Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נסכם בהנחה שאכן מדובר בעוסק פטור ( נכון להיום הכנסות עד 102 אלף ש"ח )

יש לפתוח 3 תיקים: במע"מ במס הכנסה בביטוח לאומי

יש לדווח פעם בשנה  למע"מ  על המחזור , למס הכנסה לשלם אולי מקדמות דו חודשיות בד"כ , ובסוף השנה דו"ח שנתי על הכנסותיך/ רווחיך מכל המקורות לרבות שכר ולשלם את יתרת המס או לקבל אם שילמת ביתר.

ככל שהכנסותיך משכר הם בדרגת מס שולית גבוהה יותר כך יהיה המס על רווחיך מהעוסק פטור ולכן יש "בש"ר לחיסכון בשימוש בבעל מקצוע.

ביטוח לאומי יונק את פרטי הכנסותיך ישירות ממס הכנסה ואינך צריך לדווח דבר. הם כבר יפנו אליך במידת הצורך.

עריכה אחרונה על ידי ישה
  • אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 29.7.2022 בשעה 18:37, Giant_TA כתב:

לא צריך תור. אפשר לעשות הכול אונליין - גם מע״מ(זה לא טריוויאלי כי זה לא רשום שחור על גבי לבן. פשוט לשלוח מייל ללשכה של אזור המגורים שלך).

לצערי חסר לי סיסמא  למערכת לא הצלחתי לשחזר את הסיסמא אני צריך להירשם מחדש אז אין לי מנוס מלהגיע לשם.

כמה אמור לעלות סדר גודל של עלות חודשית רו"ח? הציעו לי ב200 שח לחודש.

עריכה אחרונה על ידי renault5

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני כשעה, renault5 כתב:

לצערי חסר לי סיסמא  למערכת לא הצלחתי לשחזר את הסיסמא אני צריך להירשם מחדש אז אין לי מנוס מלהגיע לשם.

לא אמורה להיות שום בעיה לעשות סיסמה חדשה.

פורסם
לפני 16 דקות, Giant_TA כתב:

לא אמורה להיות שום בעיה לעשות סיסמה חדשה.

לא הצלחתי ללא כרטיס אשראי או טופס 106 שלא עשיתי מעולם כשכיר.

פורסם
לפני שעתיים, renault5 כתב:

כמה אמור לעלות סדר גודל של עלות חודשית רו"ח? הציעו לי ב200 שח לחודש.

זה בערך המחיר.

בגדול, אם אתה מתייק את החשבוניות בצורה מסודרת, תצטרך את הרו"ח פעם בשנה, אז אתה יכול לקרוא לזה גם "תשלום לרו"ח עבור הגשת דוח שנתי ב-12 תשלומים" :-)

מצטרף להמלצה על היעזרות ברו"ח. הגשת דו"ח שנתי זה משהו שאדם מסודר ודקדקן יכול לעשות לבד, אבל מספיק שתהיה טעות אחת בדו"ח ויידרש איזה הלוך-חזור של טופסולוגיה כדי שרו"ח יחזיר את העלות שלו מבחינת זמן מבוזבז.

אה, ובשנה השנייה אתה צפוי לקבל בקשה חביבה ונחמדה של הצהרת הון. תפנה לזה זמן לכשתידרש לכך.

אם תהיה בו זמנית שכיר ועוסק פטור, ביטוח לאומי די ינקנקו אותך, תצטרך לשלם גם וגם. אלה החיים, פשוט תדאג לגלם את זה בעלות השירות שלך...

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 13 דקות, hans כתב:

זה בערך המחיר.

בגדול, אם אתה מתייק את החשבוניות בצורה מסודרת, תצטרך את הרו"ח פעם בשנה, אז אתה יכול לקרוא לזה גם "תשלום לרו"ח עבור הגשת דוח שנתי ב-12 תשלומים" :-)

מצטרף להמלצה על היעזרות ברו"ח. הגשת דו"ח שנתי זה משהו שאדם מסודר ודקדקן יכול לעשות לבד, אבל מספיק שתהיה טעות אחת בדו"ח ויידרש איזה הלוך-חזור של טופסולוגיה כדי שרו"ח יחזיר את העלות שלו מבחינת זמן מבוזבז.

אה, ובשנה השנייה אתה צפוי לקבל בקשה חביבה ונחמדה של הצהרת הון. תפנה לזה זמן לכשתידרש לכך.

אם תהיה בו זמנית שכיר ועוסק פטור, ביטוח לאומי די ינקנקו אותך, תצטרך לשלם גם וגם. אלה החיים, פשוט תדאג לגלם את זה בעלות השירות שלך...

תודה רבה.

לגבי הביטוח לאומי לפי מה שהבנתי בהכנסה כזאת זה סביב ה6 אחוז או 9.7 אחוז לא הצלחתי להבין.

מה שגם הבנתי שהעיסוק שלי יהיה פחות מ10 שעות בשבוע הבנתי שזה עוסק לא מוגדר עם פחות דמי ביטוח לאומי או שאני טועה.

שדיברת על לתייק התכוונת שאני צריך להדפיס כול חשבונית שאני מוציא מהמערכת חשבונית ירוקה למשל?

פורסם
לפני 10 דקות, hans כתב:

.אה, ובשנה השנייה אתה צפוי לקבל בקשה חביבה ונחמדה של הצהרת הון. תפנה לזה זמן לכשתידרש לכך.

בלבול מוח שאפילו השטן לא מסוגל להמציא. בעצם, דרישה להצהרה על כל רכושך, נכון ל-31 בדצמבר הקודם, עד השקל, בערכים נומינליים. מרגע שתקבל את הדרישה יש לך 4 חודשים להגיש דו"ח ממוסמך על כל שקל - מחוזה רכישת דירה, דרך חוזים לרכישת רכב ועד חשבון הבנק וכל קרן פנסיה/השתלמות/גמל וכל מכשיר אחר. והשוס הגדול - הדרישה חוזרת כל 4-6 שנים. 

המלצתי - מ-1 בינואר לתייק כל ספח המיועד להצהרת הון שמגיע עם דוחות שנתיים, כך שכשתגיע הדרישה זה יהי  מוכן. וחשוב - התהרת הון ראשונה צריכה להיות נפוחה ככל האפשר.

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, renault5 כתב:

שדיברת על לתייק התכוונת שאני צריך להדפיס כול חשבונית שאני מוציא מהמערכת חשבונית ירוקה למשל?

לתייק וירטואלית :-)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מה שחשוב הוא שכאשר אתה נדרש לכך כל המסמכים יהיו זמינים. עד 7 שנים לאחר השומה הרלוונטית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השנקל שלי- תתמקד במה שאתה יודע וטוב בו. 

דברים טכניים כמו ענייני מס, תשאיר למישהו שזה מה שהוא יודע וטוב בו- קח רואה חשבון. 

זה בדיוק מה שאני עשיתי כשהייתי שכיר+עוסק פטור (וגם כשהייתי "סתם" עצמאי). 

יש הרבה דברים שאתה פשוט לא יודע, וחמש דקות באינטרנט לא ילמדו אותך- יש סיבה שזה מקצוע שצריך ללמוד במשך כמה שנים.

תמיד אפשר לעשות הינדוס לאחור וללמוד מהניסיון מה לעשות ואיך, אבל בשביל ההתחלה, תעשה לעצמך טובה וקח רוא"ח. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

השנקל שלי- תתמקד במה שאתה יודע וטוב בו. 

דברים טכניים כמו ענייני מס, תשאיר למישהו שזה מה שהוא יודע וטוב בו- קח רואה חשבון. 

זה בדיוק מה שאני עשיתי כשהייתי שכיר+עוסק פטור (וגם כשהייתי "סתם" עצמאי). 

יש הרבה דברים שאתה פשוט לא יודע, וחמש דקות באינטרנט לא ילמדו אותך- יש סיבה שזה מקצוע שצריך ללמוד במשך כמה שנים.

תמיד אפשר לעשות הינדוס לאחור וללמוד מהניסיון מה לעשות ואיך, אבל בשביל ההתחלה, תעשה לעצמך טובה וקח רוא"ח. 

תודה ברווז :)

היום הייתי במס הכנסה הוצאתי קוד לאינטרנט אני צריך לקפוץ למע"מ ואז שוב למס הכנסה ומשם לביטוח לאומי וזהו.

כמובן יש לי כבר רו"ח שמצאתי פשוט את התהליך הראשוני רק אעשה לבד.

לפני 21 שעות, sperial כתב:

בלבול מוח שאפילו השטן לא מסוגל להמציא. בעצם, דרישה להצהרה על כל רכושך, נכון ל-31 בדצמבר הקודם, עד השקל, בערכים נומינליים. מרגע שתקבל את הדרישה יש לך 4 חודשים להגיש דו"ח ממוסמך על כל שקל - מחוזה רכישת דירה, דרך חוזים לרכישת רכב ועד חשבון הבנק וכל קרן פנסיה/השתלמות/גמל וכל מכשיר אחר. והשוס הגדול - הדרישה חוזרת כל 4-6 שנים. 

המלצתי - מ-1 בינואר לתייק כל ספח המיועד להצהרת הון שמגיע עם דוחות שנתיים, כך שכשתגיע הדרישה זה יהי  מוכן. וחשוב - התהרת הון ראשונה צריכה להיות נפוחה ככל האפשר.

רגע אם יש לי חשבון מיועד "לעסק" אני צריך להביא להם תדפיס חשבון בנק של החשבון הפרטי שלי האישי גם? זה מתייחס מהרגע שפתחתי את העוסק נכון?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ממליץ לך לפנות לרו"ח, ולו רק בגלל הדרישה שתקבל אחרי שנה להצהרת הון ראשונה. חשוב למלא אותה כמו שצריך, כי אחרי כמה שנים מקבלים למלא הצהרת הון שניה, ואם יש הפרשים רציניים ביניהן, זה קצת בלאגן להתמודד עם רשות המיסים בלי איש מקצוע.

את הדיווחים השנתיים אתה יכול לעשות בעצמך, זה באמת לא מסובך בכלל עושים את זה בלי לצאת מהבית מהמחשב. אבל בשביל לפתוח תיק ולהתעסק בשאר השטויות, וגם לקבל הכוונה איזה קבלות לשמור ומה אפשר להגיש כהוצאות, כדאי לפנות לליווי מקצועי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, renault5 כתב:

רגע אם יש לי חשבון מיועד "לעסק" אני צריך להביא להם תדפיס חשבון בנק של החשבון הפרטי שלי האישי גם? זה מתייחס מהרגע שפתחתי את העוסק נכון?

הכל. כל שקל שיש לך לרבות נכסים, תכשיטים, מכשירי חשמל בבית, רכבים, קופות גמל, חסכונות, השקעות וכו'. כל שקל שיש לך (וכמו שאתה מבין זה לגמרי באינטרס שלך להראות את הרווחים לאור ההסבר של סלואורייד למעלה). הדיווח שיתבקש יהיה נכון לתאריך בו התחלת את העוסק שלך. נניח ופתחת תיק עוסק ב-1.1.22 אז תצטרך לדווח על ההון שלך נכון 31.12.21. 

לי שלחו את הדרישה תוך 3 חודשים מהרגע שפתחתי את העוסק שלי והיה לי כחמישה חודשים מהרגע ששלחו לי את הדרישה להגיש להם. גם זו, הצהרה שניתן למלא בקלות לבד או בעזרת רו"ח. 

יכול למלא כאן אונליין את ההצהרה ואז לא צריך להסתבך עם סריקות וכו'.

https://www.lavlaron.com/he/forms/use/fillform.aspx?formid=684

לשלוח אותה כאן

https://www.gov.il/apps/taxes/taxes/#/shelot-vetshuvot/he?pniyaPopUp=true&pniya=true

מסמכים נוספים:

הבנק יוכל להנפיק לך באפליקציה דו"ח מקוצר לשנת XXXX הרלוונטית (שזה מה שתוכל לצרף).

חברת הביטוח שלך תוכל להנפיק לך אישור להצהרת הון עבור מס הכנסה, גם באתר/אפליקציה שלהם. 

מהרגע ששלחת, תוך 24 שעות תקבל אישור במייל על כך שההצהרה התקבלה. במידה ויחסרו להם ממסכים יצרו אתך קשר. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה רבה.

עוד שאלה,כרגע אני לא גר בשכירות ואין לי דירה גר אצל ההורים זמנית מה מדווחים להם?

אני מתכנן להיות בחו"ל חלק מהזמן ולעבוד משם זה משנה משהו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כתובת מגורים, אם אתה גר אצל ההורים אז הכתובת שלהם.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...