Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מעסיק יכול לסרב לשחרר את העובד למילאוים בצו קריאה חריג שהעובד חתם בהתנדבות? לדוגמא, האם מעסיק יכול לסרב לשחרר את העובד למילואים בהתראה קצרה מהמוגדר בחוק או לתקופה ארוכה מהמוגדר בחוק?

פורסם

לא יודע מה אומר החוק, נראה לי סביר לגמרי להודיע למעסיק לפני שחותמים על התנדבות ולוודא שהוא מסכים.

לחתום ולהציב את המעסיק בפני עובדה זה לא מקובל.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

למה המעסיק אמור לדעת איך חתמת?

צו מילואים זה צו.

גם אותי המפקד שואל אם אני יכול להגיע,זה שאמרתי לו כן לא אומר שהתנדבתי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

צו מילואים זה צו.

הבעיה מתחילה כאשר מעסיק מקבל התראה של שבוע שהעובד יעדר למשך חודש פלוס.

פורסם
לפני שעתיים, Potato כתב:

צו מילואים זה צו.

כי יש חוק שקובע כמה זמן מראש אתה יודע על הצו. הזמן הזה נועד לאפשר לך ולמעסיק להתכונן.

אם אתה בוחר להתנדב על חשבון המעסיק מן הראוי לבקש את הסכמתו לפני.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

כי יש חוק שקובע כמה זמן מראש אתה יודע על הצו. הזמן הזה נועד לאפשר לך ולמעסיק להתכונן.

אם אתה בוחר להתנדב על חשבון המעסיק מן הראוי לבקש את הסכמתו לפני.

זה תלוי איזה צו,לא תמיד יש התראה מראש.

בשומר חומות קיבלתי התראה של 8 שעות.

ב23:30 דיברו איתי מהיחידה להגיע בבוקר למחרת.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מתעלק על השרשור

מה אומר החוק על שמ"פ של 5  ימים בהתראה של חודש מראש למעסיק? האם הוא יכול "לא להסכים" למרות שהודעתי לו חודש מראש על שבוע אחד שאהיה במילואים?

פורסם
לפני 20 דקות, HellCat כתב:

מתעלק על השרשור

מה אומר החוק על שמ"פ של 5  ימים בהתראה של חודש מראש למעסיק? האם הוא יכול "לא להסכים" למרות שהודעתי לו חודש מראש על שבוע אחד שאהיה במילואים?

https://www.kolzchut.org.il/he/הודעה_למעסיק_על_קבלת_צו_קריאה_לשירות_מילואים

כתוב "זמן סביר", אבל לא רשום מהו "זמן סביר".

ציטוט
  • אם העובד לא היה מועסק בזמן שקיבל את צו הקריאה למילואים, עליו להודיע על קריאתו לשירות מילואים בתוך זמן סביר ממועד תחילת עבודתו.
  • טרם ניתנה פרשנות של בית המשפט לגבי מהו "זמן סביר" להודעה על קריאה לשירות מילואים.

בעיקרון לפי מה שאני יודע, המעסיק לא יכול לסרב לשחרר עובד למילואים.

לא מסתדר לי טכנית - נגיד והמעסיק לא שיחרר אותך, הגיעו משטרה צבאית ושמו אותך בכלא.

אז הפסדת ימי עבודה כך או כך, פלוס אותו מעסיק עכשיו חשוף לתביעה.

עוד מסמך שיכול להיות רלוונטי:

https://www.workrights.co.il/זכויות_עובדים_במילואים

ציטוט

עובד שפוטר בעקבות שירות מילואים

לפי חוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה) אסור לפטר עובד בגין שירותו במילואים, ללא קשר למספר הימים בשנה, הקריאות להתייצבות לאימונים וכל דבר שקשור בשירות.

פיטורים בנסיבות אלו בטלים. אין לפטר במהלך השירות ועד 21 ימים לאחריו אלא באישור ועדת תעסוקה במשרד הביטחון שהוכיחה שאין קשר למילואים והעובד הגיב לדרישה לפיטוריו.

החוק אוסר על אי חידוש חוזה עבודה, קידום מקצועי, הטבות ותשלומי פרישה בגין שירות מילואים. עובד שנקרא לשירות חייב להודיע על כך למעבידו. עובד שפוטר בניגוד לחוק רשאי לפנות בתלונה בכתב לועדת התעסוקה במשרד הביטחון, באמצעות הלשכה להכוונת חיילים משוחררים.

בסמכות הוועדה להטיל סנקציות על מעביד שפיטר בניגוד לחוק ולחייב אותו בצו להעסיק את העובד, להורות למעסיק שהחליט לפטר לשלם לעובד פיצויים בגובה של עד 5 פעמים משכרו. על הועדה להחליט תוך 15 יום מקבלת התלונה.

https://www.workrights.co.il/פיטורים-במילואים

ציטוט

סעיף 41א לחוק חיילים משוחררים

חוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה) התש"ט - 1949 קובע כי אסור למעסיק לפטר עובד ששירת בשירות מילואים.

הסעיף הספציפי הנו:

41א.  זכויות עובד המשרת במילואים (תיקון: תשנ"ח, תשס"ב, תשס"ד, תשס"ט)

(א)  היעדרותו של עובד מעבודתו, לרגל שירות מילואים, לא תיראה בהפסקה ברציפות עבודתו במפעל.

(א1)  לא יפטר בעל מפעל עובד בשל שירותו במילואים, קריאתו לשירות מילואים או שירותו הצפוי בשירות מילואים, לרבות בשל תדירותו או משכו (בחוק זה - פיטורים בשל שירות מילואים), ואם פיטרו - בטלים הפיטורים.

(ב)  לא יפטר בעל מפעל עובד בתקופת היותו בשירות מילואים אלא בהיתר מאת ועדת התעסוקה; ולענין שירות מילואים העולה על יומיים רצופים, לא יפטרו בלא היתר כאמור גם בתקופה של שלושים ימים לאחר תום שירות המילואים; לא תיתן הועדה היתר לפי סעיף זה, אלא מטעמים מיוחדים שיירשמו שבשלהם יש להתיר את הפיטורים, ורק אם הוכיח בעל המפעל כי הפיטורים המבוקשים אינם בשל שירות המילואים; הועדה תיתן את החלטתה, ככל הניתן, לאחר שתובא לפניה תגובת העובד.

(ג)  במניין ימי ההודעה המוקדמת לפיטורים, לא יבואו התקופות המפורטות בסעיף קטן (ב).

(ד)  בהליך לפני ועדת התעסוקה לפי סעיף 21, על בעל המפעל הראיה שהפיטורים כאמור בסעיף קטן (א) היו בשל טעם שאינו שירותו של העובד במילואים.

(ה)  בחוק זה, "פיטורים" - לרבות אי חידוש חוזה עבודה לתקופה קצובה, שהוא אחד מאלה:

(1)  חוזה עבודה לתקופה קצובה של שנים עשר חודשים או יותר;

(2)  חוזה עבודה לתקופה קצובה הפחותה משנים עשר חודשים, שהאריך או שחידש העסקה קודמת של העובד שהיתה סמוך לפני תחילת תוקפו של החוזה.

לפני 6 דקות, sperial כתב:

חיפוש קצר באתר כל זכות.

לפי מה שכתוב בקישור, לשמ"פ של 5 ימים חייב התראה של 60 יום לפחות, אחרת זה התנדבות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 30 דקות, vadim6385 כתב:

בעיקרון לפי מה שאני יודע, המעסיק לא יכול לסרב לשחרר עובד למילואים.

לא מסתדר לי טכנית - נגיד והמעסיק לא שיחרר אותך, הגיעו משטרה צבאית ושמו אותך בכלא.

אם מדובר בצו חריג קריאה שדורש חתימה של העובד, למה שמ''צ יגיעו?

לפני כשעה, HellCat כתב:

מתעלק על השרשור

חודש מראש כי התנדבת לקבל את הצו בהתראה של חודש או כי קיבלת את הצו חודשיים מראש (לפחות), אבל לא הודעת למעסיק?

פורסם

תרשו לי לעשות לכם קצת סדר.

יש צו מילואים רגיל - חצי יומי, יומי, 5 ימים, וכו'. יש כללים כמה ימים קודם צריך להודיע לחייל - וזה בהתאם לאורך הצו.

במקרה שהזכרתם אכן ל-5 ימים יש צורך בהתראה של 60 יום מראש.

יש צו מילואים חריג - זה לא צו 8, אין מלחמה, אלא זה אומר שמשך ההודעה קצר מהנקוב בחוק (למשל למילואים של חמישי ימים קיבלת צו רק 30 יום לפי).

האחרון זה צו חירום/צו מיוחד - אלו צווי 8/9 שבאמת אומרים לך להגיע מהיום למחר - אין לך או למעסיק זכות לערער על כך.

לפות"ש - כשאתה מקבל צו ומביא אותו למעסיק יש לו זכות להגיש ולת"ם (סוג של ערעור, בקשת התחשבות בו).

זה נכון גם לצו רגיל וגם לחריג (כאמור לא מלחמה).

ברמה הטכנית הוא צריך להגיש ולת"ם, הוא לא יכול להחליט עליך ברגע שיש לך צו מילואים ביד.... אבל זה המקום להיות חכם ולא צודק - לנסות להגיע לפשרה איתו, לדבר איתו לפני שאת חותם על חריג וכו'. 

ככל הנראה לך מילואים זה כיף, בשבילו זה כאב ראש. התראה של 60 יום נועדה בדיוק בשביל לעזור לכולם להתכונן למצב, ולכן אם אתה מפתיע אותו, למרות שזה חוקי - זה לא בהכרח אנושי. 

אני קרוב ל20 שנים במילואים, עברו תחת ידי אין ספור חיילים ואף פעם לא הגענו למצב של ללכת ראש בראש מול מעסיק, בסוף אתה כנראה תפסיד מזה. תברר מה הוא רוצה/צריך, תשקף את זה ליחידה שלך ותמצאו פתרון שיתאים לכולם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

@GTאי
אני סיימתי את השרות שלי וכרגע נמצא בצד השני של המשוואה.
מה האפשרויות של המעסיק שמקבל הודעה מהעובד שרוצה לצאת למילואים בהתראה של שבוע לתקופה של חודש? יש לו דרך חוקית למנוע מהעובד לעשות זאת?

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם

אני לא עו"ד, אבל אם הצו קיים אתה כבר בבעיה.

אתה יכול לפנות להגשת ולת"ם - אבל גם כאן זה סוג של מלכוד כי לא ברור שזה בכלל יטופל מהרגע להרגע.

אין לי עצה טובה חוץ להגיע להסדר עם העובד (שבתורו יסגור משהו עם היחידה שלו), ואם הוא לא משתף פעולה זה אומר דרשני באופן כללי.

אגב - תבקש ממנו לראות את הצו, קשה לי להאמין שהבחור קיבל צו ל-30 יום בקריאה של שבוע, או שיש לו תפקיד מאוד ספציפי ורגיש או שהוא פשוט החליט לצאת למילואים מאוחר מדי. (למשל קו, שזה 30 יום, נדיר מאוד שגדוד מילואים עולה מהרגע להרגע לקו, בטח היום כשאין איזו מחלחמה באופק {לפני 3 חודשים כן היו כמה גדודים שהוקפצו}).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, Boltik כתב:

@GTאי
אני סיימתי את השרות שלי וכרגע נמצא בצד השני של המשוואה.
מה האפשרויות של המעסיק שמקבל הודעה מהעובד שרוצה לצאת למילואים בהתראה של שבוע לתקופה של חודש? יש לו דרך חוקית למנוע מהעובד לעשות זאת?

אם הצו כבר קיים העובד יוצא ואין לך הרבה מה לעשות.

מכאן אתה צריך להחליט אם העובד הזה טוב וחשוב מספיק כדי לסיים את הסיפור בהודעה שלהבא אין להתנדב בלי לתאם או שהוא אחד שממילא לא יציב וכדאי להחליף אותו ברגע שמתאפשרק אחרי המילואים.

אישדית הייתי הולך למסלות של ההבהרה כי מי שעושה מילואים ראוי לכבוד, הערכה והתחשבות מעבר לאחרים. עדיין זה הבית שלנו ויש דברים ששווה וצריך לשלם עליהם גם בעבודה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...