין שום יתרון לתיקון טעויות כאלו ואחרות של רו"ח פוטנציאלי.

עוד טעות שלך, היא שרואה חשבון לא יכול להזיק. אז שתדע, שרואה חשבון לא מוצלח יכול להזיק המון. פחות סביר שזה יקרה עם עוסק פטור לאור הסכומים הנמוכים, אבל זה לא בהחלט יכול להזיק בבעלי הכנסות גדולות, מניסיון של רו"ח שטעות שלו הלבישה את מס הכנסה על ארגון ישר כמו סרגל וגרמה לבעלי העסק המון כאבי ראש. המון.  

אז אתה יכול לומר שאתה ממליץ לקחת רואה חשבון כי יש לו הרבה יתרונות.

אתה גם יכול לומר שאתה לא מסכים איתי שהיתרון המרכזי של רואה חשבון עבור עוסק פטור זו הנוחות והחיסכון בהתעסקות, אלא שיש לו יתרונות רבים ומגוונים. 

אבל להגיד שאני הטעתי? חבר אני מתנצל אבל אתה זה שהטעה (בעניין המע"מ + רו"ח לא יכול להזיק) ואז במקום לבוא ולהודות שטעית אתה דוחף לי אמירות שאף אדם בר דעת לא היה מבין מהכתוב אצלי. 

לא יודע אם קמת על הצד הלא נכון היום, אבל אם יש בך טיפה ביקורתיות אני מציע שתבדוק את עצמך רגע מהתחלה ועד הסוף. אני יודע שאני עשיתי את זה (הודעה אחת מעליך). 

שבוע טוב!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם

בנאדם, (אם) נפגעת ממני ואני מתנצל. 

אתה צודק. חייבים לפתוח תיק במע"מ, במס-הכנסה ואין לי מושג איפה, כי אני לא עוסק בזה. 

רגע ברצינות - לא היתה לי כל כוונה לתקוף אותך, אבל מהתגובה אני רואה שלקחת את זה אישית - לא זו היתה כוונתי. שוב, מתנצל. 

ולעניין,

אני רק אשאר לי כאן בחושך עם לא מעט כסף שהרו"ח שלי דאג שאקבל חזרה מהמדינה, ושלא הייתי רואה אגורה ממנו אם הייתי עושה הכל לבד כמו חלק מההמלצות שיש כאן.  

• רעיון טוב! 1

לשעבר:

פורסם

גם אני ממליץ לקחת רואה חשבון, לפחות בשנה הראשונה.

שיפתח את כל התיקים והאישורים איפה שצריך. זה באמת לא מסובך ולרו"ח או אחד העובדים שלו, זה כלום עבודה ולכן רו"ח נורמלי לא אמור לקחת על זה יותר מדי כסף. חלקם יעשו זאת בחינם אם אתה מגיש דרכם דו"ח שנתי.

רו"ח טוב, יסביר לך איך כדאי להתנהל בעסק הספיציפי שלך ובמצב הספיצפי שלך (רווק, נשוי, עיסוק של בת הזוג וכו). 

אם אחרי שנה תראה שזה פשוט, שחרר אותו ותתנהל לבד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

בנאדם, (אם) נפגעת ממני ואני מתנצל. 

אתה צודק. חייבים לפתוח תיק במע"מ, במס-הכנסה ואין לי מושג איפה, כי אני לא עוסק בזה. 

רגע ברצינות - לא היתה לי כל כוונה לתקוף אותך, אבל מהתגובה אני רואה שלקחת את זה אישית - לא זו היתה כוונתי. שוב, מתנצל. 

ולעניין,

אני רק אשאר לי כאן בחושך עם לא מעט כסף שהרו"ח שלי דאג שאקבל חזרה מהמדינה, ושלא הייתי רואה אגורה ממנו אם הייתי עושה הכל לבד כמו חלק מההמלצות שיש כאן.  

הכל בסדר, אתה לא צריך להתנצל ולא נפגעתי בכלל (גם לא לקחתי אישית). 

רק ציינתי שאני לא הטעיתי אותו ;) 

לא מטיל ספק בניסיון המוצלח שלך עם רו"ח. זה מאוד תלוי עסק לרבות אופי והכנסות. אני רק ציינתי, אפשר עם ואפשר גם בלי. מפה, שכל אחד ימליץ מה שבא לו. 

אפשר גם לפתוח הכל לבד ואז להיעזר ברו"ח לדו"ח השנתי, כי זה באמת עבודה של 20 דק' באינטרנט (+-פגישה במע"מ - לפי ג'יאנט אפשר באונליין שזה מעולה). 

פות"ש, אם רוצה המלצה על רו"ח, זה של חבר עם עסק מקביל לשלי, שכן נעזר בשירותיו של רו"ח והמליץ עליו בחום:

https://www.mt-cpa.com/ 

מתן תמם 052-6899886

אין לי ניסיון אישי, אבל הוא המליץ. לא משהו מיוחד, פשוט gets the job done בצורה יעילה. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...